X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw ja mam termin porodu na 17.01, wiec poproszę Beatrice, o wpisanie;)

Beatrice, Carmen1724 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam problemu z tym by dostać L4. Czekam na pieniążki z Zusu, ale ja mam na umowie znacznie mniej niż zarabiam. :P Więc dużo nie będzie.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    W tym miesiącu wydam 770 zł na lekarzy! 130 USG, 360 prenatalne, 150 endo, 130 kolejne USG. A gdzie leki? Masakra... Tysiak jak nic.

Oj wiem coś o tym... mój syn jest do tego alergikiem i ostatnia wizyta kosztowała mnie 300zł - 100zł wizyta i 200zł leki, do tego teraz moje wizyty u lekarza i badania ... to jakaś masakra...

A dodam jeszcze jak mój syn dostał skierowanie na wycięcie migdałów to przy okazji musiał mieć drenaż uszu bo woda mu się zebrała ... ta woda zaczyna gęstnieć po około 4 m-cach i dziecko może być głuche jak dość wcześnie się tego nie zoperuje ... wyobraźcie sobie, że termin do szpitala na NFZ najwcześniej był za 9 m-cy w prywatnym płaciłam 600zł (częściowo było to refundowane) i zabieg po 2 m-cach ...teraz co mają zrobić tacy rodzice co ledwo starcza im od 1-go do 1-go ?? Ja nie wiem...

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    O kurcze Gumisia masakra! Jak podobnie ma byc co miesiąc to niezły wydatek ta ciąża! Ja mam na szczęscie większość za darmo, tylko prenatalne 5 stów, potem pewnie jeszcze 1 albo 2 takie lepsze USG i tyle
    Na szczęście do Endo mam iść dopiero jak by mi się wyniki pogorszyły, ale biorę leki więc mam nadzieję że już tam nie trafię. 130 zł USG to co miesiąc. A prenatalne na szczęście tylko raz. No chyba że wyjdzie coś nie tak to amnio... Eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że tak to jest w prywatnych klinikach z dzieciaczkami :( to spory, spory minus.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, to jest jakaś masakra. Ja na wycięcie migdałków czekałam ponad rok, a za ten czas miałam chyba z 6 angin!

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :)

A odnośnie naszego cudownego NFZ to się nawet nie wypowiadam, bo mi się nie chce denerwować :P Jak bym miała czekać na tego NFZetowskiego lekarza nie raz to mogłabym się nie doczekać. To przede wszystkim. O całej reszcie nawet nie ma sensu wspominać. Smutna prawda. Ale składki płacić trzeba ...

km5sio4phkxiw92p.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :)

A odnośnie naszego cudownego NFZ to się nawet nie wypowiadam, bo mi się nie chce denerwować :P Jak bym miała czekać na tego NFZetowskiego lekarza nie raz to mogłabym się nie doczekać. To przede wszystkim. O całej reszcie nawet nie ma sensu wspominać. Smutna prawda. Ale składki płacić trzeba...

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak szybko...i treściwie...moje maleństwo ma sie dobrze, troche podrosło i mija sie z terminem miesiaczki o 2 dni:)
    krwiak nadal jest...ale teraz ma byc latwiej:)

Giannaa, Gumisia, FasUla, vincaminor, anulka557, Aprilia, Pola_x, Liskova, Vuko, mimi87, dorbie, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam wiadomośc a mi wcieło...chcialam powiedziec z moje malenstwo nadrobiło i ma sie dobrze:)

dorbie lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona! <3 Strasznie się cieszę!!!

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z prenatalnego, dzidziuś podrósł troche i dało sie zmierzyć, jest wszystko bardzo dobrze, płci nie dało sie stwierdzić, siedział grzecznie i pozniej tylko sie prężył i machał łapkami, wiec jeden wskaźnik musiałam miec dopochwowe, bo nie chciał sie obrócić;) ale jest wszystko ok, ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku wiec nie robię testów z krwi;)
    Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać pregna dha i następne USG w 20 tyg:)

Cieszę sie bardzo:)

Arizona_R, Giannaa, Carmen1724, eneska, anulka557, Pola_x, Liskova, mimi87, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z prenatalnego i wszystko ok:) dzidziuś podrósł o pare dni i dało sie zmierzyć;) ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku, wiec nie robię testów z krwi. Dzidziuś był bardzo spokojny, troche sie tylko prężył i machał łapkami, wiec cześć trzeba było zmierzyć dopochwowo, ale wszystko wyszło bardzo dobrze.
    Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać jedna tabletkę pregna dha i na USG przyjść w 20 tyg:)

Cieszę sie bardzo;)

Hikaru, Kamila8k, Felicity lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja wróciłam z prenatalnego, dzidziuś podrósł troche i dało sie zmierzyć, jest wszystko bardzo dobrze, płci nie dało sie stwierdzić, siedział grzecznie i pozniej tylko sie prężył i machał łapkami, wiec jeden wskaźnik musiałam miec dopochwowe, bo nie chciał sie obrócić;) ale jest wszystko ok, ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku wiec nie robię testów z krwi;)
    Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać pregna dha i następne USG w 20 tyg:)

Cieszę sie bardzo:)

Super ;-) A jaki duży jest dzidziuś wiesz ?

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś forum szwankuje... postów nie widać albo wysyła je dwa razy :/

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4,9 wiec nie jest bardzo duży, ale dało sie wykonać USG, wyszło ze to 11 t i 5 d według USG, wiec troche nadrobił

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziernosc wyszła 1,1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 20:41

dorbie lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja wróciłam z prenatalnego i wszystko ok:) dzidziuś podrósł o pare dni i dało sie zmierzyć;) ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku, wiec nie robię testów z krwi. Dzidziuś był bardzo spokojny, troche sie tylko prężył i machał łapkami, wiec cześć trzeba było zmierzyć dopochwowo, ale wszystko wyszło bardzo dobrze.
    Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać jedna tabletkę pregna dha i na USG przyjść w 20 tyg:)

Cieszę sie bardzo;)

Cieszę się, że wszystko dobrze :)

Co do kosztów i NFZ- ja wydawałam miesięcznie ogromne kwoty na lekarzy, leki i badania. Teraz gdy jestem w ciąży jest tego 2x więcej ale wykupiłam sobie pakiet medyczny i polecam Wam takie rozwiązanie, jeśli wiecie że dużo przed Wami kosztów związanych z leczeniem itp.

FasUla lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam pakiet, ale dzis poszłam prywatnie, bo to pierwsze takie USG;) nie zależało mi na 4 D, tylko raz pani doktor włączyła, mam tez filmik, maz tez mógł byc, ale mysle ze potem będę juz chodziła z mojej placówki, ale teraz na pewno mnie to wszystko uspokoiło i cieszę sie ze byłam, a lekarka polecana przez mojego gin prowadzącego, bo on nie robi genetycznych.
    Ale pakiet to dobra sprawa, bo u mnie na NFZ nawet morfologia w ciazy i inne badania z krwi itd sa płatne, a na USG terminy co 3 tygodnie w najlepszym wypadku

• JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super FasUla :) fajnie, ze masz z głowy i dzidziuś zdrowy :) Jakie miał wymiary?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ