X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki haha 'musze nażreć sie dużo'
    Ja tak nie mam ale moje dziwne zachcianki i sposob zywienia zaczal przerazac mojego partnera. :D
    Na kolacje rogal z nutella , do popicia mleko z miodem no i najlepsze pulpety z sosem . mmm Co ja zato moge ze akurat na to mialam ochote ;) i to naraz. rogala zagryzalam w traakcie jedzenia pulpetow.
    Narazie poki nie ma mdlosci korzystam ile moge z jedzenia i jem przede wszystkim to na co mam ochote :) Polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 23:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pulpety... Beatrice, musiałaś to teraz pisać?:D haha, ja mam w lodówce tylko fasolkę po bretońsku z takich gotowców - teściowa przywiozła.. ale takiego pulpeta to bym zjadła.. :D wieczorem zrobiłam sobie jajecznicę, zjadłam trochę i więcej nie mogłam :/ a takiego smaka miałam!
    a teraz mi się przypomniało, że ostatnio byłam z męzem w Ikei i jedliśmy tam obiad, tzn. mąż jadł klopsiki, a ja wzięłam tylko babeczkę cynamonową i podbierałam mężowi frytki i zagryzałam je tą babeczką :D pychota hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 23:25

Beatrice, Kamila8k lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

a ja przez podwieczorkowe drzemki już na nogach. Dziś ambitny plan podgonienia pracowych zaległości.
    Muszę wyłączyć ciążowe myślenie, martwienie bo do niczego dobrego to nie doprowadzi. Chociaż jutro trzecia beta i progesteron - pewnie znów będę wyczekiwać do wieczora ...i się przejmować !

Ja nie mam w zasadzie żadnych objawów. Apetytu brak tzm. jest normalny.
    Mdłości nie mam. Piersi nie bolą, no może stają się pełniejsze (czego najbardziej wyczekuję, bo są małe :-)). Nieco boli brzuszek.
    Ale patrząc na Wasze bety jestem jakieś 1,5 tyg. za Wami.

Dziś rano bez żadnego plamienia, czysty papier przy podcieraniu, więc jest dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah za szybko się ucieszyłam i pochwaliłam :-(

Niestety jak codziennie namierzyłam brązową wydzielinę (dziś ze śladem krwi) przy porannej toalecie.

To dziwne właśnie - przy napinaniu brzucha zawsze coś takiego u mnie wychodzi...
    A potem przez cały dzień papier zupełnie czysty. Z siebie samo nic nie wyleci.

Nie wiem jak to interpretować, chciałabym w ten sposób, że organizm ma w środku coś z czego musi się wyczyścić...

Dodam, że w trakcie cyklu też mi się takie rzeczy zdarzały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny mam tylko bóle piersi i mam widoczne na nich żyły jak nigdy! :p haha:) Odczuwam senność i zmęczenie, ale na razie nie mam zachcianek. Napiszcie dokładnie w którym tygodniu ciąży najlepiej iść do lekarza, i czy warto sprawdzać bete z 2 razy do wizyty u lekarza? Dzięki za pomoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha - betę podobno trzeba sprawdzić 3 razy co 72 h. Do lekarza najlepiej w 6-7 tyg - czyli 2 tyg. po @, która nie przyszła...
    Ja niestety muszą czekać dłużej :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta betą to ja z kolei sprawdzałam co 48 h i potem jedna po 72h. Zasada jest taka, ze przyrost w ciągu 48 h powinien wynosić 66% a po 72h -114% (minimum). Ja robiłam badanie od 10 dpo i przed wizytą u lekarza nie będę powtarzać, bo po co :) jak lekarz stwierdzi, ze wszystko jest w porządku to nie ma sensu płacić za kolejne bety :) ta beta byla raczej dla mojego spokoju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 7 Tygodniu :)

Justikf dziwne masz z tym plamieniem..A boli ci przy tym brzuch?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz odpisał, że nic nie dodajemy. Jutro robimy 3 betę i progesteron.

Brzuch raczej mnie nie boli. Po tym jak się załatwiłam - zero plamienia. A w toalecie na siusiu byłam jeszcze z 10 razy.

Czyli dzieje się to tylko przy konkretnym załatwianiu. Wystarczy, że poczuję, że muszę do toalety i się podetrę to już mam plamienie z pochwy.
    Potem jeszcze w trakcie załatwiania też się coś wydostanie, po czym przez cały dzień jestem całkowicie czysta. Zero nawet brązowej kropki.

Moja logika laika jest taka - to tak jakbym miała tam coś co samo się nie chce wydostać, i przy napięciu, parciu brzucha się wydostaje.

Jak ja bym chciała zaznać przynajmniej na tym etapie szczęścia i spokoju ducha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za odpowiedź, jedynie co mnie martwi to warunki pracy, ponieważ pracuje w zakładzie z chemią i jakoś nie chce narażać dzidziusia na te smrody. :/ Zadzwonię jutro do lekarza i porozmawiam na ten temat. Ostatnią betę miałam w czwartek, to jak zrobię jutro to jak mam odczytać wynik ? :D

85993e3kr8fjbq5j.png

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny się rozpisałyście :) hehe chwilkę mnie nie było i już nie mogę nadążyć z czytaniem :) :P ja póki co nie mam za wielu objawów:
    1. więcej śpię w ciągu dnia, rano bardzo wcześnie się budzę i spać potem nie mogę
    2. Nie mam ochoty na słodycze, a zawsze je pochłaniałam
    3. Nie mam ochoty na herbatę, a dużo jej piłam
    4. ból jajników, albo okolice

Poza tym nie mam żadnych innych objawów :)

Kamila8k, mała.mi lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha mozesz uzyc do tego kalkulatora bety hcg ktory ci obliczy ile prpcent wzrosla i czy jest prawidlowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:
    Ale dziewczyny się rozpisałyście :) hehe chwilkę mnie nie było i już nie mogę nadążyć z czytaniem :) :P ja póki co nie mam za wielu objawów:
    1. więcej śpię w ciągu dnia, rano bardzo wcześnie się budzę i spać potem nie mogę
    2. Nie mam ochoty na słodycze, a zawsze je pochłaniałam
    3. Nie mam ochoty na herbatę, a dużo jej piłam
    4. ból jajników, albo okolice

Poza tym nie mam żadnych innych objawów :)

Też mam tak ze zmęczeniem i także nie mam ochoty na słodycze, a je uwielbiałam!

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    Też mam tak ze zmęczeniem i także nie mam ochoty na słodycze, a je uwielbiałam!

Moja przyjaciółka też tak miała, ale w II trymestrze jej się odmieniło :D hehe zobaczymy jak z nami będzie

Yoacha lubi tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się jeszcze Was poradzić, bo jest to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia co i jak :D :) Chodzi o wybór lekarza prowadzącego ciąże. Otóż miałam fajną panią ginekolog, ale niestety ona nie ma swojego gabinetu, przyjmuje raz tu raz tam, nie ma z nią bezpośredniego kontaktu tylko przez przychodnię. :/ :( Boje się, że jak będę potrzebowała jakiejś porady, pomocy itd. to nie będzie to łatwe! Mam też z polecenia drugą Panią doktor która ma swój gabinet, przyjmuje codziennie i ma tysiące dobrych opinii, tylko jeszcze u niej nie byłam. Zastanawiam się o wybrać? Czy lepiej mieć lekarza który będzie cały czas pod telefonem w razie czego? Jak to z wami dziewczyny było? Jakich macie lekarzy? Dziękuje :*

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    Chciałabym się jeszcze Was poradzić, bo jest to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia co i jak :D :) Chodzi o wybór lekarza prowadzącego ciąże. Otóż miałam fajną panią ginekolog, ale niestety ona nie ma swojego gabinetu, przyjmuje raz tu raz tam, nie ma z nią bezpośredniego kontaktu tylko przez przychodnię. :/ :( Boje się, że jak będę potrzebowała jakiejś porady, pomocy itd. to nie będzie to łatwe! Mam też z polecenia drugą Panią doktor która ma swój gabinet, przyjmuje codziennie i ma tysiące dobrych opinii, tylko jeszcze u niej nie byłam. Zastanawiam się o wybrać? Czy lepiej mieć lekarza który będzie cały czas pod telefonem w razie czego? Jak to z wami dziewczyny było? Jakich macie lekarzy? Dziękuje :*

Zapytaj się tej pierwszej Pani doktor czy jest możliwość otrzymania do niej bezpośredniego nr...jeśli nie to sama musisz odpowiedzieć sobie na pytanie wybór lekarza to bardzo indywidualna sprawa, lekarzowi musisz ufać i czuć się dobrze. Ewentualnie umów się na wizytę też do tej drugiej ginekolog i zobacz czy Ci będzie odpowiadać.

Viki - ja mam to samo i ostatnio nawet pisałam o tym wiecznym uczuciu głodu... nie jest to nic przyjemnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 09:15

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam do prywatnego sugerujac sie dobrymi opiniami i niezawiodlam sie. Bylam w piatek pkerwszy raz u niego. A normalnie chodzilam na nfz do innej babki.No ale wlasnie ona przyjmuje w przychodni. i tez mialabym utrudniony kontakt do niej. A ten gin mi powiedzkal ze moge dzwonic do niego z byle duperela :D ze lepiej jak zadzwonie do niego niz bede czytac brednie w internecie i sie stresowac nie potrzebnie.

No i przesunelam jednak ta wizyte zeby nie miec dwoch w jeden dzien
    22.05 Pojde na nfz a do niego 25.05.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 09:16

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice bezpośredni kontakt do lekarza prowadzącego ciążę to super sprawa. Ja też jutro się do takiego umawiam na początek czerwca. ;) Będę czuć się bezpieczniej.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha ja bym wybrała tą ze swoim gabinetem. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/3bd5b3ed60284.jpg.html
    wrzuciłam zdjęcia dla porównania. ;) Testy od 10 do 12 dpo. Jutro powtarzam betę i mam nadzieję że pięknie przyrasta...

Beatrice lubi tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ