X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie prosze gdzie lepsze ciążowe spodnie?h&m czy c&a?
    Wszystkie mam obcisłe rurki i juz powoli nie czuje sie komfortowo...
    A obiecałam sobie ze jesli bedzie wszystko dobrze, to wreszcie zaczynam sie oswajać z ciaza, bo muszę przyznać, ze wczesniej bałam sie, ze to wszystko tylko dobry sen i zaraz sie skończy...
    Fajnie, ze juz tyle z nas poczuło ulgę i trzymam kciuki za następne!!!

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Powiedzcie prosze gdzie lepsze ciążowe spodnie?h&m czy c&a?
    Wszystkie mam obcisłe rurki i juz powoli nie czuje sie komfortowo...
    A obiecałam sobie ze jesli bedzie wszystko dobrze, to wreszcie zaczynam sie oswajać z ciaza, bo muszę przyznać, ze wczesniej bałam sie, ze to wszystko tylko dobry sen i zaraz sie skończy...
    Fajnie, ze juz tyle z nas poczuło ulgę i trzymam kciuki za następne!!!

Znam to uczucie ;-) ja powiedziałam sobie, że po wizycie (która już była ;-) 2 tyg temu) kupie sobie spodnie ciążowe...i tak odkładam to... teraz powiedziałam sobie, że po czwartkowej kupię coś a za chwile przeciągnę to do kolejnej wizyty :P

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w H&M ostatnio super kupilam. Wedlug mnie lepsze sa tam niz w c&a

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w normalne spodnie jeszcze spokojnie wchodze :P praktycznie zero brzuszka jeszcze ciazowego a u was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie -2,5kg na wadze i tez zero brzuszka ciążowego, jedynie mój wcześniejszy :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ale w normalne spodnie jeszcze spokojnie wchodze :P praktycznie zero brzuszka jeszcze ciazowego a u was?
    U mnie tez. Leciutko tylko wypchniety jak sie najem.
    Super,ze wszystkie dobre wiesci przyniosly. Ja postaram sie jutro fotke wrzucic :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga taka sama jak przed ciaza :) a brzuszek widać zaokrąglony już konkretnie. Mąż mi to powtarza, szwagierka też, zawsze miałam plasciutki więc chyba dlatego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga na minusie, ale brzuch wystaje, staniki kupiłam rozmiar większe juz miesiac temu, ale najwygodniej mi bez, bo tez powoli za małe...

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja w H&M ostatnio super kupilam. Wedlug mnie lepsze sa tam niz w c&a
    w H&M są lepsze...

To nasz maluch jest malutki w porównaniu do waszych...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt, bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku! <3

Ja wczoraj odebrałam wyniki krwi, moczu itd., mam bakterie w moczu i leukocyty, więc infekcja jakaś jak nic, choć podczas sikania nic a nic mnie nie boli. Morfologia ogólnie w porządku, wyniki wskazują na małą anemię - to podobno fizjologia i norma w ciąży, wszystkiego dowiem się w czwartek, bo w czwartek mam wizytę <3 bardzo, bardzo się denerwuję, a jednocześnie nie mogę już doczekać podglądnięcia maluszka :) to będą dokładnie 4 tygodnie od ostatniej wizyty, więc pewnie mu się trochę urosło!

• Vuko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Halo dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt, bardzo się cieszę, że u Was wszystko w porządku! <3

Ja wczoraj odebrałam wyniki krwi, moczu itd., mam bakterie w moczu i leukocyty, więc infekcja jakaś jak nic, choć podczas sikania nic a nic mnie nie boli. Morfologia ogólnie w porządku, wyniki wskazują na małą anemię - to podobno fizjologia i norma w ciąży, wszystkiego dowiem się w czwartek, bo w czwartek mam wizytę <3 bardzo, bardzo się denerwuję, a jednocześnie nie mogę już doczekać podglądnięcia maluszka :) to będą dokładnie 4 tygodnie od ostatniej wizyty, więc pewnie mu się trochę urosło!
    Eneska ja tez mam leukocyty i misze powtorzyc mocz przez to. U mnie polozna byla w ciazy,bo hemoglobine mam 14,7 :-D

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha w szoku, nie w ciazy

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na następne USG wystarczy jak pójdę w 20 tyg czy lepiej wczesniej?bo to wypadałoby za 2 miesiace dopiero?
    Mam tez termin na 1 lipca ale nie wiem czy isc po raz drugi na prenatalne?chyba bez sensu prawda?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny a na następne USG wystarczy jak pójdę w 20 tyg czy lepiej wczesniej?bo to wypadałoby za 2 miesiace dopiero?
    Mam tez termin na 1 lipca ale nie wiem czy isc po raz drugi na prenatalne?chyba bez sensu prawda?
    Mysle,ze to bez sensu jesli mialas dobre wyniki. Ja nastepna wizyte mam za 5 tyg dopiero.

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zdj z dzis. Siema! :-)
    3ae2706d.jpg

dmuchawiec, Kamila8k, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Giannaa, vincaminor, Pola_x, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mimi87, Liskova, 82agnieszka, nick nieaktualny, Gumisia, nick nieaktualny, Martii, ewka315, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej jakie świetne zdjęcie!

Vuko lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    hym, a mnie ginekolog kazał chodzić co 4 tygodnie.

I teraz idę tak 13 lipca, bo mi się L4 kończy...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko ale super widać! a jaka noga super! :D jakby na leżaku leżało hehe

Vuko lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    ojej jakie świetne zdjęcie!
    Na sam koniec badania sie tak ustawil :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Vuko ale super widać! a jaka noga super! :D jakby na leżaku leżało hehe
    Jak mierzyl mu kosc udowa chyba, to termin wyszedl na Boze Narodzenie hahahha a jak sie przyjrzec,to widac raczke zgieta przy boku i zacisnieta piastke.
    Ja marzylam zeby miec nareszcie fotke na ktorej nasze dziecko nie wyglada jak matwa :-P udalo sie hehe. Kazdej zycze tak udanej sesji zdjeciowej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 22:01

nick nieaktualny, Liskova lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ