X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam napewno znać :) co by nie było to zakomunijuje wam :)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po wizycie :-) widzieliśmy jak serduszko bije takie maleństwo <3 dwie foteczki mamy :-) i generalnie to 6 tydz a nie 7

dorbie, Beatrice, Carmen1724, asia1985, Liskova, Arizona_R lubią tę wiadomość

201601307246.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dałam d.... ostatnie zwolnienie wydawało mi się, że miałam wystawione go 8-go czerwca wiec wczoraj na wizycie lekarz napisał mi kontynuacje od 9-go ... idę dzisiaj zadowolona do Zusu zanieść zwolnienie a okazuje się, że poprzednie było wystawione do 7-go... babka powiedziała, że nie mogę mieć przerwy i lekarz mi musi zmienić od 8-go. Podjechałam do gina ale go nie było wiec rozmawiałam z jego żoną ona zadzwoniła do niego i okazało się, że on nie może tego zrobić bo nie była jego pacjentką od początku ... że poprzednie zwolnienie nie było do niego... głupio się poczułam bo usłyszałam niedokończone zdanie że jeśli mam przychodzić tylko po zwolnienie... no to każdy sobie potrafi dokończyć. Nie zmieniałam lekarza ze względu na zwolnienie bo moja poprzednia lekarka mogą mi je wystawiać...zrobiło mi się przykro, jeszcze na odchodne zostałam zapytana czy będę na następnej wizycie... ten gin prowadził moją pierwszą ciąże od połowy i byłam z niego bardzo zadowolona...a teraz mam mieszane uczucia :( Na szczęście z tym zwolnieniem udało mi się załatwić tak, że na szybko umówiłam się do internisty i dostałam zwolnienie o ten jeden dzień dłuższe do tego samego terminu co miałam od gina ...tamtego zwolnienia od niego nie dam bo nic mi ono nie daje...mam nadzieje, że nikt się nie połapie...

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na kasę z ZUSu i coś mnie tknęło i zadzwoniłam dziś do nich. Okazało się, że moja kadrowa coś spieprzyła z dokumentami i już jest w drodze do mnie pismo z wyjaśnieniami co mam poprawić!!!! W życiu tej kasy nie dostanę! Co za tępa kobieta.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dziewczyny dałam d.... ostatnie zwolnienie wydawało mi się, że miałam wystawione go 8-go czerwca wiec wczoraj na wizycie lekarz napisał mi kontynuacje od 9-go ... idę dzisiaj zadowolona do Zusu zanieść zwolnienie a okazuje się, że poprzednie było wystawione do 7-go... babka powiedziała, że nie mogę mieć przerwy i lekarz mi musi zmienić od 8-go. Podjechałam do gina ale go nie było wiec rozmawiałam z jego żoną ona zadzwoniła do niego i okazało się, że on nie może tego zrobić bo nie była jego pacjentką od początku ... że poprzednie zwolnienie nie było do niego... głupio się poczułam bo usłyszałam niedokończone zdanie że jeśli mam przychodzić tylko po zwolnienie... no to każdy sobie potrafi dokończyć. Nie zmieniałam lekarza ze względu na zwolnienie bo moja poprzednia lekarka mogą mi je wystawiać...zrobiło mi się przykro, jeszcze na odchodne zostałam zapytana czy będę na następnej wizycie... ten gin prowadził moją pierwszą ciąże od połowy i byłam z niego bardzo zadowolona...a teraz mam mieszane uczucia :( Na szczęście z tym zwolnieniem udało mi się załatwić tak, że na szybko umówiłam się do internisty i dostałam zwolnienie o ten jeden dzień dłuższe do tego samego terminu co miałam od gina ...tamtego zwolnienia od niego nie dam bo nic mi ono nie daje...mam nadzieje, że nikt się nie połapie...
    Jak do ZUSu nie oddasz tej zielonej kartki, to nie będzie liczona
    A ten gin to palant. Co za argumentacja! No jestem zbulwersowana

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Jak kliknoecie przypadkiem nie lubie, to "odnielubi" jak klikniecie lubie :-P
    ale to nie lubie juz zostanie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    pokaż! :)
    Na razie nie zdradze :D

Flakonik lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Na razie nie zdradze :D
    oszz ty! :D

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jak do ZUSu nie oddasz tej zielonej kartki, to nie będzie liczona
    A ten gin to palant. Co za argumentacja! No jestem zbulwersowana

A orientujesz się jak to jest bo tymi drukami ? Komu lekarz daje oryginał on wysyła coś do zusu ? I czy on się nie dowie, że nie dałam zwolnienia od niego ? Ehhh...jednak ludziom woda sodowa odbija z powodu kasy... :( on ginekolog żona stomatolog i przyjmują tylko prywatnie...a kiedyś to był taki fajny facet :(

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Dorbie Jak byś chciała robić test podwójny albo potrójny to jest badanie genetyczne PAPP-A itp...w laboratoriach bruss można to zrobić za 151zł z takim badaniem idziesz do gina zinterpretować wynik. A usg też na wizycie robić Ci ginekolog i nie płacisz 500zł bo taką cene usłyszałam ze mają w inviccie.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, Mordeczka i AlaMat gratuluję wam udanych wizyt i zdrowych Fasoleczek :) piękne fotki :) a najważniejsze że dobrze wszystko się rozwija :)

Ja odpoczywam po pracy i przygotowuję się do jutrzejszej wizyty ;)

• JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy o której jutro masz? Tez już genetyczne, tak?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna,ale dupek z tego gina grrr. Ale ja trz sie wkurzylam,bo jechalam specjalnie po wyniki do innegi miasta,bo mialam tam wizyte kontrolna po szpitalu i robilam gr krwi i toxo tam, a baba do mnie,ze tylko lekarz mi moze wydac wyniki,a lekarz bedzie w piatek. No madajra jakas! Co to za zasady idiotyczne!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, dobrze,ze sie odezwalas i ciesze sie,ze fasol siedzi gdzie trzeba :-) dbaj o siebie! :-*

Morwa lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Gianna,ale dupek z tego gina grrr. Ale ja trz sie wkurzylam,bo jechalam specjalnie po wyniki do innegi miasta,bo mialam tam wizyte kontrolna po szpitalu i robilam gr krwi i toxo tam, a baba do mnie,ze tylko lekarz mi moze wydac wyniki,a lekarz bedzie w piatek. No madajra jakas! Co to za zasady idiotyczne!

Dziwactwo jakieś ...Twoje wyniki są Twoją własnością i nie ma różnicy kto Tobie je wyda...

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa <3 <3 <3 Naprawdę cudowne wieści ;-)

lucy1983, Morwa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kaszuba Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki krwi.
    Trochę słaba morfologia, pewnie przez te wymioty i przez utratę 5kg. Po za tym wszystko jest idealnie w normach :)

Liskova lubi tę wiadomość

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    lucy o której jutro masz? Tez już genetyczne, tak?

O 9.30 więc będę mieć szybko za sobą. Mąż idzie ze mną, ma jutro wolne, więc będę mieć wsparcie :)

A Ty o której idziesz?

• JATA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero o 16 :/

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszuba wrote:
    Odebrałam dziś wyniki krwi.
    Trochę słaba morfologia, pewnie przez te wymioty i przez utratę 5kg. Po za tym wszystko jest idealnie w normach :)
    tzn. anemia jakaś?

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ