X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84...też mam sluz wygladający jak płodny, nie doszukiwałabym sie w tym niczego złego...i też plamie, wczoraj ewidentnie jakies "resztki" (cześc po luteinie cześc pewnie pseudo skrzepów)...dziś tylko jakieś sladowe epizody...sluz lekko czekoladowy ale generalnie duzo lepiej niż wczoraj

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia4 wrote:
    Witam.
    u mnie niestety źle wieści. Wczoraj jak byłam u męża w szpitalu dostałam porządnego krwotok. Nasz częściej to ten sam szpital w którym przyjmuje mój lekarz. Od razu pobiegła na izbę, mój gin miał akurat dyżur. Nie jest dobrze, bardzo dużo krwi. Trzymajcie kciuki.

trzymam kciuki za Was będzie dobrze ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też czasem jest taki płodny :)

Madzia a może krwiak pękł. Zrobił się i pękł. A dzidzi nic nie zrobił i temu USG ok.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    a i kupiłam sobie imbir na mdłości :) siostra mi doradziła :)

mi na mdłości pomagało jedynie mentos mocno miętowy lub szklanka wody z wyciśnięta połową cytryny

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • madzia4 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona dzięki za wsparcie. Niestety to na pewno nie naczynka bo to był krwotok, jak by ktoś kran odkręcić aż mój gin się zdziwił ze niunia nadal jest na usg. Gdy zeszłym z fotela po badaniu i zobaczyłam ta ilość wiedziałam że jest bardzo źle. Dziś trochę lepiej ale musze leżeć bez ruchu bo przy każdym czuje jak leci

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • madzia4 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    U mnie też czasem jest taki płodny :)

Madzia a może krwiak pękł. Zrobił się i pękł. A dzidzi nic nie zrobił i temu USG ok.
    Krwiaka był wcześniej i to malutki a w czwartek nie było po nim śladu dlatego nawet mój gin się zdziwił. Po prostu czasami tak jest

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia4 trzymajcie się tam mocno

u mnie wczorajszy dzień jakaś masakra cały dzień przespałam, byłam bez jakichkolwiek sił. A popołudniu zasłabłam ;/ masakra jakaś. Dziś puki co jest troszkę lepiej

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ja dzisiaj zaczynam 11 tydzień!
    co do parcia na pęcherz, to u mnie różnie, ale wydaje mi się, że pomału przechodzą te najgorsze momenty :P przecież u mnie było tak, że załatwiłam się w domu, przed wyjściem, a 15 min. później w samochodzie musiałam stawać w krzakach albo na stacji, bo bym nie wytrzymała! to było straszne :P mama się śmiała, że nie mogę nigdzie wychodzić i po części miała trochę racji, bo wychodziłam w takie miejsca, gdzie był swobodny dostęp do toalety :)
    piersi bolą już dużo mniej, jedynie przy dotyku, sutki wciąż wrażliwe i jest meeeega zmęczenie, tzn. nie chodzę spać w ciągu dnia, ale wieczorem - jak na mnie - kładę się bardzo wcześnie i ogólnie szybciej się męczę, również psychicznie - weekendy na uczelni to dla mnie koszmar, dobrze, że już końcówka.

madzia4, trzymam kciuki, nie wyobrażam sobie, co przeżywasz, ale na pewno dacie radę!!!! :)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam powoli 8 tydzień, też niestety zmęczenie daje mi się we znaki. W sobotę mieszkanie sprzątałam dwa razy dłużej niż zawsze. Dlatego martwię się co to będzie jak już brzuszek zacznie rosnąc.

No i te mdłości, które niestety nie opuszczają mnie na krok. Raz lepiej raz gorzej, ale i tak cały czas czuje że mnie gdzieś tak ten żołądek męczy.

Dzis mam zamiar kupić świeży imbir i zrobić sobie z niego napar, by mus dodać go w prac i jakoś przetrwać to osiem godzin.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie bylo :)
    Musze was nadrobić ;)

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    witam się w ten pochmurny dzień. Nic kompletnie mi się nie chce, dopiero co wzięłam prysznic. Gdyby nie pusta lodówka, to bym chyba w ogóle nie wstała dziś. Ale coś jeść trzeba ;) Ja za tydzień i 1 dzień prenatalne, 2 podejście. Nie mogę się doczekać.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach no i w kartę ciąży gin wpisał mi termin porodu 30 grudnia, ale dzidziuś jest ok 3 dni młodszy więc liczę, ze doczeka do stycznia :)

Beatrice lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pochmurno. W nocy obudzil mnie deszcz i burza.
    Glowa mnie boli od samego rana :/

Kourtney lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice myślałam, że Bielsko nam ta burza zdmuchnie. Bałam się jak cholera.
    Noc była straszna.

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki tsh, urosło z 1,6 do 2,07, ale norma dalej jest więc tragedii nie ma :)

• Viki Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka piękne masz tsh:)

w II trymestrze już może być do 3,5.

anulka557 lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• naali13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię dziś tartę z truskawkami i serkiem mascarpone ! :D Mam nadzieję, że mąż się ucieszy! :D

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, że żyję:) W za tydzień mam kolejne usg- tym razem to genetyczne:) Poprzednio wszystko było ok:) Za mną intensywny tydzień, ale starałam się podczytywać regularnie....

Nie wiem po co to nie lubię- jestem tym zniesmaczona....

O jakiej grupie na fb piszecie?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuski! Zrobilam sobie weekend bez neta na swiezym powietrzu ;-)
    Dzis staram sie wypoczywac, bo przy aplikacji lutki wyczulam ze szyjka nisko i chyba otwarta, a poza tym od rana jakos brzuch mnie caly pobolewa,wiec postaram sie oszczedzac. Tylko pranie powiesz i juz leze

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, mamy grupę na fb, na której raczej luźno wymieniamy myśli :P piszemy o wszystkim i o niczym - zapraszamy :) jeśli chcesz dołączyć, to napisz do mnie priv.

Vuko, to odpoczywaj i się nie przemęczaj! :)

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ