X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Nie bede opisywac swojego poranka ale było interesująco:P
    Madlenka...mój lekarz powiedział mi, że sytuacja nie wymaga ode mnie ciągłego leżenia w łóżku...ale może faktycznie powinnam głównie leżec.
    Poranek wbrew całej oprawie wydał mi sie optymistyczny ale po przeczytaniu Twojego wpisu może faktycznie interpretuje to nazdyt dla siebie korzystnie.

• naali13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się już obudziłam i tak mnie swedza dłonie że chyba zaraz oszaleje. Głównie w miejscu gdzie mam pierścionek i obraczke ale jak zaczęłam drapac to już całe. Naczytalam się w necie o jakiejś cholestazie i teraz schizuje

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • madzia4 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć to znowu ja żako pisze ale jestem na bieżąco.
    Ale mam weekend, byliśmy wczoraj z dziewczynkami na festynie rodzinnym mój chciał pograć w piłkę schyłku się i....bach wypadł mu dysk. Najpierw mówił ze nic mu nie jest ze zaraz przejdzie aż w końcu karetka i szpital. Dzieci w płacz, ja kombinuje opiekę i powrót do domu a on zwija się z bólu. Całe popołudnie siedziałam z nim w szpitalu bo doczekać się na jakieś konkrety to masakra. Narazić zastanawiają się lekarze czy nie będzie operacji. S on się martwi o mnie bo ciężko znoszę popołudnia. Po prostu masakra.

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali może coś zjadłaś co Cię uczuliło?
    Liskova żółtym według mnie nie masz co się przejmować. https://parenting.pl/portal/uplawy-w-ciazy

Liskova lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali moze weź wapno a jutro do lekarza...
    Liskova jak żółte to nie plamienie, nie przejmuj sie:)
    Moj brzuch cos mały jest,schudłam zamiast przytyć i boje sie czy wszystko ok. Ale jutro wizyta a 22 genetyczne...

Liskova lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi trochę przeszło. Zobaczymy czy się powtórzy. Wizytę u lekarza mam w środę więc na.pewno o tym wspomnę ;)
    Właśnie jedziemy poznać dwutygodniowego synka naszych przyjaciół!! ;) pogoda w Łebie była taka na dwa razy więc szybki spontan i jedziemy do nich do Gdańska ;)) jeszcze tylko muszę zahaczyc galerie i kupić coś Jasiowi ;)

01.2016 🧒
    1cs
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu cicho. Chyba jako jedyne na tym forum przeniosły się wszystkie na facebooka.

Nienawidzę facebooka. Chyba trzeba będzie się przenieść do grudniówek...

Wróciła z wesela i jak trochę potańczyłam to zaraz wróciły te ćmienia w podbrzuszu.

Plamienia nadal brak.
    Za parę dni idę do gina. Brać męża? To będzie prawie 12 tydzień się zaczynał.

Jeszcze nie był ze mną...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki na fejsie faktycznie ruch, ale ja wole forum.
    Bede wpadac czesciej jak skoncze plamic bo nadmiar neta w ciązy szkodzi ;)

Cieszę sie że plamień brak u Ciebie, poleż dziś to i ból przejdzie. Ja bym brała małża na wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wole forum, tu zaczęłam i tu mi lepiej :)
    viki dobrze, że plamień nie ma, a na ból jak monika pisze, leżenie, leżenie i leżenie :) po brzuchu zawsze wiadomo kiedy przesadziłyśmy i trzeba odpocząć :P
    ja bym wzięła, jeżeli gin nie ma nic przeciwko :) ja będę swoją pytać na wizycie w środę jaki ma do tego stosunek :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam fb i szkoda, ze teraz tam sie przeniosło... Ale cos czuje ze urodzę w styczniu, wiec nie wiem czy grudniowi przyjmą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeej no nigdzie nie idziemy, zostajemy tu :P

a dziś na fb taki samy ruch jak tu, jest niedziela, pełno dziewczyn wybyło z domów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam tu i tu :)
    Od rana wybylismy z domu z mężem ;) na basen. Taka pogoda fajna. leżę sobie w cieniuuu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 13:49

• naali13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ;) na fb też cisza. Wszystkie korzystają z pięknej pogody a my już wracamy do domu... Jeszcze tylko obiad gdzieś po drodze i dalej szara rzeczywistość.
    Ale już w środę podgladamy kropeczka ❤❤

Arizona_R lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, przecież weekend jest - kto by przy komputerze siedział. ;)

naali13 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie poleże bo dziś poprawiny. Wzięłam nospe i mam zamiar nie tańczyć za dużo. Albo w ogóle.

Brzuch mi się ujawnił, ale na szczęście wiele osób nie zauważyło:)
    W obcisłej sukience to na prawdę widać. Ale tylko chyba dla mnie jak na razie.
    Bo nadal nie mówimy o ciąży publicznie wśród znajomych.

Jutro mam wolne to poleżę na ogrodzie...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś biję rekordy w sikaniu :-o wysikałam się i poszłam usiąść, ale siadając poczułam zaś, że mam parcie na pęcherz, po 5 min nie wytrzymałam i zaś poszłam sikać.. i to nie mało! z domu cholera nie idzie wyjść na dłużej bo zaraz mnie goni :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Viki na fejsie faktycznie ruch, ale ja wole forum.
    Bede wpadac czesciej jak skoncze plamic bo nadmiar neta w ciązy szkodzi ;)

Cieszę sie że plamień brak u Ciebie, poleż dziś to i ból przejdzie. Ja bym brała małża na wizytę :)
    Chyba mniej więcej czuje to samo co Ty...net mi szkodzi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra pojadę po całości, tylko bez opierdzielu poproszę...kuźwa jak ja się boje! I wcale nie mam na myśli tych dzisiejszych plamień....to co zżera mnie od środka to że maleństwo nie dało rady a potem mam ochotę strzelić sobie, że w ogóle o tym myślę, tadam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    dobra pojadę po całości, tylko bez opierdzielu poproszę...kuźwa jak ja się boje! I wcale nie mam na myśli tych dzisiejszych plamień....to co zżera mnie od środka to że maleństwo nie dało rady a potem mam ochotę strzelić sobie, że w ogóle o tym myślę, tadam!
    ja Ci złego nic nie napiszę.. ja nie mam żadnych powodów sądzić,że coś jest nie tak, ale cały czas prześladują mnie myśli, że w środe na wizycie nie zobaczę serduszka... opierdzielam sama siebie za takie myśli, ale to mimowolne jest :/ odetchnę pełną piersią chyba jak już ruchy będę czuła

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja Ci złego nic nie napiszę.. ja nie mam żadnych powodów sądzić,że coś jest nie tak, ale cały czas prześladują mnie myśli, że w środe na wizycie nie zobaczę serduszka... opierdzielam sama siebie za takie myśli, ale to mimowolne jest :/ odetchnę pełną piersią chyba jak już ruchy będę czuła
    Dziękuje za zrozumienie, liczę, że odetchnę po kolejnej wizycie, ale jestem an tyle świadoma że jeśli okaże się, że krwiak nadal tam jest to nie odetchnę.
    Cały dzień plamię na czekoladowo, wydaje mi się, że cała maź wydalana jest wraz ze skurczami, brzuch pobolewa mnie cały dzień a jeśli na sekundę się wzmocni to znajduje potem ciekawostki na wkładce. Raz są mleczne, raz lekko czekoladowe, niby leże, raz na jakiś czas przejdę się do tej kuchni a i tak ze mnie leci niezależnie od stanu mojego spoczynku....to są rzeczy na które nie mam wpływu niestety....jedne wymiotują inne krwawią ot ciąża:)

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ