Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja będę brała od drugiego chyba femibion natal 2 plus, on jest z dha.
a wózek już pisałam wam, tako laret, koleżanka ma, bardzo chwalija mieszkam w mieście i głównie po ulicach będę jeździć, mieszkam na parterze, więc waga mi obojętna.. zresztą przyzwyczajona jestem do "wielkich" wózków, bo dwójkę przewoziłam w atlanticu espiro a to dopiero maszyna była ciężka i wielka
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:tak jak vuko pisze, kwas się bierze całą ciążę, tylko mówi się, że do 12 tc SAM kwas, a później już z witaminami on jest
pierwszytrymestr sam kwas, a pozniej...wiecej kwasu i jakis fajny mix
Summerka, Liskova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartii wrote:Dziewczyny planujecie usg genetyczne połaczyć z pappa? Czy test dopiero jak usg wyjdzie niepokojąco? Wiecie pewnie co się mówi o tym pappa? Ale co cięzarna czy lekarz to inna opinia
A może macie jeszcze inny na to plan?bo mam nadzieję, że na usg będzie ok i z tej racji nie będę musiała robić... no a jak nie da, to nie robię sama z siebie na pewno jak usg dobrze wyjdzie
-
Arizona_R wrote:uważnie oglądam wózek...mój pierwszy minus, to fakt, że ta walizeczka z przodu mocowana jest na plastikowe zaczepy...
oglądam dalej bo się podoba:)
Pozdrawiam, Styczniówka 2015:) -
JATA wrote:Wiesz generalnie mogę powiedzieć Ci to samo. No chyba, że sama jesteś po medycynie
kwas foliowy powinno sie brac cala ciaze jesli nie ma przeciwwskazan. A nie rozumiem podejscia,ze tak ewidentnie kazal Ci odstawic bez podania powodu
Summerka, Liskova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja bym jeszcze raz zapytala lekarza JATA. Bo jednak kwas foliowy jest wazny (nie tylko w ciazy) a raczej ciezko jest go uzupelnic w ciagu dnia,chyba,ze jemy codziennie szpinak, groch itp. Kwas foliowt nie jest szkodliwy,bo nadmiar wydala sie z moczem. Ogolnie w ciazy ciezko jest utrzymac odpowiedni poziom witamin i mineralow,bo zapotrzebowanie jest wieksze
Liskova lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wystarczy trochę poczytać oraz ufać swojemu lekarzowi, a nie zawsze wszystko wiedzieć najlepiej.
Wystarczy zajrzeć na parenting.pl, tam wyraźnie jest napisane, ze w szczególnych przypadkach lekarz prowadzący zaleca przyjmowanie przez całą ciążę ( w celu zapobiegania anemii chyba). Czy ja wam bronię przyjmować? Ja się słucham mojego lekarza, wiem że jest dobrym specjalistą, pracuje w jednym z najlepszych warszawskich szpitali więc wybaczcie ale jego zdanie jest dla mnie ważniejsze
-
nick nieaktualnyJATA wrote:Dziewczyny, wystarczy trochę poczytać oraz ufać swojemu lekarzowi, a nie zawsze wszystko wiedzieć najlepiej.
Wystarczy zajrzeć na parenting.pl, tam wyraźnie jest napisane, ze w szczególnych przypadkach lekarz prowadzący zaleca przyjmowanie przez całą ciążę ( w celu zapobiegania anemii chyba). Czy ja wam bronię przyjmować? Ja się słucham mojego lekarza, wiem że jest dobrym specjalistą, pracuje w jednym z najlepszych warszawskich szpitali więc wybaczcie ale jego zdanie jest dla mnie ważniejsze -
nick nieaktualny