X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    my kupilismy na dzien dziecka tez taki:)
    Chciałam taki z obracana ramą a przysłali mi zwykły ale nie jest zły

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam i ja do was. Jestem w grudniowych ale tam głównie temat kręci się już na drugim trymestrze i cały czas jestem do tylu w tematach z dziewczynami :) może się przedstawię ;) Nina - 30 lat termin z om i usg na 31 grudnia. To moja druga ciaza pierwsza straciłam w 8 tygodniu (dowiedziałam się w 10 przy usg) - mój synek przestał się rozwijać z powodu wady genetycznej. Marudzić nie chce ale ciężko jest z tą ciaza jeśli chodzi o psychikę bo samopoczucie idealne z objawów to tylko śpię całymi dniami. A dlaczego ciężko - pierwsza ciaza rozpoczęła się dokładnie w takim samym dniu rok temu, termin tez miałam na 31 grudnia ... ale myślę pozytywnie ze los daje mi druga szanse na szczęście właśnie takim terminem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 10:44

Beatrice lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menko to jesteśmy na tym samym etapie. Ja też troszkę nie nadążam za Grudniówkami ;)No i po praktycznie identycznych doświadczeniach. Mi termin z om wychodzi na 29, a z usg ok 3 dni później

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka to jak byłaś na poprzednich usg w poprzedniej ciąży to wszystko było ok? Serduszko itp.?

Teraz na pewno już będzie dobrze:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice u mnie tez tzw ciaza bezobjawowa praktycznie,ale tez to biore za dobra karte,bo nie musze wisiec nad kiblem i moge jesc co chce, wiec kazdej zycze takuej ciazy :-) dzis od rana wzielam sie za sprzatanie, a teraz odpoczywam i zarazidziemy na gofry :-) pozniej zakupy, obiad i pewnie drzemka :-P
    Witaj menka!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Dobranoc dziewuszki. Spijcie dobrze :* Chyba wyszlam tu na przyszla zla matke.
    Beatice...nie o to chodzi, to Twoje zdanie i masz do niego prawo. Jeśli kieruje Tobą strach to spora szansa, że jeszcze zmienisz zdanie :) Wszystko zależny od Ciebie i tylko Ciebie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Menka to jak byłaś na poprzednich usg w poprzedniej ciąży to wszystko było ok? Serduszko itp.?

Teraz na pewno już będzie dobrze:)

tak wszystko było ok, dzidzia prawidłowych rozmiarów - nie bez powodu piszą wszędzie że przełomowy jest 8 tydzień a w 9 spada największe ryzyko ... ja wtedy 9 nie doczekałam dlatego z tą ciążą jak z nożem na gardle czekałam do 9 tygodnia - kolejną wizyte mam 15 maja u swojego lekarza a dwa dni później prenatalne ale korci mnie zeby isc za tydzień ... tylko że wiem że to bezsensu bo taka wizyta uspokaja mnie tylko na kilka dni :)

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobij mnie to :) ja nie mam zadnych tez i martwic sie zaczynam.:/ zaraz mam wpada i bedzie kawka na ogrodzie maz mnie zniesie na lezaczek:) moze sie rozerwe troszke :)
    Odnosnie rowerka my mamy bez obracanej tej kierownicy:) juz bym chciala na usg isc a jeszcze caly tydzien a tak siedzenie bezczynnie tylko znow mysli sciaga zle ale staram sie oczywiscie myslec pozytywnie

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Menko to jesteśmy na tym samym etapie. Ja też troszkę nie nadążam za Grudniówkami ;)No i po praktycznie identycznych doświadczeniach. Mi termin z om wychodzi na 29, a z usg ok 3 dni później

hehe to no może "wspólnie" będziemy rodzić :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    tak wszystko było ok, dzidzia prawidłowych rozmiarów - nie bez powodu piszą wszędzie że przełomowy jest 8 tydzień a w 9 spada największe ryzyko ... ja wtedy 9 nie doczekałam dlatego z tą ciążą jak z nożem na gardle czekałam do 9 tygodnia - kolejną wizyte mam 15 maja u swojego lekarza a dwa dni później prenatalne ale korci mnie zeby isc za tydzień ... tylko że wiem że to bezsensu bo taka wizyta uspokaja mnie tylko na kilka dni :)
    A ja weszla w 9 i piersi przestaly bolec az mi sie cisnienie podnioslo:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ciagle nadzieje, ze jednak u mnie przelomowy zawsze byl 6tydzien bo w zadnej ciazy go nie doczekalam a jak przeszedl 6to ciaza sie utrzymala i tak z synem bylo a w poronionych nie bylo nic dalej jak 6tydz. Wiec moze jak na usg w 7bylo ok to teraz moze tez:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Mam ciagle nadzieje, ze jednak u mnie przelomowy zawsze byl 6tydzien bo w zadnej ciazy go nie doczekalam a jak przeszedl 6to ciaza sie utrzymala i tak z synem bylo a w poronionych nie bylo nic dalej jak 6tydz. Wiec moze jak na usg w 7bylo ok to teraz moze tez:(

MUSI BYĆ DOBRZE! :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki z terminem na grudzień ;-) Ja też w sumie mam termin na 29 grudnia ;-) ale chyba bym wolała urodzić w styczniu ;-)

Dziewczyny co mają już dwójkę dzieci i więcej ;-) W jakich terminach rodziłyście swoje kolejne dzieci ? Podobno jest takie przekonanie, że każde kolejne dziecko rodzi się przed terminem porodu ? Czy może jednak rodziłyście w terminie bądź po ?

Wracając jeszcze do karmienia piersią itp... jeśli kobieta ma obawy o swoje piękne piersi, że będą brzydkie sflaczałe to nie powinna w ogóle zachodzić w ciąże ;-) Ponieważ piersi najbardziej własnie zmieniają się w ciąży i to w dużej mierze już na samym początku... a niewielki wpływ ma na to karmienie. Oczywiście nie dotyczy to każdej kobiety bo to genetyka ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja z innej beczki tylko mi się tu nie śmiać!
    Na początek witam nowe "styczniówki"

bo ...bo ja od wczoraj nie myślę o niczym innym jak o seksie!
    Mój wczoraj wrócił a mi od rana w sumie odbijało, więc wieczorem skorzystałam z okazji. I niby powinno wystarczyć ale co pójdę spać, nawet króciutka drzemka to śnią mi się takie rzeczy...najgorsze, że ...pobolewa mnie brzuch po takich snach (chyba nie będę tłumaczyć:P) natomiast seks normalny nie przysparza mi takich negatywnych odczuć...ja myślałam, że libido skacze trochę później:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    A ja weszla w 9 i piersi przestaly bolec az mi sie cisnienie podnioslo:(

spokojnie, dziewczyny tylko nie panikujcie! długo się właśnie zastanawiałam czy w ogóle pisać swoją historie bo nie chcę abyście się nią sugerowały. Bardzo ważne jest pozytywne nastawienie. Oprócz zdrowego i oszczędnego trybu życia nie jesteśmy w stanie nic zrobić - trzeba przekazywać maluszkowi dobre nastawienie :)

co do bólu piersi to też miałam na początku i oczywiście jak w 7 tygodniu przestały to już się zastanwiałam kiedy mam iść do szpitala itp itd ... a tu nic mylnego, byłam 2 tygodnie później na usg i maluszek miał się dobrze :) objawy raz są a raz nie. z biegem tygodni też zanikają bo organizm przyzwyczaja się to obecnego poziomu hormonów.

POZYTYWNE NASTAWIENIE to podstawa :) ja jak mam gorsze myśli to na "siłę" zaczynam przestawiać się na dobre myślenie - kładę rękę na podbrzuszu i zaczynam mówić do maluszka takie tam różne poztywne rzeczy :P

Arizona_R, Vuko, ketka91 lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:

Mój wczoraj wrócił a mi od rana w sumie odbijało, więc wieczorem skorzystałam z okazji. I niby powinno wystarczyć ale co pójdę spać, nawet króciutka drzemka to śnią mi się takie rzeczy...najgorsze, że ...pobolewa mnie brzuch po takich snach (chyba nie będę tłumaczyć:P) natomiast seks normalny nie przysparza mi takich negatywnych odczuć...ja myślałam, że libido skacze trochę później:P
    Mam to samo ale nie chcialam pisac o tym ciagle mi sie sni a potem mnie brzuch pobolew:( bo ile nozna zyc bez:) ja mam ewidentyny zakaz :( ale na sny nie mam wplywu.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • JATA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:

Ja miałam dokładnie tak samo, wszystko szło gładko i bez problemów, a poronienie nie dało absolutnie żadnych objawów. Dopiero na usg okazało się, ze ciąża obumarła. Tym razem jest zupełnie inaczej, mam ciągłe krwawienia i przez to ląduję często u lekarza, na izbie przyjęć. Przed każdym usg stres. A miałam ich do tej pory już chyba 8......Ale mimo to ogólnie jestem spokojna, mam przeświadczenie, ze co ma być to będzie, a ja już nie mogę więcej zrobić. Wierzę, że mój organizm i natura wie co robi.Bardzo się oszczędzam, praktycznie nie wychodzę z domu, co nie jest łatwe przy takiej pogodzie :(

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:

Cześć dziewczyny :)

Ja też mam teraz trochę wyższe libido, choć wcale się na to nie zapowiadało. Mąż chciał się wczoraj kochać, a ja mu powiedziałam, że nie bardzo mam ochotę i możemy coś zadziałać inaczej (jeśli wiecie, co mam na myśli :D). Ale jak tylko walnęliśmy się na łóżku, to sprawy przybrały znacznie bardziej niegrzeczny obrót :P eh, te hormony :D

co do braku objawów- ja jutro zaczynam 9 tydzień i tylko mnie bolą piersi i mam zaparcia. cieszę się, że jestem do życia i funkcjonuję normalnie :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika skoro masz zakaz to inna sytuacja, ja myślałam, że trochę sobie damy na wstrzymanie, że raczej sporadycznie a tu taka historia:P
    cóż chyba zacznę medytować:P

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:

Ja dzisiaj miała dziwne erotyczne sny i są one częściej w ciąży niż przed nią ;-)

Arizona_R lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ