X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, ja tez tylko na foliku i czasami magnez. Na nast wizycie zapytam gina czy dolozyc cos w 2 trymestrze

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę brała od drugiego chyba femibion natal 2 plus, on jest z dha.

a wózek już pisałam wam, tako laret, koleżanka ma, bardzo chwali :) ja mieszkam w mieście i głównie po ulicach będę jeździć, mieszkam na parterze, więc waga mi obojętna.. zresztą przyzwyczajona jestem do "wielkich" wózków, bo dwójkę przewoziłam w atlanticu espiro a to dopiero maszyna była ciężka i wielka :D

• JATA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to też jest z kwasem foliowym, a mówią żeby brać tylko do końca 12 tyg. Nic to dopytam lekarza na wizycie, bo już się gubię

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata przeciez kwas foliowy cala ciaze sie zajada z tego co wiem :-)
    Ja wozek terenowy tez potrzebuje na polne drogi, bo po takich spaceruje z psem

Summerka lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak vuko pisze, kwas się bierze całą ciążę, tylko mówi się, że do 12 tc SAM kwas, a później już z witaminami on jest :)

Summerka lubi tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny planujecie usg genetyczne połaczyć z pappa? Czy test dopiero jak usg wyjdzie niepokojąco? Wiecie pewnie co się mówi o tym pappa? Ale co cięzarna czy lekarz to inna opinia :/
    A może macie jeszcze inny na to plan?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • JATA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział wyraźnie żeby odstawić, a nie zamienić na inny

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    tak jak vuko pisze, kwas się bierze całą ciążę, tylko mówi się, że do 12 tc SAM kwas, a później już z witaminami on jest :)
    Tak jest! :-) pierwszytrymestr sam kwas, a pozniej...wiecej kwasu i jakis fajny mix ;-)

Summerka, Liskova lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Mi lekarz powiedział wyraźnie żeby odstawić, a nie zamienić na inny
    Zmien lekarza =-O

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz generalnie mogę powiedzieć Ci to samo. No chyba, że sama jesteś po medycynie ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Dziewczyny planujecie usg genetyczne połaczyć z pappa? Czy test dopiero jak usg wyjdzie niepokojąco? Wiecie pewnie co się mówi o tym pappa? Ale co cięzarna czy lekarz to inna opinia :/
    A może macie jeszcze inny na to plan?
    ja póki co samo usg mam, ale mam ryzyko choroby genetycznej (nie wykrywalnej przez usg i testy z krwi) i zastanawiam się czy dostane jeszcze na te pappa, akurat usg mam rano i nawet jak coś zdążę jeszcze z krwi zrobić jak mi zleci bo laboratorium do 11.30 i 2 metry od gabinetu gina :P bo mam nadzieję, że na usg będzie ok i z tej racji nie będę musiała robić... no a jak nie da, to nie robię sama z siebie na pewno jak usg dobrze wyjdzie

• MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    uważnie oglądam wózek...mój pierwszy minus, to fakt, że ta walizeczka z przodu mocowana jest na plastikowe zaczepy...
    oglądam dalej bo się podoba:)
    Podobne są wręcz do złudzenia Camarelo.My mamy Camarelo Carera i jest rewelacyjny!
    Pozdrawiam, Styczniówka 2015:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Vuko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Wiesz generalnie mogę powiedzieć Ci to samo. No chyba, że sama jesteś po medycynie ;)
    Ja nie,ale w rodzinie jest :-D kwas foliowy powinno sie brac cala ciaze jesli nie ma przeciwwskazan. A nie rozumiem podejscia,ze tak ewidentnie kazal Ci odstawic bez podania powodu

Summerka, Liskova lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA mi się wydaje, że powiedział, żebyś odstawiła z tej racji, że w witaminach on jest i żebyś nie przedawkowała go.. ale dopytaj się dokładnie o co mu chodziło dla pewności :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mowil oodstawieniu to dlaczego w 12 tyg skoro lozysko tworzy sie do 14?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jeszcze raz zapytala lekarza JATA. Bo jednak kwas foliowy jest wazny (nie tylko w ciazy) a raczej ciezko jest go uzupelnic w ciagu dnia,chyba,ze jemy codziennie szpinak, groch itp. Kwas foliowt nie jest szkodliwy,bo nadmiar wydala sie z moczem. Ogolnie w ciazy ciezko jest utrzymac odpowiedni poziom witamin i mineralow,bo zapotrzebowanie jest wieksze

Liskova lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wystarczy trochę poczytać oraz ufać swojemu lekarzowi, a nie zawsze wszystko wiedzieć najlepiej.
    Wystarczy zajrzeć na parenting.pl, tam wyraźnie jest napisane, ze w szczególnych przypadkach lekarz prowadzący zaleca przyjmowanie przez całą ciążę ( w celu zapobiegania anemii chyba). Czy ja wam bronię przyjmować? Ja się słucham mojego lekarza, wiem że jest dobrym specjalistą, pracuje w jednym z najlepszych warszawskich szpitali więc wybaczcie ale jego zdanie jest dla mnie ważniejsze :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Dziewczyny, wystarczy trochę poczytać oraz ufać swojemu lekarzowi, a nie zawsze wszystko wiedzieć najlepiej.
    Wystarczy zajrzeć na parenting.pl, tam wyraźnie jest napisane, ze w szczególnych przypadkach lekarz prowadzący zaleca przyjmowanie przez całą ciążę ( w celu zapobiegania anemii chyba). Czy ja wam bronię przyjmować? Ja się słucham mojego lekarza, wiem że jest dobrym specjalistą, pracuje w jednym z najlepszych warszawskich szpitali więc wybaczcie ale jego zdanie jest dla mnie ważniejsze :)
    jeeej ja tylko napisałam, żebyś się dopytała dla pewności, nic więcej..

• Vuko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja se bede jesc :-P
    Edit: lepiej siedziec cicho ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 22:32

Liskova lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh no nic, idę czekać na męża, ma mi przywieźć rybkę z grilla, nie ma to jak posiłek o 23 :P dobranoc :)

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ