X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten czas szybko leci, dopiero co pamiętam, jak jechałam na pierwszą betę...
    zanim się obrócimy, a już będziemy rodzić:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak czas szybko leci ... a jak już maleństwo będzie na świecie...to dopiero zobaczycie jak szybko lata lecą ...ja nie mogę uwierzyć, że mój malutki synek ma już 6 lat i zaraz idzie do szkoły ... ;-)

a.png
    a.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wczoraj widziałam serduszko mojego malenstwa;) możecie mi wpisać przewidywany termin porodu wg gina na 23 stycznia☺

Pola_x, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ewka315, nick nieaktualny, bacha8709, Liskova lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dostałam luteine dopochwowo, powiedzcie jakie objawy po niej miałyscie badz macie bo slyszalam ze sa po niej plamienia, szczegolnie po tej dopochwowej, a ja nie mam plamien poki co tylko dal mi to bo mowilam ze boli mnie brzuch
    Ja cały czas jestem na luteinie dopochwowej - w sumie nic się nie dzieje, tylko ona potrafi tak nagle wylecieć w całości i wtedy można mieć wrażenie jakby krew zalała, także się nie przestrasz.
    O plamieniach nie słyszałam - chyba tylko o tym, że używając aplikatora można coś podrażnić i jest plamienie, ale nawet w ulotce jest napisane, że w ciąży aplikatora nie powinno się używać. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dostałam luteine dopochwowo, powiedzcie jakie objawy po niej miałyscie badz macie bo slyszalam ze sa po niej plamienia, szczegolnie po tej dopochwowej, a ja nie mam plamien poki co tylko dal mi to bo mowilam ze boli mnie brzuch

plamienia? z samej luteiny to nie bardzo, mogą Ci czasem tylko jej resztki wypłynąć ;)

km5sio4phkxiw92p.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Vincaminor Ale fajnego gratisa dostałaś;-) musisz mieć fajną lekarkę.
    Co nie? :D Już się irytować zaczęłam w poczekalni, bo prywatna wizyta a obsuwa już ponad półgodzinna. A tu TAKA rekompensata :D :D
    Nawet zdjęcie dostałam! :D

h84fi09kllurhqo8.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA, eneska to wy juz drugi trymestr, super! :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie słyszałam, żeby po samej luteinie miało się plamienia, przyczyna jest z pewnością inna....ja brałam dopochwową przez okres "suszy" ale jak zaczęłam znów poplamiać to przeszłam na doustną żeby tam już niczego nie ruszać

• Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ktorego tyg macie brac lutke?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pytałam, na razie mam brać.

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    JATA, eneska to wy juz drugi trymestr, super! :)
    ja jeszcze nie, ale zbliżam się! :)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja jeszcze nie, ale zbliżam się! :)

o kurcze, myślałam o Giannie :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Co nie? :D Już się irytować zaczęłam w poczekalni, bo prywatna wizyta a obsuwa już ponad półgodzinna. A tu TAKA rekompensata :D :D
    Nawet zdjęcie dostałam! :D

Pokaż zdjęcie ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    o kurcze, myślałam o Giannie :D

:D :D :D

Wiecie co...mam wrażenie, że przed chwilą dostałam pierwszego kopniaka nie powiem, że na 100% to było to...ale nagle zrobił mi się ucisk na pęcherz co jest charakterystyczne jak dzidzi sobie fika i nagle coś mnie puknęło od środka po czym ten ucisk na pęcherz odpuscił... teraz będę się obserwować ;-) chociaż pewnie nie dowiem się czy to było to ;-) W pierwszej ciąży ruchy poczułam gdzieś koło 20 tc w każdej kolejnej można poczuć szybciej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 20:42

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pola_x lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy normalne jest twardnienie brzucha w 12 tyg ciazy? Tez tak macie? Nie mam krwawień ani nic ale czesto w nocy budzi mnie twardy brzuch...

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Pokaż zdjęcie ;-)
    Dzisiaj nie mam możliwości cyknąć fotki fotce. ;) Jutro może. :) Aczkolwiek nie za wiele tam widać - w końcu 10 tc, a USG przez brzuch. :)

Ja na razie nie wiem do kiedy mam brać luteinę, nie pytałam, ale wolę dłużej niż krócej. :)

h84fi09kllurhqo8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny a czy normalne jest twardnienie brzucha w 12 tyg ciazy? Tez tak macie? Nie mam krwawień ani nic ale czesto w nocy budzi mnie twardy brzuch...
    Ne bardzo wiem o jakie twardnienie brzucha chodzi. I jak to sie dzieje,ze budzi Cie w nocy?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w trybie odstawienia.

Brałam 2x100 mg. Do piątku biorę 2x50 mg a potem do 15 tygodnia 1x 50mg.
    I koniec:)

Vuko lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto rozróżnić czy boli brzuch czy macica - bo mnie często brzuch i on twardnieje ale to przez żołądek - musimy pamiętać że macica jest bardzo nisko na tym etapie :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale twardnieniu brzucha towarzyszy bol? Skoro fasula mowi,ze ja budzi to w nocy

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ