Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gumisia wrote:W tym miesiącu wydam 770 zł na lekarzy! 130 USG, 360 prenatalne, 150 endo, 130 kolejne USG. A gdzie leki? Masakra... Tysiak jak nic.
Oj wiem coś o tym... mój syn jest do tego alergikiem i ostatnia wizyta kosztowała mnie 300zł - 100zł wizyta i 200zł leki, do tego teraz moje wizyty u lekarza i badania ... to jakaś masakra...
A dodam jeszcze jak mój syn dostał skierowanie na wycięcie migdałów to przy okazji musiał mieć drenaż uszu bo woda mu się zebrała ... ta woda zaczyna gęstnieć po około 4 m-cach i dziecko może być głuche jak dość wcześnie się tego nie zoperuje ... wyobraźcie sobie, że termin do szpitala na NFZ najwcześniej był za 9 m-cy w prywatnym płaciłam 600zł (częściowo było to refundowane) i zabieg po 2 m-cach ...teraz co mają zrobić tacy rodzice co ledwo starcza im od 1-go do 1-go ?? Ja nie wiem... -
JATA wrote:O kurcze Gumisia masakra! Jak podobnie ma byc co miesiąc to niezły wydatek ta ciąża! Ja mam na szczęscie większość za darmo, tylko prenatalne 5 stów, potem pewnie jeszcze 1 albo 2 takie lepsze USG i tyle
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję udanych wizyt!
A odnośnie naszego cudownego NFZ to się nawet nie wypowiadam, bo mi się nie chce denerwowaćJak bym miała czekać na tego NFZetowskiego lekarza nie raz to mogłabym się nie doczekać. To przede wszystkim. O całej reszcie nawet nie ma sensu wspominać. Smutna prawda. Ale składki płacić trzeba ...
-
Gratuluję udanych wizyt!
A odnośnie naszego cudownego NFZ to się nawet nie wypowiadam, bo mi się nie chce denerwowaćJak bym miała czekać na tego NFZetowskiego lekarza nie raz to mogłabym się nie doczekać. To przede wszystkim. O całej reszcie nawet nie ma sensu wspominać. Smutna prawda. Ale składki płacić trzeba...
-
nick nieaktualnytak szybko...i treściwie...moje maleństwo ma sie dobrze, troche podrosło i mija sie z terminem miesiaczki o 2 dni:)
krwiak nadal jest...ale teraz ma byc latwiej:)Giannaa, Gumisia, FasUla, vincaminor, anulka557, Aprilia, Pola_x, Liskova, Vuko, mimi87, dorbie, ewka315 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wróciłam z prenatalnego, dzidziuś podrósł troche i dało sie zmierzyć, jest wszystko bardzo dobrze, płci nie dało sie stwierdzić, siedział grzecznie i pozniej tylko sie prężył i machał łapkami, wiec jeden wskaźnik musiałam miec dopochwowe, bo nie chciał sie obrócić
ale jest wszystko ok, ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku wiec nie robię testów z krwi;)
Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać pregna dha i następne USG w 20 tyg:)
Cieszę sie bardzo:)Arizona_R, Giannaa, Carmen1724, eneska, anulka557, Pola_x, Liskova, mimi87, ewka315 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wróciłam z prenatalnego i wszystko ok:) dzidziuś podrósł o pare dni i dało sie zmierzyć
ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku, wiec nie robię testów z krwi. Dzidziuś był bardzo spokojny, troche sie tylko prężył i machał łapkami, wiec cześć trzeba było zmierzyć dopochwowo, ale wszystko wyszło bardzo dobrze.
Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać jedna tabletkę pregna dha i na USG przyjść w 20 tyg:)
Cieszę sie bardzo;)Hikaru, Kamila8k, Felicity lubią tę wiadomość
-
FasUla wrote:Ja wróciłam z prenatalnego, dzidziuś podrósł troche i dało sie zmierzyć, jest wszystko bardzo dobrze, płci nie dało sie stwierdzić, siedział grzecznie i pozniej tylko sie prężył i machał łapkami, wiec jeden wskaźnik musiałam miec dopochwowe, bo nie chciał sie obrócić
ale jest wszystko ok, ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku wiec nie robię testów z krwi;)
Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać pregna dha i następne USG w 20 tyg:)
Cieszę sie bardzo:)
SuperA jaki duży jest dzidziuś wiesz ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:Ja wróciłam z prenatalnego i wszystko ok:) dzidziuś podrósł o pare dni i dało sie zmierzyć
ryzyko wyszło jeszcze mniejsze niż według wieku, wiec nie robię testów z krwi. Dzidziuś był bardzo spokojny, troche sie tylko prężył i machał łapkami, wiec cześć trzeba było zmierzyć dopochwowo, ale wszystko wyszło bardzo dobrze.
Dodatkowo jesli biorę pregna plus to od drugiego trymestru mam brać jedna tabletkę pregna dha i na USG przyjść w 20 tyg:)
Cieszę sie bardzo;)
Cieszę się, że wszystko dobrze
Co do kosztów i NFZ- ja wydawałam miesięcznie ogromne kwoty na lekarzy, leki i badania. Teraz gdy jestem w ciąży jest tego 2x więcej ale wykupiłam sobie pakiet medyczny i polecam Wam takie rozwiązanie, jeśli wiecie że dużo przed Wami kosztów związanych z leczeniem itp.FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez mam pakiet, ale dzis poszłam prywatnie, bo to pierwsze takie USG;) nie zależało mi na 4 D, tylko raz pani doktor włączyła, mam tez filmik, maz tez mógł byc, ale mysle ze potem będę juz chodziła z mojej placówki, ale teraz na pewno mnie to wszystko uspokoiło i cieszę sie ze byłam, a lekarka polecana przez mojego gin prowadzącego, bo on nie robi genetycznych.
Ale pakiet to dobra sprawa, bo u mnie na NFZ nawet morfologia w ciazy i inne badania z krwi itd sa płatne, a na USG terminy co 3 tygodnie w najlepszym wypadku