X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieszkamy tu 3 lata, jak tylko skończyłam szkole, zrobiłam prawko wyjechaliśmy, nie cały rok jesteśmy już po ślubie.. :) i też zamierzamy tu zostać na razie :)

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ale się dzisiaj źle czuję. Zdecydowanie czuję że jestem w ciąży. ;)

No to się chyba Fasole zgadały bo mój tak daje popalić, że od rana mdłości, a po śniadaniu zgaga doszła ;/

lucy1983 lubi tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie od 7 tyg zaczęły.. Dziś trochę lepiej ale wczoraj, przedwczoraj.. Masakra, nie mogłam jeść ślina podplywala ehh :p
    Tak to mam tylko lekko bolące sutki, sine, i pełno zylek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Właśnie muszę to zrobić tylko później jak będę na laptopie. Na telefonie ciężko się patrzy na to wszystko :P
    7t5d :) a tu mi pokazuje o 2 dni do tyłu na stronce, nie wiem czemu ;)
    Byłam w 5 tyg od razu, wszystko ok ;) następna wizyta za 2 tyg :)
    Ale między czasie byłam u innego skonsultować się.. Nie mogłam się powstrzymać i było widać serduszko już lekko bijące :) doktor powiedział że jak najbardziej wszystko ok, czujemy się super, cały czas pracuję :)
    A Ty? Jak samopoczucie?;)

No to super :) ja na razie byłam trochę na zwolnieniu, żeby trochę się oszczędzać bo mam stresującą pracę, potem dopadły mnie rewolucje żołądkowe i musiałam znowu zostać w domu, ale już mi lepiej i od wtorku próbuję wrócić do pracy, ale zobaczę jak się będę czuła :) Ja w styczniu poroniłam więc że tak powiem teraz dużo bardziej uważam i oszczędzam się :) dziecko ważniejsze niż praca, tym bardziej że mam dość dobrą sytuację w pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjej to bardzo mi przykro..
    Ale teraz masz szczęście pod serduszkiem i dokładnie tak musisz się oszczędzać i dbać o Was!! :)
    Ja dopóki dobrze się czuje i mam siłę to chce chodzić bo w domu bym umarła z nudów hehe.. Ale jak by była taka potrzeba to z dnia na dzień bym to rzuciła :)
    Miejmy nadzieję że jednak tak się nie stanie :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Bardzo lubię Panią Bosacką. :) Mądra kobitka. ;)
    Mam jej książkę ;) Czy wiesz co jesz ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Gumisia z telefonu nie da się nic edytować niestety.

Jak się czujesz? Mdłości męczą???
    Rozbita jestem jakbym grypę miała. :P Senna jestem. Brzuszek rano bolał. Zawroty głowy i mdłości. Czyli pakiet ciężarówki. ;) A ty jak się czujesz Kochana?

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    No to się chyba Fasole zgadały bo mój tak daje popalić, że od rana mdłości, a po śniadaniu zgaga doszła ;/
    Nie ma objawów źle, są też niedobrze. ;) Hehehe. Chyba musimy się przyzwyczaić. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Rozbita jestem jakbym grypę miała. :P Senna jestem. Brzuszek rano bolał. Zawroty głowy i mdłości. Czyli pakiet ciężarówki. ;) A ty jak się czujesz Kochana?

Ojj niedobrze, ale masz typowe ciążowe objawy ;) jak możesz to odpoczywaj jak najwięcej :)

Mnie standardowo mdli cały czas, zjadłam śniadanko i znowu leżę w łóżku. Ale musze w końcu wstać, wziąć prysznic i zabrać się za domowe sprawy... Powolutku ale do celu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 11:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:43

alexa, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Ojj niedobrze, ale masz typowe ciążowe objawy ;) jak możesz to odpoczywaj jak najwięcej :)

Mnie standardowo mdli cały czas, zjadłam śniadanko i znowu leżę w łóżku. Ale musze w końcu wstać, wziąć prysznic i zabrać się za domowe sprawy... Powolutku ale do celu :)
    Nie mam jak odpocząć bo w pracy jestem. :( Tak mnie przed chwilą zmuliło rzuciłam wszystko i pobiegłam do toalety. Ale nie zwymiotowałam.
    Ale ci dobrze w domku. ;) Odpoczywaj a nie tam domowe sprawy. Należy ci się. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to witam nowe Styczniówki. ;)

alexa lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie lubi słodkości. :P Mdli mnie okropnie po słodkim.

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a gdzie jest aga3107? Była bardzo aktywna pod koniec kwietnia i ostatni post z 29.04 a wykres na rózowej stronie skończył się 12.05.Czy mysłicie o tym samym co ja? :-(
    Ja wiem co to znaczy, niecałe 3 mce temu to przeszłam, drże na sama myśl...i boję się nadal

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Nie mogę za wami nadążyć :P

Ja od 2,5 tygodnia walczę z mdłościami, które trwają 24h. Nic prawie nie jem od początku mdłości wchodzą krakersy, suchy rogal, i nektarynki.
    Wieczorami pojawia się Pani zgaga i przez to jeszcze bardziej wymiotuje.
    Cwaniakowałam, że nie potrzebuje zwolnienia ale niestety w pracy co 10 minut musiałam biegać do toalety więc nie było sensu.

21.05 Po raz pierwszy zobaczyłam moje małe serduszko a dzidziuń ma 1cm :)

dorbie, lucy1983 lubią tę wiadomość

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Ja dzisiaj troszkę pospałam, wstałam o 11 :D wsunęłam teraz całą bułkę z nutellą i relaksuję się przed tv :P
    co do programu Katarzyny Bosackiej, czasami powtarzają go (w całości, około 90 min.) na TVN Style - trzeba śledzić. Ja oglądałam chyba z 3 razy, jak jeszcze nie byłam w ciąży :P
    co do mieszkania w domku czy w bloku, z rodzicami mieszkałam na początku w bloku, potem (gdy miałam 7 lat) rodzice wybudowali dom i mieszkają tam do dziś, a ja z mężem rok temu przeprowadziłam się do bloku z powrotem. Nie ma tragedii, żeby się przestawić z domu na blok, tylko latem trochę brakuje - wiadomo, w domu zawsze wychodziłam na taras, opalanko i inne - w bloku z tym ciężej :P ale często jeździmy do rodziców, czy to na grilla, czy tak po prostu:) więc nadrabiamy :P

moja wizyta już we wtorek - nie mogę się doczekać <3
    a w poniedziałek maraton badaniowy : PPP

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, pędzę z informacją, że program "O matko!" zostanie wyemitowany 30 maja o godzinie 13:10 na TVN Style

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszuba zazdroszczę widoku serduszka! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska dzięki za info. ;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta pieknie rośnie!

Powtórzone wyniki i jest ładnie :)

16.05 492,9
    23.05 11 476

eneska, lucy1983, dorbie, Monika34, Arizona_R, Smużka, vincaminor, Beatrice lubią tę wiadomość

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ