X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona nie... Trzymam kciuki żeby się tylko na strachu skończyło. Dziewczyny mają rację ze szpitalem. Trzymaj się dzielnie i bądź dobrej myśli!

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    naali jak mam być szczera.. to w ogóle ono niczego nie przypomina, nie wiadomo gdzie góra, a gdzie dół :P :D ale rośnie, serduszko jest to ok :P za równe 2 tyg wizyta

Hehe :D ja też zawsze mam problem z tymi zdjęciami ;p

anulka557 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    Cześć! Ja dziś zaczynam 10 tydzień :)
    Gratulacje! :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na badaniach, pozbyłam się trochę płynów i złotówek z portfela ;) i nieciekawie się czuję, badania były na czczo a mnie tak kosmicznie muliło i było mi słabo :/ A po wyjściu ze szpitala zapomniałam uciskać żyłę i przeciekł mi wacik. W domu coś tam wmusiłam w siebie ale jest niewiele lepiej. Dobrze, że mam dziś wolne. Mąż pojechał na działkę kosić trawę a później chce grilla... Jakoś nie mam ochoty na grillowane, mam w domu młode ziemniaki, sałatę, ogórki, i z tego obiadek mi się marzy, z jajkiem sadzonym ewentualnie schabowym... Póki co chyba pójdę się położyć bo nie śpię od 5:40. Masakra jak mi się spanie rozregulowało.

Miłego dnia dziewczyny, korzystajcie z pięknej pogody jeśli tylko możecie :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja nie mam predyspozycji, ale smaruję od (chyba) 5 tygodnia. :) Mleczko dla kobiet w ciąży z Rossmanna. :)
    Te z rossmanna babydream mają genialne składy, ja też mam balsam i oliwkę i smaruję się w kółko.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona cholera jasna jedz do szpitala miałam tak samo przecież a kochana dziecko żyje !!!!!to był krwiak a uwierz mi po 3 poronieniach wiem co mowie bo jak miałam poronienia to najpierw przychodził okropny ból skurcze potem miesiączka a nie najpierw krew i skrzep! w szpitalu mogą podać ci leki wiele leków może jeszcze pomoc fasolce ja wiem i rozumie tez lekarza ale proszę cie uwierz mi ze w 6 tygodniu ciąży nie porania sie jednorazowa krwią ze skrzepem tylko zwija cie z bolu !!!! ubieraj sie i jedz proszę cie!!!!!!! a takie leżenie ze stresem tylko pogorszy życie fasolce !!!!!

JATA, asia1985, Carmen1724 lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak napisałam ja dzisiaj dostałam pieniądze. I oni tak pierwszą transze puszczają. Z tym, że pierwsza Wasz wypłata może się przeciągnąć kwestia tego kiedy do Zusu wszytko trafiło. Moja umowa rozwiązała się z pracodawcą 5 maja z powodu likwidacji i kolejne zwolnienie to 10 maja donosiłam już do zusu oni mają miesiąc na decyzje cokolwiek ma to oznaczać ;-)

a.png
    a.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No tak jak napisałam ja dzisiaj dostałam pieniądze. I oni tak pierwszą transze puszczają. Z tym, że pierwsza Wasz wypłata może się przeciągnąć kwestia tego kiedy do Zusu wszytko trafiło. Moja umowa rozwiązała się z pracodawcą 5 maja z powodu likwidacji i kolejne zwolnienie to 10 maja donosiłam już do zusu oni mają miesiąc na decyzje cokolwiek ma to oznaczać ;-)
    po jakim czasie zus wypłaca po 30 dniach l4?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Te z rossmanna babydream mają genialne składy, ja też mam balsam i oliwkę i smaruję się w kółko.
    Ja się właśnie przymierzam do oliwki i żelu pod prysznic. ;)

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona dołączam się do dziewczyn....jedz jak najszybciej do szpitala. Mi mój lekarz powiedział, że gdyby pojawilo się jakies krwawienie od razu przyjezdzac....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja się właśnie przymierzam do oliwki i żelu pod prysznic. ;)
    ja mam ten żel pod prysznic :) już 3 opakowanie leci :P

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    po jakim czasie zus wypłaca po 30 dniach l4?
    Po 33 dniach przejmuje Ciebie ZUS. I on wypłaca pieniądze na początku miesiąca zazwyczaj...w pierwszej ciąży też tak miałam. Pierwsza wypłata przez ZUS tylko może się przesunąć ale nie musi... reszta jest już d 7-go można tak powiedzieć ;-)

a.png
    a.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli ja miałam inne l4 na synka jak chorował tydzień wcześniej l4 też to jakoś się odlicza?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojna jestem...:)
    nawet powiedziałabym ze mi lepiej, krwii juz chyba nie ma, na razie czysto...brzuch raczej cmi i to tez nie wyraźnie
    do szpitala jesli sie wybiore to wieczorem, chwilowo nie dam rady
    ale rozumiem wasze rady:)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napaliłam się na tą sukienkę! :))
    80801e516665923cmed.jpg

Arizona_R, Carmen1724 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dziekuje za wsparcie, wróciła wiara ze Hania jeszcze jest

Giannaa lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    na pewno jest! Ja bym nie czekała.. wzywała taksówkę i jechała. Nie możesz ryzykować życia Hani!

Liskova lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona dziewczyny dobrze Ci napisały, koniecznie jedź do szpitala.
    Ja zaczęłam krwawić w 6tyg i też już myślałam że po wszystkim, ze przyszła miesiączka. A na usg w szpitalu było echo serca i dzidzia żyła, dostałam duphaston, kwas foliowy i nakaz bezwzględnego leżenia- wstawanie tylko do toalety.
    Także bądź dobrej myśli i jak najszybciej na izbe przyjęć !

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali, proszę nie nakrecajcie mnie, ledwo sie uspokoiłam ...ale plus dla Ciebie...wytoczyłas solidny argument

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    kochana co ci dokładnie lekarz powiedział, że albo się rozkreci okres albo nie?i tylko czekanie pokaże co dalej?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ