X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Taaka nadzieję :D
    Ponoć w drugim trymestrze libido większe... :D z korzyścią dla naszych mężów kochanych :D będą się cieszyc :P

Wzięłam sobie chrupki kukurydziane o smaku owocowym, kupiłam tu w De, jak chruplam to dretwial mi język :| szok. Odłożyłam od razu. Ciekawe czemu..

menka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach chyba nam non stop towarzyszy. Od wizyty do wizyty. Ja teraz się stresuję prenatalnymi, idę za ciut ponad tydzień
    A w tym tygodniu miałam 2x plamienia jak nie brałam no-spa, nie wiem czy to ma związek ale wyrażnie jak wzięłam to od razu przechodziły po kilku godzinach. I nie miałam ich po jakimś wysilku, tylko po nocy. A wiem, że krwiaka nie mam już.
    Za to strasznie męczy mnie parcie na mocz, dziś w kinie to przeszłam już siebie, przed seansem byłam 3x i w trakcie jeszcze raz i po miałam wrażenie ze nie zdąże do wc. A w domu mi przeszło

• naali13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Też mam Taaka nadzieję :D
    Ponoć w drugim trymestrze libido większe... :D z korzyścią dla naszych mężów kochanych :D będą się cieszyc :P

Wzięłam sobie chrupki kukurydziane o smaku owocowym, kupiłam tu w De, jak chruplam to dretwial mi język :| szok. Odłożyłam od razu. Ciekawe czemu..
    Mój szwagier mówił mojemu mężowi, że tak 5-6 miesiąc jest najlepszy pod tym wzgledem :D Wie z doswiadczenia bo siostra po dwóch ciążach ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam libido spore. Ale co z tego jak nie mogę się kochać. :( No ale trudno, dla malucha wszystko! <3 :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie ja też z tym pęcherzem wytrzymać już nie mogę. :(

dorbie lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    zresztą dla mnie dziwne, że na dopochwowe nie chcą wpuszczać mężów.. no jakby co najmniej tej dziurki nigdy w życiu nie widzieli hahahah
    Mój lekarz wpuścił mojego męża na dopochwowe USG. Mało tego, był przy badaniu ginekologicznym! :D

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Mój szwagier mówił mojemu mężowi, że tak 5-6 miesiąc jest najlepszy pod tym wzgledem :D Wie z doswiadczenia bo siostra po dwóch ciążach ;p
    Ja tez po 2 ciązach (całych ;-)) i za każdym razem nie miałam ochoty, a teraz bym chciała, ale po tym krwawieniu i plamieniach to się boję :-(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    FasUla...głównie leże, nie ukrywajmy że jest to kwestia którą niemal każdy lekarz zaleca...wieczorem np. sucho...chyba to co rano miało wypłynąć to wypłynęło.
    Jak byłam na kontroli w pon. to miałam właśnie te brązowe plamienia, mój lekarz był świadomy o co pytam...to co udało mi się zaobserwować w ciągu dnia to fakt, że "oczyszczam" się wraz z pobolewaniem brzucha, brzuch się uspokaja plamień brak. Na pewno nie odważę się na żaden spacer:) Dam sobie czas..mam jeszcze tydzień a bardzo chciałabym usłyszeć że krwiak się wchłonął bądź zmniejszył, i że dzidzia nadgoniła tą różnice.
    Trzymam mocno mocno kciuki za kolejną wizytę!!!!!!!!!!!!!! :) <3

dorbie lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Dziś rano było miłe przytulanie z mężem, żadnych plamień, żadnego bólu, więc wierzę, że jest dobrze! :D
    Zazdroszczę! :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    dobra pojadę po całości, tylko bez opierdzielu poproszę...kuźwa jak ja się boje! I wcale nie mam na myśli tych dzisiejszych plamień....to co zżera mnie od środka to że maleństwo nie dało rady a potem mam ochotę strzelić sobie, że w ogóle o tym myślę, tadam!
    Kochana, to normalne że się boisz. Ja też cholernie się boję, a nie miałam nawet kapki plamienia. Ten strach będzie nam pewnie towarzyszył do końca. I nikt nie powinien cię opierdzielać. Boisz się, a my trzymamy kciuki by obawy okazały się bezpodstawne. :) Trzymaj się! :) I próbuj jak najwięcej relaksować, nie myśleć o złych rzeczach. :)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Jak tu cicho. Chyba jako jedyne na tym forum przeniosły się wszystkie na facebooka.

Nienawidzę facebooka. Chyba trzeba będzie się przenieść do grudniówek...

Wróciła z wesela i jak trochę potańczyłam to zaraz wróciły te ćmienia w podbrzuszu.

Plamienia nadal brak.
    Za parę dni idę do gina. Brać męża? To będzie prawie 12 tydzień się zaczynał.

Jeszcze nie był ze mną...
    A ja zapraszam do naszej grupy na Facebooku, bo jest na prawdę wesoło! :)
    A i bierz męża! Cudowne przeżycie! <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:44

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tego co u mnie:
    - Mieliśmy dość kiepski początek dnia, bo facet nam przerysował porządnie auto i uciekł z miejsca zdarzenia. Ja akurat siedziałam w samochodzie, a mąż wybierał pieniądze z bankomatu. Wyszłam do faceta i krzyczę do niego by został i się dogadamy jakoś, a on odjechał. Na szczęście zapamiętałam markę samochodu (Daewoo Tico) i numery rejestracyjne. W tym momencie mąż wsiadł do samochodu i zaczęliśmy faceta gonić i zadzwoniliśmy na policję. Gdzieś nam zniknął za zakrętem, ale ostatecznie po kilku minutach go znaleźliśmy, ale nam uciekał... Goniliśmy Audi Tico, a żeby tego było mało dwa radiowozy w tym Alfa, która ma prawie 300 koni też go goniła haha. W końcu się poddał. Okazało się że nie ma meldunku, coś tam nie tak z uprawnieniami do prowadzenia pojazu, nie jego auto. Musiał zapłacić na miejscu mandacik i to spory. I jeszcze jego teściowej pociągną z polisy ubezpieczeniowej. Później przepraszał. No niestety głupi błąd popełnił. A gdybyśmy tak się dogadali nie byłoby sprawy. Za głupotę się płaci! Niestety zestresowałam się bardzo i mam nadzieję że nie miało to wpływu na bobaska.Później byliśmy nad jeziorkiem, poopalałam nóżki, brzuszek schowany pod T-shirtem. Wciągnęłam lody i pizzę. Czuję się bardzo dobrze. Mdłości ustępują.
    - W czwartek jadę na test PAPPA!!! Pewnie będę się okropnie stresować wynikami.

Całuję i ściskam! :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:48

dorbie, Arizona_R lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb też wczoraj i dziś cisza, jak nie wiem - to normalne w takie weekendy, jak te :) korzystajmy z witaminy D3 :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam od czasu do czasu ale jestem umierająca i nie chce mi się nawet pisać ... choróbsko mnie wykańcza :( a jutro z młodym idę do lekarza sprawdzić czy to jednak ospa czy nie bo jeśli tak to na tą chwile dość łagodnie to przechodzi.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, ja też stresuję sie prenatalnymi. trzymm kciuki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, ale stresującą przygodę mieliście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry...nawet nie wiecie jaka miała piekną noc...spokój, bez bólu i całej reszty, sen tez był spoko mimo, że śniły mi sie pogrzeby:P
    Sniło mi sie, że wprowadził sie tak jakby do domu moich rodziców policjant ponieważ obok w mieszkaniu, ludzie prowadzili tak jakby dom starców i wszelkie starsze osoby szybko tam umierały...i ten policjant wiadomo szukał dowodów ale w tak abstrakcyjny sposób i do tego u mnie na działce, że w sumie śmieszne to było:P
    a po wszstkim rozpłynął sie jak we mgle...
    życze miłego dnia:)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ... mam wrażenie, że trochę spuchły mi palce...
    Dzisiaj jeszcze trochę swędzą, ale już nie tak bardzo, ale chyba pójdę jutro na krew i zrobię sobie
    ALAT ASPAT, bilirubine i fosfatazę... będe chyba spokojniejsza.

01.2016 🧒
    1cs
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Kurde ... mam wrażenie, że trochę spuchły mi palce...
    Dzisiaj jeszcze trochę swędzą, ale już nie tak bardzo, ale chyba pójdę jutro na krew i zrobię sobie
    ALAT ASPAT, bilirubine i fosfatazę... będe chyba spokojniejsza.

Po co Ci próby wątrobowe ?

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Po co Ci próby wątrobowe ?
    Poczytalam w necie i uporczywe swędzenie dłoni może świadczyć o cholestazie... Niby częściej pojawia się w 3 trymestrze ale ja już za dzieciaka miałam problem z pecherzykiem zolciowym

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ