Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Dobra, co to do jasnej cholery jest. Takie bulgotanie w podbrzuszu. Gdzieś w macicy. Takie bulgotanie i bąbelki- a na pewno nie gazy.
    To jest takie dziwne. Macie coś takiego?
    nie ale w poprzedniej ciąży miałam :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ketka to nie fasol jeszcze .Przecież ty jesteś położną. To pewnie pęcherzyk ciążowy. Bo przy takiej wielkości, nawet 0,53 mm byłoby serce na peweno. To dopiero pęcherzyk o wielkości 0,53 mm a nie 53 mm- bo by to nie za dobrze wróżyło:)
    a mój pęcherzy miał 13 mm to ok?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Viki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia34- nie wiem w którym tygodniu jesteś, ale jeśli koło 5-6 to idealnie:)
    Boże nie 0,53 mm ale 0,53 cm. Chodziło mi. Czyli 5,3 mm.

Masakrycznie dziwne to bulgotanie. Jakby coś biegało z kąta w kąt i ruszało milion bąbelków tak jakby w macicy. No bo to tam tylko jest.

Gazy miałam już w życiu, ale to jest inne...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mnie natchnęło - idę robić truskawki w czekoladzie!!! łuhuuuuu :D

• Viki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zjadłam kanapki z nutellą. Dziś tylko to mi przejdzie przez gardło.
    Wiecie, że ludzie dzzielą się na dwa typy ludzi? Tych co jedzą chleb z nutellą i tych co jedzą chleb z nutellą i masłem:)

eneska, monika_89 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ja właśnie zjadłam kanapki z nutellą. Dziś tylko to mi przejdzie przez gardło.
    Wiecie, że ludzie dzzielą się na dwa typy ludzi? Tych co jedzą chleb z nutellą i tych co jedzą chleb z nutellą i masłem:)
    ja nie cierpię nutelli + masła :P w ogóle nie lubię połączenia "smarowanych rzeczy" z masłem, np. pasztet z masłem albo jakiś serek topiony z masłem..
    a jadłyście kiedyś tosty z twarożkiem i z nutellą? pychota:)

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w ogóle można jeść chleb z nutellą ja się pytam ;P Nutellę je się tylko łyżeczką prosto ze słoiczka :D

eneska, Arizona_R, Felicity, Morwa lubią tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Jak w ogóle można jeść chleb z nutellą ja się pytam ;P Nutellę je się tylko łyżeczką prosto ze słoiczka :D
    hahaha:)

Marta8880 lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    O, pędzę z informacją, że program "O matko!" zostanie wyemitowany 30 maja o godzinie 13:10 na TVN Style
    Dzięki za informację! Tylko szkoda, bo będę w pracy, muszę obczaić inny termin.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    haha dobre! :D

ja lubie lyżeczką ze słoiczka ale na kanapki tez czasem :)
    a z truskawkami albo bananami to juz baaajka :D

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka cudne wieści :)

Viki fasol już daje o sobie znać? :D

mnie chyva chwytają mdłości. Już klęczałam przed porcealną, ale dałam radę :P

Arizona ładna beta :)

co do nutelli to z masłem :P ja w ogóle lubię dziwne połączenia np kanapka z dżemem porzeczkowym, żółtym serem i musztardą, ogórkowa z serem, śledzie z puszki z rzodkiewką i majonezem. Maż się puka w głowę i śmieje się, że może jak jestem w ciaży to będę jeść "normalnie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 15:12

Aprilia lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naleśniki z nutella i bananami:)

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    co do nutelli to z masłem :P ja w ogóle lubię dziwne połączenia np kanapka z dżemem porzeczkowym, żółtym serem i musztardą, ogórkowa z serem, śledzie z puszki z rzodkiewką i majonezem. Maż się puka w głowę i śmieje się, że może jak jestem w ciaży to będę jeść "normalnie"
    widzę że byś z moim mężem sie dogadała on też lubi takie "dziwne" połączenia
    Jak ja to widzę to się tylko za głowę łapie jak to można łączyć :D

monika_89 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z zakupów. Padam na twarz, czuję się tak zmęczona jakbym przewaliła tonę węgla :/
    Wciągam teraz arbuza... Jest zimny i słodziutki, mniam :)
    Nutella z chlebem- ja też nie rozumiem, jak można jeść chleb z czekoladą :P tyle, że ja nue lubię czekolady :P
    Monika 89- niezłe połączenia... Ja bym chyba nie zaryzykowała takich połączeń hihi ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż do pracy przywiózł zestaw BigMaca. Wiem, wiem,wiem... Niezdrowe. Ale było takie pyszne... Ehhh... postaram się już nie tykać tego typu jedzenia w ciąży.

monika_89, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona takie naleśniki uwielbiam! :)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    A mi mąż do pracy przywiózł zestaw BigMaca. Wiem, wiem,wiem... Niezdrowe. Ale było takie pyszne... Ehhh... postaram się już nie tykać tego typu jedzenia w ciąży.
    haha, smacznego :D bez przesady, jak zjesz raz w miesiącu fast food'a, to świat się nie zawali:) ja uwielbiam teraz lody z McDonalda, ta polewa... mmmm... w ogóle mam ochotę bardzo na lody ogólnie :P muszę po weekendzie zaopatrzyć się w jakieś zapasy :P

monika_89 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się raz zdarzyło kilka dni temu takie bulgotanie. Dosłownie chwilkę. ;) To chyba normalne. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do fast foodów, to ostatnio miałam bardzo ochotę, w dodatku miałam przerwę na uczelni, więc coś trzeba było zjeść, ale przełamałam się i wybrałam Subway'a :P nie wiem, czy lubicie - ja bardzo:) ale doskonale sobie zdaję sobie sprawę, że nic nie jest w stanie czasami zastąpić big maca haha :D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska ja musiałam sobie to sprawdzić bo nie wiedziałam co to takiego ten Subway a teraz już wiem :p

eneska lubi tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ