X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niby nie mam żadnych powodów do niepokoju, a boję się środowej wizyty, myśle, że nawzajem mocno się nakręcamy.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja też niby nie mam żadnych powodów do niepokoju, a boję się środowej wizyty, myśle, że nawzajem mocno się nakręcamy.
    to na pewno, ja juz pisałam, że im więcej czytam tym większy strach :/ ale pocieszam się tym, że na wizycie zobacze moje maleństwo z którym jest ok!!! i że będę miała założoną kartę ciąży, poznam dokładny termin porodu bo do tej pory nie wiem kiedy ja w końcu mam rodzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 17:06

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona ja też nic złego nie powiem, bo to zrozumiałe, że się boisz. Strach jest chyba nieodłącznym elementem ciąży. A jeszcze jak pojawiają się jakieś komplikacje, to człowiek najchętniej podpiął by się pod usg i monitorował cały czas czy wszystko jest w porządku. Chociaż nawet jak nic się nie dzieje, to człowiek myśli o tym maleństwu jak się ma. No nie da się tego z głowy wyrzucić. Ja staram się myśleć pozytywnie cały czas, ale no nie wiem czy jest taka, która się nie martwi.

dorbie, lucy1983 lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    to na pewno, ja juz pisałam, że im więcej czytam tym większy strach :/ ale pocieszam się tym, że na wizycie zobacze moje maleństwo z którym jest ok!!! i że będę miała założoną kartę ciąży, poznam dokładny termin porodu bo do tej pory nie wiem kiedy ja w końcu mam rodzić :D
    Dziś rano było miłe przytulanie z mężem, żadnych plamień, żadnego bólu, więc wierzę, że jest dobrze! :D

Arizona_R, dorbie lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki się naprawiły :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozytywne nastawienie jest ważne...wbrew całej tej sytuacji, obawom jakie mi towarzyszą mam ogromną wiarę, że hoduje sobie małą złośnicę która od początku chce pokazać rodzicom kto tu rządzi:)

Pola_x, Liskova, dorbie, mimi87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona według mnie nie powinnaś wstawać nawet na sikanie, przynajmniej jak minie ta magiczna granica pierwszego trymestru, po co ma sie zwiększać plamienie i Cię to bardziej stresować... Niektóre babki musza leżeć cała ciąże, moze jak Ty poleżysz jeszcze przez te kilkz tygodni na spokojnie, to pozniej juz bedzie wszystko ok.
    A co do wizyty, to trzymam kciuki, na pewno bedzie dobrze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla...głównie leże, nie ukrywajmy że jest to kwestia którą niemal każdy lekarz zaleca...wieczorem np. sucho...chyba to co rano miało wypłynąć to wypłynęło.
    Jak byłam na kontroli w pon. to miałam właśnie te brązowe plamienia, mój lekarz był świadomy o co pytam...to co udało mi się zaobserwować w ciągu dnia to fakt, że "oczyszczam" się wraz z pobolewaniem brzucha, brzuch się uspokaja plamień brak. Na pewno nie odważę się na żaden spacer:) Dam sobie czas..mam jeszcze tydzień a bardzo chciałabym usłyszeć że krwiak się wchłonął bądź zmniejszył, i że dzidzia nadgoniła tą różnice.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniając temat aby rozruszać sytuację...bo temat dość ciężki...
    w związku z zaistniałą sytuacją mamy zakaz współżycia...mój chodzi jak zbity pies i nie mogę go nawet przytulić bo szuka ewidentnie "zaczepki":)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, ja bym brała męża :) Ja idę 29.06 do gina na prywatną wizytę i chcę własnie męża zabrać :)
    Wg USG to będzie 10 t 2 d. Mąż bardzo chce, bo nie słyszał serducha jeszcze :)

Najpierw wejdę sama, bo wywiad itp (pierwszy raz idę), a potem zapytam, czy możemy męża zaprosić. Mnie nie przeszkadza, że to USG dopochwowe - bo zazwyczaj jak dopochwowe, to z tego, co widzę mężów nie zapraszają.

Anulka, głupie pytanie, aleeee wysikujesz się do końca? W księdze ciąży Searsów o tym pisali i naprawdę warto to zastosować, bo ja też sikam, niby koniec, ale jak poczekam i 'dosikam' to sporo się zbiera jeszcze. Bo niemożliwe jest że ledwo przeszłaś, usiadlaś i już tyle nerki przefiltrowały, po prostu to nieopróżniony pęcherz do końca.

Mogę Ci wkleić co tam piszą o tym sikaniu :)

Arizona, ja tam się nie dziwię Twoim obawom. Sama co jakiś czas je mam, mimo że nie mam powodu, bo serducho biło, na USG wszystko pięknie. No ale właśnie - TYLE SIĘ CZYTA, ze ciąża obumarła, że serducho przestało bić itd.
    I to jest ten błąd - nie czytac tyle! ja tu pisałam, że mi mama właśnie zwróciła uwagę - nie czytaj tyle internetów. Kiedyś nie było i jakoś kobiety nie miały takich rozkmin co chwilę, co się dzieje z dzieckiem.

Ja jedynie o co się teraz martwię, to o to, że mam naprawdę ciężkie 2 tygodnie i codziennie powtarzam fasoli, że ma się mocno trzymać mamy, bo mama ma ciężki czas, ale że już niedługo będziemy odpoczywać!

• naali13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Viki, ja bym brała męża :) Ja idę 29.06 do gina na prywatną wizytę i chcę własnie męża zabrać :)
    Wg USG to będzie 10 t 2 d. Mąż bardzo chce, bo nie słyszał serducha jeszcze :)

Najpierw wejdę sama, bo wywiad itp (pierwszy raz idę), a potem zapytam, czy możemy męża zaprosić. Mnie nie przeszkadza, że to USG dopochwowe - bo zazwyczaj jak dopochwowe, to z tego, co widzę mężów nie zapraszają.

Mój tam wszedł ze mną od razu, był całą wizytę i nie czułam się skrępowana usg dopochwowym, mój był wpatrzony w monitor, ja zresztą też! :D

Liskova lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 23go i też chcę wziąć męża :) Gin powiedział, że będzie przez pochwę jeszcze też, ale nie ma nic przeciwko temu aby był ze mną na wizycie.

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jak tylko może chodzi ze mną na wizyty. My odpoczywamy i wcinamy czereśnie troche niskie ciśnienie dzisiaj miałam ale wypiłam troszkę mocniejszą kawę niż zwykle i jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po 3 Usg dopochwowych i mąż zawsze obok ;) za rękę dzielnie trzyma :D

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liskova wydaje mi się, że do końca, ale zwrócę na to uwagę, dzięki za radę :)

ja mam z mężem zakaz, chcieliśmy raz go obejść, ale po 2 dniach dostałam brązowego plamienia, jak mam być szczera to w tej ciąży miałam je 4 razy, z czego 3 razy po seksie jak się później okazało, co lepsze, nie zaraz po, ale po 2 dniach dopiero :) także już nie kuszę, ale mąż nie raz mi mówi, żebym się ubrała, bo do gwałtu dojdzie hahaha

mój na wizyty nie chodzi, ale chce go na prenatalne zabrać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą dla mnie dziwne, że na dopochwowe nie chcą wpuszczać mężów.. no jakby co najmniej tej dziurki nigdy w życiu nie widzieli hahahah

eneska, Liskova, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też raz złamaliśmy zakaz ale obyło się bez zadnych plamien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 20:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    zresztą dla mnie dziwne, że na dopochwowe nie chcą wpuszczać mężów.. no jakby co najmniej tej dziurki nigdy w życiu nie widzieli hahahah
    hahahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zakazu nie mamy żadnego ale mimo to i tak uważam, jakaś nutka strachu we mnie tkwi nie wiem czemu.. :P
    Dajemy radę ale nie tak często jak przed ciaza :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też nie mamy zakazu, gorzej z moim libido :P a raczej gorzej z "dograniem się", haha, bo jak kładę się do łóżka, to mąż jeszcze siedzi, a nawet jak kładzie się ze mną, to ja nie marzę o niczym innym, jak tylko o śnie :P
    mam nadzieję, że trochę odżyję po tym 3 m-cu :)

Liskova lubi tę wiadomość

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ