X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja też nie przechodziłam toxo :)
    Ja też nie :) A mój durny lekarz stwierdził, że to niedobrze. Palant jeden :P Z pierwszej wizyty pamiętam tylko jego straszenie, i dlatego teraz jest już moim byłym lekarzem. A w przyszłym tygodniu idę do nowego :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Ja też nie :) A mój durny lekarz stwierdził, że to niedobrze. Palant jeden :P Z pierwszej wizyty pamiętam tylko jego straszenie, i dlatego teraz jest już moim byłym lekarzem. A w przyszłym tygodniu idę do nowego :)
    mnie to by zjadł chyba, bo trzecia ciąza i nie przechodziłam hahah :D dobrze, że zmieniłaś, oby ten był normalny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    ojej.. jedyny minus, że musimy to badać co 3 m-ce, bo po prostu możemy się zarazić w każdej chwili, nie wiedząc o tym. ale to przecież nic złego, poza wydaniem pieniążków na to, haha :)
    ja mam z kolei taką doktorkę, że ona na wszystko mówi "proszę się nie martwić" :P nie wiem, czy to dobrze, czy nie, ale na pewno podnosi na duchu:) ale oczywiście zwraca uwagę na wyniki itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też raczej z tych niepanikujących...początkowo myślałam, że koleś lekceważy sytuacje dopiero z kolejnymi wizytami uświadomiłam sobie, że on próbuje nie siać paniki....jak byłam w pon. to już w drzwiach się mnie pyta który tydzień, 7-8? ja mówię, że 10 a on z uśmiechem, że teraz to możemy zakładać kartę ciąży...doskonale wiedział jak wysokie jest ryzyko poronienia i poza na prawdę delikatnych uświadomieniem mnie zero czarnowidztwa ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Justikf, gratulacje!!! Trzymam kciuki by było tak jak piszesz, że zostaniesz mamusią niedługo po nas :) Życzę nudnych 9 miesięcy i spokoju w sercu ;) Zaglądaj czasem do nas. Znasz już termin?

Jeszcze nie. Będzie trzeba sprawdzić po rozmiarach. Jeśli krwawienie z samoistnego poronienia (11.05) traktować jako początek cyklu to termin miałabym chyba ok 20 lutego.
    Jak byłam wczoraj na pogotowiu to Pani mnie najpierw nawyzywała, że truję im gitarę i nie mogę być w ciąży bo to niemożliwe (wówczas już byłam po dwóch badaniach USG) łącznie z wizytą u szefa tego nieprzyjemnego szpitalnego babska w prywatnym gabinecie

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten nowy to z polecenia koleżanki, która jest w 9 m-cu i też na początku chodziła do innego i ma porównanie. Tylko mówi, że jest młody i czasem się przy nim peszy ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Jeszcze nie. Będzie trzeba sprawdzić po rozmiarach. Jeśli krwawienie z samoistnego poronienia (11.05) traktować jako początek cyklu to termin miałabym chyba ok 20 lutego.
    Jak byłam wczoraj na pogotowiu to Pani mnie najpierw nawyzywała, że truję im gitarę i nie mogę być w ciąży bo to niemożliwe (wówczas już byłam po dwóch badaniach USG) łącznie z wizytą u szefa tego nieprzyjemnego szpitalnego babska w prywatnym gabinecie
    Ech, nasza "kochana" służba zdrowia... Święte krowy raczej a nie służba :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Mój też raczej z tych niepanikujących...początkowo myślałam, że koleś lekceważy sytuacje dopiero z kolejnymi wizytami uświadomiłam sobie, że on próbuje nie siać paniki....jak byłam w pon. to już w drzwiach się mnie pyta który tydzień, 7-8? ja mówię, że 10 a on z uśmiechem, że teraz to możemy zakładać kartę ciąży...doskonale wiedział jak wysokie jest ryzyko poronienia i poza na prawdę delikatnych uświadomieniem mnie zero czarnowidztwa ...
    dokładnie, ja tak samo na początku myślałam, że pani doktor zlewa na moje wyniki np. albo na coś :D ale to ona przepracowała już x lat w zawodzie, nie ja i najlepiej wie, jak to w ciąży jest i czym należy się martwić :) ma u siebie mnóstwo ciężarnych, moja znajoma również u niej prowadziła ciążę, więc ufam jej :-)

FasUla lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest najlepsze podejście, trudno żeby lekarz po spojrzeniu na wyniki od razu panikował i 'ojezu, co to będzie!' :D

A mnie wkurzyła pielęgniarka u mojej gin, bo gin mi zapisala na karteczce, że mam zrobić grupę krwi i odczyn Wassermana. Resztę badań miałam zrobioną, więc nie trzeba.

Babka w rejestracji pyta,który tydzień, a ja miałam wtedy 7t 4d i gin mi wpisała 7/8, więc mówię, że 7/8, a ona przewróciła oczami i mówi do koleżanki "Tyyy, no przecież to za wcześnie na takie badania! Co ja mam zrobić?'. No i się uzastanawiała, ja tam stałam jak głupek...

Pyta tej drugiej, czy robić, ta na szczęście mówi, że tak, no to z ciężkim wzdychaniem wypisała kartę skierowania..

ale naprawdę okropne to było, bo przekaz był jasny: b. wczesna ciąża, nie ma co robić badań, bo jeszcze nie wiadomo co będzie.

No a sorry, ale jak gin zaleciła, to się robi badania, a nie kwestionuje przez panią w rejestracji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf tak sie ciesze ze sie udalo! :) moze twoje dzieciatko przyjdzie juz pod koniec stycznia? ;)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    I to jest najlepsze podejście, trudno żeby lekarz po spojrzeniu na wyniki od razu panikował i 'ojezu, co to będzie!' :D

A mnie wkurzyła pielęgniarka u mojej gin, bo gin mi zapisala na karteczce, że mam zrobić grupę krwi i odczyn Wassermana. Resztę badań miałam zrobioną, więc nie trzeba.

Babka w rejestracji pyta,który tydzień, a ja miałam wtedy 7t 4d i gin mi wpisała 7/8, więc mówię, że 7/8, a ona przewróciła oczami i mówi do koleżanki "Tyyy, no przecież to za wcześnie na takie badania! Co ja mam zrobić?'. No i się uzastanawiała, ja tam stałam jak głupek...

Pyta tej drugiej, czy robić, ta na szczęście mówi, że tak, no to z ciężkim wzdychaniem wypisała kartę skierowania..

ale naprawdę okropne to było, bo przekaz był jasny: b. wczesna ciąża, nie ma co robić badań, bo jeszcze nie wiadomo co będzie.

No a sorry, ale jak gin zaleciła, to się robi badania, a nie kwestionuje przez panią w rejestracji...
    masakra :/

moja gin z kolei ma taką położną w recepcji, no taką starsza kobietkę, ona chyba sobie po prostu dorabia na emeryturze - do jej obowiązków należy w sumie tylko umawianie pacjentek, mierzenie ciśnienia ciężarnych i ważenie :) i uzupełnianie wyników badań w karcie ciąży i tu jest ten szkopuł - bo ona to wszystko tak powoli pisze hahaha :D dzisiaj miałam wizytę na 14:30, przyszłam na 14:15, a do gabinetu weszłam chyba 14:45 hahaha, bo tyle czasu jej zajęło uzupełnianie mojej karty :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:

Ja krwawienie z samoistnego poronienia dostałam 21 marca...które trwało 7 dni... 8 kwietnia miałam owu a teraz mój maluszek ma 8 cm ;-) To krwawienie uznajesz jako pierwszy dzień ostatniej miesiączki ... ale prawda jest taka, że maluch może być młodszy niż termin z OM ...nic się nie martw. Trzymam kciuki mi się udało, Tobie też się uda ;-)

justikf lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam toksoplazmozę w drugiej ciąży ale na szczęście córka jest zdrowa więc nie oznacza to od razu dramatu chociaż swoje przeżyłam

Justi2
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    Ja miałam toksoplazmozę w drugiej ciąży ale na szczęście córka jest zdrowa więc nie oznacza to od razu dramatu chociaż swoje przeżyłam

Podawali Ci jakieś leki na tą toksoplazmozę ? Jak wygląda takie leczenie ciężarnej ?

a.png
    a.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2w3751d.jpg
    :)

eneska, anulka557, Carmen1724, mimi87, Arizona_R lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Podawali Ci jakieś leki na tą toksoplazmozę ? Jak wygląda takie leczenie ciężarnej ?
    ja czytałam, że po prostu podaje się antybiotyk :)

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    tak całą ciążę antybiotyk trzeba brać ale takimi seriami tzn 3 tygodnie bierzesz potem 3 tygodnie przerwy i tak w kółko ja się zaraziłam w 1 trymestrze więc wogóle masakra a po porodzie dalsza diagnostyka dziecka w różnych poradniach

Giannaa lubi tę wiadomość

Justi2
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    tak całą ciążę antybiotyk trzeba brać ale takimi seriami tzn 3 tygodnie bierzesz potem 3 tygodnie przerwy i tak w kółko ja się zaraziłam w 1 trymestrze więc wogóle masakra a po porodzie dalsza diagnostyka dziecka w różnych poradniach

To super, że dziecku nic nie było ;-) ale mogę się tylko domyślać co wtedy przechodziłaś :/

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja krwawienie z samoistnego poronienia dostałam 21 marca...które trwało 7 dni... 8 kwietnia miałam owu a teraz mój maluszek ma 8 cm ;-) To krwawienie uznajesz jako pierwszy dzień ostatniej miesiączki ... ale prawda jest taka, że maluch może być młodszy niż termin z OM ...nic się nie martw. Trzymam kciuki mi się udało, Tobie też się uda ;-)

Czyli nie jestem wyjątkiem, coś takiego się zdarza. Dla mnie to niesamowite, bo ja bez stymulacji raczej nie miewałam owulacji ...i oczywiście po tym wydarzeniu odpoczywałam od leków.

• Viki Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13 tygodniu:)

Justkif -gratuluje! Teraz się na pewno uda:)

Z 13 tygodniem przyszły nowe wątpliwości.
    Brodawki wydawało mi się ostatni, że zaczęły ciemnieć a tu dziś rano zupełnie jasne.

To normalne? Że ciemnieją a potem jaśnieją? Myślałam, że w 13 tygodniu już będe wyluzowana...

justikf lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ