Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, ja tez tylko na foliku i czasami magnez. Na nast wizycie zapytam gina czy dolozyc cos w 2 trymestrze

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę brała od drugiego chyba femibion natal 2 plus, on jest z dha.

a wózek już pisałam wam, tako laret, koleżanka ma, bardzo chwali :) ja mieszkam w mieście i głównie po ulicach będę jeździć, mieszkam na parterze, więc waga mi obojętna.. zresztą przyzwyczajona jestem do "wielkich" wózków, bo dwójkę przewoziłam w atlanticu espiro a to dopiero maszyna była ciężka i wielka :D

• JATA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to też jest z kwasem foliowym, a mówią żeby brać tylko do końca 12 tyg. Nic to dopytam lekarza na wizycie, bo już się gubię

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata przeciez kwas foliowy cala ciaze sie zajada z tego co wiem :-)
    Ja wozek terenowy tez potrzebuje na polne drogi, bo po takich spaceruje z psem

Summerka lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak vuko pisze, kwas się bierze całą ciążę, tylko mówi się, że do 12 tc SAM kwas, a później już z witaminami on jest :)

Summerka lubi tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny planujecie usg genetyczne połaczyć z pappa? Czy test dopiero jak usg wyjdzie niepokojąco? Wiecie pewnie co się mówi o tym pappa? Ale co cięzarna czy lekarz to inna opinia :/
    A może macie jeszcze inny na to plan?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • JATA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział wyraźnie żeby odstawić, a nie zamienić na inny

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    tak jak vuko pisze, kwas się bierze całą ciążę, tylko mówi się, że do 12 tc SAM kwas, a później już z witaminami on jest :)
    Tak jest! :-) pierwszytrymestr sam kwas, a pozniej...wiecej kwasu i jakis fajny mix ;-)

Summerka, Liskova lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Mi lekarz powiedział wyraźnie żeby odstawić, a nie zamienić na inny
    Zmien lekarza =-O

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz generalnie mogę powiedzieć Ci to samo. No chyba, że sama jesteś po medycynie ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Dziewczyny planujecie usg genetyczne połaczyć z pappa? Czy test dopiero jak usg wyjdzie niepokojąco? Wiecie pewnie co się mówi o tym pappa? Ale co cięzarna czy lekarz to inna opinia :/
    A może macie jeszcze inny na to plan?
    ja póki co samo usg mam, ale mam ryzyko choroby genetycznej (nie wykrywalnej przez usg i testy z krwi) i zastanawiam się czy dostane jeszcze na te pappa, akurat usg mam rano i nawet jak coś zdążę jeszcze z krwi zrobić jak mi zleci bo laboratorium do 11.30 i 2 metry od gabinetu gina :P bo mam nadzieję, że na usg będzie ok i z tej racji nie będę musiała robić... no a jak nie da, to nie robię sama z siebie na pewno jak usg dobrze wyjdzie

• MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    uważnie oglądam wózek...mój pierwszy minus, to fakt, że ta walizeczka z przodu mocowana jest na plastikowe zaczepy...
    oglądam dalej bo się podoba:)
    Podobne są wręcz do złudzenia Camarelo.My mamy Camarelo Carera i jest rewelacyjny!
    Pozdrawiam, Styczniówka 2015:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Vuko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Wiesz generalnie mogę powiedzieć Ci to samo. No chyba, że sama jesteś po medycynie ;)
    Ja nie,ale w rodzinie jest :-D kwas foliowy powinno sie brac cala ciaze jesli nie ma przeciwwskazan. A nie rozumiem podejscia,ze tak ewidentnie kazal Ci odstawic bez podania powodu

Summerka, Liskova lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA mi się wydaje, że powiedział, żebyś odstawiła z tej racji, że w witaminach on jest i żebyś nie przedawkowała go.. ale dopytaj się dokładnie o co mu chodziło dla pewności :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mowil oodstawieniu to dlaczego w 12 tyg skoro lozysko tworzy sie do 14?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jeszcze raz zapytala lekarza JATA. Bo jednak kwas foliowy jest wazny (nie tylko w ciazy) a raczej ciezko jest go uzupelnic w ciagu dnia,chyba,ze jemy codziennie szpinak, groch itp. Kwas foliowt nie jest szkodliwy,bo nadmiar wydala sie z moczem. Ogolnie w ciazy ciezko jest utrzymac odpowiedni poziom witamin i mineralow,bo zapotrzebowanie jest wieksze

Liskova lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wystarczy trochę poczytać oraz ufać swojemu lekarzowi, a nie zawsze wszystko wiedzieć najlepiej.
    Wystarczy zajrzeć na parenting.pl, tam wyraźnie jest napisane, ze w szczególnych przypadkach lekarz prowadzący zaleca przyjmowanie przez całą ciążę ( w celu zapobiegania anemii chyba). Czy ja wam bronię przyjmować? Ja się słucham mojego lekarza, wiem że jest dobrym specjalistą, pracuje w jednym z najlepszych warszawskich szpitali więc wybaczcie ale jego zdanie jest dla mnie ważniejsze :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Dziewczyny, wystarczy trochę poczytać oraz ufać swojemu lekarzowi, a nie zawsze wszystko wiedzieć najlepiej.
    Wystarczy zajrzeć na parenting.pl, tam wyraźnie jest napisane, ze w szczególnych przypadkach lekarz prowadzący zaleca przyjmowanie przez całą ciążę ( w celu zapobiegania anemii chyba). Czy ja wam bronię przyjmować? Ja się słucham mojego lekarza, wiem że jest dobrym specjalistą, pracuje w jednym z najlepszych warszawskich szpitali więc wybaczcie ale jego zdanie jest dla mnie ważniejsze :)
    jeeej ja tylko napisałam, żebyś się dopytała dla pewności, nic więcej..

• Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja se bede jesc :-P
    Edit: lepiej siedziec cicho ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 22:32

Liskova lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh no nic, idę czekać na męża, ma mi przywieźć rybkę z grilla, nie ma to jak posiłek o 23 :P dobranoc :)

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ