Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku.Morwa wrote:Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.
Trzymaj się Kochana!!! Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. Trzymam kciuki!
-
Vuko wrote:To chyba zdaze
a orientujecie sie jak to jest z tym tylozgieciem? Nigdy nie mialam,a tu nagle mam?
Tyłozgięcie może być dziedziczne lub nabyte. Przyczyną tyłozgięcia macicy może być zbyt długie przetrzymywanie moczu w pęcherzu, szczególnie po porodzie. To efekt wynikający z praw fizyki– macica leży na pęcherzu, a w efekcie notorycznego nie opróżniania go, może powstać tyłozgięcie macicy z przyczyn mechanicznych. Tyłozgięcie nie ma absolutnie żadnego wpływu na sam poród czy ułożenie dziecka. Jeśli kobieta z tą cechą już zajdzie w ciążę, powinna dopóki się da, dużo leżeć na brzuchu, bo doskwierają jej częstsze niż zwykle bóle w krzyżach. Tyłozgięcie nie ma też żadnego negatywnego wpływu na donoszenie ciąży – mówi dr Grażyna Komnata-Gajda.
Mi kiedyś lekarz też powiedział o tym tyło zgięciu i wyczytałam wtedy w necie, że po stosunku należy leżeć na brzuchu (łątwiej zajść ponoć) i w tym cyklu to praktykowałam, nie wiem czy pomogło ale dzidzia jest
Vuko lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
A jakie macie wowczas np. pytania do lekarza
Bo mnie mój ostatnio zapytał czy jakieś mam, a ja ... czarna dziura 
Może stworzymy "Listę pytań do..."?
01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa...spokojnie, czasem nie widać od razu, może owulacja byłą później niż myślisz, mój podczas USG też najpierw powiedział, że tak jak myślał nic nie widać dopiero jak po pewnym czasie odnalazł...więc może Twoje maleństwo jeszcze młodziutkie jest...Morwa wrote:Cześć byłam wczoraj na usg i nic ciekawego się nie dowiedziałam... nie ma widocznego pęcherzyka , więc nadal nie wiem gdzie on się znajduje, przez to nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej. Lekarz kazał mi przyjść na kolejną wizytę 11-12 czerwca , pod warunkiem ,że nic się wcześniej nie będzie działo. Jak będzie inaczej to mam przyjść odrazu. Dostałam zwiększoną dawkę duphaston mam brać 3x1. Mam w zalecenia dwa razy "o" , czyli oszczędzać się i obserwować. Więc jak widać u mnie nadal lipa . Bety mam już nie robić i to by było na tyle.
a poza tym nie uciekaj od nas na dłużej (jak ostatnio) bo się martwimy a poza tym jesteśmy tu miedzy innymi aby razem przechodzić przez te nasze obawy
naali13, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie. Piszę sobie 1. bla bla bla? 2. bla bla bla? i pytam.naali13 wrote:A jakie macie wowczas np. pytania do lekarza
Głupio to wygląda ale trudno.
-
E tam głupio ;p myśle, ze dużo takich kobiet jest! Ale ja to nawet teraz nie mam żadnych pytań hahaGumisia wrote:Dokładnie. Piszę sobie 1. bla bla bla? 2. bla bla bla? i pytam.
Głupio to wygląda ale trudno. 

Mój mąż właśnie dyskretnie pyta mnie co chcę dostać na urodziny od Niego i Kropki ...
eh.. faceci ;p
01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualnyMorwa, trzymam kciuki za fasolkę, żeby przy następnym badaniu się pokazała i żeby nie robiła Ci już takich psikusów!

ja właśnie wróciłam ze spaceru z mężem i z psem - byliśmy godzinę w parku. okropnie nie chciało mi się jechać, ale teraz po tym spacerze mam więcej energii.
chwila wytchnienia w domu z koktajlem truskawkowym i zaraz pędzę odświeżyć swoje paznokietki 
piękna pogoda się zrobiła na weekend - to aż nieprawdopodobne!
-
Ja na pierwszej wizycie pytałam:naali13 wrote:A jakie macie wowczas np. pytania do lekarza
- jakie witaminy brać? (Prenatal Classic)
- czy mogę uprawiać Nordic Walking (do 10 tygodnia nie)
- czy możemy uprawiać seks (tak, ale delikatny, a w dni, kiedy byłaby @, nie uprawiać wcale)
- co powinno mnie zaniepokoić (intensywne/długie bóle, krwawienie, plamienia)
- czy są wskazania do CC (z racji innych chorób, na szczęście nie) i czy będzie problem z KP (też nie).
naali13, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vuko - miło, że się odezwałaś
Twoja dzidzia duża już jest
Co do badań genetycznych...to jego obowiązek, żeby Ciebie poinformować zazwyczaj usg NT i NB robi ginekolog przy kolejnej wizycie jednakże nie później niż do 13t6d Czasami w laboratoriach mają w swojej ofercie badania genetyczne
w końcu to badania z krwi.
Lucy A Twój mąż mówi po polsku ? Powiedz mi jak u Ciebie z mdłościami masz je jeszcze ? Bo u mnie chyba ustępują, chyba że znowu w balona mnie robią i wrócą ze zdwojoną siłą
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH