X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o objawach i zachciankach. Ja mam ból piersi i sutków. Do tego pobolewanie jajników i podbrzusza. Jakby mniej mi się chce słodyczy. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek idę dopiero na pierwsza wizytę i dowiem się, jak to będzie z tym kontaktem :)
    U mnie katar pomalu przechodzi, troche jeszcze mam zatkany nos, ale nie ma źle. Mój mąż jest teraz przeszczęśliwy, bo z racji tego, ze dziecko w drodze, to musimy zmienić samochód na kombi, bo nam pies i wózek z dzieckiem do dotychczasowego auta nie wejdą :D

Kamila8k, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ! Jutro dzwonie i się umawiam do tej ze swoim gabinetem! Lepiej będę się czuła pod taką opieką :)

Beatrice, Flakonik lubią tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Piszecie o objawach i zachciankach. Ja mam ból piersi i sutków. Do tego pobolewanie jajników i podbrzusza. Jakby mniej mi się chce słodyczy. ;)
    Oprócz bólu podbrzusza i wrażliwych piersi zero objawów. Trochę się martwię czy wszystko dobrze, a wizyta kolejna dopiero w czerwcu.Mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze. Zachcianek też nie mam, oprócz wędliny (strasznie śmierdzi mi) mogę jeść wszystko

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Oprócz bólu podbrzusza i wrażliwych piersi zero objawów. Trochę się martwię czy wszystko dobrze, a wizyta kolejna dopiero w czerwcu.Mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze. Zachcianek też nie mam, oprócz wędliny (strasznie śmierdzi mi) mogę jeść wszystko
    Ja jakiś czas temu pisałam, że nie mam żadnych objawów. I zastanawiałam się nad tym, czy wszystko jest w porządku.
    1. Oprócz powiększonego biustu i bardzo widocznych żył.
    2. Zgagi, która mi doskwiera.
    3. Nie mam zachcianek, nie odrzuca mnie od niczego.
    4. I czasami mnie mdli.
    Tyle co mi dolega...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smutam i sobie popłakuję.

Zaniepokoiło mnie to poranne plamienie. Nic nie zapowiada aby miało się dziś powtórzyć.

Obawiam się tylko, że jutro rano będzie to samo.
    Lekarz mało wylewny. Zresztą co może teraz zrobić.
    Czeka aż zrobię jutro kolejną betę i progesteron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf skoro nie ma zywej krwi tylko takie slabe plamienie to chyba nic groznego?
    A kiedy bedziesz znala wynik jutrzejszej bety?

ewka315, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze oddaję z samego ranka krew i za każdym razem czekam na wynik do ok 19:00...
    Ale czy to coś zmieni?

Jeśli wynik będzie nadal pozytywny... a ja będę przechodzić co rano te niepewności i katusze ?

Jeśli po jutrzejszej (pozytywnej trzeicej?) betcie, lekarz nie pozwoli mi przyjść najpóźniej za tydzień poza kolejką, to chyba go w ramach jednej wizyty zdradzę i pójdę gdzieś indziej.

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf a masz brać dodatkowo luteinę albo duphaston? Może te plamienia są spowodowane z byt niskim progesteronem?

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k- ja też słabo z objawami. Mam wrażenie, że znikają. Albo sobie wmawiam.
    Cycyki raz bolą raz nie, brzuch też dziś nie boli...
    eh...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki nie jestes sama z zanikającymi objawami :-\

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam objawow żadnych.
    Ale nie jest powiedziane ze u kazdej kobiety musza.one wystepowac . Moze nas po prostu szczesliwie omina?

Blair, Suri97, Harusiowa, Kourtney, Flakonik, Palvin lubią tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nam taką nadzieję że poprostu mdłości nas szczęśliwie ominą.Może po drugiej wizycie jak lekarz powie że wszystko ok to przestanę się martwić brakiem objawów.

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja tez nie mam objawow żadnych.
    Ale nie jest powiedziane ze u kazdej kobiety musza.one wystepowac . Moze nas po prostu szczesliwie omina?
    Ja gdzieś czytałam, że nie każda kobieta ma objawy, przecież są kobiety, które o ciąży dowiadują się znacznie później niż my.
    ewka315 wrote:
    Też nam taką nadzieję że poprostu mdłości nas szczęśliwie ominą.Może po drugiej wizycie jak lekarz powie że wszystko ok to przestanę się martwić brakiem objawów.
    Ja też odliczam do 2 wizyty i zamierzam wypytać o wszystko lekarza.
    ewka315 wrote:
    Viki nie jestes sama z zanikającymi objawami :-\
    hymmm
    Viki wrote:
    Kamila8k- ja też słabo z objawami. Mam wrażenie, że znikają. Albo sobie wmawiam.
    Cycyki raz bolą raz nie, brzuch też dziś nie boli...
    eh...
    Ja nie wiem jak to jest. Wmawiam sobie, że każda ciąża jest inna.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, ani raz nie zwymiotowałam, jedynie na początku byłam bardziej senna. Wspominam tę ciąże jako najlepszy okres w moim życiu. Mam nadzieje że z drugą będzie podobnie czego i Wam z całego serca życzę. NIe ma co na siłę szukać objawów.

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, ani raz nie zwymiotowałam, jedynie na początku byłam bardziej senna. Wspominam tę ciąże jako najlepszy okres w moim życiu. Mam nadzieje że z drugą będzie podobnie czego i Wam z całego serca życzę. NIe ma co na siłę szukać objawów.
    No i tego należy się trzymać!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    No i tego należy się trzymać!
    Trzymam się tego, ale jak tylko piersi przestają boleć to ciężko być dobrej myśli

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Trzymam się tego, ale jak tylko piersi przestają boleć to ciężko być dobrej myśli
    wiem coś na ten temat. Chociaż moje piersi bolą głównie wieczorem, jak zdejmuję stanik, tak to je tylko czuję, że są ciężkie.
    Mnie jutro z rana czekają badania- sporo fiolek krwi mi zabiorą, a ja z tych problematycznych ludzi jestem. Krew jest żyły są, ale nic nie leci!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Widze, ze na tapecie macie objawy, a raczej ich brak. Ja nie miałam absolutnie żadnych objawów, jedynie w porze oczekiwanej @ piersi były bardziej wrażliwe i tak zostało przez kilka tygodni. Ale jak mi sie @ spóźniał dwa tygodnie, zrobiłam test i to był skończony 6 tydzien jak zobaczyłam dwie kreski na teście. Tydzien pózniej zobaczyłam bijące serduszko, a za miesiac zobaczę moja Księżniczkę :) Jak nie macie objawów, to sie cieszcie, ja nie byłam senna, nie miałam mdłości, zachcianek, nic, tylko małego Groszka w brzuchu. Głowa do gory, piękna pogoda, lepiej ość na spacer :)

Kamila8k, Flakonik lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że jak miałam biochemiczną i dzień przed poronieniem miałam największy ból piersi w życiu...A wtedy beta była niska i spadała...
    Więc chyba to nic nie znaczy...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ