X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) mało piszę, bo od dwóch dni tragedia u mnie, dziś mało nie zemdlałam...

ja mam wstępnie luteinę brać do 14 tygodnia, a później spróbujemy odstawić.

ja mam wizytę i prenatalne 1 lipca, ale wątpię, że płeć dojrzy, nawet nie chcę, bo na tym etapie to jak wróżenie z fusów moim zdaniem :D ale ginowi łatwo powiedzieć, ma 50% szans, że trafi haha

• Liskova Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, tak gadałysmy o tej wodzie, ja zawsze piję dużo, a od kilku dni, to przez 8h pracy wypijam 0,5l wody i 1 herbatę, w domu potem nie lepiej..
    I jedzenie mi nie wchodzi. Wiem, że powinnam cos zjeść, bo mija moja godzina jedzenia, albo nawet czasem jestem głodna, a nie mogę się zmusić żeby wstać i iść sobie zrobić kanapkę i ją zjeść. Przedziwne to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Uch, tak gadałysmy o tej wodzie, ja zawsze piję dużo, a od kilku dni, to przez 8h pracy wypijam 0,5l wody i 1 herbatę, w domu potem nie lepiej..
    I jedzenie mi nie wchodzi. Wiem, że powinnam cos zjeść, bo mija moja godzina jedzenia, albo nawet czasem jestem głodna, a nie mogę się zmusić żeby wstać i iść sobie zrobić kanapkę i ją zjeść. Przedziwne to.
    ja też tak czasami mam - jestem głodna i jak jestem sama w domu, to mi się nie chce wstać i zrobić czegoś do jedzenia. Tak jakby samo przygotowanie potraw mnie odrzucało, bo jak ktoś inny mi coś przygotuje, to zjem z chęcią.

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz to już w ogóle moje mdłości sięgają zenitu, bo za 10 min. wychodzę na wizytę =P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    A teraz to już w ogóle moje mdłości sięgają zenitu, bo za 10 min. wychodzę na wizytę =P

Będzie dobrze !!!! Trzymam kciuki :)

• Viki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enenska to już dzieciak z 5 cm będzie miał:)
    Powodzenia.

Ja od kilku dni nie mogę w pracy wysiedzieć... Boli tyłek, krzyż i barki.
    Zawsze mi było wygodnie za biurkiem. A teraz to masakra.

Macica mi bardzo już ciąży w podbrzuszu. Wyraźnie mogę ją wyczuć. Uciska na pęcherz. Tak jakbym w podbrzuszu miała kulkę, która mi na wszytko naciska.
    Od kilku dni tak jest.

Ale mdłości przechodzą:)Ale za to cycki dają popalić najbardziej...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie: Mam umowę o pracę na czas nieokreślony od początku czerwca, wcześniej miałam o dzieło i inne nieznaczące. Wiedzą,że jestem w ciąży.

Akurat mi się trafiło, że mogę mieć jeszcze jedna o pracę, ale na 1/4 etatu. Taka mała umowa. W sumie dostałam prace dodatkową jakby właśnie dziś się okazało. Nie wiedza, że jestem w ciąży.
    I nie wiem czy ja podpisywać? Bo jestem w ciąży. A od września pójdę na l4. Tzn. na niby, bo jestem umówiona, że pójdę na l4 ale będę dla nich jeszcze coś robić:)
    I boję się że mi podważą ten nowy stosunek pracy w Zusie... Bo to będzie 2,5 miesiąca pracy...

Co o tym myślicie?

Liskova lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Viki, chciałam zacytować, a kliknęłam lubię to :P

Umowę podpisuj ;) Nie podważą Ci, co najwyżej wezwą na kontrolę, to się wytłumaczysz i tyle.

Tylko musisz pamiętać, że jak jesteś na L4, to na tę 1/4 etatu też Ci nie wolno pracować.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry, ze tak sie wbijam i spamuje ale prosze o polubienie :)
    Ciuszki dla dzieci i Mamuś :)

https://www.facebook.com/stylovemaluszki

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, kontroli się nie boję. Dzięki za pomoc.

No facet co mnie chce zatrudnić się pewnie wścieknie. Ale to we wrześniu :P

km5stv73cogtpx8e.png

• Befff Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja też tak czasami mam - jestem głodna i jak jestem sama w domu, to mi się nie chce wstać i zrobić czegoś do jedzenia. Tak jakby samo przygotowanie potraw mnie odrzucało, bo jak ktoś inny mi coś przygotuje, to zjem z chęcią.

mam dokladnie tak samo... nie chce mi sie robic jedzenia. Wymyslenie co na obiad to meka a o zrobieniu go juz nie wspomne. Mam straszne mdlosci na bardziej intensywne zapachy. Za to jak maz przygotuje to wsuwam z ochota ;-) aaa i zawsze chipsy byly moja slabostka. Otwarta paczka kusila i znikala powoli, wiec rzadko kupowalam bo to samo zlo ;-) a teraz nie moge na nie patrzec ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka osłabienie cię dopadło? Trzymaj się dzielnie...
    Ja też mam wizytę 1 lipca :) Nie mogę się doczekać.

Liskova ja też mam problem z jedzeniem... Kręcę się po domu, niby na coś mam ochotę, ale jak przychodzi co do czego to mnie cofa i do jedzenia się trochę zmuszam. Mdłości jako takich już nie mam ale apetytu też nie za bardzo.

Viki ja bym podpisała :) Nigdzie nie jest napisane, że w ciąży nie wolno podpisywać umów :P

Gianna brawo za picie! A zupy jadasz? Bo one też trochę cię uratują z ilością płynów. Pokrzywę też polecam, ja mam swoją, zbierałam w zeszłym roku w sprawdzonym miejscu i popijam od dawna bo ma mnóstwo dobrych właściwości.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja ide na zwolnienie we wrześniu, ale na pewno nie bede pracować, bo u mnie sie nie da z domu i na początku ciąży miałam taka sytuacje ze miałam mieć 2 dodatkowe miejsca pracy. W jednym jestem do dzis i wracam po ciąży, w drugim mi podziękowano i sama nie chciałam kogoś stawiać w takiej sytuacji, bo moze po ciąży tam przyjdę a tak to byłabym spalona... Ale każda sytuacja jest inna, mysle ze jesli Ci chcą to nawet w ciąży przyjmą;) także ja wolałam powiedzieć, ale tez w ciąży nie moge wszystkich rzeczy robić wiec nie dało sie tego ukryć:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia super pomysł z ta pokrzywa, to ja tez spróbuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly moje wyniki z Nifty. Dzidzia zdrowa. Jest bardzo niskie ryzyko wad.
    I na 100% chłopak :)

anulka557, FasUla, Pola_x, vincaminor, eneska, Giannaa, menka, Liskova, Arizona_R, Carmen1724, ewka315, mimi87, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla chyba tak, i fizyczne i psychiczne, poryczałam się dziś, że jestem bezużyteczna przez to wszystko, co ze mnie za pożytek jak ledwo co dzieciakom ODGRZEWANE jedzenie robie, o zrobieniu obiadu od podstaw nie szans :(

Beatrice cudowne wieści!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam przygotowania do ślubu? Duże macie wesele? Planujecie potem podróż poślubna;)? Myślisz ze wszyscy goście sie zorientują czy juz większość wie;)?

Beatrice lubi tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice super wiadomości :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Jak myślicie: Mam umowę o pracę na czas nieokreślony od początku czerwca, wcześniej miałam o dzieło i inne nieznaczące. Wiedzą,że jestem w ciąży.

Akurat mi się trafiło, że mogę mieć jeszcze jedna o pracę, ale na 1/4 etatu. Taka mała umowa. W sumie dostałam prace dodatkową jakby właśnie dziś się okazało. Nie wiedza, że jestem w ciąży.
    I nie wiem czy ja podpisywać? Bo jestem w ciąży. A od września pójdę na l4. Tzn. na niby, bo jestem umówiona, że pójdę na l4 ale będę dla nich jeszcze coś robić:)
    I boję się że mi podważą ten nowy stosunek pracy w Zusie... Bo to będzie 2,5 miesiąca pracy...

Co o tym myślicie?
    I tak zasilek dostaniesz tylko z jednego stosunku pracy
    No i tamieyaj,ze jak pracodawca zapyta o viaze lub lekarz jak Cie wysla na badania,to nie mosesz tego zataic,bo bedsiesz miala powazne problemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:29

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no właśnie zasiłek dostane z obu w tej opcji. Jak masz prace w dwóch miejscach do dostajesz z 2 miejsc i l4 i macierzyński:)

Dlatego się waham. Powiem mu, ale chyba i tak mnie przyjmie, bo nie ma innych specjalistów w tej dziedzinie u nas w mieście.

Beatrice super wieści:)

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ