Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny musicie rozróżniać dwie wielkości: wielkość pęcherzyka FS i wielkość zarodka CRL. Ja to myślę że u Ciebie Ketka to lekarz podał wielkość pęcherzyka. Możesz to też sprawdzić na zdjęciu usg o ile masz opisane. Ja w 6t0d miałam 14 mm pęcherzyk i zarodek 2.4 mm.
Ale najważniejsze że wszystko dobrze umiejscowione i następnym razem będzie serduszko
Ja sobie zawsze patrzę tutaj jaka powinna być wielkość:
https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy
Można sprawdzać tydzień po tygodniuMonika34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny nie słyszałam jeszcze o takim objawie u was jak ja mam ja nadal mam te ataki spania nie codziennie ale są raz zmierzyłam ciśnienie było 70 / 30 ja opadam z sił a dziś cały dzień taki mam..nie wiem czy to dlatego, że ciągle leżę? myślałam, że to brak kawy ale nie piję jej już 3 tydzień i organizm by się już przyzwyczaił. Potem myślałam, ze po lekach jakiś i obczajałam po jakich ale też dupa.. na koniec myślałam, że cukrzyca ciążowa ale zrobiłam badanie na czczo glukozy i jest ok. Spotkałyście się z takim czymś ja opadam dziś z sił i czuję krew w ustach od rana. Dziołszki dziś u nas mamy gości a ja na oczy nie widzę z ledwością się wykapałam i doprowadziłam do porządku myślałam, że jak pochodzę więcej to nabiorę sił a tu dupa
Monika34 -
nick nieaktualnyMonika34 wrote:dziewczyny nie słyszałam jeszcze o takim objawie u was jak ja mam ja nadal mam te ataki spania nie codziennie ale są raz zmierzyłam ciśnienie było 70 / 30 ja opadam z sił a dziś cały dzień taki mam..nie wiem czy to dlatego, że ciągle leżę? myślałam, że to brak kawy ale nie piję jej już 3 tydzień i organizm by się już przyzwyczaił. Potem myślałam, ze po lekach jakiś i obczajałam po jakich ale też dupa.. na koniec myślałam, że cukrzyca ciążowa ale zrobiłam badanie na czczo glukozy i jest ok. Spotkałyście się z takim czymś ja opadam dziś z sił i czuję krew w ustach od rana. Dziołszki dziś u nas mamy gości a ja na oczy nie widzę z ledwością się wykapałam i doprowadziłam do porządku myślałam, że jak pochodzę więcej to nabiorę sił a tu dupa
-
nick nieaktualnyczego ja dziś już nie zrobiłam...a tyle przede mną
Byłam u Cioci w przedszkolu na dniach rodziny, pełno dzieci, niby nic wielkiego ale jak zobaczyłam występy tych małych istot to w ryk, ciotka na mnie ...a co ja mam zrobić wzruszyłam się. Zajęła mnie pierogami z mięsem i soczewicą, przeszło:)Potem odebrałam wyniki bety
w 35dc 898,4 ...
kupiłam kwiatki na dzień matki, zrobiłam zakupy...a jeszcze tyle przede mną
Ketka:) ciesze się niezmiernie:)Morwa, Smużka, anulka557 lubią tę wiadomość
-
eneska wrote:A masz tendencje do niskiego ciśnienia? Ciśnienie w ciąży zmniejsza się, to zupełnie normalne, a jak ktoś przed ciążą miał też niskie, to teraz pewnie jest nie do życia. Twoje ciśnienie jest bardzo niskie, ja bym skonsultowała to z lekarzem dość szybko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 13:53
Monika34 -
nick nieaktualnyMonika34 wrote:mówiłam o tym w szpitalu ale mnie olano..mam niskie ciśnienie..normalnie mam 107/ 70 jak nie mam tych faz co opadam z sił ..powiem we wtorek koniecznie i kawkę będę podpijać jednak a macie napady gorąca czasem??? ja dziś jestem jak umarlak jakiś muszę kawę wypić
na ostatniej wizycie u ginekologa miałam ciśnienie 110/70, czyli można przyjąć, że w porządku:) tym bardziej, że biorę tabletki na serducho, które trochę obniżają ciśnienie -
nick nieaktualnyMonika34 wrote:aha mam wtedy wysoki puls..w ogóle chyba mam ciągle wysoki ostatnio
-
nick nieaktualny80 to jeszcze nie jest wysoki puls:-) do przyjęcia, także nie martw się ogólnie przyczyn wyższego pulsu może być całe mnóstwo, często w ciąży zdarza się też spadek potasu, który odpowiada za prawidłową pracę serca, ale to już musiałabyś zrobić badania krwi w tym kierunku:) dużo pij, odwodnienie również powoduje przyspieszoną akcję serca
Monika34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki wrote:Dobra, co to do jasnej cholery jest. Takie bulgotanie w podbrzuszu. Gdzieś w macicy. Takie bulgotanie i bąbelki- a na pewno nie gazy.
To jest takie dziwne. Macie coś takiego?
Wyczytałam, że około 7 tygodnia dzieciątko zaczyna się ruszać i tak mogą się objawiać te ruchy, bo wiadomo, że inaczej tego się odczuć nie da ale podchodzę do tego z dystansem. Rozmawiałam też ze znajomą, która obecnie jest w 5 m-cu, ona około 3 miesiąca też miała takie bulgotania i przelewania:) -
Ketka to nie fasol jeszcze .Przecież ty jesteś położną. To pewnie pęcherzyk ciążowy. Bo przy takiej wielkości, nawet 0,53 mm byłoby serce na peweno. To dopiero pęcherzyk o wielkości 0,53 mm a nie 53 mm- bo by to nie za dobrze wróżyło:)