X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.
    Jejku. :( Trzymaj się Kochana!!! Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. Trzymam kciuki! :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    To chyba zdaze ;-) a orientujecie sie jak to jest z tym tylozgieciem? Nigdy nie mialam,a tu nagle mam?

Tyłozgięcie może być dziedziczne lub nabyte. Przyczyną tyłozgięcia macicy może być zbyt długie przetrzymywanie moczu w pęcherzu, szczególnie po porodzie. To efekt wynikający z praw fizyki– macica leży na pęcherzu, a w efekcie notorycznego nie opróżniania go, może powstać tyłozgięcie macicy z przyczyn mechanicznych. Tyłozgięcie nie ma absolutnie żadnego wpływu na sam poród czy ułożenie dziecka. Jeśli kobieta z tą cechą już zajdzie w ciążę, powinna dopóki się da, dużo leżeć na brzuchu, bo doskwierają jej częstsze niż zwykle bóle w krzyżach. Tyłozgięcie nie ma też żadnego negatywnego wpływu na donoszenie ciąży – mówi dr Grażyna Komnata-Gajda.

Mi kiedyś lekarz też powiedział o tym tyło zgięciu i wyczytałam wtedy w necie, że po stosunku należy leżeć na brzuchu (łątwiej zajść ponoć) i w tym cyklu to praktykowałam, nie wiem czy pomogło ale dzidzia jest :D

Vuko lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie wowczas np. pytania do lekarza :D Bo mnie mój ostatnio zapytał czy jakieś mam, a ja ... czarna dziura :D
    Może stworzymy "Listę pytań do..."? :D

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morwa trzymam mocno kciuki!!
    i witam nową i także trzymam kciuki za wizytę :)

więcej wam nic nie napiszę, bo mi się nie chce oo! latałam jak durna i idę leżeć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.
    Morwa...spokojnie, czasem nie widać od razu, może owulacja byłą później niż myślisz, mój podczas USG też najpierw powiedział, że tak jak myślał nic nie widać dopiero jak po pewnym czasie odnalazł...więc może Twoje maleństwo jeszcze młodziutkie jest...
    a poza tym nie uciekaj od nas na dłużej (jak ostatnio) bo się martwimy a poza tym jesteśmy tu miedzy innymi aby razem przechodzić przez te nasze obawy

naali13, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze co do tyło zgięcia.. w dwóch ciążach miałam tyło zgięcie, a od lutego i nawet teraz podczas ciąży gin pisze, że przodo zgięcie mam :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    A jakie macie wowczas np. pytania do lekarza :D Bo mnie mój ostatnio zapytał czy jakieś mam, a ja ... czarna dziura :D
    Dokładnie. Piszę sobie 1. bla bla bla? 2. bla bla bla? i pytam. :D Głupio to wygląda ale trudno. :P

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Dokładnie. Piszę sobie 1. bla bla bla? 2. bla bla bla? i pytam. :D Głupio to wygląda ale trudno. :P
    E tam głupio ;p myśle, ze dużo takich kobiet jest! Ale ja to nawet teraz nie mam żadnych pytań haha :D

Mój mąż właśnie dyskretnie pyta mnie co chcę dostać na urodziny od Niego i Kropki ... :D eh.. faceci ;p

01.2016 🧒
    1cs
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali ja sobie na bieżąco wpisuję pytania do kalendarza jak mi się akurat coś przypomni :)

Vuko cieszę sie, że u Ciebie dużo lepiej. Teraz odpoczywaj dużo.

• naali13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę jeszcze coś zjeść za Nim mąż przyjedzie z tą rybką, bo zdechnę ;p

01.2016 🧒
    1cs
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, trzymam za Ciebie mocno kciuki! Musi byc dobrze!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, trzymam kciuki za fasolkę, żeby przy następnym badaniu się pokazała i żeby nie robiła Ci już takich psikusów! <3

ja właśnie wróciłam ze spaceru z mężem i z psem - byliśmy godzinę w parku. okropnie nie chciało mi się jechać, ale teraz po tym spacerze mam więcej energii. :P chwila wytchnienia w domu z koktajlem truskawkowym i zaraz pędzę odświeżyć swoje paznokietki :)

piękna pogoda się zrobiła na weekend - to aż nieprawdopodobne! :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja na pierwszej wizycie pytałam:
    - jakie witaminy brać? (Prenatal Classic)
    - czy mogę uprawiać Nordic Walking (do 10 tygodnia nie)
    - czy możemy uprawiać seks (tak, ale delikatny, a w dni, kiedy byłaby @, nie uprawiać wcale)
    - co powinno mnie zaniepokoić (intensywne/długie bóle, krwawienie, plamienia)
    - czy są wskazania do CC (z racji innych chorób, na szczęście nie) i czy będzie problem z KP (też nie).

naali13, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety wymyślam pytania na bieżąco co czasem bawi mojego lekarza...ale na wizyty podczas starań chodziłam przygotowana:)
    koktajl truskawkowo-bananowy, praktycznie bezmleczny:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Cześć Dziewczyny :) ja też się szykuje na styczeń ;) juz się nie mogę doczekać ;) jeszcze nigdy tak na zimę nie czekałam ;)

Witamy w naszym watku :*
    A jak u ciebie z terminem? :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pierwszej wizycie ze stresu zapomniałam zapytać o to, o co chciałam :D ale na drugiej wizycie już mi się przypomniało wszystko :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie pewnie większość z Was nie będzie wiedziała o co mi chodzi ale dla tych wtajemniczonych (z poprzedniego wątku)odkąd jestem w ciąży już nie jadam w nocy, pije tylko, przeszło samo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    Witam się z Wami mam terin na 16 styczen 2016 .
    Dzis mam druga wizyte u gina... Modle sie zeby bylo serduszko.
    Jestem z Gdańska i pozdrawima Was gorąco.
    Moge sie przylaczyc?

Witaj. Smialo dolaczaj do nas :* to twoja pierwsza ciaza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mam nadzieje ze na nastepnej wizycie zobaczyc juz <3. Trzymam mocno kciuki.

Vuko dobrze ze juz lepiej chociaz troche.

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko - miło, że się odezwałaś ;-) Twoja dzidzia duża już jest ;-) Co do badań genetycznych...to jego obowiązek, żeby Ciebie poinformować zazwyczaj usg NT i NB robi ginekolog przy kolejnej wizycie jednakże nie później niż do 13t6d Czasami w laboratoriach mają w swojej ofercie badania genetyczne ;-) w końcu to badania z krwi.

Lucy A Twój mąż mówi po polsku ? Powiedz mi jak u Ciebie z mdłościami masz je jeszcze ? Bo u mnie chyba ustępują, chyba że znowu w balona mnie robią i wrócą ze zdwojoną siłą ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ