Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.
Trzymaj się Kochana!!! Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. Trzymam kciuki!
-
Vuko wrote:To chyba zdaze
a orientujecie sie jak to jest z tym tylozgieciem? Nigdy nie mialam,a tu nagle mam?
Tyłozgięcie może być dziedziczne lub nabyte. Przyczyną tyłozgięcia macicy może być zbyt długie przetrzymywanie moczu w pęcherzu, szczególnie po porodzie. To efekt wynikający z praw fizyki– macica leży na pęcherzu, a w efekcie notorycznego nie opróżniania go, może powstać tyłozgięcie macicy z przyczyn mechanicznych. Tyłozgięcie nie ma absolutnie żadnego wpływu na sam poród czy ułożenie dziecka. Jeśli kobieta z tą cechą już zajdzie w ciążę, powinna dopóki się da, dużo leżeć na brzuchu, bo doskwierają jej częstsze niż zwykle bóle w krzyżach. Tyłozgięcie nie ma też żadnego negatywnego wpływu na donoszenie ciąży – mówi dr Grażyna Komnata-Gajda.
Mi kiedyś lekarz też powiedział o tym tyło zgięciu i wyczytałam wtedy w necie, że po stosunku należy leżeć na brzuchu (łątwiej zajść ponoć) i w tym cyklu to praktykowałam, nie wiem czy pomogło ale dzidzia jestVuko lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
A jakie macie wowczas np. pytania do lekarza
Bo mnie mój ostatnio zapytał czy jakieś mam, a ja ... czarna dziura
Może stworzymy "Listę pytań do..."?01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.
a poza tym nie uciekaj od nas na dłużej (jak ostatnio) bo się martwimy a poza tym jesteśmy tu miedzy innymi aby razem przechodzić przez te nasze obawynaali13, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
naali13 wrote:A jakie macie wowczas np. pytania do lekarza
Może stworzymy "Listę pytań do..."?Głupio to wygląda ale trudno.
-
Gumisia wrote:Dokładnie. Piszę sobie 1. bla bla bla? 2. bla bla bla? i pytam.
Głupio to wygląda ale trudno.
Mój mąż właśnie dyskretnie pyta mnie co chcę dostać na urodziny od Niego i Kropki ...eh.. faceci ;p
01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualnyMorwa, trzymam kciuki za fasolkę, żeby przy następnym badaniu się pokazała i żeby nie robiła Ci już takich psikusów!
ja właśnie wróciłam ze spaceru z mężem i z psem - byliśmy godzinę w parku. okropnie nie chciało mi się jechać, ale teraz po tym spacerze mam więcej energii.chwila wytchnienia w domu z koktajlem truskawkowym i zaraz pędzę odświeżyć swoje paznokietki
piękna pogoda się zrobiła na weekend - to aż nieprawdopodobne! -
naali13 wrote:A jakie macie wowczas np. pytania do lekarza
Może stworzymy "Listę pytań do..."?
- jakie witaminy brać? (Prenatal Classic)
- czy mogę uprawiać Nordic Walking (do 10 tygodnia nie)
- czy możemy uprawiać seks (tak, ale delikatny, a w dni, kiedy byłaby @, nie uprawiać wcale)
- co powinno mnie zaniepokoić (intensywne/długie bóle, krwawienie, plamienia)
- czy są wskazania do CC (z racji innych chorób, na szczęście nie) i czy będzie problem z KP (też nie).naali13, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vuko - miło, że się odezwałaś
Twoja dzidzia duża już jest
Co do badań genetycznych...to jego obowiązek, żeby Ciebie poinformować zazwyczaj usg NT i NB robi ginekolog przy kolejnej wizycie jednakże nie później niż do 13t6d Czasami w laboratoriach mają w swojej ofercie badania genetyczne
w końcu to badania z krwi.
Lucy A Twój mąż mówi po polsku ? Powiedz mi jak u Ciebie z mdłościami masz je jeszcze ? Bo u mnie chyba ustępują, chyba że znowu w balona mnie robią i wrócą ze zdwojoną siłą