X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 zdjecia nie wyswietla musisz ten link co sie od [url.] zaczyna

o już widac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 15:06

Harusiowa, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki spokojnie, ja jak beatrice to do 15 tc wyglądałam :) a wysadziło mnie dopiero po 20 tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatrice, poprawiłam :D

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzimy sobie w Krk. Obejrzelismy troche domow, mieszkan i jednak chyba bedziemy sie sami budować. Ale to tak na spokojnie.

Harusiowa, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje mięśnie się poddały, tłuszcz, wszystko się poddało :D bo przecież to nie dziecko tak mnie wysadziło, bo za małe :P po południu to nawet na dwór nie wychodze, bo każdy myśli, że to już zaawansowana ciąża :D

• Viki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka ja miałam serduszko w 5t3d, biło na 100:) Więc szybko.
    Gin był zadowolony i raczej się tego nie spodziewał. Mówił, że w tym okresie to tylko pęcherzyk widać.
    Takie szczęście miałam

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka...o rzesz Ty! Na też już napompowana chodzę:P
    Beatrice...pozazdrościć figury:P

• ewe08 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super brzuszek ;) ja teraz musze sie umowic na wizyte do polozenj a usg w 12 tygodniu dpiero, masakra tyle czekania przede mna ze hej, ja pierwsza corke karmilam 3 miesiace niestety stracilam pokarm ale bardzo bym teraz chciala karmic 6 miesiecy

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgasnloe2l.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewuszki za życzenia. My właśnie wróciluśmy fo domu po obiadku w restauracji, kawie i ciachu :) ale spacerek też zaliczony :)
    U mnie też brzuszek już widoczny... Mąż się śmieje że już nie można zwalać na przejedzenie ;) Jutro do pracy muszę poszukać jakąś luźną bluzkę ;)
    Chyba niedługo muszę sprawić sobie spodnie ciążowe, bo teraz mam tylko jedne co mnie nie uciskają... Ale piczekam jeszcze te 11 dni do usg i wtedy ruszę w miasto ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;)
    Pomóżcie mi bo nie wiem co mam robić a mianowicie.
    Jutro mam wizytę u gin u którego byłam się skontrolować, zrobili mi podstawowe badania , usg, noi jutro mam się wstawić.
    Problem W tym że we wtorek mam wizytę u mojej gin :( i teraz nie wiem co nam robić. Głupio mi odmówić jutro bo podali by nam wyniki, ale na pewno też będzie chciał zrobić Usg. Ostatnio miałam przez brzuch i wszystko było jak najbardziej ok, pokazał nam bijące serduszko (7tc). A moja gin robi Dopochwowe.
    Stąd moje pytanie, jakbym jutro poszła ostatni raz do niego i zrobi mi usg a we wtorek też będę miała usg to czy to nie zaszkodzi fasolci? Boję się i nie wiem co mam robić, myślę tylko cały czas. Chyba nie wolno tak często naświetlac.. Tym bardziej dzień po dniu.
    Co myślcie? Jak coś to odmawiam bez żadnego ale' jeżeli by miało to mieć zły wpływ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 15:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa...nie mam wiedzy żeby Ci radzić, ale chyba za dużo tego trochę, odmów jutro USG ale z wynikami możesz iść

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Cześć wszystkim ;)
    Jutro mam wizytę u gin u którego byłam się skontrolować, zrobili mi podstawowe badania , usg, noi jutro mam się wstawić.
    Problem W tym że we wtorek mam wizytę u mojej gin :( i teraz nie wiem co nam robić. Głupio mi odmówić jutro bo podali by nam wyniki, ale na pewno też będzie chciał zrobić Usg. Ostatnio miałam przez brzuch i wszystko było jak najbardziej ok, pokazał bym bijące serduszko (7tc). A moja gin robi Dopochwowe.
    Stąd moje pytanie, jakbym jutro poszła ostatni raz do niego i zrobi mi usg a we wtorek też będę miała usg to czy to nie zaszkodzi fasolci? Boję się i nie wiem co mam robić, myślę tylko cały czas. Chyba nie wolno tak często naświetlac.. Tym bardziej dzień po dniu.
    Co myślcie? Jak coś to odmawiam bez żadnego ale' jeżeli by miało to mieć zły wpływ.
    Nie zaszkodzi, to nie jest naświetlanie. Spokojnie, czasem jak trzeva robi sie codziennie

• ewe08 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze nie zadzkodzi ale lekarzem nie jestem

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgasnloe2l.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma zadnych konkretnych dowodow na to ze czesto usg szkodzi.

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, nie ma badań, że częste usg szkodzi. Oczywiście jak nie ma potrzeby, to sięgo czesto nie robi, ale nie masz się czego bać

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, dołączyłam dawno temu i potem nie bardzo miałam jak tu wchodzić, bo często siedziałam na tel, a tu mi ciężko się z telefonu czyta :(
    Trochę ponadrabiałam, widziałam niektóre brzuszki, śliczne! :)
    Z tego co u mnie, to na poprzedniej wizycie było serduszko <3 do kolejnej mam jeszcze trochę ponad 2 tygodnie i czekam (nie)cierpliwie! :)

dorbie, Arizona_R, monika_89, Beatrice, Carmen1724 lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice ale jesteś śliczna :) i młodziutka :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Cześć wszystkim ;)
    Problem W tym że we wtorek mam wizytę u mojej gin :( i teraz nie wiem co nam robić. Głupio mi odmówić jutro bo podali by nam wyniki, ale na pewno też będzie chciał zrobić Usg. Ostatnio miałam przez brzuch i wszystko było jak najbardziej ok, pokazał nam bijące serduszko (7tc). A moja gin robi Dopochwowe.

Kochana ja przez ostatni miesiąc z kawałkiem miałam usg robione 8 razy, nie z wyboru a z konieczności. Ani razu nie usłyszałam, że może to zaszkodzić. U mnie tylko starali się robić delikatnie, aby już tam bardziej wszystkiego nie naruszać. Sprawdzali tylko czy nie dochodzi do poronienia.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze brzucha nie mam, coś tam odstaje, ale przed ciążą też nie był płaski więc jest podobnie ;) Zauważyłam tylko, że talia powoli zanika, a brzuszka nie da się już tak łatwo wciągnąć

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ