WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Kochana, może po prostu ma jakiś chwilowy przestój:-) Bądź dobrej myśli, na pewno jeszcze wystrzeli! :D mi też dzisiaj wyszło wg USG 6t6d, czyli o dwa dni za mało, ale na USG ponoć wychodzi zawsze mniejsza fasolka. I nie martw się, ja też się o wszystko dopytuję, może czasami lekarze uznają, że coś dla nich jest oczywiste i nie mówią nam o tym, ja np. dzisiaj na USG musiałam dopytać, czy aby na pewno jest serduszko, bo pani doktor nic na ten temat nie wspomniała :D ale nie dziwię jej się, może myślała, że na ost wizycie już serducho biło, przecież nie musi tego wszystkiego pamiętać. Spytałam, dostałam odpowiedź, nawet pooglądałam i jest ok :P
    Bądź dobrej myśli <3
    Eneska super! :)

• Viki Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity a jaka wartość pulsu? Im wyższa tym lepiej... Na początku był szybszy a teraz może zwolnił po prostu.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    A ja dzisiaj mam taki pomysł na kolację, że chyba nie wytrzymam do pory kolacji! hahaha! bułki kajzerki z boczkiem (plastry), na to jajko sadzone, posypane serem, samo wpadło haha :P

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/93d27a70b0887644.html a to moja fasolinka! :)
    Cudna fasolka! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Dziewczyny, przygarniecie mnie? :) Co prawda OF wyznaczył termin na 02.02.2016r, ale po pierwsze wiadomo że to tylko statystyka, a po drugie nie ma wątku dla lutowych mam :P a sama ze sobą pisać nie będę :). Nie chcę męczyć staraczek moimi mdłościami itp, więc z chęcią przyłączę się do Was mamusie :D

Witamy. Jasne ze mozesz dolaczyc. :) Mozliwe ze urodzisz w styczniu, To poczatek lutego i czesciej jednak rodzi sie przed terminem :)

Blair, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo nie zachcianka mnie dorwała! nawet to, że muszę zabrać dzieciaki ze sobą w tak paskudną pogodę mnie nie zniechęca :D sałatka gyros dziś będzie moja! :D

Liskova lubi tę wiadomość

• Iriss Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Witamy. Jasne ze mozesz dolaczyc. :) Mozliwe ze urodzisz w styczniu, To poczatek lutego i czesciej jednak rodzi sie przed terminem :)
    Szczerze, to tak coś myślę, że to będzie styczeń :P.
    Siedzę i myśle, jaka jestem durna :P, wpatruję się w te róże które sobie dziś kupiłam z okazji dnia mamy :D i sie rozczulam, do tego oglądam film ślubny haha, to mnie wzięło. Mąż w delegacji :P a ja rządzę ze swoimi emocjami ;)

Beatrice lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Felicity a jaka wartość pulsu? Im wyższa tym lepiej... Na początku był szybszy a teraz może zwolnił po prostu.
    Chyba nawet nie mierzył pulsu a ja tez z tego wszystkiego tylko zapytałam czy wszystko ok z serduszkiem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Chyba nawet nie mierzył pulsu a ja tez z tego wszystkiego tylko zapytałam czy wszystko ok z serduszkiem..
    ewidentnie badanie na "odwal się" :/ co to za lekarz grr

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was dziewczyny że jestescie na bieząco na forum :D Ja nie jestem w stanie. Dobrze sie czuje wiec o domu wracam poznym popoludniem. Tak caly dzien cos zalatwiam, jezdze gdzies.

Dzisiaj rano bylismy u moich rodzicow. Mama dostala na dzien mamy prezent zapakowany . W srodku byly buciki dla dziecka wiec tak sie dowiedzieli :) Mega szczesliwi.

POtem pojechalismy do moich przyszlych tesciow i tez oglosilismy nim w końcu tą nowine. Jego mama tak plakala i sie cieszyla bardzo.

Nie spodziewalam sie az tak pozytywnych reakcji :)

monika_89, anulka557, eneska, ketka91, Liskova, Blair, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

Moze wybierz sie lepiej do innego gina. Ja bym do takiego drugi raz juz nie poszla...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Coraz więcej nas przybywa.

Ja jeszcze mam nadzieje ze dolacza do nas przyszle mamusie z majowego testowania na ovu. Bo sporo tam żabek jest :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przegięłam z tymi goframi ... mam nadzieję, że nie będę znów wymiotować. ;/

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi doradzicie, bo wcześniej pisałam, ale jakoś przeleciało, czy na wizytę lepiej umówić się 6t+5d czy 7t+3d (ta druga wizyta w dzień ojca by wypadała:P)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss oba terminy dobre na serduszko już:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm bo tak myślę, czy nie lepiej te 5dni później, żeby coś na pewno zobaczyć ;), ahhh :) mam nadzieję, że szybko zleci ten czas :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iris oba terminy ok. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się wam pochwalić że powiedziałam dziś mojej rodzinie. ;) A więc powiedziałam i wszyscy się cieszą. ;)

Arizona_R, monika_89, Liskova lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Nali. ;)

• Iriss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to coś postanowię :D. Umówiłam się dziś do fryzjera na piątek, w końcu zadbana mama to szczęśliwa mama, a szczęśliwa mama to szczęśliwy groszek :P
    P.S mój groszek to chyba (a nawet na pewno) najmłodszy w tym gronie :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Miałam się wam pochwalić że powiedziałam dziś mojej rodzinie. ;) A więc powiedziałam i wszyscy się cieszą. ;)
    No to super :). Wiecie, my postanowiliśmy że do końca 3-mca milczymy, pewnie większość domyśla się z jakich względów, chcemy doczekać do II trymestru. Rodzice pewnie pomarudzą na początku, ale trudno :P

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ