X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    schodzi:) bo jak jest serduszko, to ryzyko poronienia spada. :) poza tym, jak nie było serduszka, to wiesz, czasem miałam myśli, czy ciąża się nie zatrzymała (głupek ze mnie), a teraz, jak bije serducho, no to widzę, że moja fasolka żyje i ma się świetnie <3 teraz byle zakończyć I trymestr i potem już z górki! : )))
    pewnie stąd moje obawy...bo jak usłyszę to pewnie mi ulży...byle usłyszeć...eh i jak tu być spokojnym:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to, jak kładzie się do tego USG i patrzy się na minę ginekologa... haaha, czy wszystko jest ok.. :P to jest chyba najgorszy moment podczas całej wizyty, przynajmniej dla mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odpadam ani mi się pisać nie chce. Ładny mi dzień mamy zrobiła Fasolka ;) mdli mnie strasznie.. :O jak poczuje nie które zapachy jedzenia to już mam dość :( Zjadłam kolacje, mój mi wciskal, a teraz mi jeszcze gorzej.. Wykapalam się i leżę, już się nie ruszam, mam nadzieję że zasne później.. ;)
    Odezwę się jutro, 3majcie się dziewuszki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj się, alexa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuchnia wygląda jakby tornado przeszło, ale sałatka gyros jest! idę sprzątać, a później jak się dosiądę,tak jeszcze później będę łapać się za brzuch i klnąć czemu tyle zjadłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 20:21

eneska, Arizona_R lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    kuchnia wygląda jakby tornado przeszło, ale sałatka gyros jest! idę sprzątać, a później jak się dosiądę,tak jeszcze później będę łapać się za brzuch i klnąć czemu tyle zjadłam :P
    chyba wiem, co jutro robię. hahaha :P akurat mam w domu pekińską i nie mam co z nią zrobić :D brakuje tylko kukurydzy, jutro kupię ;d

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska...chyba jeszcze postaram się za wszelka cenę nie skupiać się na wizycie do której jeszcze mnóstwo czasu...chyba żadna z nas nie uspokoi się dopóki nie minie I trymestr, do póki się nie urodzi i tych "do póki" będzie więcej więc chyba obecne chwile są ważne...dzisiaj każda z nas jest w ciąży i nie ma większego powodu do radości:)

naali13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba czas na mnie...brzuszek trochę pobolewa może za dużo siedzę:)
    dobranoc i ja Was błagam bez nadprodukcji tych stron bo nadrobić ciężko:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Eneska...chyba jeszcze postaram się za wszelka cenę nie skupiać się na wizycie do której jeszcze mnóstwo czasu...chyba żadna z nas nie uspokoi się dopóki nie minie I trymestr, do póki się nie urodzi i tych "do póki" będzie więcej więc chyba obecne chwile są ważne...dzisiaj każda z nas jest w ciąży i nie ma większego powodu do radości:)
    no pewnie, zawsze będzie jakaś granica, do której będziemy chciały dotrwać:) tyle się jednak mówi o tym, że ten I trymestr najważniejszy itd itd, że naprawdę chciałabym żeby już był 5 lipiec :D jeszcze to stresujące badanie przezierności karkowej.. brrr... ale będzie dobrze, bo czemu ma niby nie być?! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc, Arizona:) myslę, że nie będziesz miała dużo do nadrabiania, bo wieczorem zawsze tu mniejszy ruch jest :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę w tym tygodniu ogarnąć w końcu zaległości na uczelni - mam dwie prace do napisania, muszę spiąć dupę, żeby móc się cieszyć wakacjami jak najszybciej! Trzymajcie kciuki za moją motywację :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity - będziesz umawiać się do innego ginekologa na dniach ? Myślę, że byłoby to bardzo wskazane w Twoim przypadku. Jakoś nie zauważyłam, żeby wielkość zarodka była jakaś niepokojąca bo rozumiem, że te 12mm to sam zarodek ? Może się nie znam bo lekarzem nie jestem ale ale ja w 7t0d wielkość zarodka miałam 10,6mm i wszytko było jak najbardziej w porządku.

a.png
    a.png
  • Smużka Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie wszystko w jak najlepszym porządku serduszko bije, dzidzia rośnie ma 1,31 cm :) kolejna wizyta za 2 tygodnie wtedy też już założona zostanie karta ciąży. A potem już wizyty co 3 tygodnie. Któraś dziewczyna pytała o zwolnienie w ciąży zwolnienie wypisują na 3 tygodnie przynajmniej ja tak miałam w pierwszej ciąży za każdym razem wypisywane. Ależ jestem szczęśliwa że moje Maleństwo sobie ładnie rośnie :)

anulka557, eneska, monika_89, naali13, Liskova, Arizona_R lubią tę wiadomość

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    felicity aż wejdę zobaczyć ile kosztował mój pobyt w szpitalu w lutym
    edit: tydzień leżenia i czekania na zabieg 1 456,00.
    Jakie wczasy bym za to miała...:P

smużka cudne wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 21:19

Smużka lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka ja pytałam. :) dzięki.
    ciekawe jak Monika po wizycie

Smużka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka wrote:
    I ja po wizycie wszystko w jak najlepszym porządku serduszko bije, dzidzia rośnie ma 1,31 cm :) kolejna wizyta za 2 tygodnie wtedy też już założona zostanie karta ciąży. A potem już wizyty co 3 tygodnie. Któraś dziewczyna pytała o zwolnienie w ciąży zwolnienie wypisują na 3 tygodnie przynajmniej ja tak miałam w pierwszej ciąży za każdym razem wypisywane. Ależ jestem szczęśliwa że moje Maleństwo sobie ładnie rośnie :)
    Cudnie! <3

Smużka lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    mam pytanie do mamusiek które są już po serduszkowym badaniu....schodzi ciśnienie?
    Mam przed sobą 2 tyg. a czekania i przyznam się, że pewne myśli mnie nie opuszczają...lżej jest ?

a po wkurzać Was?
    mnie mdłości, zaparcia nie dotyczą...póki co:P No dobra...chciałam rozruszać sytuację, założę się że wypowiedziałam to w złą godzinę!;D
    Kochana razem z Tobą czekam na serduszko 8 czerwca! :) Będzie dobrze. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika pewnie jeszcze się wizytuje, bo miała na 21:) czekamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa raczej nie, bo juz w przyszły poniedziałek mam wizyte prywatną u gina..moze wytrzymam do tego czasu.. :/

edit: tak, 12mm to wielkość zarodka, tyle że 12maja miał 6,3mm więc mało urósł

Smużka --> super wieści, ładnie Ci rośnie dzidzia :)

Monika_89 Ty leżałaś tydzien i masz taką samą kwotę co ja za 2dni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 21:41

Smużka, monika_89 lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi już się ślepia zamykają ale czekam

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ