X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć mnie gin mówił ze to genetyczne to tylko z nazwy a tak to sie niczym nie różni, tylko pewnie dłuższe troche, ciekawe czy przez brzuch juz bedzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Choć mnie gin mówił ze to genetyczne to tylko z nazwy a tak to sie niczym nie różni, tylko pewnie dłuższe troche, ciekawe czy przez brzuch juz bedzie?
    no bo w sumie ma racje, to dokładniejsze tylko usg :) powinno być już przez brzuch

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    No to mamy podobne terminy;)
    Wiem, masz racje z tym zamartwianiem, tez mam nadziej, ze te gory mimo zmiany ciśnienia szkody nie zrobiły, w koncu tylko raz miałam mocz podbarwiony krwią, ale polezalam 20 min i przeszlo bez echa... Ale nie moge dojść do ładu z ta moja głowa, ze wszystkim tak mam, bo jestem strasznie nerwowa. Chyba postaram sie uspokoić i podejdę 22 czerwca na ta genetyczne co mam umówione prywatnie, pewnie bedzie za wcześnie na pomiary, ale moze zrobią zwykle, krótkie USG i sie wyluzuje...

Chyba ze lekarka bedzie doswiadczona to moze w 11 tyg i 2dniu da radę pomierzyć?chyba Jata miała taka sytuacje, ze teraz drugi raz idzie sprawdzać?
    to chyba nawet nie chodzi o doświadczenie lekarza, ale po prostu o wiarygodność badania i tych pomiarów :) wiesz, wg OM możesz mieć 11t2d, a wg USG młodszą ciążę, chociażby o dwa dni i już nie bardzo łapiesz się na ten okres, gdzie wykonuje się badania prenatalne:) lepiej poczekać troszkę i iść mniej więcej po środku tego terminu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, to jest normalne USG, tylko dłuższe, dokładniejsze i na pewno przez brzuch :)

• JATA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    tak ja byłam w 11t2d i okazało się za wcześnie. Do pomiarów dzieciaczek musi mieć 4,5 cm, mój miał 4,2. Jest ok 3 dni młodszy niż z OM stąd to wynikło. Najbezpieczniej iść w drugiej części "widełek czasowych". Mi zależało na szybkich badaniach ze względu na wyjazd i niestety wyjazd musiałam przełożyć.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i robią przez brzuch :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to według OM to ja jestem w 11 tyg i 2 dni, ale liczę sobie według USG wiec chyba powinno byc dobrze, najwyżej każe mi zmienić termin, ciekawa jestem, czy tylko skasuje mnie za to podwójnie...
    Ale dobrze wiedzieć, dzieki Jata za te info o centymetrach;)

Ciekawa jestem czy dzidziuś wyrówna różnice z OM , czasem ponoć tak sie dzieje;) ja bym chciała zeby urodził sie jeszcze w grudniu;) a termin mam na granicy bo 4 stycznia, choć podobno w 1 ciazy nawet dłużej to trwa i czesto jest przenoszona?ja sie urodziłam po terminie w każdym razie i moj brat chyba tez...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również słyszałam o tym, że często pierwsza ciąża nie tyle jest przenoszona, ale po prostu częściej dzieci rodzą się po TP.
    Dlaczego chcesz rodzić jeszcze w grudniu?
    Ja mam nadzieję, że urodzę już w nowym roku, niby termin na 13.01, ale wiadomo, że różnie to bywa.

Co do różnicy USG - OM, to baaaardzo często ciąże są młodsze na USG, to normalka:) potem nadrabiają.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, jak masz sie tak stresowac, to podejdz sobie 22 na to usg i sie uspokoisz. Ja 17 ide na nfz a 23 prywatnie do mojego, to bedzie 12t0d, wiec licze,ze juz wszystko pomierzy,bo 29 maja bobas miam 2,24cm :-) a 17 biore ze soba mame zeby wnuczka zobaczyla,bo bardzo chce :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała termin coś po 15 stycznia, ale już wiem, że pod koniec roku będę "nogi zaciskać", żeby przetrzymać do nowego roku :D jeszcze mi się nie zdarzyło urodzić przed terminem i mam nadzieję, że tym razem też się nie uda.. no ewentualnie tydzień szybciej, ale nie więcej :D

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, zastanawiam sie czy dzis jeszcze nie isc, ale moze postaram sie opanować złe myśli i akurat za tydzien sie cos wyjaśni...
    Dzieki dziewczyny:) mam nadzieje, ze to tylko intuicja mi zrobiła figla i bedą dobre wieści...

• naali13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wolałabym rodzic w styczniu a moi rodzice się śmieją że w grudniu nie pozwolą mi nic robić hehe bo już jednego wnuka z grudnia mają, moja siostra ma termin na 6.12 to jakby jeszcze nasz doszedł to się śmieją że zbankrutuja na wszystkie urodziny i święta ;p

eneska lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Hmm, to według OM to ja jestem w 11 tyg i 2 dni, ale liczę sobie według USG wiec chyba powinno byc dobrze, najwyżej każe mi zmienić termin, ciekawa jestem, czy tylko skasuje mnie za to podwójnie...
    Ale dobrze wiedzieć, dzieki Jata za te info o centymetrach;)

Ciekawa jestem czy dzidziuś wyrówna różnice z OM , czasem ponoć tak sie dzieje;) ja bym chciała zeby urodził sie jeszcze w grudniu;) a termin mam na granicy bo 4 stycznia, choć podobno w 1 ciazy nawet dłużej to trwa i czesto jest przenoszona?ja sie urodziłam po terminie w każdym razie i moj brat chyba tez...

Moje maleństwo miałao 4,5 cm i mi nie zrobiono genetycznego USG mam termin przełożony na 25 czerwca. Pytasz czy Cie skasuje dwa razy pewnie tak ...bo jednak USG wykona chyba, że od razu Ciebie odeśle na inny termin.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z wami dziewczyny po wizycie !!!! mój mały szkrab nie jest już taki mały bo ma 5,23 cm :) pięknie nam się pokazał, widziałam rączki, nóżki, słyszałam serduszko i widziałam .... SIUSIAKA :D no ale lekarz powiedział, że pomimo, że on jest już pewny co do płci to żeby jeszcze się tak bardzo nie nastawiać bo to bardzo wczesny etap jak na rozpoznawanie płci - no ale kurcze ja też ewidentnie widziałam siusiaka :D

2zs4u4l.jpg

w środę podejrzymy się raz jeszcze na badaniach prenatalnych - tym razem tata będzie na wizycie z nami pierwszy raz.

Od dzisiaj jestem na l4 - zalecenia mojego pracodawcy bo uważa że mam za dużo stresów w pracy, więc nie "kłócę" się z nim i grzecznie poszłam na zwolnienie

a teraz do wszystkich dziewczyn które martwią się brakiem objawów. Ja nie mam żadnych objawów a maluszek piękny i duży. mdłości nie miałam w ogóle. od początku ciąży trochę bardziej wrażliwe piersi i częstomocz - ale nawet te objawy minęły kilka dni temu i oczywiście PANIKA mi towarzyszyła do dzisiajszej wizyty. Ale jak to powiedział mój gin - cieszyć się a nie "płakać" bo niejedna ciężarna chciałaby by tak lekko przechodzić ciążę :)

więc dziewczyny, głowa do góry musi być dobrze z naszymi maluszkami!

JATA, Giannaa, eneska, Arizona_R, FasUla, anulka557, Pola_x, 100krotka:), Liskova, vincaminor, Aprilia, Gumisia, mimi87, Beatrice, lucy1983 lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Moje maleństwo miałao 4,5 cm i mi nie zrobiono genetycznego USG mam termin przełożony na 25 czerwca. Pytasz czy Cie skasuje dwa razy pewnie tak ...bo jednak USG wykona chyba, że od razu Ciebie odeśle na inny termin.
    mnie nie skasował, tylko zajrzał przez usg, zmierzył, dał posłuchać serduszka i powiedział żeby anulować wizytę i przełożyć. Miło w sumie z jego strony, bo zajęłam jednak termin.

FasUla, Liskova lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka gratulacje! No to mamy pierwszą potwierdzoną płeć na forum :)))

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka ale ekstra że już wiecie że chłopiec!! Czadowo ;) na prenatalnych pewnie się potwierdzi ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jeszcze nie potwierdzona ale jesli to nie był siusiak to nie wiem co to mogło być :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Witamy się z wami dziewczyny po wizycie !!!! mój mały szkrab nie jest już taki mały bo ma 5,23 cm :) pięknie nam się pokazał, widziałam rączki, nóżki, słyszałam serduszko i widziałam .... SIUSIAKA :D no ale lekarz powiedział, że pomimo, że on jest już pewny co do płci to żeby jeszcze się tak bardzo nie nastawiać bo to bardzo wczesny etap jak na rozpoznawanie płci - no ale kurcze ja też ewidentnie widziałam siusiaka :D

2zs4u4l.jpg

w środę podejrzymy się raz jeszcze na badaniach prenatalnych - tym razem tata będzie na wizycie z nami pierwszy raz.

Od dzisiaj jestem na l4 - zalecenia mojego pracodawcy bo uważa że mam za dużo stresów w pracy, więc nie "kłócę" się z nim i grzecznie poszłam na zwolnienie

a teraz do wszystkich dziewczyn które martwią się brakiem objawów. Ja nie mam żadnych objawów a maluszek piękny i duży. mdłości nie miałam w ogóle. od początku ciąży trochę bardziej wrażliwe piersi i częstomocz - ale nawet te objawy minęły kilka dni temu i oczywiście PANIKA mi towarzyszyła do dzisiajszej wizyty. Ale jak to powiedział mój gin - cieszyć się a nie "płakać" bo niejedna ciężarna chciałaby by tak lekko przechodzić ciążę :)

więc dziewczyny, głowa do góry musi być dobrze z naszymi maluszkami!

Gratulacje super wieści ;-) Widzę, że na zdjęciu masz wpisany 12w0d a w suwaczku masz 11w4d skąd ta rozbieżność ? Zastanawiam się jak Ci lekarze stwierdzają tak szybko płeć skoro te narządy rodne u chłopców jak i u dziewczynek wyglądają tak samo...tak tak dziewczynki też mają siusiaka na początku ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    hehe jeszcze nie potwierdzona ale jesli to nie był siusiak to nie wiem co to mogło być :D

Już to jakiś czas temu wstawiałam odnośnie płci ;-)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg

a.png
    a.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ