X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe08 wrote:
    Jaki ja mam stres przed jutrzejsza wizyta to masakra jakas...

Wczoraj po dwoch godzinach wyszlam z pracy myslalam ze zemdleje z powodu mdlosci, nie odpuszczaja nawet na minute, dopiero teraz zauwazylam ze przechodzi po chlebku z dzemem truskawkowym ;) Dzisiaj wzielam wolne, a w poniedzialek bede musiala juz oficjalnie powiedziec w pracy oczywiscie o ile wszystko bedzie okej na jutrzejszej wizycie
    Mi też teraz najbardziej smakują kanapki z dżemem truskawkowym:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Dorbie, współczuję... Ja nie wiem czy na twoim miejscu zachowałabym tyle spokoju, pewnie dawno byłabym już w drodze do gina albo do szpitala. Takie rzeczy moim zdaniem trzeba sprawdzać.

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)
    Spoko, taka była moja reakcja. Od razu zadzwoniłam do mojej ginki i spytałam się czy mam jechac do szpitala, pewnie tam by mnie polozyli, a lepiej w domu, jak się szyjka nie rozwiera. I za 1,5 godziny byłam u gina i mi ogladała maluszka.
    A spokój to tak wygląda tylko. Całe drże co to będzie, rano płakać mi się chciało

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Nie wyobrażam sobie spać bez męża ...
    Ja też

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Współczuję ;* Mój powiedział, ze pomimo pracy i tak będzie starał się pomagać mi w nocy przy dziecku, bo przecież będzie tak samo jego, jak i moje.
    Zwłaszcza, że ja bedę jeszcze studiować, to tak jakbym pracowała, a poza tym chce się trochę przygotować, bo np już 3 miesiące po porodzie zostanie sam z maleństwem, bo ja 30 kwietnia mam zlecenie weselne ;)
    Ja też tak miałam i mam nadal i nie wyobrażam sobie, ze moj mąz idzie do drugiego pokoju, by przespac noc, on tez nie

naali13 lubi tę wiadomość

• kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wielki stres przed dzisiejsza wizyta! :)

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    Witam się z Wami mam terin na 16 styczen 2016 .
    Dzis mam druga wizyte u gina... Modle sie zeby bylo serduszko.
    Jestem z Gdańska i pozdrawima Was gorąco.
    Moge sie przylaczyc?

Witam ;-) Masz świetnego avatara :P Mieszkasz niedaleko mnie jakieś 35 km

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam 1100 km od teściowej :)) w ogóle od całej rodziny, i jest znacznie lepiej. Jak byliśmy na codzień ze sobą to jakaś masakra. Wszyscy we wszystko nos by tylko wtykali, chcieliby wszystko wiedzieć - najlepiej oczywiście. Ale to już za nami.. ;)

Wzięło mnie dziś na lazanki, z mięskiem, cebulka, o mniam mniam ;). Dochodzą sobie Właśnie :D

Jak nigdy chce, żeby ten weekend szybko minął :D ^^

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Ja mieszkam 1100 km od teściowej :)) w ogóle od całej rodziny, i jest znacznie lepiej. Jak byliśmy na codzień ze sobą to jakaś masakra. Wszyscy we wszystko nos by tylko wtykali, chcieliby wszystko wiedzieć - najlepiej oczywiście. Ale to już za nami.. ;)

Wzięło mnie dziś na lazanki, z mięskiem, cebulka, o mniam mniam ;). Dochodzą sobie Właśnie :D

Jak nigdy chce, żeby ten weekend szybko minął :D ^^
    Ja też chcę żeby weekend szybko minął, bo w poniedziałek mam wizytę.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.

• kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tesciowa za to mieszka 5 minut autem ode mnie a moja mama pol godziny jazdy.
    Niech juz bedze osiemnasta, tak sie stresuje, byle serducho bylo

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    ja mam wielki stres przed dzisiejsza wizyta! :)
    No proszę a ja się zastanawiałam ostatnio co tam u Ciebie :) a tu taka miła niespodzianka :) fajnie widzieć Cię po tej stronie :) trzymam kciuki za wizytę :)

• kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.

Moze gin ma slaby aparat usg. niee chcesz isc do innego?

hchy3e3kuak68fwg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we wtorek <3
    Tak bYm chciała żeby wszystko było w porządku.

Co do teściowej, to będę miała pewnie u niej gruba kreche za to że dowie się o ciąży w 3 msc.. :O nawet nie chce myślec.. Ale jak jej kiedyś powiedzieliśmy to wszyscy wiedzieli dookoła... A test pokazał fałszywie pozytywny wynik.. I powiedziałam że tym razem czekamy.. ;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Morwa tak mi przykro :( Twój gin ma dobry sprzęt ? Jak to jest z tą ciąża pozamaciczną nie idzie jej wykryć przez USG ? Jaka była ostatnia Twoja beta przypomnij mi ? wiem, że poniżej 1000 nic w sumie może nie być widać.

a.png
    a.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie własie usmiechnelam ze Ciebie tu zobaczylam :D
    U nas bylo tak ze porobilismy badania zaplacilismy kilka stowek , wyniki nie za bardzo , mialam juz sie leczyc bo prl ponad 900 i podwyzszony testosteron a u meza duza objetosc nasienia, 500 milionow plemniorow i dlugie uplynnienie a tu bach!! dwie krechy! szok!

Morwa lubi tę wiadomość

hchy3e3kuak68fwg.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas juz wszyscy wiedza, jutro zacznie sie 8 tc a moj maz taki podekscytowany ze wszystkim rozpowidzial!

hchy3e3kuak68fwg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Jejku, 3mam kciuki, może jednak wszystko będzie w porządku! :*

Właśnie, może faktycznie gin ma słaby sprzęt i warto to skonsultować z innym.

• ewe08 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa zycze Ci z calego serca zeby to nie byla pozamaciczna, niestety ale objawy u mnie byly takie same (brak pecherzyka w 6 tygodniu i slaba beta) + plamienia brazowe, nie mialam zadnych objawow ciazy i zadnych boli

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgasnloe2l.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    u nas juz wszyscy wiedza, jutro zacznie sie 8 tc a moj maz taki podekscytowany ze wszystkim rozpowidzial!
    Hehe my o dziwo się jakoś powstrzymalismy.. A ciężko utrzymać taka tajemnice, jak się Tak cieszymy. :) Wiemy tylko my i moja mama :) we wtorek mamy wizytę i jak będzie wszystko ok to wtedy już powiemy teściom, siostrom, braciom :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam sobie nie czytać w necie i oczywiście przeczytałam, ze branie dupka jest bez sensu, bo po co chemicznie podtrzymywać zarodek, jesli organizm sam chce sie go pozbyć? Pewnie jest wadliwy i nie ma sensu go ratować, a potem sztucznie sie podtrzymuje i ma sie chore dzieci - normalnie masakra...

Tylko ile dziewczyn bierze dupja - chyba dużo, no i idąc tym tropem, wszystkie, ktore nid brały i poroniły, to zarodki były chore, a jesli ciaza odnoszona, to nie powinno byc chorych dzieci?

Morwa, jak juz mówiłam, przecież Twoja ciaza jest tydzien młodsza od mojej, a u mnid było niecałe 2 mm, wiec musisz poczekać i na pewno wszystko okrj;)

Ewa, ja tez słaba beta, plamienia brązowe, a pęcherzyk w macicy, wiec u Mirwy pewnie tez dobrze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:07

monika_89 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ