SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe08 wrote:
    Jaki ja mam stres przed jutrzejsza wizyta to masakra jakas...

Wczoraj po dwoch godzinach wyszlam z pracy myslalam ze zemdleje z powodu mdlosci, nie odpuszczaja nawet na minute, dopiero teraz zauwazylam ze przechodzi po chlebku z dzemem truskawkowym ;) Dzisiaj wzielam wolne, a w poniedzialek bede musiala juz oficjalnie powiedziec w pracy oczywiscie o ile wszystko bedzie okej na jutrzejszej wizycie
    Mi też teraz najbardziej smakują kanapki z dżemem truskawkowym:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Dorbie, współczuję... Ja nie wiem czy na twoim miejscu zachowałabym tyle spokoju, pewnie dawno byłabym już w drodze do gina albo do szpitala. Takie rzeczy moim zdaniem trzeba sprawdzać.

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)
    Spoko, taka była moja reakcja. Od razu zadzwoniłam do mojej ginki i spytałam się czy mam jechac do szpitala, pewnie tam by mnie polozyli, a lepiej w domu, jak się szyjka nie rozwiera. I za 1,5 godziny byłam u gina i mi ogladała maluszka.
    A spokój to tak wygląda tylko. Całe drże co to będzie, rano płakać mi się chciało

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Nie wyobrażam sobie spać bez męża ...
    Ja też

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Współczuję ;* Mój powiedział, ze pomimo pracy i tak będzie starał się pomagać mi w nocy przy dziecku, bo przecież będzie tak samo jego, jak i moje.
    Zwłaszcza, że ja bedę jeszcze studiować, to tak jakbym pracowała, a poza tym chce się trochę przygotować, bo np już 3 miesiące po porodzie zostanie sam z maleństwem, bo ja 30 kwietnia mam zlecenie weselne ;)
    Ja też tak miałam i mam nadal i nie wyobrażam sobie, ze moj mąz idzie do drugiego pokoju, by przespac noc, on tez nie

naali13 lubi tę wiadomość

• kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wielki stres przed dzisiejsza wizyta! :)

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    Witam się z Wami mam terin na 16 styczen 2016 .
    Dzis mam druga wizyte u gina... Modle sie zeby bylo serduszko.
    Jestem z Gdańska i pozdrawima Was gorąco.
    Moge sie przylaczyc?

Witam ;-) Masz świetnego avatara :P Mieszkasz niedaleko mnie jakieś 35 km

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam 1100 km od teściowej :)) w ogóle od całej rodziny, i jest znacznie lepiej. Jak byliśmy na codzień ze sobą to jakaś masakra. Wszyscy we wszystko nos by tylko wtykali, chcieliby wszystko wiedzieć - najlepiej oczywiście. Ale to już za nami.. ;)

Wzięło mnie dziś na lazanki, z mięskiem, cebulka, o mniam mniam ;). Dochodzą sobie Właśnie :D

Jak nigdy chce, żeby ten weekend szybko minął :D ^^

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Ja mieszkam 1100 km od teściowej :)) w ogóle od całej rodziny, i jest znacznie lepiej. Jak byliśmy na codzień ze sobą to jakaś masakra. Wszyscy we wszystko nos by tylko wtykali, chcieliby wszystko wiedzieć - najlepiej oczywiście. Ale to już za nami.. ;)

Wzięło mnie dziś na lazanki, z mięskiem, cebulka, o mniam mniam ;). Dochodzą sobie Właśnie :D

Jak nigdy chce, żeby ten weekend szybko minął :D ^^
    Ja też chcę żeby weekend szybko minął, bo w poniedziałek mam wizytę.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.

preg.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tesciowa za to mieszka 5 minut autem ode mnie a moja mama pol godziny jazdy.
    Niech juz bedze osiemnasta, tak sie stresuje, byle serducho bylo

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    ja mam wielki stres przed dzisiejsza wizyta! :)
    No proszę a ja się zastanawiałam ostatnio co tam u Ciebie :) a tu taka miła niespodzianka :) fajnie widzieć Cię po tej stronie :) trzymam kciuki za wizytę :)

preg.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.

Moze gin ma slaby aparat usg. niee chcesz isc do innego?

hchy3e3kuak68fwg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we wtorek <3
    Tak bYm chciała żeby wszystko było w porządku.

Co do teściowej, to będę miała pewnie u niej gruba kreche za to że dowie się o ciąży w 3 msc.. :O nawet nie chce myślec.. Ale jak jej kiedyś powiedzieliśmy to wszyscy wiedzieli dookoła... A test pokazał fałszywie pozytywny wynik.. I powiedziałam że tym razem czekamy.. ;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Morwa tak mi przykro :( Twój gin ma dobry sprzęt ? Jak to jest z tą ciąża pozamaciczną nie idzie jej wykryć przez USG ? Jaka była ostatnia Twoja beta przypomnij mi ? wiem, że poniżej 1000 nic w sumie może nie być widać.

a.png
    a.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie własie usmiechnelam ze Ciebie tu zobaczylam :D
    U nas bylo tak ze porobilismy badania zaplacilismy kilka stowek , wyniki nie za bardzo , mialam juz sie leczyc bo prl ponad 900 i podwyzszony testosteron a u meza duza objetosc nasienia, 500 milionow plemniorow i dlugie uplynnienie a tu bach!! dwie krechy! szok!

Morwa lubi tę wiadomość

hchy3e3kuak68fwg.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas juz wszyscy wiedza, jutro zacznie sie 8 tc a moj maz taki podekscytowany ze wszystkim rozpowidzial!

hchy3e3kuak68fwg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Jejku, 3mam kciuki, może jednak wszystko będzie w porządku! :*

Właśnie, może faktycznie gin ma słaby sprzęt i warto to skonsultować z innym.

• ewe08 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa zycze Ci z calego serca zeby to nie byla pozamaciczna, niestety ale objawy u mnie byly takie same (brak pecherzyka w 6 tygodniu i slaba beta) + plamienia brazowe, nie mialam zadnych objawow ciazy i zadnych boli

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgasnloe2l.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    u nas juz wszyscy wiedza, jutro zacznie sie 8 tc a moj maz taki podekscytowany ze wszystkim rozpowidzial!
    Hehe my o dziwo się jakoś powstrzymalismy.. A ciężko utrzymać taka tajemnice, jak się Tak cieszymy. :) Wiemy tylko my i moja mama :) we wtorek mamy wizytę i jak będzie wszystko ok to wtedy już powiemy teściom, siostrom, braciom :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam sobie nie czytać w necie i oczywiście przeczytałam, ze branie dupka jest bez sensu, bo po co chemicznie podtrzymywać zarodek, jesli organizm sam chce sie go pozbyć? Pewnie jest wadliwy i nie ma sensu go ratować, a potem sztucznie sie podtrzymuje i ma sie chore dzieci - normalnie masakra...

Tylko ile dziewczyn bierze dupja - chyba dużo, no i idąc tym tropem, wszystkie, ktore nid brały i poroniły, to zarodki były chore, a jesli ciaza odnoszona, to nie powinno byc chorych dzieci?

Morwa, jak juz mówiłam, przecież Twoja ciaza jest tydzien młodsza od mojej, a u mnid było niecałe 2 mm, wiec musisz poczekać i na pewno wszystko okrj;)

Ewa, ja tez słaba beta, plamienia brązowe, a pęcherzyk w macicy, wiec u Mirwy pewnie tez dobrze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:07

monika_89 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ ‹ 301 302 303 304 305 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ