X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja wróciłam z prenatalnego, dzidziuś podrósł troche i dało sie zmierzyć, jest wszystko bardzo dobrze, płci nie dało sie stwierdzić, siedział grzecznie i pozniej tylko sie prężył i machał łapkami, wiec jeden wskaźnik musiałam miec dopochwowe, bo nie chciał sie obrócić;) ale jest wszystko ok, ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku wiec nie robię testów z krwi;)
    Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać pregna dha i następne USG w 20 tyg:)

Cieszę sie bardzo:)
    A mogę wiedzieć dlaczego masz zmienic witaminy? pytam bo też mam pragną plus i w sumie w czwartek zaczynam drugi trymestr

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał ok 48 mm, Przeziernosc 1,1, tętno 171, wymiar dwuciemieniowy 15.
    Tym co maja przed sobą, to radzę, zeby miały ze sobą jakiś napój np ponoć woda gazowana czy moze byc nawet cola, i jak nie bardzo chce podskakiwać, to ponoć to pomaga. Moj sie nie chciał troche obrócić, i musiałam cześć zrobic dopochwowo, ale było wtedy lepiej i wiecej widać. Ogólnie badanie poszło bardzo sprawnie, pewnie jakbym poczekała tydzien, to wiedziałabym wiecej np płeć;) lekarka powiedziała, ze przy zrobieniu testów z krwi pewność wyniesie ok 90 % z tego co pamietam a USG chyba 70%. Lekarka w trakcie poruszała szybko sonda po brzuchu, zeby maluch sie obrócił, ale wtedy tylko kręcił sie i szalał ale dalej leżał ułożony po swojemu;)
    Mam tez termin na 1 lipca ale mysle, ze juz nie pójdę, jak sądzicie?w innej placówce, ale w sumie chyba mi juz wystarczy... Jedynie te tabletki z dha muszę dokupić.
    No i mówiła ze jesli jest jakiś problem, to zeby USG zrobic w 18 tyg, a jesli wyjdzie ładnie, to mozna spokojnie następne w 20tym;)
    Ogólnie to widzę ze moj dzidziuś jest mały, ale chyba mieści sie to wszystko w normie, choć mam nadzieje, ze nie odziedziczy wzrostu po mnie... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn mam brać pregna plus jedna tabletkę i dodatkowo pregna dha tez jedna tabletkę, bo od drugiego trymestru wiecej dha ma byc. Pewnie moga byc jakies inne, no ale taki rodzaj mi poleciła. Jak będziecie miały jakies inne polecone, to dajcie znać;)

• JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no chyba rozmiar ma ok :)
    Właśnie muszę pamiętać o czymś słodkim, jak ostatnio byłam to dr też odsyłał pacjentkę do cukierni obok ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze marketing mają świetny bo większość lekarzy poleca pregna :) i wielkość ma kartę ciąży właśnie od nich przynajmniej na Śląsku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie tak wydaje, a widzę ze to dosc drogie witaminy

Tutaj dziewczyny polecają tez inne, ciekawa jestem ile tych mg dokładnie ma byc dha...

https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/witaminy-dha,1798.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata mysle, ze jak Ty będziesz, to dzidziuś bedzie szalał;) lekarka mówiła ze jak jest tak wczesnie jak ten początek 11 tyg to dzieci śpią jak chomiki;) a potem to juz rożne rzeczy wyczyniają;)

• JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję, tyle czekania to może będzie jakaś nagroda ;) choć brzuch mnie pobolewa od 2 dni, to nie pomaga w zachowaniu spokoju i optymizmu, echhhhhh!

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja i tak biorę ze względu na witaminę D która ma w składzie pregna plus bo nie chce łykać kilku tabletek

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak gniotla na prenatalnych głowica ze miałam później przez dwa dni plamienia których wcześniej nie miałam wiec wątpię że to był przypadek. Ale wszystko się uspokoiło na szczęście :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja tez mam kartę ciazy od pregny, a poprzednia femibion:)

Z kwasem dha jest tez femibion, tylko on ma chyba 400, a pregna jedna tabletka to 250, wiec np. w czasie karmienia brałam 2. A pregna jest najtańsza w rossmanie (tylko nie w każdym jest) chyba po 27 zł, a w aptece 35 płaciłam;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    No ja i tak biorę ze względu na witaminę D która ma w składzie pregna plus bo nie chce łykać kilku tabletek
    Ja właśnie nie wiem jak to jest z tą witaminą D, bo ja sobie kupiłam Prenatal Classic, mówiłam w aptece, że chcę od I trymestru coś. Zażywałam ten Prenatal, aż tu patrzę, a na opakowaniu małym druczkiem adnotacja, że to od II trymestru. Wzięłam opakowanie do gin, ona spojrzała i najpierw mówi, że spokojnie mogę brać, bo b. dobry skład (m.in. dawka 800 kwasu foliowego, więc już Foliku dodatkowo nie brałam) i że okej. Ale potem zobaczyła, że jest dawka witaminy D3 chyba 400 i mówi, żebym jednak kupiła coś na I trymestr, bo ponoć wit. D wprowadza się dopiero w II trymestrze...

Więc poszłam do apteki, mówię że na I trymestr i dostałam Pregnę Plus. Dopiero w domu sprawdziłam, żę też ma wit. D3 (mniej niż w Prenatalu)...

Ale już to olałam, biorę 1x Pregnę i 1x Folik 0,4 i tyle.

Za Pregnę płaciłam chyba 24zł.

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie czy któraś robiła badanie z krwi odczyn coombsa? co to jest za cudo?

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz skierowanie na to razem z innymi badaniami?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Przeziernosc wyszła 1,1
    Super!!!
    Ja idę dziś i boje się strasznie.
    U mnie wiek :-(
    trzymajcie kciuki, pliizzz!

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    hej dziewczyny mam pytanie czy któraś robiła badanie z krwi odczyn coombsa? co to jest za cudo?

Przeciwciała anty D - czyli bandanie na tzn konflikt serologiczny ;-)

mimi87 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    a masz skierowanie na to razem z innymi badaniami?

tak mam ;) morfologia mocz i ten odczyn ale już poczytałam w cenie chodzi o mój konflikt serologiczny i dlatego te badanie

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Super!!!

trzymamy mocno a dzidzia na pewno będzie zdrowa

dorbie lubi tę wiadomość

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Super!!!

Będzie dobrze nie stresuj się ;-) Trzymam kciuki daj znać po wizycie ;-)

dorbie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ