X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia nie rób testów owu po owulce, bo to bez sensu, poza tym pozytywny test owu nie świadczy o ciazy, a pozytywny ciazowy świadczy;) Ty taki miałaś, teraz tylko trzeba czekac, bo przez neta to nie wywrozysz;) i juz sie nie stresuj;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dompobolewania jak na okres, to tez tak miałam. Pamietam jak byłam akurat z mężem w górach, i szliśmy na dosc wysoki szczyt i co chwila czułam, ze boli mnie brzuch jak na miesiączkę i nawet mówiłam do meza, ze musimy odpocząć chwile, bo czuje ze zaraz okres dostanę. Ale pobolewanie było dalej, a okres nie przyszedł i wtedy juz było wiadomo. I jedynie co to tak z tydzien przed okresem siedziały mnie brodawki, to był chyba najwcześniejszy objaw, wczesniej nie miałam tak nigdy, ale poza tym nic nie przepowiadało ciazy...
    Także objawy nie sa najważniejsze;)

Martii lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla my w 1cs rozminęliśmy sie z dniami płodnymi, w kolejnym idealnie w owu (robilam testy) i od razu wiedziałam ze to to. Caly czas od owu bolalo mnie podbrzusze, test był formalnością. Niestety w 7tc mialam zabieg.
    Odczekaliśmy 2 cykle i znowu próbowaliśmy z testami owu. Bałam się wierzyć, że znowu kolejny raz zaskoczymy za 1 razem, mówilam mężowi, że na pewno nie, ale podswiadomosć po ciuchu szeptala mi do ucha: ciaża! no i kolejny raz się nie pomyliłam.
    Podobno mam jakiś tajemniczy zmysł bo zanim znajomi mnie o czymś poinformują to jakos zawsze szybciej wszttko wywęszę :P
    mam wrażenie, że u mnie mieszka Haneczka, zobaczymy czy i tym razem przeczucie mnie nie zawiedzie ;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z racji tego, że nie ufałam sobie i wyczuwalnym przeze mnie objawom, to dopiero po dowiedzeniu się o ciąży i jej potwierdzeniu zaczęłam kojarzyć fakty. Pamiętam, że jakoś wcześnie, może na owulkę albo zagnieżdżenie miałam napady gorąca. W pracy sto razy dziennie latałam do okna, żeby je otworzyć lub zamknąć. Bardziej pomyślałam, że to menopauza wczesna niż ciąża. Potem były spadki sił. Po powrocie z pracy kładłam się spać w ubraniu, a jak doczołgałam się do łazienki, to po kilku minutach mycia zębów osuwałam się po ścianie i musiałam usiąść na podłodze, było mi słabo.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, w Wy jak długo się staraliście?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych innych objawów nie brałam pod uwagę. Za dużo ich zdążyłam się już u siebie naszukać wcześniej i nic z tego nie było. Objawy ciążowe i na @ są tak podobne do siebie. To było jednak coś czego do tej pory nigdy nie miałam. I coś mi podświadomie kazało wierzyć, że może jednak tym razem...

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam ide zrobic ten test

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o intensywność kreski to ja żywnym przykładem jestem, żeby na to nie patrzeć :D a już tym bardziej nie na te testy z allegro :P co z tego, że wykryły ciążę na 3 dni przed miesiączką, jak cały czas pokazywały słabą kreskę, baaaa nawet dla jajc zrobiłam sobie ostatni z allegro o czułości 10 po wizycie, w której widziałam serduszko, jak można było zgadnąć, druga kreska dalej nie była taka jak testowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zrobilam , czekam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie staraliśmy pol roku, ale moj maz miał morfologię plemników prawidłowa 1%, wczesniej za pierwszym razem bylo3%, wiec jak odebraliśmy te wyniki, to sie nastawiłam, ze nic z tego nie bedzie... Mieliśmy dalej sie badać oboje i planował lekarz podejście do inseminacji, jesli parametry sie poprawia... Także u nas była oligoteratospermia a ja jak odebrałam wynik FSH ok 12 i wkręciłam sobie obniżona rezerwę jajnikowa, to juz w ogole sie nie nastawiałam...moje cykle były albo 46 dni, albo 26, a potem ponad 30 i nigdy nie mogłam dokładnie przewidzieć kiedy bedzie owulka... W sumie od pierwszego cyklu staraliśmy sie z pomocą lekarska, brałam inofolic, zel conceive plus, wiesiołka, zioła ojca sroki, kwas foliowy, leczyłam tarczyce, mierzyłam temperaturę i dopiero jak całkiem dałam za wygrana, to sie udało;) ale nastwialam sie, ze jeszcze pol roku potrwa diagnozowanie i leczenie i dopiero potem moze kiedyś sie uda z pomocą medyczna...

Martii, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia i jak?

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu potwierdza się teoria, że najlepszą metodą jest odpuszczenie sobie ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wyszlo cos takiego, blada druga

t2446577_img-20150619-131612.jpg

mimi87, Arizona_R lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:

też taką miałam na początku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie pozytywny;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie najlepiej sobie odpuścić :) ja udany cykl też kompletnie spisałam na straty, usunęłam wtedy konto na ovu, a kochaliśmy się RAZ w pobliżu owulacji. No i pykło, jak to mówi mój mąż :D :P

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Jak dla mnie pozytywny;)
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:

jak dla mnie pozytyw, ale naprawdę sugerowałabym Ci iść na badanie krwi. Zapłacisz raz mniej więcej tyle samo, co za test, a masz 100% pewności. Nie kupuj już testów - szkoda pieniędzy, idź na betę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    jak dla mnie pozytyw, ale naprawdę sugerowałabym Ci iść na badanie krwi. Zapłacisz raz mniej więcej tyle samo, co za test, a masz 100% pewności. Nie kupuj już testów - szkoda pieniędzy, idź na betę.
    noooo nie wiem czy tyle samo wydam, u mnie beta 47zl kosztuje, a za dwa dni znow trzeba isc zeby sprawdzic czy przyrasta, pojde jak we wtorek nie dostane @, teraz w weekend i tak zadne laboratorium nie jest czynne

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ