Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki,
Jestem Befffmam 26 lat i mieszkam w Norwegii
Jestem w 8 tygodniu swojej pierwszej ciazy. Udało sie w 3 cyklu starań
miło mi Was poznać
Liskova, mimi87, anulka557, dorbie, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Giannaa wrote:Będę mieszkać od połowy lipca w Rakkestad godzinę drogi od Ciebie
Strasznie się stresuje przeprowadzą
Długo mieszkasz w Norwegii ?
Mieszkam juz prawie 2 lata tak na stałe. Wcześniej przez rok dojezdzałam do męża a w Polsce kończyłam studia.
Wygooglałam Twoja miejscowośćfaktycznie godzinka. Mieszkałam kiedys w miejscowości Vestby, to jeszcze bliżej
A przeprowadzką się nie martw, na pewno pójdzie sprawniechoć wiadomo, że to rewolucja
bedzie dobrze
-
Befff wrote:Mieszkam juz prawie 2 lata tak na stałe. Wcześniej przez rok dojezdzałam do męża a w Polsce kończyłam studia.
Wygooglałam Twoja miejscowośćfaktycznie godzinka. Mieszkałam kiedys w miejscowości Vestby, to jeszcze bliżej
A przeprowadzką się nie martw, na pewno pójdzie sprawniechoć wiadomo, że to rewolucja
bedzie dobrze
Własnie rewolucja i to w ciążyMój mąż jest w NO od 7 lat wiec też sobie do niego jeździłam wiec Norwegia nie jest mi całkiem obca ale jak sobie pomyślę o przeprowadzce do a się boje
Byłaś już na wizycie u lekarza albo położnej ?
-
nick nieaktualny
-
Nie jeszcze nie byłam i troche jestem przerazona tą wizytą. Raczej nie chorowałam tutaj odkad jestem, ze służba zdrowia nie miałam jeszcze nic wspólnego.
Żeby potwierdzic ciąże wybrałam sie do PolskiCzekałam ponad miesiac odkad na teście zobaczyłam 2 kreski.
Słyszałam, że pierwsza wizyta tutaj jest miedzy 10 a 12 tygodniem wiec jeszcze mam troche czasu
nie stresuję się sama wizytą, a barierą językowa...
a u Ciebie jak z językiem? przygotowujesz sie jakoś? kurs?
-
nick nieaktualnyMama84 wrote:witam
Dziewczyny jestem przerażona wynikami które własnie odebrałam a mój lekarz nie odbiera telefonu, chodzi o toksoplazmoze wyszło mi tak:
toksoplazmoza IgM 0,211
toksoplazmoza IgG 442,6 lU/ml !!!
jakie masz normy? -
Befff wrote:Nie jeszcze nie byłam i troche jestem przerazona tą wizytą. Raczej nie chorowałam tutaj odkad jestem, ze służba zdrowia nie miałam jeszcze nic wspólnego.
Żeby potwierdzic ciąże wybrałam sie do PolskiCzekałam ponad miesiac odkad na teście zobaczyłam 2 kreski.
Słyszałam, że pierwsza wizyta tutaj jest miedzy 10 a 12 tygodniem wiec jeszcze mam troche czasu
nie stresuję się sama wizytą, a barierą językowa...
a u Ciebie jak z językiem? przygotowujesz sie jakoś? kurs?
Chodzę na kurs ale taki podstawowySłyszałam od dziewczyn, że jak ciążą przebiega prawidłowo to jest jedno USG około 20 tc i to wszystko ...masakra. Jak znajdziesz w pobliżu położną lub jakiegoś lekarza która będzie tanio robić USG to ja namiary poproszę
jak na razie słyszałam o cenie 1300kr - za tą cenę wole latać do PL
-
Mama84 wrote:witam
Dziewczyny jestem przerażona wynikami które własnie odebrałam a mój lekarz nie odbiera telefonu, chodzi o toksoplazmoze wyszło mi tak:
toksoplazmoza IgM 0,211
toksoplazmoza IgG 442,6 lU/ml !!! -
nick nieaktualnyVuko wrote:Mama spokojnie. Nie pamietam ktory wynik, czy igg czy igm,ale jak ktorys jest pozytywny,to tylko znaczy,ze kiedys mialas toxo, a nie,ze teraz masz,wiec spokojnie zadzwon do lekarza. Kciukam!
IgG (+), IgM (–) - oznacza przebyte zakażenie, jeżeli IgG jest znacznie podwyższone, należy powtórzyć badanie po trzech tygodniach, jeżeli poziom jest taki sam, nie ma potrzeby dalszej kontroli, jeżeli następuję wzrost, należy rozpocząć leczenie;Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 15:28
Vuko, Giannaa lubią tę wiadomość