X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja już nie śpię ;) Mąż właśnie wyszedł do pracy... A ja później jadę do tesciów na wieś żeby nie siedzieć cały dzień sama w domu. Za tydzień w niedzielę ja do pracy, ale mam nadzieję, że ostatni dzień przed L4... Vincaminor- spokojnej pracy i szybkiego powrotu do domku :)
    Arizona- mam tak samo...

Miłego dnia wszystkim! :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej Niedzieli Kochane! :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w niedzielny poranek:) Miłego dnia:)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    My wczorajszy wieczór spędzilismy u znajomych. Okazało się, że jedni planują zacząć a jedni już sie starają o bobasa, ale mnie kusiło, żeby się pochwalić, że my już :D

co do śluzu to u mnie generalnie sucho, ale przed ciażą tez nie miałam jakichś wielkich ilości

vincaminor żeby Ci szybko przeleciało w pracy :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) u mnie tez leje:( co tu ze soba zrobic zeby nie siedziec i nie myslec...jutro jak mój gin.nie odwoła wizyty, bo czesto sie zdarza zobacze moje maleństwo...ja lubie chodzić do pracy, bo czas szybko leci i nie mam czasu myslec...

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadły lekkie mdłości. Nie przeszkadzają ale są

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w zaczętym 7 tygodniu :D

u mnie śluzu zawsze mało było, czy przed ciążą czy w ciąży, ale teraz to w ogóle ciężko cokolwiek stwierdzić przez luteinę...

mdłości mnie męczą czy zjem czy nie, najgorzej rano, no tylko otworzę oczy, mija 2 sekundy i BUM! :/ ale na szczęście obywa się bez wymiotów, ptfu ptfu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja nie wiem, jaka u mnie pogoda, bo wyleguję się jeszcze w łóżku z mężem i z psem:D dzisiaj jedziemy na obiad do moich rodziców, bo nie będziemy mogli podjechac w Dzień Matki. Trochę mdło u mnie, ale pewnie jak zjem śniadanie, to będzie dobrze

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

2 dni do wizyty:) u mnie nadal brak jakichkolwiek objawów;/ nadzieje tracę całkowicie albo już straciłam:( ale czekam do wtorku...nie wiem jak można być w ciąży i nie mieć ani jednego objawu;/

Ania:D lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pogoda okropna ale ja i tak leżę więc bez znaczenia

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to że nie ma objawów nie musi oznaczać że coś jest nie tak. Moja koleżanka z OF jest w. 22 tc i nie miała w ogóle mdłości. :) bądź dobrej myśli

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dzień dobry:)

2 dni do wizyty:) u mnie nadal brak jakichkolwiek objawów;/ nadzieje tracę całkowicie albo już straciłam:( ale czekam do wtorku...nie wiem jak można być w ciąży i nie mieć ani jednego objawu;/
    My baby jestesmy jakies inne;) to trzeba sie cieszyc ze nie latasz do kibelka co chwile:) napewno wszystko jest ok:) nos do gory!! Ja mam znajoma ktora sie dowiedziała w 3 mcu...:0 i nic jej nie było, dzieciątko sie urodziła zdrowe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    My baby jestesmy jakies inne;) to trzeba sie cieszyc ze nie latasz do kibelka co chwile:) napewno wszystko jest ok:) nos do gory!! Ja mam znajoma ktora sie dowiedziała w 3 mcu...:0 i nic jej nie było, dzieciątko sie urodziła zdrowe:)
    ja mam znajomą co się dowiedziała w 4 miesiącu, bo zero objawów i miała krwawienia w okolicach spodziewanej miesiączki :D i też ma zdrową, już prawie 2 letnią córkę :)
    monika głowa do góry i troche więcej optymizmu, Ty cały czas się dołujesz, to na prawdę nie służy dziecku! musisz zmienić nastawienie :)

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko widziane serduszko daje mi nadzieje...i poczucie, że my np. mająć bete około 4000 miałyście objawy ciążowe a ja przy niej nie miałam żadnych ...

ale w poprzedniej ciąży rzygałam dalej niż widziałam więc to mnie niepokoi;/nawet mi nic nie śmierdzi;/ a dziś powinnam mieć 6 tydzień 6 dzień

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam znajoma, ktora dowiedziała się o ciąży w trzecim miesiącu:p zaczela wymiotować i poszla do lekarza :D normalnie miała plemienia w dniach okresu, chodziła do klubu, pila alkohol... No w zyciu by nie przypuszczala ze jest w ciąży. Ma cudowna, zdrowa córeczkę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    tylko widziane serduszko daje mi nadzieje...i poczucie, że my np. mająć bete około 4000 miałyście objawy ciążowe a ja przy niej nie miałam żadnych ...

ale w poprzedniej ciąży rzygałam dalej niż widziałam więc to mnie niepokoi;/nawet mi nic nie śmierdzi;/ a dziś powinnam mieć 6 tydzień 6 dzień
    Monika bo KAŻDA CIĄŻA JEST INNA :) ja w każdej co innego miałam, w poprzednich raz na ruski rok mnie zemdliło, w pierwszej w ogóle czułam się super, nic mi nie dokuczało, za to w tej nadrabiam chyba :P

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie śluzu to podobno bardzo dobra oznaka pamiętam w tamtej ciąży, ż eim starsza ciąża tym bardziej się zemnie lało.

Ale najbardziej zadziwiły mnie dziewczyny z bulgotaniem:) ja o tym zapomniałam już :) szybko poczujecie ruchy jak już bulgotanie macie. Ja w poprzedniej ciąży bulgotanie miałam koło 10 tyg a ruchy poczułam w 17 tyg.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Monika bo KAŻDA CIĄŻA JEST INNA :) ja w każdej co innego miałam, w poprzednich raz na ruski rok mnie zemdliło, w pierwszej w ogóle czułam się super, nic mi nie dokuczało, za to w tej nadrabiam chyba :P
    anulka poważnie mówisz? ale pewnie miałaś jakieś inne oznaki świadczące o ciąży?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:14

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    przy pierwszej to tylko chyba więcej jadłam :)a spoza tym no nic :) w drugiej juz inaczej było, bo i zagrożoną całą miałam, co chwile jak nie plamienia, to szyjka się skracała także ciężko porównywać, ale gdyby nie to to nie przypominam sobie, żeby mi coś dokuczało, nawet senna nie byłam..
    o to dajesz mi nadzieje:)zdaję sobie sprawę, że nie każda mu si mieć oznakę ale myślałam, że jak jedna ma skłonności do tego w ciąży to i w 2 tak będzie

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ