Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVuko wrote:Bedzie chlopak, tak czuje. Po tatusiu 195cm;-)
oby był
ja czuję, że córa, a jak mi gin powie, że nie to do drugiego pójdę bo nie uwierzę hahah jeszcze mnie ani razu moja intuicja nie zawiodła
Vuko, eneska lubią tę wiadomość
-
anulka557 wrote:no to jak tak to pasuje
oby był
ja czuję, że córa, a jak mi gin powie, że nie to do drugiego pójdę bo nie uwierzę hahah jeszcze mnie ani razu moja intuicja nie zawiodła
-
nick nieaktualnyKamila8k wrote:Ja mam z mężem przeczucie, że syn... ale córka też fajnie jak będzie...
jak będzie chłopak to też fajnie, mam już i synka i córkę to jakiegoś dużego parcia nie mam na płeć
ważne,żeby zdrowe było
Vuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
eneska wrote:http://tvn24bis.pl/prawo,82/17-zl-zasilku-dla-matek-prowadzacych-firme,554035.html
to tak odnośnie ostatniej naszej rozmowy
Chore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 23:28
anulka557, eneska lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnyJa po usg prenatalnym, które wyszło ok. NT 1,73, kość nosowa ok. Wszystkie narzady ok.Wynik testu Pappa mam 15.07
Maluch ma 6,0cm i razem z k,udowa daje termin o 6 dni szybciej tj 1.01,16Liskova, Pola_x, Giannaa, Vuko, FasUla, Martii, Carmen1724, Felicity, anulka557, eneska, ewka315, Arizona_R lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ja po usg prenatalnym, które wyszło ok. NT 1,73, kość nosowa ok. Wszystkie narzady ok.Wynik testu Pappa mam 15.07
Maluch ma 6,0cm i razem z k,udowa daje termin o 6 dni szybciej tj 1.01,16
SuperA widzisz tak się stresowałaś a wyniki wyszły super ... Mam nadzieje tylko, że ta PAPPA Ci nie namąci
Dziewczyny...ja nie wiem jak sobie radzić z zatrzymywaniem wody ... w ciągu dwóch dni 2 kg więcej na wadze ...to jest niemożliwe żeby tak szybko przytyć ...ja ostatnio bardzo mało pije bo nie bardzo mogę w siebie zmusić do picia wody a soki omijam. Jestem przerażona rano ledwo zdjęłam obrączkę. W pierwszej ciąży nie wiem ile wody miałam ale też wydaje mi się, że cholernie dużo skoro po porodzie i pobycie 3 dni w szpitalu miałam 13 kg mniej ... jak staje na wadze i widzę te dodatkowe kg to moja podświadomość mi mówi..."znowu przytyłaś" to aż doła łapie bo staram się przytyć jak najmniej a nie tak jak w pierwszej ciąży... dodam, że moja waga wyjściowa i tak była zbyt wysoka a tu na wadze dzisiaj 8 kg więcej...a ja nadal chodzę w swoich ciuchach wiec gdzie są te kilogramy ?? Ja mam już obsesje na punkcie swojej wagi...dorbie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny przez cala noc goraczka prawie 39, ten wstretny apap nic nie pomagal, teraz dalej to samo, nie bola mnie piersi, a wczoraj nie moglam ich tyknac, zrobilam dzis test i druga kreska jest slabsza od wczorajszej, tzn chyba tykko jedno
plamien nie man poki co
-
jusiakpp wrote:Dziewczyny przez cala noc goraczka prawie 39, ten wstretny apap nic nie pomagal, teraz dalej to samo, nie bola mnie piersi, a wczoraj nie moglam ich tyknac, zrobilam dzis test i druga kreska jest slabsza od wczorajszej, tzn chyba tykko jedno
plamien nie man poki co
To idź do lekarza... my nic więcej Ci nie pomożemy.Liskova, anulka557 lubią tę wiadomość
-
jusiakpp wrote:Dziewczyny przez cala noc goraczka prawie 39, ten wstretny apap nic nie pomagal, teraz dalej to samo, nie bola mnie piersi, a wczoraj nie moglam ich tyknac, zrobilam dzis test i druga kreska jest slabsza od wczorajszej, tzn chyba tykko jedno
plamien nie man poki co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 07:52
-
Giannaa wrote:Super
A widzisz tak się stresowałaś a wyniki wyszły super ... Mam nadzieje tylko, że ta PAPPA Ci nie namąci
Dziewczyny...ja nie wiem jak sobie radzić z zatrzymywaniem wody ... w ciągu dwóch dni 2 kg więcej na wadze ...to jest niemożliwe żeby tak szybko przytyć ...ja ostatnio bardzo mało pije bo nie bardzo mogę w siebie zmusić do picia wody a soki omijam. Jestem przerażona rano ledwo zdjęłam obrączkę. W pierwszej ciąży nie wiem ile wody miałam ale też wydaje mi się, że cholernie dużo skoro po porodzie i pobycie 3 dni w szpitalu miałam 13 kg mniej ... jak staje na wadze i widzę te dodatkowe kg to moja podświadomość mi mówi..."znowu przytyłaś" to aż doła łapie bo staram się przytyć jak najmniej a nie tak jak w pierwszej ciąży... dodam, że moja waga wyjściowa i tak była zbyt wysoka a tu na wadze dzisiaj 8 kg więcej...a ja nadal chodzę w swoich ciuchach wiec gdzie są te kilogramy ?? Ja mam już obsesje na punkcie swojej wagi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 07:55
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Vuko wrote:A probowalas pic rumianek? Moze kup tez wyciag z pietruszki, jedno i drugie dziala moczopednie i wspomaga wydalanie wody. No i koniecznie pij. Sprobuj z cytryna i odrobina cukru jak sama woda Ci nie wchodzi
Nie próbowałam pić rumianku... no cóż muszę spróbować zrobić cokolwiek... -
Ja mam taka inna mala rozkmine. Bo pytalam poloznej czy powinnam wlaczyc jakies witaminy w 2trymestrze, a ona mi powiedziala,ze w ogole nie jest zwolenniczka sztucznej suplementacji, zwlaszcza w okresie letnim. A poniewaz ja mam super wyniki morfologii, to w ogole by mi nie polecala na chwile obecna brac witamin sztucznych jakichkolwiek (poza kwasem foliowym oczywiscie)
-
anulka557 wrote:liskova bo to zależy od dziecka
ja jak córkę urodziłam to jak wyszłam ze szpitala za czekoladę się dorwałam, a sos czosnkowy był na porządku dziennym
jadłam co chciałam, ale koleżanka nie miała tyle szczęścia, mogła mało co bo dziecko wzdęć dostawało, meeega płakało, uczulenie na skórze wychodziło..
na początek trzeba normalnie i obserwować dzieckoWięc nie ma znaczenia, co jadła. Tak samo jak zaparcia. Jedynie co, to na alergeny trzeba uważać, bo one właśnie podobno przenikają do krwi.
Martii wrote:Viki, dziękuję za uspokojenie.Jednego dnia jestem zdystansowana i staram się myśleć rozsądnie, a innego panikuję na każde szturchnięcie.
FasUla wrote:Powiedzcie prosze gdzie lepsze ciążowe spodnie?h&m czy c&a?
Wszystkie mam obcisłe rurki i juz powoli nie czuje sie komfortowo...
A obiecałam sobie ze jesli bedzie wszystko dobrze, to wreszcie zaczynam sie oswajać z ciaza, bo muszę przyznać, ze wczesniej bałam sie, ze to wszystko tylko dobry sen i zaraz sie skończy...
Fajnie, ze juz tyle z nas poczuło ulgę i trzymam kciuki za następne!!!
Do pracy mam fajne spodnie z Mango, też nie typowo ciążowe, ale są na gumce, którą się wysoko podciąga, więc są bardzo wygodneO te:
http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/odziez/spodnie/spodnie-loly4/?
id=41015658_99&n=1&s=prendas.pantalones&ident=0__0_1425244264090&ts=1425244264090
baaaardzo Wam polecam! Link podzieliłam na dwie cześci, bo za długi
Jakbyś legginsy ciążowe chciała, to ponoć w HMie są najlepsze
Beatrice wrote:Ale w normalne spodnie jeszcze spokojnie wchodzepraktycznie zero brzuszka jeszcze ciazowego a u was?
Chyba, że ubiorę b. obcisłą bluzkę i jest wieczór, to prędzej, bo jelita idą do przodu po całym dniu
Na wadze jestem już na plusie, ale ja szybko przytyłam jak mi TSH skoczyło do góry. Odkąd biorę Letrox, to przestałam tyć, a nawet delikatnie coś spadło, więc upatruję winy jednak w tej tarczycy. Natomiast nie jestem na tym etapie, co przed ciążą.
anulka557 wrote:dłuuuugie nogi, to musi być dziewczyna hahah
Vuko wrote:Ja mam taka inna mala rozkmine. Bo pytalam poloznej czy powinnam wlaczyc jakies witaminy w 2trymestrze, a ona mi powiedziala,ze w ogole nie jest zwolenniczka sztucznej suplementacji, zwlaszcza w okresie letnim. A poniewaz ja mam super wyniki morfologii, to w ogole by mi nie polecala na chwile obecna brac witamin sztucznych jakichkolwiek (poza kwasem foliowym oczywiscie)
Bo jest w tym trochę racji. Jak się ma dobre wyniki, zdrowo się odżywiasz, jesz dużo warzyw i owoców, to tak naprawdę to powinno wystarczyć.
Ja jednak mam trochę stracha, bo owszem, dobrze się odżywiam, ale nie mam pewności, czy dostarczam WSZYSTKICH witamin potrzebnych dla dziecka, akurat w okreslonej ilości.
Z drugiej strony trzeba też pamiętać, że położna ma doświadczenie, bo jednak już jakiś czas pracuje w zawodzie, więc też wie, co mówi.
A tak to widzisz, co lekarz i położna to inne zdanie. Mi gin od razu powiedziała na pierwszej wizycie, że mam brać witaminy.
Eneska będziesz mieć teraz w czwartek USG prenatalne?
Gianna przede wszystkim musisz pić duże ilości wody. To takie paradoksalne, bo woda się zatrzymuje, a tu każą pić jeszcze więcej, ale tak jestWięc te 2l wypijaj.
Poza tym świetna na spędzenie wody z organizmu jest pokrzywa, pij 1 kubek dziennie, najlepiej nie kupuj herbatki ekspresowej, tylko w zielarskim kup suszone zioła i zaparzaj.
Do tego koktajle z pietruszką (natką) są rewelacyjne i to kopalnia witamin.
Jedz też warzywa, owoce bogate w wodę, np. ogórki, arbuzy.
Ogórek super się nadaje do koktajlu albo też do wody: woda, cytryna/limonka i ogórek, polecam.
Możesz sobie też kupić nasiona chia, bardzo polecam, też świetnie nawilżają, mają taką żelową konsystencją. Z nasion chia albo zrób sobie napój z wodą (chia fresca - zobacz tutaj: http://ervegan.com/2015/03/chia-fresca-orzezwiajacy-napoj-z-nasionami-chia/) albo rób sobie puddingi: 2-3 łyżki nasion chia zalej na noc mlekiem, ja zalewam 50g kokosowego i 100-150g mleka zwykłego. Ziarenka napęcznieją od mleka i będą żelowały. Rano sobie dodaj do tego świeże owoce, jakiś cynamon, miód i wcinaj - samo zrobie
Giannaa, FasUla lubią tę wiadomość