X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja dziś dzień spędzam sama, maż pracuje :( Grillowaliśmy wczoraj, piłam piwo Bavarię, ale w smaku średnie. Niezbyt podobne do piwa wg mnie.

widzę że ruszyłyście temat KP. Betarice nikt Cię nie zmusza. To tylko i wyłącznie Twoja decyzja i nie daj się jeśli ktoś będzie chciał Cie przekonać do jej zmiany. To Ty masz się czuć dobrze sama ze sobą, swoim sumieniem. Każdy ma swoje zdanie i tyle.
    Ja mam zamiar karmić, chciałabym przynajmniej pół roku, maksymalnie do roku a jak będzie czas pokaże. Koleżanka po urodzeniu małej trafiła z nią do szpitala i ze stresu zniknął jej pokarm więc różnie to bywa. Jak to mówią dobrymi chęciami... ;)

Mężów też trochę obgadywałyście: przedtem pomagał w domu, teraz też z tą różnica że przejął niektóre moje obowiązki. Niby jest tak samo, ale widać większą troskę.
    Ogólnie mam wrażenie, że rola ojca trochę pomogła mu wydorośleć bo nagle zaczął chodzić w weekendy do pracy, kombinuje dodatkowo nad własnym biznesem, żeby niczego nam nie zabrakło ;)

Gumisia jakie cudne zdjęcie profilowe <3

Felicity jak nastrój dziś? Mam nadzieję, że lepiej już

Betrice Kraków jest piękny, dawno nie byłam, może też wyciagnę męża na wycieczkę w jakis weekend. Jesli macie możliwosc budowania to budujce, wiadomo człowiek się wkurza, ale wierz mi to ogromna frajda chodzić potem po budowie i doglądać wszystkiego. Człowiek patrzy na dom i czuje taką dumę :)

mama84 ja też chodzę z rozpiętymi spodniami ;) ciążowe kupię po <3 wizycie, nie prędzej. No i najpewiniej kupię jednak w sklepie, bo problem z udami więc bez sensu w moim przypadku kupować przez neta

Summerko jak dziś się czujesz? Plamisz choć trochę mniej?

Monia wrzucisz w końcu na luz? ile razy można tłuc Ci do głowy jedno i to samo

menka witaj, mocno wierzę, że donosimy drugie ciaże i nasze bobaski będą śliczne, grube i rózowe :D

Arizona raz jednen śnil mi się erotyk, ale ogólnie moje libido lezy i kwiczy. W sumie dobrze, bo przez poronienie i tak mamy na razie zakz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 11:43

Monika34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ja miałam dokładnie tak samo, wszystko szło gładko i bez problemów, a poronienie nie dało absolutnie żadnych objawów. Dopiero na usg okazało się, ze ciąża obumarła. Tym razem jest zupełnie inaczej, mam ciągłe krwawienia i przez to ląduję często u lekarza, na izbie przyjęć. Przed każdym usg stres. A miałam ich do tej pory już chyba 8......Ale mimo to ogólnie jestem spokojna, mam przeświadczenie, ze co ma być to będzie, a ja już nie mogę więcej zrobić. Wierzę, że mój organizm i natura wie co robi.Bardzo się oszczędzam, praktycznie nie wychodzę z domu, co nie jest łatwe przy takiej pogodzie :(
    JATA widzę, że u Ciebie końcówka 10tc więc mam nadzieje, że za chwilę wrócisz do bardziej normalnego trybu ...czego Ci życzę

• naali13 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ja też mam teraz trochę wyższe libido, choć wcale się na to nie zapowiadało. Mąż chciał się wczoraj kochać, a ja mu powiedziałam, że nie bardzo mam ochotę i możemy coś zadziałać inaczej (jeśli wiecie, co mam na myśli :D). Ale jak tylko walnęliśmy się na łóżku, to sprawy przybrały znacznie bardziej niegrzeczny obrót :P eh, te hormony :D

co do braku objawów- ja jutro zaczynam 9 tydzień i tylko mnie bolą piersi i mam zaparcia. cieszę się, że jestem do życia i funkcjonuję normalnie :P

Moje libido bardzo spadło (czuje się tak jak przy braniu tabletek antykoncepcyjnych), a do tego od kilku dni mam taką suszę ... jak mnie zalewało, tak teraz nic ;/
    Ale jak już się "zmuszę" to wszystko mi się podoba :D

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę po truskawki:P

monika_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giannaa ja synka urodziłam dokładnie w dzień terminu, córkę dwa dni po terminie :) ciekawe jak tym razem będzie, będę baaardzo szczęśliwa jak przetrwam sylwestra w dupaku :D

a mi na mdłości pomaga chyba... zielona herbata :D wypiłam i jak inny człowiek się czuję :P

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Moje libido bardzo spadło (czuje się tak jak przy braniu tabletek antykoncepcyjnych), a do tego od kilku dni mam taką suszę ... jak mnie zalewało, tak teraz nic ;/
    Ale jak już się "zmuszę" to wszystko mi się podoba :D
    no tak, susza to osobny temat :P jeszcze nim byłam w ciąży, będąc w aptece na zakupach widziałam parę, która wybierała lubrykant - kobieta była na moje oko w 6-7 miesiącu. Już teraz wiem, po co im był ten lubrykant :P

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie jak dotkne piersi to bola po bokach ale wczesniej w nocy spac przez nie nie moglam i teraz tak juz nie mam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witqjcie nowe styczniówki ☺My też niestety mamy zakaz. A co do leżenia ja większość czasu leże ale trochę się zawsze pokręce po domku ale nam lekarz pozwolił na trochę ruchu.

• JATA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    to ja z innej beczki tylko mi się tu nie śmiać!
    Na początek witam nowe "styczniówki"

bo ...bo ja od wczoraj nie myślę o niczym innym jak o seksie!
    Mój wczoraj wrócił a mi od rana w sumie odbijało, więc wieczorem skorzystałam z okazji. I niby powinno wystarczyć ale co pójdę spać, nawet króciutka drzemka to śnią mi się takie rzeczy...najgorsze, że ...pobolewa mnie brzuch po takich snach (chyba nie będę tłumaczyć:P) natomiast seks normalny nie przysparza mi takich negatywnych odczuć...ja myślałam, że libido skacze trochę później:P

Ja mam absolutny zakaz, ale nie mam z tym problemu, bo mój narzeczony jest za granicą więc mnie nie kusi ;) A jak go nie ma to jakoś o tym nie myślę.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju, dobrze, że nas zakaz nie obowiązuje :P jak się pytałam ginekolog, czy możemy, to skwitowała to jedynie "Kochajcie się. Lepszej antykoncepcji niż ta teraz, nie będziecie mieć" :D

Arizona_R lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    JATA widzę, że u Ciebie końcówka 10tc więc mam nadzieje, że za chwilę wrócisz do bardziej normalnego trybu ...czego Ci życzę
    Dzięki :* ja baardzo liczę na to, że jeszcze ok 2 tygodnie i wyjdę na wolność ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mi też lekarz jak pytałam czy mogę się kochać z mężem to powiedział:" jeśli z mężem to wyrażam zgodę no i w sumie obawiać się że zajdziecie w ciążę nie musicie :D" taki żartowniś z niego :) no a mnie właśnie zaczęło kłuć z lewej strony podbrzusza aż się położyć musiałam. podobno takie bóle są normalne i świadczą że macica się rozciąga ale kurde każdy ból to dla mnie jednak stres

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zauważyłam wzrost libido i intensywnie to z mężem wykorzystujemy:) poza tym on się zachowuje jakby też w ciąży był i hormony mu buzują;)f2w3dqk3dgn6lz7o.png

Justi2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka witamy tez u nas :*

ja nie mam zakazu na <3 wiec u nas z tym tak samo jak przed czyli b. czesto :D

Kourtney lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    giannaa ja synka urodziłam dokładnie w dzień terminu, córkę dwa dni po terminie :) ciekawe jak tym razem będzie, będę baaardzo szczęśliwa jak przetrwam sylwestra w dupaku :D

a mi na mdłości pomaga chyba... zielona herbata :D wypiłam i jak inny człowiek się czuję :P

To jesteśmy w tych 5% co rodziły w terminie ;-) ja też synka urodziłam w wyznaczonym terminie ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 7tyg tez mialam sny,ze hej, dwa razy nawet orgazm przez sen, a pozniej wszystko wrocilo do normy XD

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giannaa ten wrzesień 2009 to same punktualne dzieci wydał na świat haha

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tej pory się dziwie jak z córką tyle dotrwałam, cała ciąża zagrożona, pierw plamienia od początku do 15 tc, później skracanie szyjki od 20tc, w 31tc założony pessar, częste skurcze... a skubana i to 2 dni po terminie wylazła dopiero :) a co najśmieszniejsze akurat robiliśmy totalny remont kuchni i w niedziele skończyliśmy i posprzątaliśmy, a w poniedziałek rano skurczy dostałam i urodziłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 13:13

Vuko, Aprilia lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, cora po prostu od razu pokazala kto tu rzadzi :-D

anulka557 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie marzy termin na 31.12 . Wtedy tez mam urodziny. Byloby fajnie razem obchodzic :)

Kourtney lubi tę wiadomość

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ