X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jetem po wizycie! :)
    Napiszę Wam dokładnie to, co dziewczynom na fb :) (tylko ja na wizycie myślałam, że jestem w 12t3d, a nie w 11, przez co mężowi powiedziałam, że wolniej rośnie i dopiero Ania mnie uświadomiła na facebooku, że ja przecież jestem w 11 tygodniu hahaha. to z tego stresu). Więc wg USG 11t2d :)
    Wysłałam mężowi takiego sms'a:
    "Czesc tato, jestem juz taki duży (choc troche mniejszy niż powinienem, ale podobno chłopcy tak maja. Co prawda jeszcze nie wiadomo, co mam miedzy nogami, ale pani doktor powiedziała, ze chłopcy jakos wolniej rosną), mam dwie nozki i dwie raczki i pięknie wykształcony mozg. Spalem, ale mama mnie obudziła i trochę jej pomachałem i potem dalej poszedłem spać. Serducho mi bije jak szalone i mama sie wzruszyła, jak to zobaczyła:) więcej mnie nie męczyli, bo i tak za tydzień kolejne badanie:)"
    Więc informacja o domyśle płci, bo wolniej rośnie jest nieaktualna hahaha :P

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/047e1a853b4a9694.html

FasUla, menka, Vuko, Liskova, anulka557, Giannaa, Felicity, Aprilia, Arizona_R, Beatrice, Carmen1724, ewka315, mimi87 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my też już po Maluch rośnie jak szalony ;-) ma 8 cm i widzę, że o 2 dni jest starszy niż OM co jest niemożliwe bo owu było 3 dni później niż miało być i było potwierdzone testami :-) Przezierność karku 1,15. Mózg pięknie rozwinięty, cztery kończyny też są ;-) Uparte to moje dziecię bo na złość się odwracało ;-) musiałam się przerzucać z prawej na lewą stronę . Lekarz powiedział, że nie widzi niczego co mogłoby zaniepokoić i dzieciątko rozwija się pięknie ... jak zapytałam czy możemy podejrzeć co ma miedzy nóżkami to powiedział, że jeszcze za szybko no i ja się cieszę, że nie strzela tylko chce poczekać ...śmiać mi się chciało bo dał mi nadzieję na dziewuszkę mówiąc "och jakie piękne plecki dzidzia ma takie ładne to musi być dziewczynka" ale mój gin lubi sobie pożartować ;-) z tym, że robi to z taka powagą, że nie wiem czy to żart czy prawda :D Mam nadzieje, że jego żarty się sprawdzą. ;-) Serduszko bije 154bpm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:50

Liskova, anulka557, Felicity, eneska, Arizona_R, Beatrice, vincaminor, Vuko, Carmen1724, ewka315, mimi87 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    I tak zasilek dostaniesz tylko z jednego stosunku pracy
    No i tamieyaj,ze jak pracodawca zapyta o viaze lub lekarz jak Cie wysla na badania,to nie mosesz tego zataic,bo bedsiesz miala powazne problemy
    Pracodawca nie ma prawa zapytać o ciążę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt :) piękne te wasze maluszki :)

• JATA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja mam już wyniki PAPPA. Wszystko w normie :D

Liskova, Giannaa, Giannaa, Arizona_R, anulka557, eneska, Beatrice, vincaminor, Pola_x, Gumisia, Carmen1724, FasUla, ewka315 lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Hej, a ja mam już wyniki PAPPA. Wszystko w normie :D

Super ;-) Mi pomimo tego, że lekarz powiedział, że nie widzi niczego co mogłoby go zaniepokoić to mam ochotę zrobić test potrójny bo na pappa już za próżnio u mnie będzie...ale to jest coś identycznego jak pappa. Fajnie, że u Ciebie wszytko dobrze ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Jak tam przygotowania do ślubu? Duże macie wesele? Planujecie potem podróż poślubna;)? Myślisz ze wszyscy goście sie zorientują czy juz większość wie;)?

Do ślubu już wszystko przygotowane :)
    Będzie 240 osób. Podróz poślubna będzie do Australi a potem Tajlandia wiec dosc egzotycznie :D
    U nas raczej juz wszyscy wiedza wiec nie bedzie raczej zaskoczenia :)

ewka315, Flakonik lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Do ślubu już wszystko przygotowane :)
    Będzie 240 osób. Podróz poślubna będzie do Australi a potem Tajlandia wiec dosc egzotycznie :D
    U nas raczej juz wszyscy wiedza wiec nie bedzie raczej zaskoczenia :)

Łoooo matko... taką liczną rodzinę macie ? Czy większość to znajomi ? Wy bierzecie ślub konkordatowy czy tylko cywilny ?

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAaaa zapomniałabym...
    Vuko Co do witamin... mój gin powiedział, że nie muszę ich brać codziennie w okresie letnim. Morfologie mam dobrą warzywa i owoce jem to wystarczy brać kwas foliowy i co np 3 dzień tabletkę z witaminami.

I co do lotów samolotem...powiedziałam lekarzowi, że wyjeżdżam ale będę przylatywać na wizyty i czy nie widzi przeciwwskazań...powiedział, że nie i najwyżej później tylko będzie mi zaświadczenia wystawiał.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Łoooo matko... taką liczną rodzinę macie ? Czy większość to znajomi ? Wy bierzecie ślub konkordatowy czy tylko cywilny ?
    cywilny ;)
    Liczna rodzina i tez duzo przyjaciol , dobrych znajomych :) Mialo byc wiecej ale jak to zawsze bywa czesc odmawia, nie da rady przyjechac itp :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od trzech dni biegam sobie. Coś cudownego :) Tak mi tego brakowało. Nie biegam tak duzo jak kiedys 10km, ale 2 spokojnym truchtem i od razu lepiej sie czuje :) Oczywiscie wszystko za zgoda gina

Flakonik lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    cywilny ;)
    Liczna rodzina i tez duzo przyjaciol , dobrych znajomych :) Mialo byc wiecej ale jak to zawsze bywa czesc odmawia, nie da rady przyjechac itp :)

Mogę zapytać dlaczego nie bierzecie kościelnego ? Jeśli nie chcesz nie musisz odpowiadać ;-)

a.png
    a.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice, pjona, my też braliśmy cywilny + robiliśmy wesele :)

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteśmy z wyznania katolickiego tylko z innego odlamu protestantyzmu ;)
    A po za tym jakos w ciazy byc i brac koscielny slub to mi sie nie widzi :P

JATA, Flakonik lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super JATA! :)
    Gianna cudny maluszek! :)
    Eneska <3! :)

Giannaa, eneska lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Przyszly moje wyniki z Nifty. Dzidzia zdrowa. Jest bardzo niskie ryzyko wad.
    I na 100% chłopak :)
    Ekstra! :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Nie jesteśmy z wyznania katolickiego tylko z innego odlamu protestantyzmu ;)
    A po za tym jakos w ciazy byc i brac koscielny slub to mi sie nie widzi :P

Oj tam ;-) ...większość ludzi bierze kościelny własnie ze względu na ciąże ;-) a później niestety kończy się to rozwodami.

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    AAaaa zapomniałabym...
    Vuko Co do witamin... mój gin powiedział, że nie muszę ich brać codziennie w okresie letnim. Morfologie mam dobrą warzywa i owoce jem to wystarczy brać kwas foliowy i co np 3 dzień tabletkę z witaminami.

I co do lotów samolotem...powiedziałam lekarzowi, że wyjeżdżam ale będę przylatywać na wizyty i czy nie widzi przeciwwskazań...powiedział, że nie i najwyżej później tylko będzie mi zaświadczenia wystawiał.

Ja chyba w końcu nie będę leciała tylko jechała, jakieś beznadziejne te połączenia ze Splitem, wszystkie z przesiadkami i drogie jak cholera....

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ja chyba w końcu nie będę leciała tylko jechała, jakieś beznadziejne te połączenia ze Splitem, wszystkie z przesiadkami i drogie jak cholera....

No do Chorwacji nie są zbyt tanie połączenia ...do Splitu jest dość daleko...sama będziesz jechała czy mąż po Ciebie przyjedzie ?

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może z kimś z klientów się zabiorę, kto będzie akurat jechał. Samej mi się nie chce samochodem. Albo autokarem pojadę w ostateczności. Trochę długo, ale z drugiej strony pewnie będę spać większość drogi, a na miejscu planuję co najmniej 3 tygodnie więc sobie odpocznę ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ