X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Eneska, rozumiem :)

Ale z drugiej storny pomyśl, jak Cię prenatalne nie martwi, to wizyta tym bardziej nie powinna :)

Ale rozumiem Cię doskonale, u mnie do wizyty 5 dni i też się martwię jak cholera, bo brzuszek malutki.
    to pewnie wynika z tego, że najbardziej martwię się, czy serduszko dalej bije. wiem, to głupie i nie powinnam tak myśleć, ale tyle się już na tym forum naczytałam, że masakra :(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Giannaa pamietam ze chyba Ty kiedys podawalas link do tego artykułu gdzie pokazywali różnice w narządach płciowych dzieciaczków, masz może to jeszcze? bo nie moge znaleźć :/

Postaram się to odnaleźć.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity Namęczyłam się ale znalazłam ;-)
    http://baby2see.com/gender/external_genitals.html tu mają świetnie wszystko pokazane ale jest p angielsku w razie czego możecie użyć tłumacza w przeglądarce ;-) Bo jest bardzo fajnie opisane nawet miej wiek=cej w którym tyg co widać miedzy nogami ;-)

I bardzo w skrócie tu - http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg

eneska, Felicity lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa dziękuję :*

jak narazie u mnie wychodzi dziewczynka,ciekawe co będzie na następnej wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem ciekawa, czy na prenatalnych już się uda coś zobaczyć :) bo jutro to wątpię

dorbie lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    to pewnie wynika z tego, że najbardziej martwię się, czy serduszko dalej bije. wiem, to głupie i nie powinnam tak myśleć, ale tyle się już na tym forum naczytałam, że masakra :(
    Ja dokładnie takie same myśli mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pokazał sie wczoraj, rozkraczyl, wystawił i... będę miala 3ciego chlopaka!

vincaminor, eneska, Liskova, Arizona_R, Felicity, alexa, FasUla, anulka557, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja dokładnie takie same myśli mam...
    to fajnie, że nie jestem sama i nie jestem jakaś psychiczna z takmi myślami :P ale niefajnie, że takie myśli nas nawiedzają!
    będę dużo, dużo spokojniejsza po jutrzejszej wizycie, w końcu kończy mi się I trym :)

Liskova lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam z wynikami na konsultacji u endokrynologa - wszystko super, mam lepsze wyniki niż przed ciążą. :D Ale nie o tym chciałam... po USG pani doktor mówi do mnie "to niech pani jeszcze brzuch pokaże" - gratisowo pokazała mi mojego Dzidziusia. :D Ale urósł <3

eneska, Giannaa, Liskova, Vuko, Pola_x, ewka315, Carmen1724, dorbie lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam luteine dopochwowo, powiedzcie jakie objawy po niej miałyscie badz macie bo slyszalam ze sa po niej plamienia, szczegolnie po tej dopochwowej, a ja nie mam plamien poki co tylko dal mi to bo mowilam ze boli mnie brzuch

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Dzisiaj byłam z wynikami na konsultacji u endokrynologa - wszystko super, mam lepsze wyniki niż przed ciążą. :D Ale nie o tym chciałam... po USG pani doktor mówi do mnie "to niech pani jeszcze brzuch pokaże" - gratisowo pokazała mi mojego Dzidziusia. :D Ale urósł <3
    no co Ty! ale super, haha!!! rewelacja :)

• JATA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    to fajnie, że nie jestem sama i nie jestem jakaś psychiczna z takmi myślami :P ale niefajnie, że takie myśli nas nawiedzają!
    będę dużo, dużo spokojniejsza po jutrzejszej wizycie, w końcu kończy mi się I trym :)
    ja tak samo...też się ciągle zastanawiam czy ktoś tam w ogóle jest...Ale to chyba naturalne póki nie ma brzucha i nie czuć ruchów dziecka.
    A 2 trymestr zaczyna się od początku 14 tygodnia, prawda?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    ja tak samo...też się ciągle zastanawiam czy ktoś tam w ogóle jest...Ale to chyba naturalne póki nie ma brzucha i nie czuć ruchów dziecka.
    A 2 trymestr zaczyna się od początku 14 tygodnia, prawda?
    a nie jak się skończy 12t6d? ja nie wiem, jak to liczyć

• JATA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie chyba nie, też tak wcześniej myślałam a to chyba od 14

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    no właśnie chyba nie, też tak wcześniej myślałam a to chyba od 14
    dziwnie :P no, ale skoro tak, to niech tak będzie:-)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nie wierzę w wykrywanie tak wcześnie płci ... ale to oczywiście moje odczucie ...
    Vincaminor Ale fajnego gratisa dostałaś;-) musisz mieć fajną lekarkę.
    Eneska Włącz pozytywne myślenie !!!

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no eneska tak! 12 i 6 to koniec 13 tygodnia i początek 14 :)

eneska, Pola_x lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Kurde ja nie wierzę w wykrywanie tak wcześnie płci ... ale to oczywiście moje odczucie ...
    Vincaminor Ale fajnego gratisa dostałaś;-) musisz mieć fajną lekarkę.
    Eneska Włącz pozytywne myślenie !!!
    ok! :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 14 tc mamy drugi trymestr ;-) także Jata My jesteśmy już o krok dalej aż trudno uwierzyć ;-)

JATA lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no trudno, do mnie jeszcze nie do końca dotarło, ze w ciąży jestem hehe :P :)

eneska, anulka557 lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ