X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona no historia jak z filmu! :D super :) chyba niektóre rzeczy są nam po prostu w życiu pisane ;>

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam, że tylko w tej ciąży i z synkiem miałam bolesne piersi i dużo śluzu białego :) i kreski na teście były mega grube w poprzednich straconych praktycznie kreski były nie widoczne zero śluzu a w ostatniej utraconej beta nie przekroczyła 300...dlatego jakaś nadzieje mam na te ciąże ale brak objawów mnie dobija.Miałam mdłości ale w szpitalu ze stresu a po powrocie do domu juz nie...a ból piersi i śluz nadal jest ale to przez leki na dany moment.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Moja koleżanka ma zespół policystycznych jajników jej mąż słabą spermę. Dla nich jedyną nadzieją jest invitro, na które ich nie stać. Wzieli pożyczkę zapisali się na invitro i poroniła. Wzieli drugą pożyczkę i historia się powtórzyła. Zostali bez nadzieli z masą długów.
    o masakra... ale in vitro nie jest finansowane?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    od niedawna jest...i chyba dofinansowane a lista oczekujących jest długa...nie wiem czy państwo płaci za całość czy tylko sam zabieg a wszystkie wiemy, że zanim dojdzie do zapłodnienia u par problematycznych to wcześniej jest masę badań, wizyt itp.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Częściowo w praktyce wygląda to tak, że każda próba kosztowała ich ok 10 000. Refundowany jest sam zabieg ale już lekarstwa i lekarze nie. No i refundowane są tylko 3 próby.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa właśnie miałam się Was pytać czy zażywacie witaminy, czy tylko kwas foliowy?
    Ja biorę femibion natal classic z jodem. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Arizona no historia jak z filmu! :D super :) chyba niektóre rzeczy są nam po prostu w życiu pisane ;>
    Pięknie to jest teraz...a mógł mieć ślepą dziewczynę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Częściowo w praktyce wygląda to tak, że każda próba kosztowała ich ok 10 000. Refundowany jest sam zabieg ale już lekarstwa i lekarze nie. No i refundowane są tylko 3 próby.
    właśnie coś mi tak świtało bo był moment, że rozważaliśmy taką opcję i wówczas czytałam masę tych informacji

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kwas foliowy jak pójdę dongina to mu się zapytam o inne witaminki

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Aaa właśnie miałam się Was pytać czy zażywacie witaminy, czy tylko kwas foliowy?
    Ja biorę femibion natal classic z jodem. :)
    poza kwasem foliowym i witaminą d nic nie biorę, ah i jeszcze kończę inofolic....póki co czekam na zalecenia lekarza:) ale gdzieś czytałam, że witaminki tak ale w II trymetrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin zalecił tylko kwas foliowy (na receptę, większa dawka). Może coś dołoży po badaniach krwi. Jutro idę się kłuć

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi od razu zaleciła brać właśnie femibion :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    A nie próbowałas może z luteina albo duphastonem? To są tabletki na podtrzymanie ciąży.. Ja brałam w jednym cyklu od 15.dc do 25dc i wtedy się udałO.. Znajoma gin w pl mi przepisala.
    kochana ja jestem na encortonie, clexanie, acardzie i zastrzykach z progesteronu + doustnych progesteron więcej się nie da juz:) a zaszłam w ciąże w miesiącu kiedy gin powiedział, że nie ma owulacji

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika o rany, to nie wiedziałam.!
    Co Ty mowisz, noo im też się zdarzy czasem pomylić. Niestety.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też się udało za pierwszym razem ale szybko się skończylo. Po poronieniu też za pierwszym razem, mam nadzieję, że nie będzie już więcej przygod a szpital zobaczę za 9 miesięcy

Ariozona piękna historia :)

alexa ja biorę kwas foliowy, jod no i luteinę

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    kochana ja jestem na encortonie, clexanie, acardzie i zastrzykach z progesteronu + doustnych progesteron więcej się nie da juz:) a zaszłam w ciąże w miesiącu kiedy gin powiedział, że nie ma owulacji

więc na to wygląda, że mimo wszystko miało być w tym cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jod bo rozumiem, że problemy z tarczycą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn ja chyba nie mam żadnych problemów z tarczyca, tak myślę.
    A na nie których str pisze ze tak czy tak jod jest zalecany.. ;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Monika o rany, to nie wiedziałam.!
    Co Ty mowisz, noo im też się zdarzy czasem pomylić. Niestety.
    jestem po 3 poronieniach więc dostałam zestaw leków na wszystko:)ale późno je dostałam bardzo bo nie nie robiłam testu bo miało nie być owulacji ale mimo wszystko ta ciąża zaczynała się inaczej

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a najgorsze ze krwiak sie pojawił i niszczy wszystko:( a synkiem nie mieliśmy żadnych problemów

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ