X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Suchara też bym mogła zjeść. Masakra ja to tylko o żarciu myślę...:)
    To się ciesz że możesz. :D ja Wczoraj miałam taki apetyt, na pizze mnie nawet wzięło wieczorem, a dziś obrót o 360 stopni :D :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    To się ciesz że możesz. :D ja Wczoraj miałam taki apetyt, na pizze mnie nawet wzięło wieczorem, a dziś obrót o 360 stopni :D :O
    A ja dzisiaj mam taki pomysł na kolację, że chyba nie wytrzymam do pory kolacji! hahaha! bułki kajzerki z boczkiem (plastry), na to jajko sadzone, posypane serem, samo wpadło haha :P

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/93d27a70b0887644.html a to moja fasolinka! :)

alexa, anulka557, Carmen1724, Arizona_R lubią tę wiadomość

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska piękna :)

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja już po wizycie (miałam o 14)....
    Nie zał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez te wasze wizyty i zdjęcia usg to swojej się doczekać nie moge :D a tak spokojnie na nią czekałam hihi ale jeszcze niecałe 2 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Nie założono mi jeszcze karty ciazy, gin powiedział ze dopiero jak przyjde z wynikami badan.. Dostalam skierowanie na:
    morfologia, glukoza, mocz, tsh, anty-hiv, toxo igg,igm, antygen HBS, USR, HCV. Na różyczke nie dostałam..pewnie bede musiala zrobic prywatnie.

Ogólnie średnio jestem z tej wizyty zadowolona, gin nadal ma mało do powiedzenia (myslalam ze jak juz bede w ciazy to sie zmieni), o wszystko trzeba go dopytywac, o wielkosci, bicie serca itd.

Ogólnie wg miesiaczki ciąża ma 8t.3d, natomiast wg usg wyszła młodsza- 7t5d,
    wielkość zarodka 12mm, gin potwierdzil ze troche mało..
    od 12 maja fasolka urosła tylko niecałe 6mm :( nawet na tym wykresie dziecka na belly pokazuje ze jest ponizej normy (5centyli) ehh i nie wiem co myśleć, lekarz troche mnie zbył, na wszystko odpowiadal ze nie jest najgorzej itd.

Poza tym mam sporego krwiaka obok pecherzyka to sie pytam co teraz, czy mam lezec odpoczywac itd, a on na to ze nie, nie ma takiej potrzeby i ze takie krwiaki mogą sie samoistnie wchłaniac a jak pecherzyk bedzie wiekszy to pewnie juz zaniknie calkowicie. Mówił ze ze jak bedą jakies plamienia to mozliwe ze to ten krwiak sie oczyszcza...
    Dalam mu ten wypis ze szpitala, mowilam o krwiawieniu i plamieniach ale jakos nic sobie z tego nie robił. Juz po badaniu chcialam zrobic telefonem zdjecie usg ale powiedzial ze mi wydrukuje, wiec jedyny plus.

Do 16 było mi bardzo niedobrze, potem juz zjadlam obiad, jest troche lepiej..
    ogólnie jestem przybita tym ze tak mało rośnie moja fasolka i tak straasznie sie boje żeby sie nie zatrzymała :( :( :(
    Kochana ja bym na Twoim miejscu poszła teraz do innego gina... po wizycie u niego powinnaś być uspokojona, a nie pełna zmartwień i niedomówień... a serduszko było?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Nie założono mi jeszcze karty ciazy, gin powiedział ze dopiero jak przyjde z wynikami badan.. Dostalam skierowanie na:
    morfologia, glukoza, mocz, tsh, anty-hiv, toxo igg,igm, antygen HBS, USR, HCV. Na różyczke nie dostałam..pewnie bede musiala zrobic prywatnie.

Ogólnie średnio jestem z tej wizyty zadowolona, gin nadal ma mało do powiedzenia (myslalam ze jak juz bede w ciazy to sie zmieni), o wszystko trzeba go dopytywac, o wielkosci, bicie serca itd.

od 12 maja fasolka urosła tylko niecałe 6mm :( nawet na tym wykresie dziecka na belly pokazuje ze jest ponizej normy (5centyli) ehh i nie wiem co myśleć, lekarz troche mnie zbył, na wszystko odpowiadal ze nie jest najgorzej itd.

Poza tym mam sporego krwiaka obok pecherzyka to sie pytam co teraz, czy mam lezec odpoczywac itd, a on na to ze nie, nie ma takiej potrzeby i ze takie krwiaki mogą sie samoistnie wchłaniac a jak pecherzyk bedzie wiekszy to pewnie juz zaniknie calkowicie. Mówił ze ze jak bedą jakies plamienia to mozliwe ze to ten krwiak sie oczyszcza...
    Dalam mu ten wypis ze szpitala, mowilam o krwiawieniu i plamieniach ale jakos nic sobie z tego nie robił. Juz po badaniu chcialam zrobic telefonem zdjecie usg ale powiedzial ze mi wydrukuje, wiec jedyny plus.

ogólnie jestem przybita tym ze tak mało rośnie moja fasolka i tak straasznie sie boje żeby sie nie zatrzymała :( :( :(
    Kochana, może po prostu ma jakiś chwilowy przestój:-) Bądź dobrej myśli, na pewno jeszcze wystrzeli! :D mi też dzisiaj wyszło wg USG 6t6d, czyli o dwa dni za mało, ale na USG ponoć wychodzi zawsze mniejsza fasolka. I nie martw się, ja też się o wszystko dopytuję, może czasami lekarze uznają, że coś dla nich jest oczywiste i nie mówią nam o tym, ja np. dzisiaj na USG musiałam dopytać, czy aby na pewno jest serduszko, bo pani doktor nic na ten temat nie wspomniała :D ale nie dziwię jej się, może myślała, że na ost wizycie już serducho biło, przecież nie musi tego wszystkiego pamiętać. Spytałam, dostałam odpowiedź, nawet pooglądałam i jest ok :P
    Bądź dobrej myśli <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 17:56

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

przez krwiaka rośnie wolniej tak jak mi beta wolniej przyrastała nie wiem czemu nie karze ci leżeć bo każdy gin jak nie poczytasz karze leżeć przy krwiaku jak chodzisz sie powiększa

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska --> tez zapytalam o serduszko bo tez nic nie mówił , ale powiedział ze jest ok.

anulka557 --> 1czerwca ide do gina prywatnie, zobacze co mi wtedy powie...

Monika--> no widzisz, a mi nic takiego nie powiedział ze przez krwiaka moze wolniej rosnąć :( tez mnie to zdziwilo ze nie każe leżec..

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    eneska --> tez zapytalam o serduszko bo tez nic nie mówił , ale powiedział ze jest ok.

anulka557 --> 1czerwca ide do gina prywatnie, zobacze co mi wtedy powie...

Monika--> no widzisz, a mi nic takiego nie powiedział ze przez krwiaka moze wolniej rosnąć :( tez mnie to zdziwilo ze nie każe leżec..
    ja mam reżim łóżkowy przez niego wiec na prawdę dziwne w szpitalu mi dawali basen żebym nie wstawała może jednak leż

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • illusiona Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, wygląda na to, ze dołączę się do styczniówek :) według Belly termin wychodzi 26 stycznia, w czwartek ide do ginka więc wszystko się okaże :)

anulka557, eneska, Monika34, Beatrice, vincaminor, Marta8880, dorbie, Liskova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    felicity no to dobrze, że masz prywatnego gina, ja bym do tego już nie poszła :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    illusiona wrote:
    Hej dziewczynki, wygląda na to, ze dołączę się do styczniówek :) według Belly termin wychodzi 26 stycznia, w czwartek ide do ginka więc wszystko się okaże :)
    Witamy, ja też idę w czwartek na wizytę ;)

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej nas przybywa.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy ile jeszcze przybędzie:)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im więcej tym lepiej. Ostatnio tak mało dzieci się rodzi, więc z każdego nowego człowieczka trzeba się cieszyć.

Beatrice lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    illusiona witamy :) Gratulacje.

Felicity trzymam kciuki. Wierze że bedzie dobrze. :)

Gumisia, Blair, Kourtney lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wygrzewam się pod kołdrą. Jutro wolne. Na szczęście nie mam gorączki, jedynie lekko podwyższona temperatura i katar.

Witam nowe dziewczyny :)

Felicity leż, odpoczywaj a z fasolką wszystko będzie dobrze, tak jak Monika pisze, pewnie to przez krwiaka i zaraz wstrzeli. Będzie dobrze, najważniejsze się nie denerwować. Może jedź do innego lekarza zobaczyć co Ci powie

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po obiedzie uściskałam porcelanowego kolegę w łazience :/ chyba mi coś jedzonko nie podeszło, bo na mdłości to chyba za wcześnie, chociaż już mnie przymula czasami.
    No i pospałam sobie, a teraz dalej się lenie bo coś zawroty głowy mi dziś doskwierają znów, więc mam wymówkę :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

Może zmień lekarza? Trzymam kciuki by twoja fasolka pięknie rosła. ;)

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ