X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Może z kimś z klientów się zabiorę, kto będzie akurat jechał. Samej mi się nie chce samochodem. Albo autokarem pojadę w ostateczności. Trochę długo, ale z drugiej strony pewnie będę spać większość drogi, a na miejscu planuję co najmniej 3 tygodnie więc sobie odpocznę ;)

Ja jechałam na kolonie w wieku 14 lat autokarem do Chorwacji ...powiem krótko coś okropnego :( Wymęczysz się okropnie. A może poszukaj lotów z innych lotnisk w pl albo lądowania na innych lotniskach w Chorwacjo może będzie coś takiej... a najwyżej mąż by po Ciebie podjechał ?

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Pracodawca nie ma prawa zapytać o ciążę :)
    Ale lekarz ma ;-) poAza tym nie ma,ale i tak pytaja i co wtedy?przeciez nikt nie powie "nie masz prawa pytac,ziom" :-P poza ttm czesc pracodawcow (ma do tego prawo) i daja do podpisania druczek,ze w razie ciazy poinformuja pracodawce,niby zeby mogl dostosowac warunki pracy

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że o tym już było i chyba aż za dużo ale potrzebuje się uspokoić.
    Odebrałam swoje wyniki, oczywiście martwi mnie wynik na Toxoplazmozę
    IgG 287,60 IU/ml
    <0,8 ujemny
    0,8-30 watpliwy
    >30 dodatni
    IgM 0,199 S/CO

<0,8 ujemny
    0,8-1,0 wątpliwy
    >1,0 dodatki

ok co do IgM sprawa jest jasna ale dobrze to zrozumiałam, że mam za sobą zakażenie, powinnam się martwić tak wysokiem IgG?
    wiem nie ma jak kierować takie pytania na forum zamiast do lekarza...ale wiem, ze temat był omawiany i może nie warto panikować

• Vuko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    AAaaa zapomniałabym...
    Vuko Co do witamin... mój gin powiedział, że nie muszę ich brać codziennie w okresie letnim. Morfologie mam dobrą warzywa i owoce jem to wystarczy brać kwas foliowy i co np 3 dzień tabletkę z witaminami.

I co do lotów samolotem...powiedziałam lekarzowi, że wyjeżdżam ale będę przylatywać na wizyty i czy nie widzi przeciwwskazań...powiedział, że nie i najwyżej później tylko będzie mi zaświadczenia wystawiał.
    Super. A jakie witaminy Ci polecil?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    wiem, że o tym już było i chyba aż za dużo ale potrzebuje się uspokoić.
    Odebrałam swoje wyniki, oczywiście martwi mnie wynik na Toxoplazmozę
    IgG 287,60 IU/ml
    <0,8 ujemny
    0,8-30 watpliwy
    >30 dodatni
    IgM 0,199 S/CO

<0,8 ujemny
    0,8-1,0 wątpliwy
    >1,0 dodatki

ok co do IgM sprawa jest jasna ale dobrze to zrozumiałam, że mam za sobą zakażenie, powinnam się martwić tak wysokiem IgG?
    wiem nie ma jak kierować takie pytania na forum zamiast do lekarza...ale wiem, ze temat był omawiany i może nie warto panikować
    Tak,jest ok. Totak jakja mialam rozyczke i igg wyszlo mi dodatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 20:06

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo każdy taki wynik niepokoi, zwłaszcza ze jest wysoki
    warto powtorzyć badanie w celu sparwdzenia czy IgG rośnie? bo jeśli nie to nie ma problemu gorzej jak by wzrastało

• JATA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja jechałam na kolonie w wieku 14 lat autokarem do Chorwacji ...powiem krótko coś okropnego :( Wymęczysz się okropnie. A może poszukaj lotów z innych lotnisk w pl albo lądowania na innych lotniskach w Chorwacjo może będzie coś takiej... a najwyżej mąż by po Ciebie podjechał ?
    wiem, wiem ja dużo tak jezdziłam ;) no jeszcze kombinuję. Może ktoś się jeszcze trafi samochodem, tak by było najwygodniej dla mnie

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    wiadomo każdy taki wynik niepokoi, zwłaszcza ze jest wysoki
    warto powtorzyć badanie w celu sparwdzenia czy IgG rośnie? bo jeśli nie to nie ma problemu gorzej jak by wzrastało
    Nie ma sensu. Jak sie zachoruje, to najpierw rosnie igm, pozniej dopiero igg i to igg juz zostaje

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie przejmuj sie. U mnie rozyczka igg to wyszlo niemal 230

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Vuko:)
    uspokoiłam się, poczytałam i lepiej mi, tyłka lekarzowi zawracać nie będę, czekam spokojnie do wizyty:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    I nie przejmuj sie. U mnie rozyczka igg to wyszlo niemal 230
    różyczki nie robiłam...ale chorowałam w dzieciństwie (ja tam twierdze, mama mówi o ospie) i byłam szczepiona więc przeciwciała na pewno są:)
    Jeszcze raz dziękuje za uspokojenie i info:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaglądnęłam do książeczek i UWAGA w pierwszej ciąży pindy nie zrobiły mi ani różyczki, ani toxoplazmozy, ani HIV !
    przy córce różyczka była zrobiona (igG duuuży wynik, bo przechodziłam mając 2 miesiące :P) toxo ujemna, dalej bez hiv.. o badaniach TSH w obu ciążach, a raczej o ich braku nie wspomnę, o konsekwencjach tego już wam pisałam..

dobrze, że w cholere zostawiłam tą przychodnię..

teraz tylko różyczki nie miałam robionej, ale dlatego, że przechodziłam już..
    a toxo w ogóle nie przechodziłam jeszcze :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 20:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a ja zaglądnęłam do książeczek i UWAGA w pierwszej ciąży pindy nie zrobiły mi ani różyczki, ani toxoplazmozy, ani HIV !
    przy córce różyczka była zrobiona (igG duuuży wynik, bo przechodziłam mając 2 miesiące :P) toxo ujemna, dalej bez hiv.. o badaniach TSH w obu ciążach, a raczej o ich braku nie wspomnę, o konsekwencjach tego już wam pisałam..

dobrze, że w cholere zostawiłam tą przychodnię..

teraz tylko różyczki nie miałam robionej, ale dlatego, że przechodziłam już..
    a toxo w ogóle nie przechodziłam jeszcze :o
    ja też nie przechodziłam toxo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z różyczką jest tak że do pewnego rocznika szczepiono wszystkie dziewczynki...od niedawna również chłopców

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

zaglądam do Was z sentymentem - byłam z Wami na samym początku, ale poroniłam.
    Jak fajnie już dobijacie do końcówki pierwszego trymestru - po czym będzie już z górki.

Ja chcę powiedzieć, że u mnie stał się cud.
    Po poronieniu zebrałam myśli i doszłam do wniosku, że koniec loterii i idę w IVF. Jednakże, na badaniu ginekologicznym przed podpisaniem umowy lekarz stwierdził ciążę.
    Zaszłam chyba w pierwszym serduszkowaniu od utraty. Teraz też nie jest lekko, plamię - byłam już raz na izbie przyjęć, ale jestem zbadana przez 3 lekarzy i wszyscy potwierdzają, że jest ładnie. Beta ładnie przyrasta - dobija już do 10 tyś.

Wierzę zatem, że moje dzieciątko urodzi się kilka tygodni po Waszych. Trzymam za nas wszystkie kciuki !!!

Vuko, Aprilia, Giannaa, anulka557, Arizona_R, eneska, Liskova, Felicity, FasUla, Befff, Carmen1724, ewka315, mimi87, madzia4, Kamila8k lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Kochane,

Jak fajnie już dobijacie do końcówki pierwszego trymestru - po czym będzie już z górki.

Po poronieniu zebrałam myśli i doszłam do wniosku, że koniec loterii i idę w IVF. Jednakże, na badaniu ginekologicznym przed podpisaniem umowy lekarz stwierdził ciążę.
    Zaszłam chyba w pierwszym serduszkowaniu od utraty. Teraz też nie jest lekko, plamię - byłam już raz na izbie przyjęć, ale jestem zbadana przez 3 lekarzy i wszyscy potwierdzają, że jest ładnie. Beta ładnie przyrasta - dobija już do 10 tyś.

Wierzę zatem, że moje dzieciątko urodzi się kilka tygodni po Waszych. Trzymam za nas wszystkie kciuki !!!
    piękne zakończenie mało fajnej historii....dużo zdrówka życzę i rozgość się u nas:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Kochane,

Boże justik pobeczałam się!!! gratuluję Ci i będę z całych sił trzymać kciuki i się modlić, żeby tym razem było wszystko dobrze!!! musi być!! :)

justikf lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, gratulacje!!! Trzymam kciuki by było tak jak piszesz, że zostaniesz mamusią niedługo po nas :) Życzę nudnych 9 miesięcy i spokoju w sercu ;) Zaglądaj czasem do nas. Znasz już termin?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Kochane,

to jest niesamowite <3 trzymam kciuki za zdrową ciążę - teraz na pewno się uda, wierzę w to ! :) <3

• Vuko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja też nie przechodziłam toxo :)
    Ani ja :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ