X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie eneska masz rację :) co do wizyty jak ja pójdę 10.06 to już mi założą kartę ciąży :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja myślę, że fasolka Ketki ma 0,53 mm? :P bo jakby miała 53 mm, to przecież ponad 5 cm!
    No właśnie też tak później pomyślałam. Najpierw spanikowałam a potem dopiero zaczęłam myśleć logicznie.

eneska, anulka557 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musicie rozróżniać dwie wielkości: wielkość pęcherzyka FS i wielkość zarodka CRL. Ja to myślę że u Ciebie Ketka to lekarz podał wielkość pęcherzyka. Możesz to też sprawdzić na zdjęciu usg o ile masz opisane. Ja w 6t0d miałam 14 mm pęcherzyk i zarodek 2.4 mm.

Ale najważniejsze że wszystko dobrze umiejscowione i następnym razem będzie serduszko :)

Ja sobie zawsze patrzę tutaj jaka powinna być wielkość:
    https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy

Można sprawdzać tydzień po tygodniu :)

Monika34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkość tydzień po tygodniu jest też podana tutaj, na belly:-)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja myślę, że fasolka Ketki ma 0,53 mm? :P bo jakby miała 53 mm, to przecież ponad 5 cm!

Tyle to mają Fasolki w 13-14 tygodniu!

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie słyszałam jeszcze o takim objawie u was jak ja mam ja nadal mam te ataki spania nie codziennie ale są raz zmierzyłam ciśnienie było 70 / 30 ja opadam z sił a dziś cały dzień taki mam..nie wiem czy to dlatego, że ciągle leżę? myślałam, że to brak kawy ale nie piję jej już 3 tydzień i organizm by się już przyzwyczaił. Potem myślałam, ze po lekach jakiś i obczajałam po jakich ale też dupa.. na koniec myślałam, że cukrzyca ciążowa ale zrobiłam badanie na czczo glukozy i jest ok. Spotkałyście się z takim czymś ja opadam dziś z sił i czuję krew w ustach od rana. Dziołszki dziś u nas mamy gości a ja na oczy nie widzę z ledwością się wykapałam i doprowadziłam do porządku myślałam, że jak pochodzę więcej to nabiorę sił a tu dupa

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja fasolinka miałam 13 mm w 5tydz 3 dzień ale t chyba nie crl tylko pęcherzyk prawidłowo?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dziewczyny nie słyszałam jeszcze o takim objawie u was jak ja mam ja nadal mam te ataki spania nie codziennie ale są raz zmierzyłam ciśnienie było 70 / 30 ja opadam z sił a dziś cały dzień taki mam..nie wiem czy to dlatego, że ciągle leżę? myślałam, że to brak kawy ale nie piję jej już 3 tydzień i organizm by się już przyzwyczaił. Potem myślałam, ze po lekach jakiś i obczajałam po jakich ale też dupa.. na koniec myślałam, że cukrzyca ciążowa ale zrobiłam badanie na czczo glukozy i jest ok. Spotkałyście się z takim czymś ja opadam dziś z sił i czuję krew w ustach od rana. Dziołszki dziś u nas mamy gości a ja na oczy nie widzę z ledwością się wykapałam i doprowadziłam do porządku myślałam, że jak pochodzę więcej to nabiorę sił a tu dupa
    A masz tendencje do niskiego ciśnienia? Ciśnienie w ciąży zmniejsza się, to zupełnie normalne, a jak ktoś przed ciążą miał też niskie, to teraz pewnie jest nie do życia. Twoje ciśnienie jest bardzo niskie, ja bym skonsultowała to z lekarzem dość szybko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czego ja dziś już nie zrobiłam...a tyle przede mną
    Byłam u Cioci w przedszkolu na dniach rodziny, pełno dzieci, niby nic wielkiego ale jak zobaczyłam występy tych małych istot to w ryk, ciotka na mnie ...a co ja mam zrobić wzruszyłam się. Zajęła mnie pierogami z mięsem i soczewicą, przeszło:)Potem odebrałam wyniki bety :)
    w 35dc 898,4 :)...
    kupiłam kwiatki na dzień matki, zrobiłam zakupy...a jeszcze tyle przede mną:)
    Ketka:) ciesze się niezmiernie:)

Morwa, Smużka, anulka557 lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    A masz tendencje do niskiego ciśnienia? Ciśnienie w ciąży zmniejsza się, to zupełnie normalne, a jak ktoś przed ciążą miał też niskie, to teraz pewnie jest nie do życia. Twoje ciśnienie jest bardzo niskie, ja bym skonsultowała to z lekarzem dość szybko.
    mówiłam o tym w szpitalu ale mnie olano..mam niskie ciśnienie..normalnie mam 107/ 70 jak nie mam tych faz co opadam z sił ..powiem we wtorek koniecznie i kawkę będę podpijać jednak a macie napady gorąca czasem??? ja dziś jestem jak umarlak jakiś muszę kawę wypić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 13:53

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha mam wtedy wysoki puls..w ogóle chyba mam ciągle wysoki ostatnio

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    mówiłam o tym w szpitalu ale mnie olano..mam niskie ciśnienie..normalnie mam 107/ 70 jak nie mam tych faz co opadam z sił ..powiem we wtorek koniecznie i kawkę będę podpijać jednak a macie napady gorąca czasem??? ja dziś jestem jak umarlak jakiś muszę kawę wypić
    Ja miałam napady gorąca wcześniej, jakoś tak w 5 tygodniu:) teraz zdarza mi się obudzić rano spocona, ale to pewnie przez to, że nad ranem przykrywam się kołdrą jak głupia :P

na ostatniej wizycie u ginekologa miałam ciśnienie 110/70, czyli można przyjąć, że w porządku:) tym bardziej, że biorę tabletki na serducho, które trochę obniżają ciśnienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    aha mam wtedy wysoki puls..w ogóle chyba mam ciągle wysoki ostatnio
    wysoki puls + niskie ciśnienie? naprawdę powinien zobaczyć Cię lekarz, może kardiolog? ogólnie wysoki puls w ciąży też jest zjawiskiem normalnym, bo więcej krwi jest pompowane itd., ale na tym etapie ciąży to chyba jeszcze nie czas na wyższy puls. A jaki to jest puls?

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz mam juz normalnie tylko czasem tak opadam z sił dziś wypiję kawkę i zobaczymy raz już tak wypiłam i przeszło. Teściowa mówiła, że tak miała i zaczęła kawę pić tak jej zalecił lekarz i przeszło

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80 to jeszcze nie jest wysoki puls:-) do przyjęcia, także nie martw się :) ogólnie przyczyn wyższego pulsu może być całe mnóstwo, często w ciąży zdarza się też spadek potasu, który odpowiada za prawidłową pracę serca, ale to już musiałabyś zrobić badania krwi w tym kierunku:) dużo pij, odwodnienie również powoduje przyspieszoną akcję serca

Monika34 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona piękna beta. :)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, co to do jasnej cholery jest. Takie bulgotanie w podbrzuszu. Gdzieś w macicy. Takie bulgotanie i bąbelki- a na pewno nie gazy.
    To jest takie dziwne. Macie coś takiego?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Dobra, co to do jasnej cholery jest. Takie bulgotanie w podbrzuszu. Gdzieś w macicy. Takie bulgotanie i bąbelki- a na pewno nie gazy.
    To jest takie dziwne. Macie coś takiego?
    Ja dziś to samo!!!! Chciałam napisać tutaj o tym, ale stwierdziłam, że nie będę się ośmieszać, haha, bo to pewnie gazy haha :P
    Wyczytałam, że około 7 tygodnia dzieciątko zaczyna się ruszać i tak mogą się objawiać te ruchy, bo wiadomo, że inaczej tego się odczuć nie da :P ale podchodzę do tego z dystansem. Rozmawiałam też ze znajomą, która obecnie jest w 5 m-cu, ona około 3 miesiąca też miała takie bulgotania i przelewania:)

• Viki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketka to nie fasol jeszcze .Przecież ty jesteś położną. To pewnie pęcherzyk ciążowy. Bo przy takiej wielkości, nawet 0,53 mm byłoby serce na peweno. To dopiero pęcherzyk o wielkości 0,53 mm a nie 53 mm- bo by to nie za dobrze wróżyło:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ