WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    A mi już się ślepia zamykają ale czekam
    ja też padam na twarz, ale chciałabym jeszcze obejrzeć dziś Wojewódzkiego :P właśnie robię popcorn haha

monika_89 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już padam. Dobranoc! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, trzymam kciuki, jeszcze się nie martw, najważniejsze, że serducho bije i maluch rośnie. Mi też ginka przy krwiaku nie kazała leżeć w poprzedniej ciązy, a on był 1/3 pęcherzyka. A kiedy masz wizytę?

Eneska, zdjecie super :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już wiem skąd te moje nudności dzisiaj ciśnienie mam niskie 93/65 mierzyłam dzisiaj w aptece bo mam ciśnieniomierz nadgarstkowy a on nie jest zbytnio miarodajny. Od ciśnienia równierz mam taki brak koncentracji że nie wiem co czytam. Dobranoc śpijcie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie -> 1 czerwca mam wizyte u gina prywatnie,mam nadzieję że dotrzymam i sie okaze ze jest duzo lepiej

dorbie lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity zleci do 1, zobaczysz :) no i fasol będze piękny i duży :)

Monia i jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 22:00

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    dorbie -> 1 czerwca mam wizyte u gina prywatnie,mam nadzieję że dotrzymam i sie okaze ze jest duzo lepiej
    Trzymam kciuki, wiem co czujesz. Ja w poprzedniej ciązy miałam taka niepewność, zarodek nie rósł, pomimo, ze serce było w 6tygodniu, ale w 7 było tak samo, tylko kropka, a potem serducho już nie biło. Ale u Ciebie rośnie i serducho bije, pamiętaj! Trzymam kciuki i przytulam <3

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dawno się nie odzywałam . U mnie nie ciekawie. Beta przestała fajnie przyrastac. Przyrasta ale jestem ciągle poniżej normy:( więc albo mój fasol się ze mną żegna albo jest umiejscowiony tam gdzie nie trzeba . Jutro albo w czwartek idę do gina to będę bardziej wiedziała co i jak .

Pierwsza beta 198,8, druga po 48 h - 398,2, trzecia po 48h- 628 a czwarta po 72h 1163. Tak to mniej więcej wygląda.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa z całych sił ściskam mocno kciuki żeby beta odbiła. Pamiętaj też, że to, że tak przyrasta nie musi oznaczać, że ciąża się nie rozwija.
    Może po prostu fasol jest leniuszkiem?
    Wierzę, że będzie dobrze, zwolniła tylko nieznacznie, nie martw się na zapas :*

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Hey dawno się nie odzywałam . U mnie nie ciekawie. Beta przestała fajnie przyrastac. Przyrasta ale jestem ciągle poniżej normy:( więc albo mój fasol się ze mną żegna albo jest umiejscowiony tam gdzie nie trzeba . Jutro albo w czwartek idę do gina to będę bardziej wiedziała co i jak .

Pierwsza beta 198,8, druga po 48 h - 398,2, trzecia po 48h- 628 a czwarta po 72h 1163. Tak to mniej więcej wygląda.
    hmm... nie wiem, co mam Ci powiedzieć, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji :( mam nadzieję, że chociaż troszkę pocieszy Cię to, że moja pani ginekolog nie popiera robienia bety:) właśnie ze względu na takie sytuacje. Oczywiście rozumiem, że chciałaś sprawdzić przyrost i ja na Twoim miejscu zrobiłabym to samo, ale chcę Ci dać nadzieję, że słabszy przyrost bety nie jest wyrokiem :) masz plamienia/mocne bóle?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    hmm... nie wiem, co mam Ci powiedzieć, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji :( mam nadzieję, że chociaż troszkę pocieszy Cię to, że moja pani ginekolog nie popiera robienia bety:) właśnie ze względu na takie sytuacje. Oczywiście rozumiem, że chciałaś sprawdzić przyrost i ja na Twoim miejscu zrobiłabym to samo, ale chcę Ci dać nadzieję, że słabszy przyrost bety nie jest wyrokiem :) masz plamienia/mocne bóle?
    Nie ma plamien, ani nic mnie specjalnie nie boli . Mam nadzieje ,ze Monika ma rację i mój fasol jest leniuszkiem po mamie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie ma plamien, ani nic mnie specjalnie nie boli . Mam nadzieje ,ze Monika ma rację i mój fasol jest leniuszkiem po mamie.
    to mało prawdopodobne, aby to była ciąża pozamaciczna, skoro nic innego się nie dzieje:)
    bądź dobrej myśli!

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa na pewno. U mnie przy słabym wzroście bety były jeszcze brązowe plamenia, takie jakby skrzepy a u Ciebie nie ma nic więc będzie dobrze, zobaczysz

Morwa lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis była u mnie położna, jest moja klientka i gadalam z nia o becie, zrobiła oczy jak 5zl ze po 48h ma byc taki duzy przyrost jak powyżej 100% ze moze sie podwoić po 72h, ze te podwojenia to na poczatku, ze wtedy ta veta przyrasta nawet duzo wiecej, a pozniej to tak nie jest...nie kazała sie wkrecac bo usg najwazniejsze, ze kiedys nikt nie robił bety i koniety były spokojniejsze:D cos w tym jest;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Dzis była u mnie położna, jest moja klientka i gadalam z nia o becie, zrobiła oczy jak 5zl ze po 48h ma byc taki duzy przyrost jak powyżej 100% ze moze sie podwoić po 72h, ze te podwojenia to na poczatku, ze wtedy ta veta przyrasta nawet duzo wiecej, a pozniej to tak nie jest...nie kazała sie wkrecac bo usg najwazniejsze, ze kiedys nikt nie robił bety i koniety były spokojniejsze:D cos w tym jest;)
    ale po 48h przyrost ma mieć min. 66%, nie 100% :) ale to prawda, że kiedyś nie robiło się bety i nie było niepotrzebnych stresów, a dzieciaki rodziły się zdrowe :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ja po wizycie ale w ogóle nie zadowolona bo nie zmierzył mi go nie założył karty ciąży nie zbadał tętna powiedział tylko, że wszystko ok i że serduszko bije-no bije sama widziałam ale jakoś zapomniałam o wszystkim pytać jak tylko weszłam i zobaczyłam serce to już wszystko z głowy wypadło;/ kazał dalej leżeć bo mam jeszcze ranę tak gdzie krwiak. Nastana wizyta 8 czerwca nie zejdę z fotela bez wszystkich pytań muszę sobie je zapisać!

łeb mnie tak boli, że nie wiem jak mam na imię idę spać dobranoc

anulka557, Beatrice, zoe31 lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha aż mi głupio ze tak brzydko myślałam o moim fasolinku a ten bidaczek sobie tam siedzi z bijącym serduszkiem a matka wariatka chciała na zabieg iść gdzieś mam to ze go nie zmierzył juz nie będę źle myśleć o nim a będzie co ma być najważniejsze zero stresu i myśleć pozytywnie!

eneska, naali13, anulka557, Liskova, Arizona_R, Beatrice, zoe31 lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypiłam kawusię trochę mocniejsza niż ostatnio choć w ciąży i tak bardzo słaba piję ale to dlatego że w pierwszej piłam kawę raczej normalną choć odrobinę słabszą i z mlekiem a teraz mam jakiś uraz. Dziewczyny z fasolkami będzie dobrze trzeba wiedzieć że są silne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wierzyć miało być a edytowanie na forum mi się przycina strasznie. Lepiej się czuje i jak któraś ma ochotę świetny horror leci Wezwani z 2009 hiszpański ma świetny klimat chociaż przewija się motyw straty dziecka więc nie każdemu może podpasować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku! Mam nadzieję, że nie będziesz juz panikować odnośnie braku objawów:) ja właśnie leżę z mdłościami, a na domiar tego cos moje jelita strajkują i jednorazowo teraz pogoniło mnie do kibelka... Jestem śpiąca, ale zasnąć nie umiem.

Monika34 lubi tę wiadomość

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ