X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie wezme moze ta no spe, caly czas czuje takie parcie na "kupke" heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Bądź dobrej myśli...takie bóle zdarzały się wielu dziewczynom, jeśli faktycznie masz dostać okresu to nic na to nie poradzisz...ale zawsze warto spróbować z nospą

• Liskova Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej wiedziałyście, że przy KP można wszystko jeść? I że to mit z tym gotowanym lekkim i niedoprawionym jedzonkiem? I że czekoladę można jeść i wszystko? :D

Tzn wiem, może to nic nowego, ale ja cały czas słyszę, że przy karmieniu to tego nie będę mogła jeść, tamtego też i tego i w ogóle tylko warzywa na parze najlepiej.

A tu psikus, to już przestarzały mit :)

• 82agnieszka Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam!!!!

Martii, Carmen1724, Beatrice, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ja juz marże kiedy będę mogła normalnie jesc, bo teraz w ciazy to tez mi tak sie zmieniły smaki, ze tęsknie za jedzonkiem;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liskova bo to zależy od dziecka :) ja jak córkę urodziłam to jak wyszłam ze szpitala za czekoladę się dorwałam, a sos czosnkowy był na porządku dziennym :D jadłam co chciałam, ale koleżanka nie miała tyle szczęścia, mogła mało co bo dziecko wzdęć dostawało, meeega płakało, uczulenie na skórze wychodziło..

na początek trzeba normalnie i obserwować dziecko :)

• Martii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wiem o czym mówisz :/ Ja dodatkowo jednego dnia coś uwielbiam, a drugiego już nie moge na to patrzec...Przez co mój M robi za oczyszczarkę lodówki, musi zjadać wszystko, czego ja nie daje rady, czy tego chce czy nie. Staram się nie marnować jedzenia ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:

I jak się czujesz?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, to zależy od dziecka i od wrażliwości jego układu pokarmowego. Ja, np. nie mogłam jeść wszystkiego, bo Zuzka miała zaparcia i uczulenie (pediatra zabronił mi czekolady, orzechów, nowalijek, etc.).

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy którąś z Was może kuło na środku podbrzusza? Mam od wczoraj pulsacyjne kilkusekundowe "wbijanie gwoździka", kilka razy trwało to nawet ok 2 min. Dziś coś takiego mnie przebudziło. Nie jest to mega ból, ale czasami aż sobie sykne... Miałam do tej pory takie doznania, ale tylko po bokach,w okolicy jajników, ale to podobno normalne. Plamień nie ma. Dziś doszedł jeszcze ból krzyża. Nie wiem, czy to ma ze sobą coś wspólnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:53

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii też tak mam. Kłucia z tego co wiem są w normie.
    Tam się wszystko przestawia i przesuwa w środku to może zakłuć.

Mam ukłucia, ale są sporadyczne. Mnie to najczęściej boli brzuch jak na okres, ale lżej

Martii lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka, my juz po :-) mierzy malenstwo 6,14cm, przeziernosc 0,76 i kosc nosowa, glowka oraz kosc udowa w normie :-) moje badania ok, poza moczem, w ktorym pojawily sie leukocyty,wiec musze znowu zbadac. Zrobil mi lekarz cytologie i powiedzial,ze bede plamic, bo mi podrazni ta nadzerke. Usg mialam dopochwowe,bo macica w tylozgieciu i kompletnie nie bylo nic widac przez brzuch. Przyszly tatus mial bardzo powazna mine jak ogladal bobasa na usg i tylko mowil mhm mhm jak mu lekarz tlumaczyl. Usg bylo dlugie,bo maly sie wiercil strasznie i ciezko go bylo zlapac. Dostalam az 7 fotek hahaha, w tym jedna super wyrazna,jak z boku widac dzidzie :-) nastepna wizyta 28 lipca

Giannaa, Felicity, iNso87, FasUla, mimi87, anulka557, Carmen1724, Arizona_R, Liskova, Pola_x, eneska, ewka315, Beatrice lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś z mężem zrobiliśmy 16 dużych słoików czereśni... Padam na twarz.

FasUla lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Siemka, my juz po :-) mierzy malenstwo 6,14cm, przeziernosc 0,76 i kosc nosowa, glowka oraz kosc udowa w normie :-) moje badania ok, poza moczem, w ktorym pojawily sie leukocyty,wiec musze znowu zbadac. Zrobil mi lekarz cytologie i powiedzial,ze bede plamic, bo mi podrazni ta nadzerke. Usg mialam dopochwowe,bo macica w tylozgieciu i kompletnie nie bylo nic widac przez brzuch. Przyszly tatus mial bardzo powazna mine jak ogladal bobasa na usg i tylko mowil mhm mhm jak mu lekarz tlumaczyl. Usg bylo dlugie,bo maly sie wiercil strasznie i ciezko go bylo zlapac. Dostalam az 7 fotek hahaha, w tym jedna super wyrazna,jak z boku widac dzidzie :-) nastepna wizyta 28 lipca

To rewelacja ;-) Pochwal się fotkami :D Ja jestem ciekawa jakie duże będzie moje maleństwo na czwartkowej wizycie ;-)

Vuko lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, dziękuję za uspokojenie. :) Jednego dnia jestem zdystansowana i staram się myśleć rozsądnie, a innego panikuję na każde szturchnięcie. Takie kłucia dość intensywne na środku podbrzusza rzadkość. Teraz sobie przypomniałam, że juz takie miałam, w trakcie plamień, gdy miałam krwiaka. Tak to przeżywam, że śniło mi się, że biegam po aptekach i błagam o luteinę bez recepty, bo nie ma mojego lekarza :P harkcore...

Vuko to super! Ten stres juz za tobą. :D

Vuko lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wizytujemy za godzinkę.. 3 Majcie kciuki!

• Martii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    A my wizytujemy za godzinkę.. 3 Majcie kciuki!

Kciukam!!

alexa lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o 17. Zbieram się też powoli. Kurcze ale stres.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie sie, ja swój bede przezywac w poniedziałek. Ale jak już teraz sobie pomysle to boli mnie brzuch.
    Dajcie znac jak najszybciej po wizycie :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam lekkiego stresa.. Ehh. Odezwę się po.

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ