X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona no historia jak z filmu! :D super :) chyba niektóre rzeczy są nam po prostu w życiu pisane ;>

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam, że tylko w tej ciąży i z synkiem miałam bolesne piersi i dużo śluzu białego :) i kreski na teście były mega grube w poprzednich straconych praktycznie kreski były nie widoczne zero śluzu a w ostatniej utraconej beta nie przekroczyła 300...dlatego jakaś nadzieje mam na te ciąże ale brak objawów mnie dobija.Miałam mdłości ale w szpitalu ze stresu a po powrocie do domu juz nie...a ból piersi i śluz nadal jest ale to przez leki na dany moment.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Moja koleżanka ma zespół policystycznych jajników jej mąż słabą spermę. Dla nich jedyną nadzieją jest invitro, na które ich nie stać. Wzieli pożyczkę zapisali się na invitro i poroniła. Wzieli drugą pożyczkę i historia się powtórzyła. Zostali bez nadzieli z masą długów.
    o masakra... ale in vitro nie jest finansowane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    od niedawna jest...i chyba dofinansowane a lista oczekujących jest długa...nie wiem czy państwo płaci za całość czy tylko sam zabieg a wszystkie wiemy, że zanim dojdzie do zapłodnienia u par problematycznych to wcześniej jest masę badań, wizyt itp.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Częściowo w praktyce wygląda to tak, że każda próba kosztowała ich ok 10 000. Refundowany jest sam zabieg ale już lekarstwa i lekarze nie. No i refundowane są tylko 3 próby.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa właśnie miałam się Was pytać czy zażywacie witaminy, czy tylko kwas foliowy?
    Ja biorę femibion natal classic z jodem. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Arizona no historia jak z filmu! :D super :) chyba niektóre rzeczy są nam po prostu w życiu pisane ;>
    Pięknie to jest teraz...a mógł mieć ślepą dziewczynę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Częściowo w praktyce wygląda to tak, że każda próba kosztowała ich ok 10 000. Refundowany jest sam zabieg ale już lekarstwa i lekarze nie. No i refundowane są tylko 3 próby.
    właśnie coś mi tak świtało bo był moment, że rozważaliśmy taką opcję i wówczas czytałam masę tych informacji

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kwas foliowy jak pójdę dongina to mu się zapytam o inne witaminki

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Aaa właśnie miałam się Was pytać czy zażywacie witaminy, czy tylko kwas foliowy?
    Ja biorę femibion natal classic z jodem. :)
    poza kwasem foliowym i witaminą d nic nie biorę, ah i jeszcze kończę inofolic....póki co czekam na zalecenia lekarza:) ale gdzieś czytałam, że witaminki tak ale w II trymetrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin zalecił tylko kwas foliowy (na receptę, większa dawka). Może coś dołoży po badaniach krwi. Jutro idę się kłuć

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi od razu zaleciła brać właśnie femibion :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    A nie próbowałas może z luteina albo duphastonem? To są tabletki na podtrzymanie ciąży.. Ja brałam w jednym cyklu od 15.dc do 25dc i wtedy się udałO.. Znajoma gin w pl mi przepisala.
    kochana ja jestem na encortonie, clexanie, acardzie i zastrzykach z progesteronu + doustnych progesteron więcej się nie da juz:) a zaszłam w ciąże w miesiącu kiedy gin powiedział, że nie ma owulacji

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika o rany, to nie wiedziałam.!
    Co Ty mowisz, noo im też się zdarzy czasem pomylić. Niestety.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też się udało za pierwszym razem ale szybko się skończylo. Po poronieniu też za pierwszym razem, mam nadzieję, że nie będzie już więcej przygod a szpital zobaczę za 9 miesięcy

Ariozona piękna historia :)

alexa ja biorę kwas foliowy, jod no i luteinę

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    kochana ja jestem na encortonie, clexanie, acardzie i zastrzykach z progesteronu + doustnych progesteron więcej się nie da juz:) a zaszłam w ciąże w miesiącu kiedy gin powiedział, że nie ma owulacji

więc na to wygląda, że mimo wszystko miało być w tym cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jod bo rozumiem, że problemy z tarczycą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn ja chyba nie mam żadnych problemów z tarczyca, tak myślę.
    A na nie których str pisze ze tak czy tak jod jest zalecany.. ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Monika o rany, to nie wiedziałam.!
    Co Ty mowisz, noo im też się zdarzy czasem pomylić. Niestety.
    jestem po 3 poronieniach więc dostałam zestaw leków na wszystko:)ale późno je dostałam bardzo bo nie nie robiłam testu bo miało nie być owulacji ale mimo wszystko ta ciąża zaczynała się inaczej

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a najgorsze ze krwiak sie pojawił i niszczy wszystko:( a synkiem nie mieliśmy żadnych problemów

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ