X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez aktualizuje ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    dziewczyny mam pytanie czy wy brałyście espumisan teraz jak jesteście w ciąży. Ja już strasznie męczę się ze wzdęciami i są mega bolesne ktoś może stosował espumisan na tym etapie ciąży
    ja stosuje....hmmmno dobra nie regularnie ale bywało że często...herbata z kopru włoskiego też spoko...zastępuje espumisan ale czasem i tak musze wziąc

mimi87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja stosuje....hmmmno dobra nie regularnie ale bywało że często...herbata z kopru włoskiego też spoko...zastępuje espumisan ale czasem i tak musze wziąc
    generalnie nawet niemowlakom, wyciska się na język jak jest źle więc raczej nie zaszkodzi...ale wiadomo to jakiś tam lek...spróbuj koper włoski...świetny substytut... mi się zdarza na noc brać espumisam inaczej potrafiłam obudzić się z takim bólem brzucha ze wyłam

mimi87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i muszę napisać coś głupiego:P
    jeśli w poniedziałek usłyszę od swojego lekarza, że nie mam już tego dziadostwa to chciałam obwieścić, że urodziłam to dziś rano:P

nie mam pojęcia czy czasem nie wypełni się świeża krwią ale mi nie pozostaje nic innego jak cieszyć się z drobnych rzeczy, inaczej chyba bym nie ogarneła

menka, Giannaa, lucy1983 lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopisz się raz jeszcze :P
    może ktoś przez przypadek coś źle kliknął

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona 3mam kciuki :)
    Monika_89 jednak jestem ;) ale widzę, że lista jest w innej kolejności niż pierwotnie, pewnie dlatego się wtedy nie odnalazłam ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lista jest ustawiona wg tp ;)

• JATA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem wykończona. Już nie mam siły, naprawdę. Te mdłości powinny już mijać, a tu nic, ciągle niedobrze i niedobrze. Oprócz tego totalny brak energii. Mam kryzys.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata ja od dwóch dni tez po obudzeniu szłabym spać, a potem spac... Nic mi sie nie chce i tylko resztka rozsądku staram sie organizacji rzeczywistość jak praca, sprzątanie i gotowanie...dobrze ze juz weekend i akurat wolny;) a mdlosci nie ustępują, ale wierze, ze wkrótce to minie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    lista jest ustawiona wg tp ;)
    koło mnie jest jedno nie po kolei :D ale ja nie mące, bo tak namieszam, że szlag trafi tą tabelkę haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ktoś szybko porządek zrobił :D

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiłam :)

Jata ani nie mow że to nie mija... czekam niecierpliwie na 12 tc i koniec wymiotów i mdlości

anulka557 lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości ustąpiły już prawie 2 tygodnie temu (hurra!!!) ale zmęczenie i bezsenność wykańczają mnie do tego stopnia, że pracy powiedziałam już 'hasta la vista babe' ;) Żarty żartami, ale ciężko mi z faktem, że z takiej aktywnej osoby stałam się wrakiem... Tłumaczę sobie to jednak tak, że chyba natura wie co robi. Może gdybym miała więcej energii robiłabym coś (oczywiście nieświadomie), co mogłoby zaszkodzić maleństwu...

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zauważyłam czemu mi mdłości nie przechodzą... od za dużych posiłków :/ w sumie i tak jem dużo mniej jak przed ciążą, ale widocznie i to było za dużo.. gotowałam dzieciom kluski śląskie i zostało z 7 takich małych (tyle mój syn 6 letni miał na talerzu :P ) to myślę, zjem póki co te 7 i zaraz resztę dogotuje.. oczywiście byłam już najedzona po tej porcji, ale tak akurat, że mnie nie mdliło 036.gif czyli recepta prosta, muszę jeść tyle, co 6 letnie dziecko, a będzie ok :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:41

Arizona_R, monika_89 lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w 13 i to wróciły właśnie w tym tygodniu... mdłości mdłościami, ale ten brak siły mnie wykańcza. Nie mam energii żeby cokolwiek zrobić i umieram z nudów. Podobno też duphaston nasila objawy, a ja mam brać do 18 tygodnia. Cudownie.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo do sobie chyba meble wstawia do nowego mieszkania...ale szafy i kredensy? Ewidentnie organizuje sobie więcej miejsca, nie ma to jak pociągnąć to tu to tam, kopnąć a nóż widelec się rozciągnie:)

• Viki Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo z mdłościami... Już nie mogę.

Ale zaczęłam ćwiczyć i uprawić seks! Wracam do życia. Oczywiście z błogosławieństwem gina:)

Odkryłam coś:

https://www.youtube.com/watch?v=0fy298iXAYQ

Moje marzenie!

mimi87, Liskova lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łykacie już DHA?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Moje maleństwo do sobie chyba meble wstawia do nowego mieszkania...ale szafy i kredensy? Ewidentnie organizuje sobie więcej miejsca, nie ma to jak pociągnąć to tu to tam, kopnąć a nóż widelec się rozciągnie:)
    Na tym etapie ciazy bobasek jest raczej bierny i jeszcze nie fika :-)
    Espumisan w ciazy mozna,bo pytalam lekarza, takjak nospe. Ja wlasnie tez mam wzdecia,nawet teraz i popijam rumianek u tesciowej.
    A co do serow, to tych camembert i brie tez nie nalezy jesc, choc nie sa az tak niebezpieczne jak te z kolorowa plesnia :-P oczywiscie jak zjemy sobie kawalek raz na jakis czas, to nie trzeba sobie pluc w brode :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ja tak samo z mdłościami... Już nie mogę.

Ale zaczęłam ćwiczyć i uprawić seks! Wracam do życia. Oczywiście z błogosławieństwem gina:)

Odkryłam coś:

https://www.youtube.com/watch?v=0fy298iXAYQ

Moje marzenie!
    uważnie oglądam wózek...mój pierwszy minus, to fakt, że ta walizeczka z przodu mocowana jest na plastikowe zaczepy...
    oglądam dalej bo się podoba:)

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ