Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Giannaa wrote:Dziewczyny dałam d.... ostatnie zwolnienie wydawało mi się, że miałam wystawione go 8-go czerwca wiec wczoraj na wizycie lekarz napisał mi kontynuacje od 9-go ... idę dzisiaj zadowolona do Zusu zanieść zwolnienie a okazuje się, że poprzednie było wystawione do 7-go... babka powiedziała, że nie mogę mieć przerwy i lekarz mi musi zmienić od 8-go. Podjechałam do gina ale go nie było wiec rozmawiałam z jego żoną ona zadzwoniła do niego i okazało się, że on nie może tego zrobić bo nie była jego pacjentką od początku ... że poprzednie zwolnienie nie było do niego... głupio się poczułam bo usłyszałam niedokończone zdanie że jeśli mam przychodzić tylko po zwolnienie... no to każdy sobie potrafi dokończyć. Nie zmieniałam lekarza ze względu na zwolnienie bo moja poprzednia lekarka mogą mi je wystawiać...zrobiło mi się przykro, jeszcze na odchodne zostałam zapytana czy będę na następnej wizycie... ten gin prowadził moją pierwszą ciąże od połowy i byłam z niego bardzo zadowolona...a teraz mam mieszane uczucia
Na szczęście z tym zwolnieniem udało mi się załatwić tak, że na szybko umówiłam się do internisty i dostałam zwolnienie o ten jeden dzień dłuższe do tego samego terminu co miałam od gina ...tamtego zwolnienia od niego nie dam bo nic mi ono nie daje...mam nadzieje, że nikt się nie połapie...
madzia4 lubi tę wiadomość
-
Morwa super wieści
ja znów plamiępodniosłam kosz z praniem i mam nadzieję, że tylko sobie naderwałam jakieś naczynko. Krwiaka na pewno nie ma, wczoraj gin sprawdzał.
mieliśmy jechać do teściów powiedzieć im o ciąży i nic z tego.
leżę i odpoczywam, a przy okazji za chwilę zjadę na zawał ze stresu13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Liskova wrote:Ale lekarz też wysyła zwolnienie do ZUSu z tego, co wiem.
Też mi się tak wydaje, że wysyła. Ale zdarzyło mi się już dostać zwolnienie i wcale z niego nie skorzystać a ostatnio dostałam zwolnienie na syna a u ginekologa dostałam na siebie i tego na syna nie dałam. -
ketka91 wrote:Zwolnienie jest w 3 kopiach: czerwona jest wysyłana z ośrodka do zusu, zielona dla pacjenta, a ciemnozieloną zostaje i jak się skończa druczki to całość zostaje w archiwum i potem kadry zabierają.
DziekiWłasnie przeczytała to w necie...wyczytałam też, że jeśli się chodzi do dwóch tych samych lekarzy na NFZ to można dostać wezwanie na policje bo to łamanie prawa. Ale odnośnie dwóch zwolnień z czego jedno zostanie dostarczone przeze mnie do zusu nic nie pisze, żeby jakiś to problem był.
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Dzieki
Własnie przeczytała to w necie...wyczytałam też, że jeśli się chodzi do dwóch tych samych lekarzy na NFZ to można dostać wezwanie na policje bo to łamanie prawa. Ale odnośnie dwóch zwolnień z czego jedno zostanie dostarczone przeze mnie do zusu nic nie pisze, żeby jakiś to problem był.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
eneska wrote:tzn. że nie można chodzić na NFZ np. do dwóch kardiologów, ginekologów? bo do lekarzy rodzinnych to wiem, bo jak zakładałam kartotekę w przychodni, gdzie się przeprowadziłam, to automatycznie w "starej" przychodni wypisało mnie z systemu.