X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jeszcze może być dobrze, namawiała bym Cię na pilna wizytę u lekarza, w domu się zamęczysz myslami...

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam pojechać do szpitala ale mój lekarz mi to odradził, stwierdził, że naprawdę nic więcej mi nie pomogą, że muszę czekać i leżeć...gdyby nie ten skrzep to pewnie bym się jeszcze łudziła
    idę w poniedziałek,
    mam zwolnienie, zapas luteiny i brak jakiejkolwiek podpaski w domu

• JATA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    w pracy dostałam miesiączki, czysta żywa krew, typowo okresowa, nie zbyt dużo ale śladami bym tego nie nazwała...kontaktowałam się ze swoim lekarzem, dał kilka zaleceń i powiedział, ze jeśli przestane to spoko ale jesli przyjdzie miesiączka to wiadomo ...takie rzeczy się zdażają
    wróciłam do domu,wzięłam luteinę poszłam do łazienki i na papierze został skrzep, spory, zbity...wiadomo
    w sumie teraz tylko podczas podcierania trochę krwi jest, różowa...brzuch nawet szczególnie nie boli...wygląda to jak typowa miesiączka u mnie
    tak bardzo się boje...liczę na cud oczywiście ale oswajam się z nieuniknionym...za dużo szczęścia na raz:(
    Arizona! Nie przesadzaj niczego, ja miałam takie krwawienia kilkakrotnie już! Za każdym razem jechałam od razu na izbę przyjęć i okazywało się, że małe ma się dobrze! Koniecznie wybierz się do jakiegokolwiek lekarza, który zrobi Ci usg!

Liskova lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła to samo JATA lekarz może to lekceważyć idź kochana do szpitala może akurat będzie dobrze

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • JATA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Kochana jeszcze może być dobrze, namawiała bym Cię na pilna wizytę u lekarza, w domu się zamęczysz myslami...
    Dokładnie! Z całym szacunkiem ale lekarz mówi bzdury, ja bym jak najszybciej jechała. Szkoda nerwów aż do poniedziałku!

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • naali13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    chciałam pojechać do szpitala ale mój lekarz mi to odradził, stwierdził, że naprawdę nic więcej mi nie pomogą, że muszę czekać i leżeć...gdyby nie ten skrzep to pewnie bym się jeszcze łudziła
    idę w poniedziałek,
    mam zwolnienie, zapas luteiny i brak jakiejkolwiek podpaski w domu
    Ja bym olała tego lekarza i czym prędzej jechała na jakieś usg.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona jedz na ip. Równie dobrze mogłaś miec krwiaka który pęknął. Trzymaj się, mam nadzieję że ne dołączysz do aniołkowych mam.

Mama84 cieszę się że u Ciebie dobre wieści. Prywatne wizyty niestety sporo kosztują

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona ja tez bym pojechała, tylko taxi albo zeby maz Cię zawiózł, i na razie staraj sie jak najspokojniej. Rozumiemi ze krwawienie jest lżejsze, wiec moze to wszystko sie uspokoi, ale według mnie to wymaga wizyty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dziewczyny mówią jedz na usg może z maleństwem jest wszystko dobrze a ten skrzep to krwiak....

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona jedź do jakiegoś lekarza. Mam nadzieje, że jest wszystko dobrze i mocno trzymam kciuki!!

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z szpitalem nie ma chyba sensu, mysle ze moj tego nie lekceważy, zwyczajnie ma racje, czekanie i luteina to jedyne co moge zrobic, i tak z łózka ni bede si ruszac a mam jak cos stały kontakt z lekarzem...jakos dam rade...mam durne pytanie ale chyba chodzi mi o pozbycie sie zludzen...ten skrzep to moglobyc to prawda?
    jakos sie trzymam choc poczatkowo wpadłam w histerie

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona ten skrzep to mógłby być nawet krwiak nie wiadomo

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    jeśli już powszystkim to mam nadzieje, że okres się rozkręci inaczej czeka mnie zabieg...Boże, a jednocześnie modle się aby tej krwi już nie bylo

Jedz do szpitala ...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze skrzep o niczym nie świadczy, bo tak jak dziewczyny pisały to mógł byc krwiak czy cos takiego... A czy boli Cię brzuch bardzo?Jesli to jest to, to rzeczywiście lepiej leżeć w domu, ale jesli mozna by cos zrobic to chyba wtedy w szpitalu pomogą przecież...

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej, że ten skrzep jednorazowy był...a teraz jak piszesz ustępuje...ja przy biochemicznej miałam mnóstwo skrzepów bardzo dużo kwi i bardzo długo krwawiłam...

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    z szpitalem nie ma chyba sensu, mysle ze moj tego nie lekceważy, zwyczajnie ma racje, czekanie i luteina to jedyne co moge zrobic, i tak z łózka ni bede si ruszac a mam jak cos stały kontakt z lekarzem...jakos dam rade...mam durne pytanie ale chyba chodzi mi o pozbycie sie zludzen...ten skrzep to moglobyc to prawda?
    Mi w szpitalu powiedziała lekarka, że póki skrzepy nie są wielkości pięści, to jest ok. Zrobisz jak chcesz, ale moim zdaniem nie ma sensu leżeć i się domyślać co się stało. Dla własnego spokoju jedź i sprawdź co się dzieje.
    Ja za każdym razem się zastanawiałam jechać czy nie jechać, ale w szpitalu za każdym razem mi mówili: jak będzie się sytuacja powtarzać proszę przyjeżdżać, nawet w środku nocy. I tak byłam już 4 razy.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona jak lezalam w szpitalu to dziewczyba obok opowiadała o swojej siostrze, ktrórą dosłownie zalało krwią. Myslala ze to koniec, takie krwawienie obfite a to byl wlasnie krwiak

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona, bardzo mi przykro, ale naprawdę dziwię Ci się, czemu nie chcesz jechać do szpitala. Sprawdzą na USG, czy kropek tam dalej jest, czy bije serduszko i jak się ma. Teraz będziesz się zamartwiać, a tak będziesz wiedziała, na czym stoisz. A może jesteś na takim etapie, że ciąża jest zagrożona, a da się ją uratować. Potem będziesz sobie pluła w brodę? Trzymaj się i jedź do szpitala.

monika_89, Carmen1724, Liskova lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA dobrze pisze, jedz i sprawdź dla własnego świętego spokoju. Nie chcemy, żebyś nas opuszczała!!!

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Gdybym tam mieszkała koło Ciebie to wpakowałabym Cię do auta i do szpitala na usg!

eneska lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ