X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jak kogoś stać to lepiej iść do prywatnego szpitala... Nie mówię, że wszystkie Państwowe są złe ale ja bym nie zaryzykowała kolejnych złych przeżyć przy drugim porodzie. Jednak w prywatnym szpitalu skaczą koło Ciebie i widzisz, że sie interesują.

Ja byłam z młodym wyciąć migdałki w prywatnym szpitalu... słuchajcie cud miód ...własna sala z toaletą i bezpłatnym tv ;-) Lekarze przychodzą rozmawiają zaglądają pytają o samopoczucie ehhh bez porównania... ale może w innych miastach szpitale lepiej wyglądają i opieka ...to już Wy same musicie wiedzieć jakie standardy ma Wasz szpital... mojemu mówię kategorycznie nie...
    ja cały czas się zastanawiam nad prywatną kliniką.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego do lekarza chodzę prywatnie, bo całkiem inna opieka niestety.

• Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Masakra Gianna współczuje:( moja koleżanka tez miała problem z łożyskiem, pózniej przekraczali jej krew, brała antybiotyki i w ogóle mogła tego nie przeżyć...

Bo to jest tak, że oni po porodzie oglądają to łożysko czy wyszło całe...ale nie zawsze wszytko zobaczą ... i zadowoleni.. ja zgłaszałam im, że mocno krwawię i mam skurcze ale olali to dopiero jak się krwią porządnie zalałam to aż personel się blady zrobił ... ale mi krwi nie dali nawet nie zrobili żadnych badań... na szczęście wylizałam się z tego sama ;-) Ale ten jeden dzień był jednym z najdłuższym w moim życiu urodziłam o 7:20 do następnego dnia nikt z rodziny mnie nie widział nawet mąż bo na sale nikt nie mógł wejść a ja nie byłam wstanie wyjść z łóżka...

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej mamie przy pierwszym porodzie nie wyciagneli lozyska, wyslali do domu, a ona ledwo zyla, nie miala sily chodzic. Moj tato ja wlozyl do wanny zeby ja umyc, a tam krwotok ze skrzepami jak piesc. Wiozl ja do szpitala i ledwo ja odratowali. Pozniej sie bala wlasnie jak zaszla ze mna w ciaze

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatne kliniki mają jeden podstawowy minus - zazwyczaj nie mają oddziałów noworodkowych. Każdy dzidziuś z problemami jest transportowany do innego szpitala, a to jest właśnie moment największego zagrożenia dla noworodka. Tak mi powiedział teść pediatra jak rozważałam szpital medicover na cc.

Vuko, Summerka lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i powiedzcie mi za co my płacimy te składki zdrowotne??? Za to, żeby chodzić po prywatnych lekarzach ? Klinikach ? Jestem za sprywatyzowaniem służby zdrowia ... może wtedy poziom opieki byłby na wyższym poziomie ...

FasUla lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi oczywiście o specjalistyczny oddział neonatologiczny

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No i powiedzcie mi za co my płacimy te składki zdrowotne??? Za to, żeby chodzić po prywatnych lekarzach ? Klinikach ? Jestem za sprywatyzowaniem służby zdrowia ... może wtedy poziom opieki byłby na wyższym poziomie ...
    Ja nie wiem...dla mnie też jest to złodziejstwo. Śmiałam się, że jest jeden plus z moich pobytów w szpitalu w ciąży- chociaż trochę na ZUSie sobie odbiłam! Bo tak to u lekarza państwowego byłam ostatnio z 8 lat temu.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Prywatne kliniki mają jeden podstawowy minus - zazwyczaj nie mają oddziałów noworodkowych. Każdy dzidziuś z problemami jest transportowany do innego szpitala, a to jest właśnie moment największego zagrożenia dla noworodka. Tak mi powiedział teść pediatra jak rozważałam szpital medicover na cc.

A to aż dziwne ...

Vuko To jest jakaś masakra... nie zdają sobie sprawy, że tak mogą kobiety życia pozbawić :( Moja kuzynka która rodziła rok wcześniej w tym samym szpitalu co ja też dostała krwotoku bo jej coś zostawili ...

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam to mi się odechciewa. :P Hehehe, no ale nie każdy poród jest traumatyczny na szczęście. ;)

JATA lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ja nie wiem...dla mnie też jest to złodziejstwo. Śmiałam się, że jest jeden plus z moich pobytów w szpitalu w ciąży- chociaż trochę na ZUSie sobie odbiłam! Bo tak to u lekarza państwowego byłam ostatnio z 8 lat temu.

Przynajmniej ZUS nam teraz płaci na zwolnieniach i odbieramy swoje pieniądze wpakowane w składki :D :D :D

JATA lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, pobierają tyle kasy na składki, a opieka na NFZ jest pożal się Boże... Do tego kolejka do endokrynologa w moim mieście - czas oczekiwania 3 lata!!!! A jak bym nie miała kasy iść prywatnie to co? Mam sobie chodzić z tą niedoczynnością i poronić? :(

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Jak tak czytam to mi się odechciewa. :P Hehehe, no ale nie każdy poród jest traumatyczny na szczęście. ;)

Oczywiście, że nie każdy wiec nie ma co się stresować ... ;-)

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Przynajmniej ZUS nam teraz płaci na zwolnieniach i odbieramy swoje pieniądze wpakowane w składki :D :D :D
    Mi tam jeszcze nic nie zapłacił hahaha czekam ciągle :D

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu wydam 770 zł na lekarzy! 130 USG, 360 prenatalne, 150 endo, 130 kolejne USG. A gdzie leki? Masakra... Tysiak jak nic.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:

Jeszcze chwila :D A poczujesz gotówkę wprost z ZUSu :P

Najlepsze jest to, że lekarze nie chcą dawać zwolnień...pracuj w ciąży do 9 m-ca, a to jest jedyny moment tak naprawdę żeby wyciągnąć z ZUSu swoje pieniądze ;-) To tak pół żartem pół serio ;-)

JATA lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:

Najlepsze jest to, że lekarze nie chcą dawać zwolnień...pracuj w ciąży do 9 m-ca, a to jest jedyny moment tak naprawdę żeby wyciągnąć z ZUSu swoje pieniądze ;-) To tak pół żartem pół serio ;-)

a.png
    a.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Jata, miałam to napisać, ze w prywatnym szpitalu, w razie komplikacji z dzieckiem, przewożą je gdzie indziej, a Ty zostajesz w strachu i bez informacji;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Gumisia masakra! Jak podobnie ma byc co miesiąc to niezły wydatek ta ciąża! Ja mam na szczęscie większość za darmo, tylko prenatalne 5 stów, potem pewnie jeszcze 1 albo 2 takie lepsze USG i tyle

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:

Na szczescie nie moga odmowic wydania l4 w ciazy

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ