X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka juz wziełam luteine:) i leze:) nawet zaczelam mowic do groszka:)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Naali, proszę nie nakrecajcie mnie, ledwo sie uspokoiłam ...ale plus dla Ciebie...wytoczyłas solidny argument
    Bo przecież maleństwo jest najważniejsze prawda? Ja naprawdę nie wiem na co Ty czekasz.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona jedź, żebyś sobie później w brodę nie pluła, żeś nie zrobiła wszystkiego by uratować ciążę... jak to nic takiego to Cię odeślą, ale będziesz miała 100% pewności, jak jest, teraz to wielkie 0, tyle wiadomo..
    ale trzymam z całych sił kciuki za Ciebie i za maleństwo, cokolwiek postanowisz

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od rana w biegu, a to na zakupach, a to na targ po owoce, potem pranie i sprzątanie.

wieczorkiem idziemy na grilla a w weekend mam nadzieje że gdzieś pojedziemy bo ma być 30stopni :) Kupiłam wczoraj rybaczki ala ciążowe, w sam raz na te upały bo już moje stare zaczynają mnie upijać :/

dostałam też wyniki badan, w sumie wszystkie ok, ale brakło im materiału na badanie USR (kiła) kuźwa wkurzyli mnie..bede musiala jeszcze raz tam jechac i sie kłuć.. jakby nie można było pobrać od razu wiecej materiału, w końcu kobieta widziała ze ma starczyć na 10 badań..

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    felicity dobrze pisze, mnie basen podstawiali w 5 tyg gdzie serca nie bylo jeszcze.. i też chcieli mi zamienić lutke na dupka! w domu musisz wstawac to tu to tam a tam na prawde mogą ci pomóc lekarze. Jak ja zaczełam krwawić zadzwoniłam do gina który był na wakacjach kazał jechać do szpitala od razu. Ja zmieniłam gina niedawno bo wczesniejszy też kazałby leżeć i czekać ja nie podważam zdania twojego gina lekarzem nie jestem ale czasem warto na prawde jechać od razu. Co będziesz jeść do wieczora kto ci poda? z kim w domu jesteś? wstawanie nie będzie służyć dzidzi ja leżałam z basenem przez 3 dni az skończyłam krwawić plamic. To nie koniecznie musi być krwiak może coś innego co wymaga leżenia do końca ciąży

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz kazal wziac luteine, ustalilismy dawke, mam tylko doustna ale jak tylko krwawienia zmienia sie na brazowe plaminie to mam przejsc na dopochwowa, kazal bezwzglednie lezec i sie nie martwic bo to sie zdaza, rozmawialam z nim zanim zobaczylam ten skrzep...wieczorem prosil o tel. a w szpitalu stwierdzil ze poza usg i luteina i wzieciem na oddzial w celu lezenia nic wiecej mi nie pomoga...ufam mu bo znamy sie rowniez prywatnie i wiem ze niepozwoliby sobie na zanidbanie...ale jak ie ogarne to przejade sie do szpitala sprawdzic czy Hania jest

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w domu jest mój a po południu zmianę robi moja siostra wiec wstaje tylko siusiu

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwa znow krew...odezwe sie wieczorem, musze sie ogarnac

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    lekarz kazal wziac luteine, ustalilismy dawke, mam tylko doustna ale jak tylko krwawienia zmienia sie na brazowe plaminie to mam przejsc na dopochwowa, kazal bezwzglednie lezec i sie nie martwic bo to sie zdaza, rozmawialam z nim zanim zobaczylam ten skrzep...wieczorem prosil o tel. a w szpitalu stwierdzil ze poza usg i luteina i wzieciem na oddzial w celu lezenia nic wiecej mi nie pomoga...ufam mu bo znamy sie rowniez prywatnie i wiem ze niepozwoliby sobie na zanidbanie...ale jak ie ogarne to przejade sie do szpitala sprawdzic czy Hania jest
    i bardzo mądry lekarz ale powiedz mi czy nie lepiej jakbyś miała usg i zobaczyła hanie? a tak to leżysz i nie wiesz co dalej ...widzę, że nie zdziałam nic więcej więc chociaż jestem z tobą myślami i trzymam kciuki za was!

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    kuzwa znow krew...odezwe sie wieczorem, musze sie ogarnac
    musisz jechać do szpitala.

• naali13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa jedź do tego cholernego szpitala!

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z nas by pojechała!

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zluzujcie. Napisałyście jej po kilka razy jakie macie zdanie, a Arizona i tak zrobi co uważa za słuszne. Niepotrzebnie tylko wjeżdżacie jej na sumienie że będzie sobie potem pluć w brodę.

Vuko, lucy1983, Monkey lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona nie chce podważać kompetencji Twojego gina ale luteine podjęzykową to musiałabyś brać co 2godziny żeby była w stanie utrzymać zagrożoną ciążę.. W przypadku krwawienia lub plamien stosuje sie duphaston albo luteine dopochwową, jest dużo skuteczniejsza..

no ale zrobisz jak uważasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 12:37

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że już pojechała do szpitala

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby nie było trzymam kciuki za Ciebie i Hanię!

Ja dzis byłam u endo, moje TSH to 0,86 także super wynik bardzo sie cieszę, mam byc na euthyroxie cała ciaze a po ciazy będziemy powoli odstawiać:)
    Dzis muszę niestety jeszcze do pracy isc a taka piękna pogoda, od ciazy ciagle pracuje, teraz nie mam nawet ubezpieczenia, ale mam nadzieje, ze od wrzesnia będę na zwolnieniu i odpocznę. Nigdy nie byłam na l4 ale gdybym miała możliwość to w tej ciazy juz z 10 razy bym poszła...
    Zycze Wam dziewczyny udanego weekendu, bo ma byc upalnie i zeby Fasolki rosły w sile:) juz niedługo ponoć Fasolka bedzie podplywala w kierunku ręki która sie położy na brzuszku, bo bedzie czuła ciepło:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, dziewczyny, jak ciepło dzisiaj na dworze :o wróciłam teraz z zakupów (pieszych :P), nie mam daleko, bo sklepy osiedlowe, ale myślałam, że się rozpłynę :P piękna pogoda, w końcu! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    juz niedługo ponoć Fasolka bedzie podplywala w kierunku ręki która sie położy na brzuszku, bo bedzie czuła ciepło:)
    naprawdę tak jest? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/12-tydzien-ciazy

Tak tu wyczytałam, ze zaczyna sie wtedy rozwój emocjonalny:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    https://parenting.pl/portal/12-tydzien-ciazy

Tak tu wyczytałam, ze zaczyna sie wtedy rozwój emocjonalny:)
    "Odczuwa ono również ból i potrafi już płakać, co nieraz czyni." oooo :(

:)

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ