X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia nie rób testów owu po owulce, bo to bez sensu, poza tym pozytywny test owu nie świadczy o ciazy, a pozytywny ciazowy świadczy;) Ty taki miałaś, teraz tylko trzeba czekac, bo przez neta to nie wywrozysz;) i juz sie nie stresuj;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dompobolewania jak na okres, to tez tak miałam. Pamietam jak byłam akurat z mężem w górach, i szliśmy na dosc wysoki szczyt i co chwila czułam, ze boli mnie brzuch jak na miesiączkę i nawet mówiłam do meza, ze musimy odpocząć chwile, bo czuje ze zaraz okres dostanę. Ale pobolewanie było dalej, a okres nie przyszedł i wtedy juz było wiadomo. I jedynie co to tak z tydzien przed okresem siedziały mnie brodawki, to był chyba najwcześniejszy objaw, wczesniej nie miałam tak nigdy, ale poza tym nic nie przepowiadało ciazy...
    Także objawy nie sa najważniejsze;)

Martii lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla my w 1cs rozminęliśmy sie z dniami płodnymi, w kolejnym idealnie w owu (robilam testy) i od razu wiedziałam ze to to. Caly czas od owu bolalo mnie podbrzusze, test był formalnością. Niestety w 7tc mialam zabieg.
    Odczekaliśmy 2 cykle i znowu próbowaliśmy z testami owu. Bałam się wierzyć, że znowu kolejny raz zaskoczymy za 1 razem, mówilam mężowi, że na pewno nie, ale podswiadomosć po ciuchu szeptala mi do ucha: ciaża! no i kolejny raz się nie pomyliłam.
    Podobno mam jakiś tajemniczy zmysł bo zanim znajomi mnie o czymś poinformują to jakos zawsze szybciej wszttko wywęszę :P
    mam wrażenie, że u mnie mieszka Haneczka, zobaczymy czy i tym razem przeczucie mnie nie zawiedzie ;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z racji tego, że nie ufałam sobie i wyczuwalnym przeze mnie objawom, to dopiero po dowiedzeniu się o ciąży i jej potwierdzeniu zaczęłam kojarzyć fakty. Pamiętam, że jakoś wcześnie, może na owulkę albo zagnieżdżenie miałam napady gorąca. W pracy sto razy dziennie latałam do okna, żeby je otworzyć lub zamknąć. Bardziej pomyślałam, że to menopauza wczesna niż ciąża. Potem były spadki sił. Po powrocie z pracy kładłam się spać w ubraniu, a jak doczołgałam się do łazienki, to po kilku minutach mycia zębów osuwałam się po ścianie i musiałam usiąść na podłodze, było mi słabo.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, w Wy jak długo się staraliście?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych innych objawów nie brałam pod uwagę. Za dużo ich zdążyłam się już u siebie naszukać wcześniej i nic z tego nie było. Objawy ciążowe i na @ są tak podobne do siebie. To było jednak coś czego do tej pory nigdy nie miałam. I coś mi podświadomie kazało wierzyć, że może jednak tym razem...

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam ide zrobic ten test

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o intensywność kreski to ja żywnym przykładem jestem, żeby na to nie patrzeć :D a już tym bardziej nie na te testy z allegro :P co z tego, że wykryły ciążę na 3 dni przed miesiączką, jak cały czas pokazywały słabą kreskę, baaaa nawet dla jajc zrobiłam sobie ostatni z allegro o czułości 10 po wizycie, w której widziałam serduszko, jak można było zgadnąć, druga kreska dalej nie była taka jak testowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zrobilam , czekam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie staraliśmy pol roku, ale moj maz miał morfologię plemników prawidłowa 1%, wczesniej za pierwszym razem bylo3%, wiec jak odebraliśmy te wyniki, to sie nastawiłam, ze nic z tego nie bedzie... Mieliśmy dalej sie badać oboje i planował lekarz podejście do inseminacji, jesli parametry sie poprawia... Także u nas była oligoteratospermia a ja jak odebrałam wynik FSH ok 12 i wkręciłam sobie obniżona rezerwę jajnikowa, to juz w ogole sie nie nastawiałam...moje cykle były albo 46 dni, albo 26, a potem ponad 30 i nigdy nie mogłam dokładnie przewidzieć kiedy bedzie owulka... W sumie od pierwszego cyklu staraliśmy sie z pomocą lekarska, brałam inofolic, zel conceive plus, wiesiołka, zioła ojca sroki, kwas foliowy, leczyłam tarczyce, mierzyłam temperaturę i dopiero jak całkiem dałam za wygrana, to sie udało;) ale nastwialam sie, ze jeszcze pol roku potrwa diagnozowanie i leczenie i dopiero potem moze kiedyś sie uda z pomocą medyczna...

Martii, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia i jak?

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu potwierdza się teoria, że najlepszą metodą jest odpuszczenie sobie ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wyszlo cos takiego, blada druga

t2446577_img-20150619-131612.jpg

mimi87, Arizona_R lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:

też taką miałam na początku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie pozytywny;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie najlepiej sobie odpuścić :) ja udany cykl też kompletnie spisałam na straty, usunęłam wtedy konto na ovu, a kochaliśmy się RAZ w pobliżu owulacji. No i pykło, jak to mówi mój mąż :D :P

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Jak dla mnie pozytywny;)
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:

jak dla mnie pozytyw, ale naprawdę sugerowałabym Ci iść na badanie krwi. Zapłacisz raz mniej więcej tyle samo, co za test, a masz 100% pewności. Nie kupuj już testów - szkoda pieniędzy, idź na betę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    jak dla mnie pozytyw, ale naprawdę sugerowałabym Ci iść na badanie krwi. Zapłacisz raz mniej więcej tyle samo, co za test, a masz 100% pewności. Nie kupuj już testów - szkoda pieniędzy, idź na betę.
    noooo nie wiem czy tyle samo wydam, u mnie beta 47zl kosztuje, a za dwa dni znow trzeba isc zeby sprawdzic czy przyrasta, pojde jak we wtorek nie dostane @, teraz w weekend i tak zadne laboratorium nie jest czynne

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ