X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię migdały,grejfruty nie koniecznie 3.0 bedzie puchar kurcze ucina mi wpisy ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 23:01

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Converse jak miło. :) smacznego dziewuszki. :)
    Beatrice nie gniewaj się kochana bo nie ma o co <3 <3 <3
    Dobranoc mamuśki <3 <3 <3

converse90, Beatrice lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ewe08 Znajoma

Wysłany: 30 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko oki, widzialam piekne serduszko ;) Tylko ciaza jest mlodsza tzn 6t4d wiec data na 20.01

Carmen1724, eneska, Monika34, monika_89, lucy1983, anulka557, Beatrice, Arizona_R lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgasnloe2l.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe08 wrote:
    U mnie po wizycie wszystko oki, widzialam piekne serduszko ;) Tylko ciaza jest mlodsza tzn 6t4d wiec data na 20.01
    moja ginekolog mówi, że na USG przeważnie ciąża jest młodsza :)
    super, że u Ciebie wszystko w porządku :- )

• JATA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    JATA witamy :*. a na kiedy ci wychodzi termin?

My dzisiaj chillowalismy na dzialce ale pogoda sie popsula i wrpcilismy do domu.

Z okresu na 29 grudnia, ale z usg jest jakieś 3-4 dni młodsze więc Sylwester lub Nowy Rok ;) Jeszcze się nie przywiązuję do tych dat, wiadomo to się będzie zmieniać.

monika_89 lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia :*
    Nie gniewam sie ;)

ewe gratulacje! :) kiedy masz nastepna wizyte?

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 8 tygodniu :)

ewa gratuluje, super :))

eneska a moja starsza o dwa dni hihi :D ale ot by jednak chyba wskazywało na to, że to owu jednak na 100% było koło 10, a nie 16 dnia cyklu :)

wybaczcie, że mało się udzielam, ale mnie ciąża zamiata, tzn to mdłości mnie zamiatają, w żadnej aż tak mnie nie muliło :/
    coś widziałam, że dyskutowałyście na temat karmienia piersią.. ja synka karmiłam niestety tylko 2 miesiące, bo musiałam wrócić do szkoły, a jak już butelkę poczuł, tak pierś w czterech miał :P córkę chciałam karmić pierw 4 miesiące, ale później stwierdziłam że z 7 ją pokarmię.. no ale się zbuntowała, krzyczała i szarpała się przy piersi, nie najadała się mimo, że mleko było, kryzysu nie przetrwałyśmy, karmiłam te 4 miesiące.
    to dziecko planuję karmić do wakacji, czyli jakieś 5 miesięcy :)

Beatrice, Vuko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynany 10tydzien :)

anulka557, dorbie, naali13, Vuko, Arizona_R, monika_89, Palvin, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam wiadomość na maila za zaczęłam 9 tydzień ciąży (8tydzien 0 dni) i , że weszłam w 3 miesiąc, że mam straszne objawy ciążowe i bolące piersi a one nadal mnie nie bolą a objawów brak;/ i znów się stresować zaczęłam a do wizyty ponad tydzień:( wiem, że macie tego powoli dość ale jakoś musiałam to napisać :(oprócz tych nagłych senności nie odczuwam nic dziś nawet mnie nie. zemdliło z rana jak w ostanie dni. Jest napisane, że ryzyko poronienia spada po tym tygodniu ...

dorbie lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche mi się suwaczek nie zgadza, bo moje dziecko w zeszły czwartek miało 8.8 mm, a mi tu o 6 mm piszą hahah

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe08 wrote:
    To tak jak u mnie:) termin mam na 18.01. Mowie wam ale wrażenia...poryczalam sie przy usg...normalnie wylam w głos! Jestem taka szczesliwa, ze nasz groszek sie rozwija i jest wszystko ok:) kolejna wizyta 15.06 i bede miała skierowanie na wszystkie badania:)

Monika34, anulka557, dorbie, Arizona_R lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika to się ciesz bo ja bym się z Tobą chętnie zamieniła, żeby mnie nic nie muliło i mogła normalnie funkcjonować :/

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety karmiłam do 3 miesiąca sam synek się odstawił nudziło mu się przy piersi bo był i jest bardzo żywy natomiast odciągałam mu pokarm do 8 miesiąca..tyle dałam rade ja kochałam karmić piersią i jak ten maluszek tymi oczkami spoglądał na mnie no cudo teraz jak bóg da chce dłużej karmić

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    My zaczynany 10tydzien :)
    i jak się czujesZ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 zero objawow :) ale nie kazda kobieta musi rzygac i zle sie czuc w ciazy dlatego ja odbieram to pozytywnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 09:15

anulka557, Carmen1724, Palvin, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak w pierwszej się czułam... mmm marzenie teraz :P

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Monika34 zero objawow :) ale nie kazda kobieta musi rzygac i zle sie czuc w ciazy dlatego ja odbieram to pozytywnie :)
    ja tez tak mam :) ciekawe czy jak inne objawy ciążowe to inne płcie?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś się kiepsko czuje. Mam straszne mdłości i od czasu do czasu cofa mnie. Coś mi się wydaje, że skończy się na rzyganku. Nawet bułka z dżemem nie pomogła. Dziś mamy jechać do teściów na obiad a kompletnie nie mam ochoty się nigdzie ruszać.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po sniadanku i teraz mnie muli na spanie. Mój mąż skręca biegacza dla chrzesniaka ale wkurzyłam się bo przysłali nie taki jak chciałam, ale urodzinki w czwartek i nie mam chęci bawić się w reklamację Bo ten nie jest też zły.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    My już po sniadanku i teraz mnie muli na spanie. Mój mąż skręca biegacza dla chrzesniaka ale wkurzyłam się bo przysłali nie taki jak chciałam, ale urodzinki w czwartek i nie mam chęci bawić się w reklamację Bo ten nie jest też zły.
    my kupilismy na dzien dziecka tez taki:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ