X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kurde ja nie wierzę w wykrywanie tak wcześnie płci ... ale to oczywiście moje odczucie ...
    Bo na tym etapie jest duzo błędów, pewne jest w 16 tygodniu.
    Moja lekarka tak na początku opowiadala ze płeć nieznana, ale na koniec kazala mi się położyć na lewym boku, by lepiej zobaczyc zastawke trojdzielna i bylo widac malucha jak się rozkraczyl i dokładnie siusiak, ciała jamiste z cewka moczowa. Raczej tak, chociaż mam jeszcze nadzieję na pomyłkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny a czy normalne jest twardnienie brzucha w 12 tyg ciazy? Tez tak macie? Nie mam krwawień ani nic ale czesto w nocy budzi mnie twardy brzuch...
    Ja też tak czasem mam, ale raczej w dzień przy stresie czy napięciu. Biorę Nospa

FasUla lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Bo na tym etapie jest duzo błędów, pewne jest w 16 tygodniu.
    Moja lekarka tak na początku opowiadala ze płeć nieznana, ale na koniec kazala mi się położyć na lewym boku, by lepiej zobaczyc zastawke trojdzielna i bylo widac malucha jak się rozkraczyl i dokładnie siusiak, ciała jamiste z cewka moczowa. Raczej tak, chociaż mam jeszcze nadzieję na pomyłkę
    Plec, to jest pewna jak sie bobas urodzi :-P hehehe

eneska, dorbie, Giannaa, anulka557, Pola_x lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Plec, to jest pewna jak sie bobas urodzi :-P hehehe
    No wiesz, teraz gender i te sprawy - może po urodzeniu zadecyduje za inną płcią i szlag palnie cały misterny plan.
    ;) ;) ;) ;) ;)

Giannaa lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    No wiesz, teraz gender i te sprawy - może po urodzeniu zadecyduje za inną płcią i szlag palnie cały misterny plan.
    ;) ;) ;) ;) ;)

Nie kracz !!!! ;-) :P

Może mi dzisiaj uda się bardziej podejrzeć malucha co tam ma miedzy nóżkami ;-) już mam ciut większą szanse ale naprawdę tylko ciut ;-)

Dziewczyny chciałam Wam podziękować, że tak mi wbiłyście z tym piciem płynów... wczoraj udało mi się wypić z około 2 litry. Wkurzałam się niemiłosiernie bo co 30 min chodziłam sikać ale dziś rano jak stanęłam na wadze to zobaczyłam 2 KG MNIEJ :D :D ahh jaka ulga ;-)

ewka315, Vuko, menka, Liskova, mimi87, Pola_x, eneska, dorbie, vincaminor lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy w drugim trymestrze :)

mimi87, Pola_x, eneska, anulka557, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję drugiego trymestru Menka. :)
    Gianna ja też mam problem z wypijaniem dużej ilości płynów i się zmuszam. ;)
    Trzymam kciuki za wszystkie, które dziś mają wizyty! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Witam wczoraj widziałam serduszko mojego malenstwa;) możecie mi wpisać przewidywany termin porodu wg gina na 23 stycznia☺
    Gratuluję! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ten czas szybko leci, dopiero co pamiętam, jak jechałam na pierwszą betę...
    zanim się obrócimy, a już będziemy rodzić:-)
    Dokładnie!!! <3 :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Co nie? :D Już się irytować zaczęłam w poczekalni, bo prywatna wizyta a obsuwa już ponad półgodzinna. A tu TAKA rekompensata :D :D
    Nawet zdjęcie dostałam! :D
    U mojego gina (do którego chodzę prywatnie) jest obsuwa około 2 godziny!!!! A jest najdroższy w mieście. Ale do niego pół miasta chodzi i to chyba dlatego. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Do ktorego tyg macie brac lutke?
    Ja biorę Duphaston i też się właśnie zastanawiam czy mi lekarz na następnej wizycie pozwoli odstawić. Wizyta za niecałe 2 tygodnie.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    :D :D :D

Wiecie co...mam wrażenie, że przed chwilą dostałam pierwszego kopniaka nie powiem, że na 100% to było to...ale nagle zrobił mi się ucisk na pęcherz co jest charakterystyczne jak dzidzi sobie fika i nagle coś mnie puknęło od środka po czym ten ucisk na pęcherz odpuscił... teraz będę się obserwować ;-) chociaż pewnie nie dowiem się czy to było to ;-) W pierwszej ciąży ruchy poczułam gdzieś koło 20 tc w każdej kolejnej można poczuć szybciej ;-)
    Ale super!!!!!!!!!!!!!!! <3 :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    to pewnie wynika z tego, że najbardziej martwię się, czy serduszko dalej bije. wiem, to głupie i nie powinnam tak myśleć, ale tyle się już na tym forum naczytałam, że masakra :(
    Też to mam. A do wizyty prawie 2 tygodnie... :(

• JATA Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja biorę Duphaston i też się właśnie zastanawiam czy mi lekarz na następnej wizycie pozwoli odstawić. Wizyta za niecałe 2 tygodnie.
    ja mam brać do 16 tygodnia normalnie, potem w 17 i 18 stopniowo odstawiać. Długo jeszcze :/

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, super! Pij,pij, woda to zdrowie :-)

A ja zaczęłam 13 tydzień:-)

Pola_x, Giannaa, anulka557 lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    ja mam brać do 16 tygodnia normalnie, potem w 17 i 18 stopniowo odstawiać. Długo jeszcze :/
    Ja się martwię, bo szwagierka po Duphastonie miała problem z synkiem. :( Lekarze powiedzieli jej że osłabienie napięcia mięśniowego to właśnie przez Dupka i mały musiał być rehabilitowany. Strasznie przy tym płakał.

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    U mojego gina (do którego chodzę prywatnie) jest obsuwa około 2 godziny!!!! A jest najdroższy w mieście. Ale do niego pół miasta chodzi i to chyba dlatego. ;)
    Tylko ja pierwsza w kolejce byłam - dopiero się mogą irytować osoby, które były dalej. ;) W sumie nie denerwowałabym się, gdyby nie to, że wiedziałam, że muszę prędko biec do Rodziców odebrać paczkę, bo kurier stwierdził, że może akurat tylko o tej jednej godzinie podjechać.
    Ale udało się - zobaczyć Dzidziusia i odebrać paczkę. ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Tylko ja pierwsza w kolejce byłam - dopiero się mogą irytować osoby, które były dalej. ;) W sumie nie denerwowałabym się, gdyby nie to, że wiedziałam, że muszę prędko biec do Rodziców odebrać paczkę, bo kurier stwierdził, że może akurat tylko o tej jednej godzinie podjechać.
    Ale udało się - zobaczyć Dzidziusia i odebrać paczkę. ;)
    No to cudnie, że wszystko się udało! :) Czekamy na zdjęcia dzidziusia. :)

• madzia4 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wiem ze dawno nie pisałam ale nie bardzo mam siłę. Mimo dukana lute inny i nospe jak tylko wstanę z łóżka chociażby obiad ogrodowa znowu planie. Juz znam przyczynę lozysko przy samym ujściu. Oby się podniosło bo juz wariuje.

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • madzia4 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteiny

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ