Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Taaka nadzieję :D
    Ponoć w drugim trymestrze libido większe... :D z korzyścią dla naszych mężów kochanych :D będą się cieszyc :P

Wzięłam sobie chrupki kukurydziane o smaku owocowym, kupiłam tu w De, jak chruplam to dretwial mi język :| szok. Odłożyłam od razu. Ciekawe czemu..

menka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach chyba nam non stop towarzyszy. Od wizyty do wizyty. Ja teraz się stresuję prenatalnymi, idę za ciut ponad tydzień
    A w tym tygodniu miałam 2x plamienia jak nie brałam no-spa, nie wiem czy to ma związek ale wyrażnie jak wzięłam to od razu przechodziły po kilku godzinach. I nie miałam ich po jakimś wysilku, tylko po nocy. A wiem, że krwiaka nie mam już.
    Za to strasznie męczy mnie parcie na mocz, dziś w kinie to przeszłam już siebie, przed seansem byłam 3x i w trakcie jeszcze raz i po miałam wrażenie ze nie zdąże do wc. A w domu mi przeszło

• naali13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Też mam Taaka nadzieję :D
    Ponoć w drugim trymestrze libido większe... :D z korzyścią dla naszych mężów kochanych :D będą się cieszyc :P

Wzięłam sobie chrupki kukurydziane o smaku owocowym, kupiłam tu w De, jak chruplam to dretwial mi język :| szok. Odłożyłam od razu. Ciekawe czemu..
    Mój szwagier mówił mojemu mężowi, że tak 5-6 miesiąc jest najlepszy pod tym wzgledem :D Wie z doswiadczenia bo siostra po dwóch ciążach ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam libido spore. Ale co z tego jak nie mogę się kochać. :( No ale trudno, dla malucha wszystko! <3 :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie ja też z tym pęcherzem wytrzymać już nie mogę. :(

dorbie lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    zresztą dla mnie dziwne, że na dopochwowe nie chcą wpuszczać mężów.. no jakby co najmniej tej dziurki nigdy w życiu nie widzieli hahahah
    Mój lekarz wpuścił mojego męża na dopochwowe USG. Mało tego, był przy badaniu ginekologicznym! :D

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Mój szwagier mówił mojemu mężowi, że tak 5-6 miesiąc jest najlepszy pod tym wzgledem :D Wie z doswiadczenia bo siostra po dwóch ciążach ;p
    Ja tez po 2 ciązach (całych ;-)) i za każdym razem nie miałam ochoty, a teraz bym chciała, ale po tym krwawieniu i plamieniach to się boję :-(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    FasUla...głównie leże, nie ukrywajmy że jest to kwestia którą niemal każdy lekarz zaleca...wieczorem np. sucho...chyba to co rano miało wypłynąć to wypłynęło.
    Jak byłam na kontroli w pon. to miałam właśnie te brązowe plamienia, mój lekarz był świadomy o co pytam...to co udało mi się zaobserwować w ciągu dnia to fakt, że "oczyszczam" się wraz z pobolewaniem brzucha, brzuch się uspokaja plamień brak. Na pewno nie odważę się na żaden spacer:) Dam sobie czas..mam jeszcze tydzień a bardzo chciałabym usłyszeć że krwiak się wchłonął bądź zmniejszył, i że dzidzia nadgoniła tą różnice.
    Trzymam mocno mocno kciuki za kolejną wizytę!!!!!!!!!!!!!! :) <3

dorbie lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Dziś rano było miłe przytulanie z mężem, żadnych plamień, żadnego bólu, więc wierzę, że jest dobrze! :D
    Zazdroszczę! :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    dobra pojadę po całości, tylko bez opierdzielu poproszę...kuźwa jak ja się boje! I wcale nie mam na myśli tych dzisiejszych plamień....to co zżera mnie od środka to że maleństwo nie dało rady a potem mam ochotę strzelić sobie, że w ogóle o tym myślę, tadam!
    Kochana, to normalne że się boisz. Ja też cholernie się boję, a nie miałam nawet kapki plamienia. Ten strach będzie nam pewnie towarzyszył do końca. I nikt nie powinien cię opierdzielać. Boisz się, a my trzymamy kciuki by obawy okazały się bezpodstawne. :) Trzymaj się! :) I próbuj jak najwięcej relaksować, nie myśleć o złych rzeczach. :)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Jak tu cicho. Chyba jako jedyne na tym forum przeniosły się wszystkie na facebooka.

Nienawidzę facebooka. Chyba trzeba będzie się przenieść do grudniówek...

Wróciła z wesela i jak trochę potańczyłam to zaraz wróciły te ćmienia w podbrzuszu.

Plamienia nadal brak.
    Za parę dni idę do gina. Brać męża? To będzie prawie 12 tydzień się zaczynał.

Jeszcze nie był ze mną...
    A ja zapraszam do naszej grupy na Facebooku, bo jest na prawdę wesoło! :)
    A i bierz męża! Cudowne przeżycie! <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:44

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tego co u mnie:
    - Mieliśmy dość kiepski początek dnia, bo facet nam przerysował porządnie auto i uciekł z miejsca zdarzenia. Ja akurat siedziałam w samochodzie, a mąż wybierał pieniądze z bankomatu. Wyszłam do faceta i krzyczę do niego by został i się dogadamy jakoś, a on odjechał. Na szczęście zapamiętałam markę samochodu (Daewoo Tico) i numery rejestracyjne. W tym momencie mąż wsiadł do samochodu i zaczęliśmy faceta gonić i zadzwoniliśmy na policję. Gdzieś nam zniknął za zakrętem, ale ostatecznie po kilku minutach go znaleźliśmy, ale nam uciekał... Goniliśmy Audi Tico, a żeby tego było mało dwa radiowozy w tym Alfa, która ma prawie 300 koni też go goniła haha. W końcu się poddał. Okazało się że nie ma meldunku, coś tam nie tak z uprawnieniami do prowadzenia pojazu, nie jego auto. Musiał zapłacić na miejscu mandacik i to spory. I jeszcze jego teściowej pociągną z polisy ubezpieczeniowej. Później przepraszał. No niestety głupi błąd popełnił. A gdybyśmy tak się dogadali nie byłoby sprawy. Za głupotę się płaci! Niestety zestresowałam się bardzo i mam nadzieję że nie miało to wpływu na bobaska.Później byliśmy nad jeziorkiem, poopalałam nóżki, brzuszek schowany pod T-shirtem. Wciągnęłam lody i pizzę. Czuję się bardzo dobrze. Mdłości ustępują.
    - W czwartek jadę na test PAPPA!!! Pewnie będę się okropnie stresować wynikami.

Całuję i ściskam! :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:48

dorbie, Arizona_R lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb też wczoraj i dziś cisza, jak nie wiem - to normalne w takie weekendy, jak te :) korzystajmy z witaminy D3 :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam od czasu do czasu ale jestem umierająca i nie chce mi się nawet pisać ... choróbsko mnie wykańcza :( a jutro z młodym idę do lekarza sprawdzić czy to jednak ospa czy nie bo jeśli tak to na tą chwile dość łagodnie to przechodzi.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, ja też stresuję sie prenatalnymi. trzymm kciuki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, ale stresującą przygodę mieliście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry...nawet nie wiecie jaka miała piekną noc...spokój, bez bólu i całej reszty, sen tez był spoko mimo, że śniły mi sie pogrzeby:P
    Sniło mi sie, że wprowadził sie tak jakby do domu moich rodziców policjant ponieważ obok w mieszkaniu, ludzie prowadzili tak jakby dom starców i wszelkie starsze osoby szybko tam umierały...i ten policjant wiadomo szukał dowodów ale w tak abstrakcyjny sposób i do tego u mnie na działce, że w sumie śmieszne to było:P
    a po wszstkim rozpłynął sie jak we mgle...
    życze miłego dnia:)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ... mam wrażenie, że trochę spuchły mi palce...
    Dzisiaj jeszcze trochę swędzą, ale już nie tak bardzo, ale chyba pójdę jutro na krew i zrobię sobie
    ALAT ASPAT, bilirubine i fosfatazę... będe chyba spokojniejsza.

01.2016 🧒
    1cs
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Kurde ... mam wrażenie, że trochę spuchły mi palce...
    Dzisiaj jeszcze trochę swędzą, ale już nie tak bardzo, ale chyba pójdę jutro na krew i zrobię sobie
    ALAT ASPAT, bilirubine i fosfatazę... będe chyba spokojniejsza.

Po co Ci próby wątrobowe ?

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Po co Ci próby wątrobowe ?
    Poczytalam w necie i uporczywe swędzenie dłoni może świadczyć o cholestazie... Niby częściej pojawia się w 3 trymestrze ale ja już za dzieciaka miałam problem z pecherzykiem zolciowym

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ