X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dłuuuugie nogi, to musi być dziewczyna hahah :D

mimi87 lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Bedzie chlopak, tak czuje. Po tatusiu 195cm;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Bedzie chlopak, tak czuje. Po tatusiu 195cm;-)
    no to jak tak to pasuje :) oby był :) ja czuję, że córa, a jak mi gin powie, że nie to do drugiego pójdę bo nie uwierzę hahah jeszcze mnie ani razu moja intuicja nie zawiodła :P

Vuko, eneska lubią tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    no to jak tak to pasuje :) oby był :) ja czuję, że córa, a jak mi gin powie, że nie to do drugiego pójdę bo nie uwierzę hahah jeszcze mnie ani razu moja intuicja nie zawiodła :P
    Ja mam z mężem przeczucie, że syn... ale córka też fajnie jak będzie...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Ja mam z mężem przeczucie, że syn... ale córka też fajnie jak będzie...
    wiadomo, ja tak żartem piszę :) jak będzie chłopak to też fajnie, mam już i synka i córkę to jakiegoś dużego parcia nie mam na płeć :) ważne,żeby zdrowe było :)

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Hahaha w szoku, nie w ciazy
    ja mam nisko hemoglobinę - 12. niby norma dla ciężarnych od 11, no ale to i tak przy dolnej granicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tvn24bis.pl/prawo,82/17-zl-zasilku-dla-matek-prowadzacych-firme,554035.html
    to tak odnośnie ostatniej naszej rozmowy

dorbie lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    http://tvn24bis.pl/prawo,82/17-zl-zasilku-dla-matek-prowadzacych-firme,554035.html
    to tak odnośnie ostatniej naszej rozmowy
    Najśmieszniejsze jest to, że nawet jeśli ten 1000 zł do wyrównania byłby faktem (bo jak na razie to legislacyjne science-fiction) to i tak matki na dg z preferencyjnymi składkami są udupione, bo w końcu obowiązkową składkę zdrowotną zapłacić trzeba. Prawie 300 zł. Zostaje 700. Kobieta bezrobotna z palcem w bucie dostanie tysiaka, nic nie będzie musiała odprowadzać i jeszcze między innymi z tych składek, które ja zapłacę będzie się leczyć na NFZ.
    Chore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 23:28

anulka557, eneska lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg prenatalnym, które wyszło ok. NT 1,73, kość nosowa ok. Wszystkie narzady ok.Wynik testu Pappa mam 15.07
    Maluch ma 6,0cm i razem z k,udowa daje termin o 6 dni szybciej tj 1.01,16 :-)

Liskova, Pola_x, Giannaa, Vuko, FasUla, Martii, Carmen1724, Felicity, anulka557, eneska, ewka315, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ja po usg prenatalnym, które wyszło ok. NT 1,73, kość nosowa ok. Wszystkie narzady ok.Wynik testu Pappa mam 15.07
    Maluch ma 6,0cm i razem z k,udowa daje termin o 6 dni szybciej tj 1.01,16 :-)

Super ;-) A widzisz tak się stresowałaś a wyniki wyszły super ... Mam nadzieje tylko, że ta PAPPA Ci nie namąci ;-)

Dziewczyny...ja nie wiem jak sobie radzić z zatrzymywaniem wody ... w ciągu dwóch dni 2 kg więcej na wadze ...to jest niemożliwe żeby tak szybko przytyć ...ja ostatnio bardzo mało pije bo nie bardzo mogę w siebie zmusić do picia wody a soki omijam. Jestem przerażona rano ledwo zdjęłam obrączkę. W pierwszej ciąży nie wiem ile wody miałam ale też wydaje mi się, że cholernie dużo skoro po porodzie i pobycie 3 dni w szpitalu miałam 13 kg mniej ... jak staje na wadze i widzę te dodatkowe kg to moja podświadomość mi mówi..."znowu przytyłaś" to aż doła łapie bo staram się przytyć jak najmniej a nie tak jak w pierwszej ciąży... dodam, że moja waga wyjściowa i tak była zbyt wysoka a tu na wadze dzisiaj 8 kg więcej...a ja nadal chodzę w swoich ciuchach wiec gdzie są te kilogramy ?? Ja mam już obsesje na punkcie swojej wagi...

dorbie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez cala noc goraczka prawie 39, ten wstretny apap nic nie pomagal, teraz dalej to samo, nie bola mnie piersi, a wczoraj nie moglam ich tyknac, zrobilam dzis test i druga kreska jest slabsza od wczorajszej, tzn chyba tykko jedno :-( plamien nie man poki co

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dziewczyny przez cala noc goraczka prawie 39, ten wstretny apap nic nie pomagal, teraz dalej to samo, nie bola mnie piersi, a wczoraj nie moglam ich tyknac, zrobilam dzis test i druga kreska jest slabsza od wczorajszej, tzn chyba tykko jedno :-( plamien nie man poki co

To idź do lekarza... my nic więcej Ci nie pomożemy.

Liskova, anulka557 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Robilas bete? Bo wczoraj chyba mialas termin @,jesli dobrze pamietam. To zrob bete dzis i w pt. My niestety nie mozemy pomoc....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 07:52

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Super ;-) A widzisz tak się stresowałaś a wyniki wyszły super ... Mam nadzieje tylko, że ta PAPPA Ci nie namąci ;-)

Dziewczyny...ja nie wiem jak sobie radzić z zatrzymywaniem wody ... w ciągu dwóch dni 2 kg więcej na wadze ...to jest niemożliwe żeby tak szybko przytyć ...ja ostatnio bardzo mało pije bo nie bardzo mogę w siebie zmusić do picia wody a soki omijam. Jestem przerażona rano ledwo zdjęłam obrączkę. W pierwszej ciąży nie wiem ile wody miałam ale też wydaje mi się, że cholernie dużo skoro po porodzie i pobycie 3 dni w szpitalu miałam 13 kg mniej ... jak staje na wadze i widzę te dodatkowe kg to moja podświadomość mi mówi..."znowu przytyłaś" to aż doła łapie bo staram się przytyć jak najmniej a nie tak jak w pierwszej ciąży... dodam, że moja waga wyjściowa i tak była zbyt wysoka a tu na wadze dzisiaj 8 kg więcej...a ja nadal chodzę w swoich ciuchach wiec gdzie są te kilogramy ?? Ja mam już obsesje na punkcie swojej wagi...
    A probowalas pic rumianek? Moze kup tez wyciag z pietruszki, jedno i drugie dziala moczopednie i wspomaga wydalanie wody. No i koniecznie pij. Sprobuj z cytryna i odrobina cukru jak sama woda Ci nie wchodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 07:55

Giannaa lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i pięknych szkrabów! :)

jusiak jak Ci się gorączka utrzymuje to idź do lekarza.

alexa lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A probowalas pic rumianek? Moze kup tez wyciag z pietruszki, jedno i drugie dziala moczopednie i wspomaga wydalanie wody. No i koniecznie pij. Sprobuj z cytryna i odrobina cukru jak sama woda Ci nie wchodzi

Nie próbowałam pić rumianku... no cóż muszę spróbować zrobić cokolwiek...

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka inna mala rozkmine. Bo pytalam poloznej czy powinnam wlaczyc jakies witaminy w 2trymestrze, a ona mi powiedziala,ze w ogole nie jest zwolenniczka sztucznej suplementacji, zwlaszcza w okresie letnim. A poniewaz ja mam super wyniki morfologii, to w ogole by mi nie polecala na chwile obecna brac witamin sztucznych jakichkolwiek (poza kwasem foliowym oczywiscie)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Nie próbowałam pić rumianku... no cóż muszę spróbować zrobić cokolwiek...
    Pij chociaz filizanke dziennie

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A to zdj z dzis. Siema! :-)
    3ae2706d.jpg

jakie ładne kolanka ;) mojego maleństwa to nawet nie dało się zbadać dł kości udowej tak się wiercił ;p

Vuko, Arizona_R lubią tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    liskova bo to zależy od dziecka :) ja jak córkę urodziłam to jak wyszłam ze szpitala za czekoladę się dorwałam, a sos czosnkowy był na porządku dziennym :D jadłam co chciałam, ale koleżanka nie miała tyle szczęścia, mogła mało co bo dziecko wzdęć dostawało, meeega płakało, uczulenie na skórze wychodziło..

na początek trzeba normalnie i obserwować dziecko :)
    No ale właśnie podobno te wzdęcia nie są od jedzenia, tylko od niedojrzałego układu pokarmowego :) Więc nie ma znaczenia, co jadła. Tak samo jak zaparcia. Jedynie co, to na alergeny trzeba uważać, bo one właśnie podobno przenikają do krwi.
    Martii wrote:
    Viki, dziękuję za uspokojenie. :) Jednego dnia jestem zdystansowana i staram się myśleć rozsądnie, a innego panikuję na każde szturchnięcie.
    To identycznie jak ja. Jednego dnia luz blues, wszystko jest okej, nawet się cieszę, że czuję się dobrze, a innego się zamartwiam czemu brzuch taki mały, czemu objawy ustąpiły itd. Zwariować idzie :D
    FasUla wrote:
    Powiedzcie prosze gdzie lepsze ciążowe spodnie?h&m czy c&a?
    Wszystkie mam obcisłe rurki i juz powoli nie czuje sie komfortowo...
    A obiecałam sobie ze jesli bedzie wszystko dobrze, to wreszcie zaczynam sie oswajać z ciaza, bo muszę przyznać, ze wczesniej bałam sie, ze to wszystko tylko dobry sen i zaraz sie skończy...
    Fajnie, ze juz tyle z nas poczuło ulgę i trzymam kciuki za następne!!!
    Ja nie mam typowo ciążowych spodni, za to w C&A kupiłam sobie długie haremki i w nich chodzę (luźne, na gumce u góry) i do tego też na gumce krótkie spodnie + rybaczki i dwie sukienki.
    Do pracy mam fajne spodnie z Mango, też nie typowo ciążowe, ale są na gumce, którą się wysoko podciąga, więc są bardzo wygodne :) O te:
    http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/odziez/spodnie/spodnie-loly4/?
    id=41015658_99&n=1&s=prendas.pantalones&ident=0__0_1425244264090&ts=1425244264090
    baaaardzo Wam polecam! Link podzieliłam na dwie cześci, bo za długi :)
    Jakbyś legginsy ciążowe chciała, to ponoć w HMie są najlepsze :)
    Beatrice wrote:
    Ale w normalne spodnie jeszcze spokojnie wchodze :P praktycznie zero brzuszka jeszcze ciazowego a u was?
    U mnie brzuszek jest, ale minimalny. Widzę go w sumie ja i mąż, tak jak ktoś nie wie, że jestem w ciąży, to na pewno by się nie domyślił :)
    Chyba, że ubiorę b. obcisłą bluzkę i jest wieczór, to prędzej, bo jelita idą do przodu po całym dniu :P

Na wadze jestem już na plusie, ale ja szybko przytyłam jak mi TSH skoczyło do góry. Odkąd biorę Letrox, to przestałam tyć, a nawet delikatnie coś spadło, więc upatruję winy jednak w tej tarczycy. Natomiast nie jestem na tym etapie, co przed ciążą.
    anulka557 wrote:
    Albo koszykarz :D
    Vuko wrote:
    Ja mam taka inna mala rozkmine. Bo pytalam poloznej czy powinnam wlaczyc jakies witaminy w 2trymestrze, a ona mi powiedziala,ze w ogole nie jest zwolenniczka sztucznej suplementacji, zwlaszcza w okresie letnim. A poniewaz ja mam super wyniki morfologii, to w ogole by mi nie polecala na chwile obecna brac witamin sztucznych jakichkolwiek (poza kwasem foliowym oczywiscie)

Bo jest w tym trochę racji. Jak się ma dobre wyniki, zdrowo się odżywiasz, jesz dużo warzyw i owoców, to tak naprawdę to powinno wystarczyć.
    Ja jednak mam trochę stracha, bo owszem, dobrze się odżywiam, ale nie mam pewności, czy dostarczam WSZYSTKICH witamin potrzebnych dla dziecka, akurat w okreslonej ilości.
    Z drugiej strony trzeba też pamiętać, że położna ma doświadczenie, bo jednak już jakiś czas pracuje w zawodzie, więc też wie, co mówi.

A tak to widzisz, co lekarz i położna to inne zdanie. Mi gin od razu powiedziała na pierwszej wizycie, że mam brać witaminy.

Eneska będziesz mieć teraz w czwartek USG prenatalne?

Gianna przede wszystkim musisz pić duże ilości wody. To takie paradoksalne, bo woda się zatrzymuje, a tu każą pić jeszcze więcej, ale tak jest :) Więc te 2l wypijaj.
    Poza tym świetna na spędzenie wody z organizmu jest pokrzywa, pij 1 kubek dziennie, najlepiej nie kupuj herbatki ekspresowej, tylko w zielarskim kup suszone zioła i zaparzaj.

Do tego koktajle z pietruszką (natką) są rewelacyjne i to kopalnia witamin.

Jedz też warzywa, owoce bogate w wodę, np. ogórki, arbuzy.

Ogórek super się nadaje do koktajlu albo też do wody: woda, cytryna/limonka i ogórek, polecam.

Możesz sobie też kupić nasiona chia, bardzo polecam, też świetnie nawilżają, mają taką żelową konsystencją. Z nasion chia albo zrób sobie napój z wodą (chia fresca - zobacz tutaj: http://ervegan.com/2015/03/chia-fresca-orzezwiajacy-napoj-z-nasionami-chia/) albo rób sobie puddingi: 2-3 łyżki nasion chia zalej na noc mlekiem, ja zalewam 50g kokosowego i 100-150g mleka zwykłego. Ziarenka napęcznieją od mleka i będą żelowały. Rano sobie dodaj do tego świeże owoce, jakiś cynamon, miód i wcinaj - samo zrobie :)

Giannaa, FasUla lubią tę wiadomość

‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ