X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieszkamy tu 3 lata, jak tylko skończyłam szkole, zrobiłam prawko wyjechaliśmy, nie cały rok jesteśmy już po ślubie.. :) i też zamierzamy tu zostać na razie :)

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ale się dzisiaj źle czuję. Zdecydowanie czuję że jestem w ciąży. ;)

No to się chyba Fasole zgadały bo mój tak daje popalić, że od rana mdłości, a po śniadaniu zgaga doszła ;/

lucy1983 lubi tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie od 7 tyg zaczęły.. Dziś trochę lepiej ale wczoraj, przedwczoraj.. Masakra, nie mogłam jeść ślina podplywala ehh :p
    Tak to mam tylko lekko bolące sutki, sine, i pełno zylek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Właśnie muszę to zrobić tylko później jak będę na laptopie. Na telefonie ciężko się patrzy na to wszystko :P
    7t5d :) a tu mi pokazuje o 2 dni do tyłu na stronce, nie wiem czemu ;)
    Byłam w 5 tyg od razu, wszystko ok ;) następna wizyta za 2 tyg :)
    Ale między czasie byłam u innego skonsultować się.. Nie mogłam się powstrzymać i było widać serduszko już lekko bijące :) doktor powiedział że jak najbardziej wszystko ok, czujemy się super, cały czas pracuję :)
    A Ty? Jak samopoczucie?;)

No to super :) ja na razie byłam trochę na zwolnieniu, żeby trochę się oszczędzać bo mam stresującą pracę, potem dopadły mnie rewolucje żołądkowe i musiałam znowu zostać w domu, ale już mi lepiej i od wtorku próbuję wrócić do pracy, ale zobaczę jak się będę czuła :) Ja w styczniu poroniłam więc że tak powiem teraz dużo bardziej uważam i oszczędzam się :) dziecko ważniejsze niż praca, tym bardziej że mam dość dobrą sytuację w pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjej to bardzo mi przykro..
    Ale teraz masz szczęście pod serduszkiem i dokładnie tak musisz się oszczędzać i dbać o Was!! :)
    Ja dopóki dobrze się czuje i mam siłę to chce chodzić bo w domu bym umarła z nudów hehe.. Ale jak by była taka potrzeba to z dnia na dzień bym to rzuciła :)
    Miejmy nadzieję że jednak tak się nie stanie :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Bardzo lubię Panią Bosacką. :) Mądra kobitka. ;)
    Mam jej książkę ;) Czy wiesz co jesz ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Gumisia z telefonu nie da się nic edytować niestety.

Jak się czujesz? Mdłości męczą???
    Rozbita jestem jakbym grypę miała. :P Senna jestem. Brzuszek rano bolał. Zawroty głowy i mdłości. Czyli pakiet ciężarówki. ;) A ty jak się czujesz Kochana?

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    No to się chyba Fasole zgadały bo mój tak daje popalić, że od rana mdłości, a po śniadaniu zgaga doszła ;/
    Nie ma objawów źle, są też niedobrze. ;) Hehehe. Chyba musimy się przyzwyczaić. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Rozbita jestem jakbym grypę miała. :P Senna jestem. Brzuszek rano bolał. Zawroty głowy i mdłości. Czyli pakiet ciężarówki. ;) A ty jak się czujesz Kochana?

Ojj niedobrze, ale masz typowe ciążowe objawy ;) jak możesz to odpoczywaj jak najwięcej :)

Mnie standardowo mdli cały czas, zjadłam śniadanko i znowu leżę w łóżku. Ale musze w końcu wstać, wziąć prysznic i zabrać się za domowe sprawy... Powolutku ale do celu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 11:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:43

alexa, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Ojj niedobrze, ale masz typowe ciążowe objawy ;) jak możesz to odpoczywaj jak najwięcej :)

Mnie standardowo mdli cały czas, zjadłam śniadanko i znowu leżę w łóżku. Ale musze w końcu wstać, wziąć prysznic i zabrać się za domowe sprawy... Powolutku ale do celu :)
    Nie mam jak odpocząć bo w pracy jestem. :( Tak mnie przed chwilą zmuliło rzuciłam wszystko i pobiegłam do toalety. Ale nie zwymiotowałam.
    Ale ci dobrze w domku. ;) Odpoczywaj a nie tam domowe sprawy. Należy ci się. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to witam nowe Styczniówki. ;)

alexa lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie lubi słodkości. :P Mdli mnie okropnie po słodkim.

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a gdzie jest aga3107? Była bardzo aktywna pod koniec kwietnia i ostatni post z 29.04 a wykres na rózowej stronie skończył się 12.05.Czy mysłicie o tym samym co ja? :-(
    Ja wiem co to znaczy, niecałe 3 mce temu to przeszłam, drże na sama myśl...i boję się nadal

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Nie mogę za wami nadążyć :P

Ja od 2,5 tygodnia walczę z mdłościami, które trwają 24h. Nic prawie nie jem od początku mdłości wchodzą krakersy, suchy rogal, i nektarynki.
    Wieczorami pojawia się Pani zgaga i przez to jeszcze bardziej wymiotuje.
    Cwaniakowałam, że nie potrzebuje zwolnienia ale niestety w pracy co 10 minut musiałam biegać do toalety więc nie było sensu.

21.05 Po raz pierwszy zobaczyłam moje małe serduszko a dzidziuń ma 1cm :)

dorbie, lucy1983 lubią tę wiadomość

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Ja dzisiaj troszkę pospałam, wstałam o 11 :D wsunęłam teraz całą bułkę z nutellą i relaksuję się przed tv :P
    co do programu Katarzyny Bosackiej, czasami powtarzają go (w całości, około 90 min.) na TVN Style - trzeba śledzić. Ja oglądałam chyba z 3 razy, jak jeszcze nie byłam w ciąży :P
    co do mieszkania w domku czy w bloku, z rodzicami mieszkałam na początku w bloku, potem (gdy miałam 7 lat) rodzice wybudowali dom i mieszkają tam do dziś, a ja z mężem rok temu przeprowadziłam się do bloku z powrotem. Nie ma tragedii, żeby się przestawić z domu na blok, tylko latem trochę brakuje - wiadomo, w domu zawsze wychodziłam na taras, opalanko i inne - w bloku z tym ciężej :P ale często jeździmy do rodziców, czy to na grilla, czy tak po prostu:) więc nadrabiamy :P

moja wizyta już we wtorek - nie mogę się doczekać <3
    a w poniedziałek maraton badaniowy : PPP

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, pędzę z informacją, że program "O matko!" zostanie wyemitowany 30 maja o godzinie 13:10 na TVN Style

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszuba zazdroszczę widoku serduszka! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska dzięki za info. ;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta pieknie rośnie!

Powtórzone wyniki i jest ładnie :)

16.05 492,9
    23.05 11 476

eneska, lucy1983, dorbie, Monika34, Arizona_R, Smużka, vincaminor, Beatrice lubią tę wiadomość

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ