X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Lucy,co do żłobka, to ja planuję roczny macierzyński, a potem powrót do pracy, a dziecko do żłobka :)

Ja też to rozważam bo druga pensja by się przydała ale z drugiej strony serce będzie mi się krajać. Więc mam nadzieję że może uda się mi szybko zajść w drugą ciążę w której pochodzę do pracy na pół etatu a potem znowu płatny macierzyński.
    Eee teraz mam co innego na głowie, potem będę się marteić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Doczekasz :) i będzie dobrze :) ale wiem jak ten czas się ciągnie :( ja mam dopiero wizytę 11.06 a to 5 tyg. od ostatniej wizyty i już świruję ;)
    No z tym kłuciem to rzeczywiście lepiej sobie tego oszczędzić :)
    ,kukałam' - widzę że już nabierasz polsko-niemieckich manier językowych. My z mężem mamy swój własny język i jak jestem w domu to muszę się pilnować żeby nie palnąć niczego w stylu duszować albo szafnąć ;)
    Dokładnie.. Ciągnie się.. Najbardziej pierwsze 2 tyg od wizyty :P bylam w lekkim szoku jak mi powiedziała że następna wizyta za 4 tygodnie. Ale później się dowiedziałam że to całkiem normalne :P
    nic nam nie pozostaje jak tylko czekać :)

Hehehe nawet nie zauważyłam :P ja to jeszcze nic, czasem mi się zdarzy, ale jak mój do mnie dzwoni i nawija po niemiecku to jest dopiero :D pracuje z samymi Niemcami i w sumie Mu się nie dziwię :P
    Udziela się, oj udziela :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Dokładnie.. Ciągnie się.. Najbardziej pierwsze 2 tyg od wizyty :P bylam w lekkim szoku jak mi powiedziała że następna wizyta za 4 tygodnie. Ale później się dowiedziałam że to całkiem normalne :P
    nic nam nie pozostaje jak tylko czekać :)

Hehehe nawet nie zauważyłam :P ja to jeszcze nic, czasem mi się zdarzy, ale jak mój do mnie dzwoni i nawija po niemiecku to jest dopiero :D pracuje z samymi Niemcami i w sumie Mu się nie dziwię :P
    Udziela się, oj udziela :P

Ja też pracuję głównie w otoczeniu niemieckim, ale w biurze siedzę z Angielką więc przynajmniej tego języka nie zapominam. Mój mąż jest Niemcem ale polskiego pochodzenia więc u nas w domu to jest mix.
    No wizyty co 4 tygodnie to standard ale ja mam takiego gina że jak coś się dzieje to zawsze mogę wpaść i przyjmie między pacjentkami więc luzik :) na szczęście odpukać nic niepokojącego się nie dzieje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Ja też pracuję głównie w otoczeniu niemieckim, ale w biurze siedzę z Angielką więc przynajmniej tego języka nie zapominam. Mój mąż jest Niemcem ale polskiego pochodzenia więc u nas w domu to jest mix.
    No wizyty co 4 tygodnie to standard ale ja mam takiego gina że jak coś się dzieje to zawsze mogę wpaść i przyjmie między pacjentkami więc luzik :) na szczęście odpukać nic niepokojącego się nie dzieje :)
    To szlifujesz dwa języki. Hihi ;)
    Na pewno macie Ciekawie :D

I całe szczęście, oby cała ciaza przebiegala tak spokojnie. :)
    Mnie też mówiła że jak będzie się dziać coś nie tak to od razu mam dzwonić i się wstawiać ;) ale jak na razie też jest ok, tfu tfu! ;)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mało co a zasnęłabym w autobusie miejskim xD
    Spowrotem całą drogę rozmawiałam z mamą! :D

Dziś mój wraca po 19 i chyba każę mu po drodze kupić jakiegoś dorsza i zrobię na parze :D Może z frytaskami bo mężulo tak lubi ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:27

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zjadłam truskawki z pokruszoną bezą i bitą smietaną. Jedyne slodke jakie toleruję :P

Carmen1724 lubi tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    ja właśnie zjadłam truskawki z pokruszoną bezą i bitą smietaną. Jedyne slodke jakie toleruję :P
    Hmm brzmi nieźle, chętnie zjadłabym takie coś. Mnie dziś strasznie do owoców. Już zjadłam nektarynkę, kilka plastrów ananasa i kawałek melona.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Styczniowki! Przepraszam Was Dziewczyny,ze tak dlugo sie nie odzywalam,ale od powrotu ze szpitala praktycznie nie wchodze na neta. Jakos kompletnie nie mam na nic czasu. Dzis bylam na wizycie u mojego gina na NFZ i jakos po niej tak mi humor padl. Moze dlatego,ze spodziewalam sie zobaczyc wiecej, a nasza Dzidzia wyglada na zdj usg jak przyczajona zabka sfotografowana od gory XD a moze dlatego,ze zapomnialam zapytac o test PAPPA-A, a nastepna wizyte mam dopiero 23 czerwca ehh. Nie zapytalam tez czy brac jakies witaminy czy tylko kwas foliowy. Dostalam skierowanie na grupe krwi i toksoplazmoze. Poza tym mam malutka nadzerke i powiedzial,ze macica w tylozgieciu,co mnie zdziwilo,bo zawsze na badaniu gin mialam oznaczone "przodozgiecie". Mam nadal brac luteine 2x2 dziennie. Ehh... Mam nadzieje,ze Wy i Wasze Groszki macie sie dobrze i jesli doszly do nas nowe dziewczyny w czasie mojej nieobecnosci to witam Was :-)

EDIT: Bobas ma 22,4mm, ale nie powiedzial jakie tetno ani nie dal posluchac pikawki :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:51

lucy1983, vincaminor, anulka557, Liskova, Carmen1724, Giannaa, Aprilia lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to raczej mam ochotę na słone i kwaśne... Ogórki kwaszone albo konserwowe to mój faworyt :) ja dziś napiekłam neleśników i zrobiłam nadzienie pieczarkowo-serowe, ale reszta będzie na słodko z dżemem malinowym...

Giannaa lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    A ja to raczej mam ochotę na słone i kwaśne... Ogórki kwaszone albo konserwowe to mój faworyt :) ja dziś napiekłam neleśników i zrobiłam nadzienie pieczarkowo-serowe, ale reszta będzie na słodko z dżemem malinowym...
    ja ogólnie też wolę na słono, beza ze smietaną to jedyne co nie powoduje u mnie odruchu wymiotnego.
    Poprzednio na okrągło mogłam jeść słodkie, mażł zaopatrzył zamrażalkę w moje ulubione lody i...leżą :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko dobrze że się odzywasz :) i Groszek rośnie a to najważniejsze :) odpoczywaj jak najwięcej :)
    Ja to jak idę do gina to spisuję sobie pytania na kartce żeby mnie nie zamotał i żebym przez to nie zapomniała...
    Jeśli chodzi o badania genetyczne to na początek chyba najlepsze badanie przezierności karkowej i potem ewentualnie badania z krwi jak PAPP-A. Ale to gin powinien ci powiedzieć.

A jak się czujesz???

Vuko lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie czuje sie ok,ale jakos po tej wizycie gorzej XD no ja bede pod koniec 13tyg na nastepnej wizycie,wiec juz warto by bylo przyjsc z wynikami, dlatego pluje sobie w brode,ze nie zapytalam, a on nie powiedzial. Niestety nie mam z nim kontaktu telefonicznego. Moze w przyszlym tyg zadzwonie do poloznej i zapytam o to. I tak skierowania nie dostane,bo normalnie chodze do niego prywatnie

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko niestety nie wiem jak to jest czy potrzebujesz skierowanie na to badanie krwi. U mnie to jest tak że mój lekarz robi to usg genetyczne i w zależności od wyniku każe badać krew albo i nie. Ja to badanie będę mieć na początku 12. tygodnia ale można do końca 14. Najlepiej zadzwoń i się dowiedz to się trochę uspokoisz :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:

EDIT: Bobas ma 22,4mm, ale nie powiedzial jakie tetno ani nie dal posluchac pikawki :-\

Rzadko dają posłuchać przez 12 tygodniem, bo jest to szkodliwe i tylko dla funu ;/ My też nie słuchaliśmy.

Te badania genetyczne trzeba zrobić do 13t6d :)

Vuko lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii smaków i zachcianek to ja niezmiennie od tygodni pałam uczuciem do... wędlin. :D Jak widzę polędwicę sopocką to się opanować nie mogę. :D :D :D

monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Rzadko dają posłuchać przez 12 tygodniem, bo jest to szkodliwe i tylko dla funu ;/ My też nie słuchaliśmy.

Te badania genetyczne trzeba zrobić do 13t6d :)
    To chyba zdaze ;-) a orientujecie sie jak to jest z tym tylozgieciem? Nigdy nie mialam,a tu nagle mam?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Nie mogę uwierzyć jak mi się z dnia na dzień cera zmieniła. :) Po pryszczkach z 4-6 tygodnia nie ma śladu. :) Pory zwężone. Pięknie. :) Chyba syn będzie jednak. :P
    chce mieć córkę ale może zamienię na gładka cerę:P

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Czesc Styczniowki! Przepraszam Was Dziewczyny,ze tak dlugo sie nie odzywalam,ale od powrotu ze szpitala praktycznie nie wchodze na neta. Jakos kompletnie nie mam na nic czasu. Dzis bylam na wizycie u mojego gina na NFZ i jakos po niej tak mi humor padl. Moze dlatego,ze spodziewalam sie zobaczyc wiecej, a nasza Dzidzia wyglada na zdj usg jak przyczajona zabka sfotografowana od gory XD a moze dlatego,ze zapomnialam zapytac o test PAPPA-A, a nastepna wizyte mam dopiero 23 czerwca ehh. Nie zapytalam tez czy brac jakies witaminy czy tylko kwas foliowy. Dostalam skierowanie na grupe krwi i toksoplazmoze. Poza tym mam malutka nadzerke i powiedzial,ze macica w tylozgieciu,co mnie zdziwilo,bo zawsze na badaniu gin mialam oznaczone "przodozgiecie". Mam nadal brac luteine 2x2 dziennie. Ehh... Mam nadzieje,ze Wy i Wasze Groszki macie sie dobrze i jesli doszly do nas nowe dziewczyny w czasie mojej nieobecnosci to witam Was :-)

W końcu! :) Cieszę się że wszystko u Ciebie ok. :) Duży bobas! :)

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    chce mieć córkę ale może zamienię na gładka cerę:P
    Hehehehe. :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Vuko dobrze że się odzywasz :) i Groszek rośnie a to najważniejsze :) odpoczywaj jak najwięcej :)
    Ja to jak idę do gina to spisuję sobie pytania na kartce żeby mnie nie zamotał i żebym przez to nie zapomniała...
    Jeśli chodzi o badania genetyczne to na początek chyba najlepsze badanie przezierności karkowej i potem ewentualnie badania z krwi jak PAPP-A. Ale to gin powinien ci powiedzieć.

A jak się czujesz???
    Ja też zapisuję na kartce. :P

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ