X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Wiem, że to trudne i wykańczające, ale nie ma wyjścia, najlepiej zaczekać we względnym spokoju do terminu @. Nie ma też co doszukiwać się objawów, jeszcze wcześnie. Znam to z autopsji :/
    Co do objawów, to ja z doświadczenia mogę powiedzieć, że w dniu, w którym beta wyszła mi 5,5 miałam tak okropną zgagę i ciągle mi się odbijało, że myślałam, że zwariuję. Na drugi dzień już spokój, więc to był chyba szok dla organizmu, że jakiś hormon zaczyna wzrastać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Mysle ze jak jest kreske, to jest ciaza;) mnie nigdy sie nie zdarzyła kreska, jesli ciazy nie było...mysle, ze jak poczekasz pare dni to sie wyjaśni, a najlepiej za kilka dni zrobic bete jesli @ nie przyjdzie. W koncu jak jest, to nikt Ci na forum nie powie. Co do torbieli, to czujesz jakiś bol np przy stosunku?ja zanim sie dowiedziałam, ze mam torbiel, to czułam to dosc wyraźnie...

nie, nic nie czuje podczas stosunku, tzn bólu bo przyjemnosc tak hihihihi

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie sugeruj się testami owulacyjnymi, że wychodzą pozytywnie... one nie dają żadnej pewności.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    nie, nic nie czuje podczas stosunku, tzn bólu bo przyjemnosc tak hihihihi

Kobieto...zrób betę i rozwieją się Twoje wątpliwości.

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dziś kupiłam apteczne testy, bo do tej pory robilam te z allegro, no jak przyjde do domu to pewnie zrobie, nie powstrzymam sie i na bank nie wytrzymam do rana
    Mi ten z allegro wyszedł negatywny a wcześniej z apteki gruba krecha

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wkręcaj sobie torbieli, ja czułam po ktorej jest stronie i czułam bol, choć pomoc to tez jest nie zawsze. A przecież mozesz byc w ciazy i przy okazji moze sie zrobic torbiel czynnościowa, ale jedno drugiego nie wyklucza;) teraz zostaje Ci tylko czekanie, trzymam kciuki;) a co do objawow, to na poczatku ciazy miałam ich o wiele mniej niż wtedy, gdy sie nie udawało, byłam w szoku jak zobaczyłam dwie kreski, bo zupełnie sie nie nastawiałam na to w tamtym cyklu;) jedynie tempka wyższa po terminie spodziewanej miesiączki dała mi do myslenia

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Mi ten z allegro wyszedł negatywny a wcześniej z apteki gruba krecha

Słyszałam, że te z allegro to są mega do dupy... i przekłamują.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dwa dni po terminie miesiaczki wyszły baaardzo grube dwie kreseczki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z all nie oszukały;) a ciazowy zrobiłam tylko jeden, zeby sie nie nakręcać i nie porównywać;)
    Jusia Twój wykres ładny:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam od razu betę, jak beta wyszła 5,5, to na drugi dzień test ciążowy (bo i tak miałam w domu :P z apteki) i była krecha:) to była dla mnie ulga, że beta rośnie, bo jak dzwoniłam do lab. po wynik, to pani w recepcji powiedziała mi, że to może być ciąża biochemiczna i mam powtórzyć po 48 h. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to dzis wieczorem po pracy zrobie ciazowy apteczny i zobaczymy, potem czekam do @ a biada przyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją droga byłam tak niecierpliwa, ze test zrobiłam w galerii po wyjściu z pracy:p ale obciach:p kiedyś wyobrażałam sobie, ze test robię razem z mężem jak na filmach, ale zycie to zweryfikowało;) ale tego widoku nie zapomnę nigdy, dla mnie był to wielki szok, mimo ze sie starałam, to nie mogłam uwierzyć i czułam sie jakby nagle wszystko do głowy mi uderzyło:) ale cieszę sie na to wspomnienie, juz tyle czasu minęło od tego;)
    A u Was jak było?przeczuwalyscie, ze akurat wtedy sie udało?ja juz byłam bez żadnej nadziei;)

Martii, Giannaa lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze dwa testy też były z allegro, 3 kolejne apteczne ;)
    Mój M nie mógł uwierzyć w tę ciążę i kupował mi testy i kazał latać do łazienki :)

FasUla lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Martii, a długo sie staraliście?

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

widziałam, że pisalyście o pracy - autentycznie zazdroszczę pracującym cięzarówkom. Chciałam pracować, ale sytuacja zmusila mnie do siedzenia w domu i szlag mnie trafia bo ileż mozna leżeć. Skonczyłam plamić wiec powoli coś tam staram się ogarnąć w domu, ale to nie to samo co kontakt z ludzmi na codzien

po mojej mamie też nie bylo widac, że jest w ciąży, na porodówkę szla z magiczną wagą 52kg, a po porodze wróciła do swoich 39kg i wszystkich przedciążowych ubrań. Z siostrą to nawet moja babcia która z nami mieszkala do 6mc nie zorientowała się że mama jest znowu w ciaży :P

co do macierzyńskiego: ja chcę wykorzystać cały rok i pod koniec zajść w 2 ciążę. Po pierwsze mała roznica wieku między dzieciakami p drugie jak już wypadnę z obiegu (pracy) to raz i porządnie, a potem na spokojnie wrócę do pracy bez obaw że za rok znowu będę robić sobie dłuższą przerwę. na spokojnie skupię sie potem na pracy
    mam pytanie: brać magnez czy nie? szkodliwe w ciąży czy nie? bo różnie piszą, a do wizyty jeszcze ponad tydzien

Viki u mnie też śluz raz bialy raz przezroczysty, ilości takie nie za wielkie, ale przed ciażą też nie miałam dużo śluzu. świetne wieści po usg :)

karolina świetne wieści po wizycie :)

beatrice ja nie czytam blogow parentingowych, od czasu do czasu zagladam jedynie do anielno

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę czasem magnez, szczególnie jak mam skurcze łydek.

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cyklu w którym zaszłam, to był mój pierwszy cykl, w którym zaczęłam podejrzewać, że coś jest na rzeczy. Do myślenia dał mi ból w podbrzuszu co jakiś czas od 7 dpo, taki jak na @. Na początku myślałam, ze znowu coś się zepsuło i tym razem dostanę @ ekstra wcześnie. Ale on był i się pojawiał, @ brak. Coś mi tam podświadomie mówiło, ale wiedziałam też, że organizm płata figle, szczególnie jak człowiek za bardzo chce. Test robiłam z wielkim strachem, że znowu się rozczaruję, a jak zobaczyłam II to mnie zamurowało. Nie wiedziałam czy ja to na pewno widzę, kazałam mężowi oglądać, potem stwierdziłam, że to na pewno jeszcze resztki pregnylu i pobiegłam na bete. To mnie jednak dalej nie uspokoiło, dopiero jak zobaczyłam przyrost doszło do mnie "to na prawdę ciąża" :D

Martii lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ovu twierdza, ze testy ovu moga byc pozytywne jesli ma sie torbiel, kurde juz stamtad wyszlam bo masakra, non stop tylko torbiel i torbiel

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Swoją droga byłam tak niecierpliwa, ze test zrobiłam w galerii po wyjściu z pracy:p ale obciach:p kiedyś wyobrażałam sobie, ze test robię razem z mężem jak na filmach, ale zycie to zweryfikowało;) ale tego widoku nie zapomnę nigdy, dla mnie był to wielki szok, mimo ze sie starałam, to nie mogłam uwierzyć i czułam sie jakby nagle wszystko do głowy mi uderzyło:) ale cieszę sie na to wspomnienie, juz tyle czasu minęło od tego;)
    A u Was jak było?przeczuwalyscie, ze akurat wtedy sie udało?ja juz byłam bez żadnej nadziei;)

Antykoncepcje odstawiłam 2 lata temu. Pierwszy rok, to chorobliwe oczekiwanie. Reklamówki testów, mnóstwo objawów co miesiąc, szaleństwo!
    Drugi rok, odpuściłam, zniechęciłam się, byłam wykończona, zmieniłam plany, nawet chciałam zacząc się na nowo zabezpieczać... Pewnego dnia patrze, nie ma comiesięcznych plamień przed miesiączką, a zaczęłam w tym cyklu brać wiesiołek na cerę. Wręcz miałam obawy, że śluz się po nich poprawił i może zaszłam...ale nieee, jak to, po 2 latach...bez pomocy lekarza...nie możliwe...zrobiłam wieczorem test (jeszcze miałam z tej reklamówki ;) ) a tam jest drugi bladzioch. Byłam w szoku. Poleciałam po kolejny test, zrobiłam jeden po drugim, wymusiłam z siebie te wymagane 3 krople moczu ;) i jest drugi to samo. Na drugi dzień, mąż zaczął mi skupować kolejne testy, nie wierzył w to co widzi, bo już kiedyś też pokazywałam mu 2 kreski, a przynajmniej tak nam się wydawało, że tam były. Potem beta i wszystko stało się pewne :)

FasUla lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dziewczyny z ovu twierdza, ze testy ovu moga byc pozytywne jesli ma sie torbiel, kurde juz stamtad wyszlam bo masakra, non stop tylko torbiel i torbiel
    No najlepiej nie czytaj i nie wkrecaj sobie.
    Każdy przypadek jest inny, to że u kogoś tak wyszło Nie znaczy że u Ciebie tez tak będzie. Spokojnie.

Martii lubi tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ