X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Befff Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,

Jestem Befff :) mam 26 lat i mieszkam w Norwegii :)
    Jestem w 8 tygodniu swojej pierwszej ciazy. Udało sie w 3 cyklu starań :)

miło mi Was poznać :)

Liskova, mimi87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet ciepło - mam otwarte okno balkonowe i jest dobrze, tak idealnie. No, ale słoneczka nie ma :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Dzięki,

oo moj przyszly maz pracuje w norwegii :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, jakbym widziała swój pierwszy test :) Bladzioch, zrobiłam kolejny test rano następnego dnia: ciemniejsza kreska, zrobiłam betę i 492 :)

U mnie leje, ale nawet dość cieplo, otwarte okno mam na oścież, ale to chyba dlatego, że mi duszno :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Dzięki,

Witaj ;-)

W jakim mieście mieszkasz ? ;-)

a.png
    a.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Witaj ;-)

W jakim mieście mieszkasz ? ;-)

Mieszkam w Langhus :) około 20 min od Oslo :)

Czy ty tez mieszkasz w Norwegii? :)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Mieszkam w Langhus :) około 20 min od Oslo :)

Czy ty tez mieszkasz w Norwegii? :)

Będę mieszkać od połowy lipca w Rakkestad godzinę drogi od Ciebie ;-) Strasznie się stresuje przeprowadzą ;-) Długo mieszkasz w Norwegii ?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Dzięki,

Podobnie jak u mnie, tez pierwsza ciaza i 3 cykl udany ;)

Befff lubi tę wiadomość

• Befff Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Będę mieszkać od połowy lipca w Rakkestad godzinę drogi od Ciebie ;-) Strasznie się stresuje przeprowadzą ;-) Długo mieszkasz w Norwegii ?

Mieszkam juz prawie 2 lata tak na stałe. Wcześniej przez rok dojezdzałam do męża a w Polsce kończyłam studia.

Wygooglałam Twoja miejscowość :) faktycznie godzinka. Mieszkałam kiedys w miejscowości Vestby, to jeszcze bliżej :)

A przeprowadzką się nie martw, na pewno pójdzie sprawnie :) choć wiadomo, że to rewolucja :) bedzie dobrze

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Mieszkam juz prawie 2 lata tak na stałe. Wcześniej przez rok dojezdzałam do męża a w Polsce kończyłam studia.

Wygooglałam Twoja miejscowość :) faktycznie godzinka. Mieszkałam kiedys w miejscowości Vestby, to jeszcze bliżej :)

A przeprowadzką się nie martw, na pewno pójdzie sprawnie :) choć wiadomo, że to rewolucja :) bedzie dobrze

Własnie rewolucja i to w ciąży ;-) Mój mąż jest w NO od 7 lat wiec też sobie do niego jeździłam wiec Norwegia nie jest mi całkiem obca ale jak sobie pomyślę o przeprowadzce do a się boje ;-) Byłaś już na wizycie u lekarza albo położnej ?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe dziewczyny zapraszamy do wpisania się na listę
    http://xurl.pl/j5a4 (skrócony link do naszej tabelki, żeby każdy mógł otworzyć, bo czasem tu się linki urywają)

• Befff Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze nie byłam i troche jestem przerazona tą wizytą. Raczej nie chorowałam tutaj odkad jestem, ze służba zdrowia nie miałam jeszcze nic wspólnego.

Żeby potwierdzic ciąże wybrałam sie do Polski :) Czekałam ponad miesiac odkad na teście zobaczyłam 2 kreski.

Słyszałam, że pierwsza wizyta tutaj jest miedzy 10 a 12 tygodniem wiec jeszcze mam troche czasu :)

nie stresuję się sama wizytą, a barierą językowa...

a u Ciebie jak z językiem? przygotowujesz sie jakoś? kurs?

km5s9vvjz35pb937.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    Dziewczyny jestem przerażona wynikami które własnie odebrałam a mój lekarz nie odbiera telefonu, chodzi o toksoplazmoze wyszło mi tak:
    toksoplazmoza IgM 0,211
    toksoplazmoza IgG 442,6 lU/ml !!!

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    witam
    Dziewczyny jestem przerażona wynikami które własnie odebrałam a mój lekarz nie odbiera telefonu, chodzi o toksoplazmoze wyszło mi tak:
    toksoplazmoza IgM 0,211
    wygląda na to, że infekcja :(
    jakie masz normy?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Dzięki,

To chyba na luty termin?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Nie jeszcze nie byłam i troche jestem przerazona tą wizytą. Raczej nie chorowałam tutaj odkad jestem, ze służba zdrowia nie miałam jeszcze nic wspólnego.

Żeby potwierdzic ciąże wybrałam sie do Polski :) Czekałam ponad miesiac odkad na teście zobaczyłam 2 kreski.

Słyszałam, że pierwsza wizyta tutaj jest miedzy 10 a 12 tygodniem wiec jeszcze mam troche czasu :)

nie stresuję się sama wizytą, a barierą językowa...

a u Ciebie jak z językiem? przygotowujesz sie jakoś? kurs?

Chodzę na kurs ale taki podstawowy :/ Słyszałam od dziewczyn, że jak ciążą przebiega prawidłowo to jest jedno USG około 20 tc i to wszystko ...masakra. Jak znajdziesz w pobliżu położną lub jakiegoś lekarza która będzie tanio robić USG to ja namiary poproszę ;-) jak na razie słyszałam o cenie 1300kr - za tą cenę wole latać do PL ;-)

a.png
    a.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    To chyba na luty termin?

niee... termin na 24 stycznia :) chociaż kto wie, może będzie i luty :)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    witam
    toksoplazmoza IgM 0,211
    Mama spokojnie. Nie pamietam ktory wynik, czy igg czy igm,ale jak ktorys jest pozytywny,to tylko znaczy,ze kiedys mialas toxo, a nie,ze teraz masz,wiec spokojnie zadzwon do lekarza. Kciukam!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakpp, bete zrob dopiero w okolicach miesiaczki,bo zawsze istnieje ryzyko ciazy biohemicznej,wiec nawet jak bedziesz miala teraz pozytywna bete, to po co pozniej plakac

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Mama spokojnie. Nie pamietam ktory wynik, czy igg czy igm,ale jak ktorys jest pozytywny,to tylko znaczy,ze kiedys mialas toxo, a nie,ze teraz masz,wiec spokojnie zadzwon do lekarza. Kciukam!

IgG (+), IgM (–) - oznacza przebyte zakażenie, jeżeli IgG jest znacznie podwyższone, należy powtórzyć badanie po trzech tygodniach, jeżeli poziom jest taki sam, nie ma potrzeby dalszej kontroli, jeżeli następuję wzrost, należy rozpocząć leczenie;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 15:28

Vuko, Giannaa lubią tę wiadomość

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ