X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Eneska, rozumiem :)

Ale z drugiej storny pomyśl, jak Cię prenatalne nie martwi, to wizyta tym bardziej nie powinna :)

Ale rozumiem Cię doskonale, u mnie do wizyty 5 dni i też się martwię jak cholera, bo brzuszek malutki.
    to pewnie wynika z tego, że najbardziej martwię się, czy serduszko dalej bije. wiem, to głupie i nie powinnam tak myśleć, ale tyle się już na tym forum naczytałam, że masakra :(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Giannaa pamietam ze chyba Ty kiedys podawalas link do tego artykułu gdzie pokazywali różnice w narządach płciowych dzieciaczków, masz może to jeszcze? bo nie moge znaleźć :/

Postaram się to odnaleźć.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity Namęczyłam się ale znalazłam ;-)
    http://baby2see.com/gender/external_genitals.html tu mają świetnie wszystko pokazane ale jest p angielsku w razie czego możecie użyć tłumacza w przeglądarce ;-) Bo jest bardzo fajnie opisane nawet miej wiek=cej w którym tyg co widać miedzy nogami ;-)

I bardzo w skrócie tu - http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa dziękuję :*

jak narazie u mnie wychodzi dziewczynka,ciekawe co będzie na następnej wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem ciekawa, czy na prenatalnych już się uda coś zobaczyć :) bo jutro to wątpię

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    to pewnie wynika z tego, że najbardziej martwię się, czy serduszko dalej bije. wiem, to głupie i nie powinnam tak myśleć, ale tyle się już na tym forum naczytałam, że masakra :(
    Ja dokładnie takie same myśli mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pokazał sie wczoraj, rozkraczyl, wystawił i... będę miala 3ciego chlopaka!

vincaminor, nick nieaktualny, Liskova, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja dokładnie takie same myśli mam...
    to fajnie, że nie jestem sama i nie jestem jakaś psychiczna z takmi myślami :P ale niefajnie, że takie myśli nas nawiedzają!
    będę dużo, dużo spokojniejsza po jutrzejszej wizycie, w końcu kończy mi się I trym :)

Liskova lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam z wynikami na konsultacji u endokrynologa - wszystko super, mam lepsze wyniki niż przed ciążą. :D Ale nie o tym chciałam... po USG pani doktor mówi do mnie "to niech pani jeszcze brzuch pokaże" - gratisowo pokazała mi mojego Dzidziusia. :D Ale urósł <3

nick nieaktualny, Giannaa, Liskova, Vuko, Pola_x, ewka315, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam luteine dopochwowo, powiedzcie jakie objawy po niej miałyscie badz macie bo slyszalam ze sa po niej plamienia, szczegolnie po tej dopochwowej, a ja nie mam plamien poki co tylko dal mi to bo mowilam ze boli mnie brzuch

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Dzisiaj byłam z wynikami na konsultacji u endokrynologa - wszystko super, mam lepsze wyniki niż przed ciążą. :D Ale nie o tym chciałam... po USG pani doktor mówi do mnie "to niech pani jeszcze brzuch pokaże" - gratisowo pokazała mi mojego Dzidziusia. :D Ale urósł <3
    no co Ty! ale super, haha!!! rewelacja :)

• JATA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    to fajnie, że nie jestem sama i nie jestem jakaś psychiczna z takmi myślami :P ale niefajnie, że takie myśli nas nawiedzają!
    będę dużo, dużo spokojniejsza po jutrzejszej wizycie, w końcu kończy mi się I trym :)
    ja tak samo...też się ciągle zastanawiam czy ktoś tam w ogóle jest...Ale to chyba naturalne póki nie ma brzucha i nie czuć ruchów dziecka.
    A 2 trymestr zaczyna się od początku 14 tygodnia, prawda?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    ja tak samo...też się ciągle zastanawiam czy ktoś tam w ogóle jest...Ale to chyba naturalne póki nie ma brzucha i nie czuć ruchów dziecka.
    A 2 trymestr zaczyna się od początku 14 tygodnia, prawda?
    a nie jak się skończy 12t6d? ja nie wiem, jak to liczyć

• JATA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie chyba nie, też tak wcześniej myślałam a to chyba od 14

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    no właśnie chyba nie, też tak wcześniej myślałam a to chyba od 14
    dziwnie :P no, ale skoro tak, to niech tak będzie:-)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nie wierzę w wykrywanie tak wcześnie płci ... ale to oczywiście moje odczucie ...
    Vincaminor Ale fajnego gratisa dostałaś;-) musisz mieć fajną lekarkę.
    Eneska Włącz pozytywne myślenie !!!

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no eneska tak! 12 i 6 to koniec 13 tygodnia i początek 14 :)

nick nieaktualny, Pola_x lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 14 tc mamy drugi trymestr ;-) także Jata My jesteśmy już o krok dalej aż trudno uwierzyć ;-)

JATA lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kurde ja nie wierzę w wykrywanie tak wcześnie płci ... ale to oczywiście moje odczucie ...
    Vincaminor Ale fajnego gratisa dostałaś;-) musisz mieć fajną lekarkę.
    Eneska Włącz pozytywne myślenie !!!
    ok! :)

• JATA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no trudno, do mnie jeszcze nie do końca dotarło, ze w ciąży jestem hehe :P :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ