Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Ja wróciłam z prenatalnego, dzidziuś podrósł troche i dało sie zmierzyć, jest wszystko bardzo dobrze, płci nie dało sie stwierdzić, siedział grzecznie i pozniej tylko sie prężył i machał łapkami, wiec jeden wskaźnik musiałam miec dopochwowe, bo nie chciał sie obrócić
ale jest wszystko ok, ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku wiec nie robię testów z krwi;)
Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać pregna dha i następne USG w 20 tyg:)
Cieszę sie bardzo:) -
nick nieaktualnyMiał ok 48 mm, Przeziernosc 1,1, tętno 171, wymiar dwuciemieniowy 15.
Tym co maja przed sobą, to radzę, zeby miały ze sobą jakiś napój np ponoć woda gazowana czy moze byc nawet cola, i jak nie bardzo chce podskakiwać, to ponoć to pomaga. Moj sie nie chciał troche obrócić, i musiałam cześć zrobic dopochwowo, ale było wtedy lepiej i wiecej widać. Ogólnie badanie poszło bardzo sprawnie, pewnie jakbym poczekała tydzien, to wiedziałabym wiecej np płećlekarka powiedziała, ze przy zrobieniu testów z krwi pewność wyniesie ok 90 % z tego co pamietam a USG chyba 70%. Lekarka w trakcie poruszała szybko sonda po brzuchu, zeby maluch sie obrócił, ale wtedy tylko kręcił sie i szalał ale dalej leżał ułożony po swojemu;)
Mam tez termin na 1 lipca ale mysle, ze juz nie pójdę, jak sądzicie?w innej placówce, ale w sumie chyba mi juz wystarczy... Jedynie te tabletki z dha muszę dokupić.
No i mówiła ze jesli jest jakiś problem, to zeby USG zrobic w 18 tyg, a jesli wyjdzie ładnie, to mozna spokojnie następne w 20tym;)
Ogólnie to widzę ze moj dzidziuś jest mały, ale chyba mieści sie to wszystko w normie, choć mam nadzieje, ze nie odziedziczy wzrostu po mnie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No, ja tez mam kartę ciazy od pregny, a poprzednia femibion:)
Z kwasem dha jest tez femibion, tylko on ma chyba 400, a pregna jedna tabletka to 250, wiec np. w czasie karmienia brałam 2. A pregna jest najtańsza w rossmanie (tylko nie w każdym jest) chyba po 27 zł, a w aptece 35 płaciłam;) -
menka wrote:No ja i tak biorę ze względu na witaminę D która ma w składzie pregna plus bo nie chce łykać kilku tabletek
Więc poszłam do apteki, mówię że na I trymestr i dostałam Pregnę Plus. Dopiero w domu sprawdziłam, żę też ma wit. D3 (mniej niż w Prenatalu)...
Ale już to olałam, biorę 1x Pregnę i 1x Folik 0,4 i tyle.
Za Pregnę płaciłam chyba 24zł. -
nick nieaktualny
-
Summerka wrote:a masz skierowanie na to razem z innymi badaniami?
tak mammorfologia mocz i ten odczyn ale już poczytałam w cenie chodzi o mój konflikt serologiczny i dlatego te badanie
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś