X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Dziciaki jeszcze nie maja odruchu ssania, tylko przykladaja paluszek do buzi i gmeraja ;-)

to bardzo słodko gmerał ;p później zasną ;p

Vuko lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A to zdj z dzis. Siema! :-)
    3ae2706d.jpg
    Ale super dzidzia!!!! <3 :)

Vuko lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VukoJa jestem tego samego zdania co Twoja położna... mi skończyły się witaminy i na razie nie mam zamiaru kupować...wróciłam do samego kwasu foliowego... moja dieta jest dość urozmaicona i bogata w warzywa i owoce to po co pchać w siebie zwłaszcza w okresie letnim suplementy które przyswajają się w jakimś niewielkim stopniu... Przedyskutuje to jeszcze na jutrzejszej wizycie u lekarza.

Liskova Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz ;-) Problem mam z tym, że nienawidzę ziołowych herbat, rumiankową jeszcze wypiję ale z całą resztą może być niestety u mnie problem...ehhh od dziś zaczynam pilnować tego ile płynów spożywam. Może max litr dziennie wypijałam ...a z tego co wiem w ciąży powinno się pić dużo więcej niż normalnie zalecane jest ...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dziewczyny przez cala noc goraczka prawie 39, ten wstretny apap nic nie pomagal, teraz dalej to samo, nie bola mnie piersi, a wczoraj nie moglam ich tyknac, zrobilam dzis test i druga kreska jest slabsza od wczorajszej, tzn chyba tykko jedno :-( plamien nie man poki co
    Ej, nie rób testu testu, bez sensu. Który masz tydzień?
    Na gorączkę możesz wziąć Pyralginę, jak APAP nie zbija 39. A piersi moga raz boleć raz nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, Liskova dobrze pisze. Musisz pić więcej. To, że zatrzymujesz wodę, to nie od tego, że jej dużo pijesz, nie ograniczaj picia szczególnie wody, w ciązy trzeba pić 2-3l/dobę. niestety progestron zatrzymuje wodę i róznie działa na rózne osoby. Ale pijąc wodę wymuszasz diurezę, czyli wydalanie wody przez nerki. To osoby starsze z niewydolnością serca przy obzekach maja pić mniej, młode kobiety cięzarne maja pić duzo

Giannaa lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna 1 kubek pokrzywy to na pewno dasz radę, a naprawdę pokrzywa super wodę usuwa :) zatkaj nos i wypij z rana i będziesz mieć z głowy :)

I wody zdecydowanie więcej pij, 1l to malutko, nawet i bez ciąży.

Giannaa lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    VukoJa jestem tego samego zdania co Twoja położna... mi skończyły się witaminy i na razie nie mam zamiaru kupować...wróciłam do samego kwasu foliowego... moja dieta jest dość urozmaicona i bogata w warzywa i owoce to po co pchać w siebie zwłaszcza w okresie letnim suplementy które przyswajają się w jakimś niewielkim stopniu... Przedyskutuje to jeszcze na jutrzejszej wizycie u lekarza.

Liskova Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz ;-) Problem mam z tym, że nienawidzę ziołowych herbat, rumiankową jeszcze wypiję ale z całą resztą może być niestety u mnie problem...ehhh od dziś zaczynam pilnować tego ile płynów spożywam. Może max litr dziennie wypijałam ...a z tego co wiem w ciąży powinno się pić dużo więcej niż normalnie zalecane jest ...
    Daj znac co powie lekarz. A w jakiej dawce kwas foliowy bierzesz?dostalam fajna ksiazke od poloznej o zyeieniu i aktywnosci w ciazy i po porodzie. Jeszcze nie czytalam,ale wpadlo mi w oko,ze powinnysmy spozywac 2l plynow dziennie, z czego wiekszosc wody

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, tylko z tym piciem, to też nie chodzi o to, żeby przyssać się do butelki i wypić 1,5l w 10 minut (znam takie osoby), a chodzi o to, żeby cały czas podpijać po parę łyczków. Wtedy ta woda ma dla organizmu znaczenie, bo jak dostarczymy jej dużo w krótkim czasie, to tylko przelatuje przez nas i nie ma z tego żadnych korzyści.

Ja codziennie biorę do pracy 1,5l wody i przez 8h ją wypijam, po prostu wiem, że do tej 15:00 muszę skończyć butelkę :) A potem w domu też wypijam jeszcze kilka szklanek.

Ja mam tylko problem z piciem, jak nie jestem w pracy, a na mieście. Niby biorę zawsze ze sobą wodę, ale często o niej zapominam, żeby pić.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Gianna 1 kubek pokrzywy to na pewno dasz radę, a naprawdę pokrzywa super wodę usuwa :) zatkaj nos i wypij z rana i będziesz mieć z głowy :)

I wody zdecydowanie więcej pij, 1l to malutko, nawet i bez ciąży.

Dobra przekonałaś mnie ;-) Podjadę dzisiaj do sklepu zielarskiego i zakupie sobie to cudo ;-)

Liskova lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Aha, tylko z tym piciem, to też nie chodzi o to, żeby przyssać się do butelki i wypić 1,5l w 10 minut (znam takie osoby), a chodzi o to, żeby cały czas podpijać po parę łyczków. Wtedy ta woda ma dla organizmu znaczenie, bo jak dostarczymy jej dużo w krótkim czasie, to tylko przelatuje przez nas i nie ma z tego żadnych korzyści.

Ja codziennie biorę do pracy 1,5l wody i przez 8h ją wypijam, po prostu wiem, że do tej 15:00 muszę skończyć butelkę :) A potem w domu też wypijam jeszcze kilka szklanek.

Ja mam tylko problem z piciem, jak nie jestem w pracy, a na mieście. Niby biorę zawsze ze sobą wodę, ale często o niej zapominam, żeby pić.

Wiem o czym piszesz...jak pracowałam robiłam to samo... butelka 1,5 litrowa i do 16 była wypita ...bardzo pilnowałam wypijania odpowiedniej ilości a teraz jak jestem w domu to kurde nie potrafię :(

Vuko Ja biorę dawkę 400 taką standardową... powiem Ci, że cudowną kopalnią witamin teraz jest młody bób :D Tu fajny artykuł http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czy-bob-jest-zdrowy-wlasciwosci-odzywcze-i-lecznicze-bobu_41741.html Ja ostatnio trochę się nim zajadałam ;-)

a.png
    a.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lubię bobu :P
    Ja się staram jeść dość zdrowo. Szczególnie, kiedy mdłości chyba dają sobie spokój już. Mam nadzieję, że tak zostanie :P Ale czy dostarczam wszystkiego, co maluch potrzebuje ... Lekarz zalecił mi witaminy od drugiego trymestru i myślę że mimo to zdam się na niego.

km5sio4phkxiw92p.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Wiem o czym piszesz...jak pracowałam robiłam to samo... butelka 1,5 litrowa i do 16 była wypita ...bardzo pilnowałam wypijania odpowiedniej ilości a teraz jak jestem w domu to kurde nie potrafię :(

Vuko Ja biorę dawkę 400 taką standardową... powiem Ci, że cudowną kopalnią witamin teraz jest młody bób :D Tu fajny artykuł http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czy-bob-jest-zdrowy-wlasciwosci-odzywcze-i-lecznicze-bobu_41741.html Ja ostatnio trochę się nim zajadałam ;-)
    To tak jak ja. A bob uwielbiam wiec jem co 2 dzien pol kilo :-P
    Liskova, to prawda, nie nalezy sie przyssac jak wielblad do kaluzy,bo takie wypijanie duzych ilosc wody na raz wyplukuje nawet z organizmu sporo dobroci

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    A ja nie lubię bobu :P
    Ja się staram jeść dość zdrowo. Szczególnie, kiedy mdłości chyba dają sobie spokój już. Mam nadzieję, że tak zostanie :P Ale czy dostarczam wszystkiego, co maluch potrzebuje ... Lekarz zalecił mi witaminy od drugiego trymestru i myślę że mimo to zdam się na niego.
    Mnie sie wydaje,ze jqkby bylo za malo witamin, to od razu by to morfologia pokazalo,ze matka ma niedobory (bo przeciez najpierw wit dostaje dziecko, a dopiero reszta idzie dla mamy) :-) do niedawna przeciez nie bylo tez zadnej suplementacji jak sie tak nad tym zastanowic. I zeby nie bylo, ja tylko tutaj dywaguje nad tematem, a nie mowie co sie powinno, a co nie :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa mam pytanie. Kiedyś pisałaś, że nie będziesz musiała już do ZUSu biegać ze zwolonieniami. Jak to załatwiłaś?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja w drodze na wizytę (jeszcze nie usg), ja tez mam problem z piciem wody (wody nie cierpię i w ogole mało pije;(). Co do witamin, to jak zwykle ile osób, tyle opinii, ja z Zuza brałam i teraz tez będę, chociaz odżywiam sie lepiej;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Giannaa mam pytanie. Kiedyś pisałaś, że nie będziesz musiała już do ZUSu biegać ze zwolonieniami. Jak to załatwiłaś?

U mnie jest trochę inna sytuacja bo w maju mój zakład pracy zamknął się z powodu likwidacji... musiałam donieść tylko kilka papierków i dostanę z ZUSU zasiłek w wysokości moich zarobków...mi to pasuje bo jak wyjadę nie będę musiała co miesiąc latać żeby zwolnienia donosić ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniłam do ZUSu bo dostałam dzisiaj od nich wypłatę pieniędzy i dziwne to trochę było, że tak szybko i taka mała kwota... ona jakoś dziwne płaca za wystawione zwolnienia...przedtem miałam zwolnienie do 7 czerwca czyli wypłacili mi 4 czerwca za to zwolnienie do 7-go... od 8-go miałam do 25-go czerwca i dziś dostałam wypłatę za ten okres a ja byłam pewna, że ZUS miesięcznie wypłaca zasiłki.

a.png
    a.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To żebym się nie zdziwiła jak dostanę od nich kasę. To prawda też że lubią mieć opóźnienia?

km5sio4phkxiw92p.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    To żebym się nie zdziwiła jak dostanę od nich kasę. To prawda też że lubią mieć opóźnienia?

Nie zauważyłam... wydaje mi się, że opóźnień nie mają a wszytko zależy od ich systemu rozliczania i kiedy dostaną zwolnienie itp... jak lekarz wystawi zwolnienie na cały miesiąc to nie ma problemu ale jak wystawia na 2 tyg to później dziwne te przelewy od nich przychodzą ...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova jutro mam wizytę normalną, kontrolną u mojego ginekologa. 3 lipca lecę do kliniki na prenatalne :-) Prenatalnymi (póki co) w ogóle się nie denerwuję, wręcz się cieszę, że znów podejrzę groszka :D Za to jutrzejsza wizyta bardzo mnie stresuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:52

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ