Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycześć
mało piszę, bo od dwóch dni tragedia u mnie, dziś mało nie zemdlałam...
ja mam wstępnie luteinę brać do 14 tygodnia, a później spróbujemy odstawić.
ja mam wizytę i prenatalne 1 lipca, ale wątpię, że płeć dojrzy, nawet nie chcę, bo na tym etapie to jak wróżenie z fusów moim zdaniemale ginowi łatwo powiedzieć, ma 50% szans, że trafi haha
-
Uch, tak gadałysmy o tej wodzie, ja zawsze piję dużo, a od kilku dni, to przez 8h pracy wypijam 0,5l wody i 1 herbatę, w domu potem nie lepiej..
I jedzenie mi nie wchodzi. Wiem, że powinnam cos zjeść, bo mija moja godzina jedzenia, albo nawet czasem jestem głodna, a nie mogę się zmusić żeby wstać i iść sobie zrobić kanapkę i ją zjeść. Przedziwne to. -
nick nieaktualnyLiskova wrote:Uch, tak gadałysmy o tej wodzie, ja zawsze piję dużo, a od kilku dni, to przez 8h pracy wypijam 0,5l wody i 1 herbatę, w domu potem nie lepiej..
I jedzenie mi nie wchodzi. Wiem, że powinnam cos zjeść, bo mija moja godzina jedzenia, albo nawet czasem jestem głodna, a nie mogę się zmusić żeby wstać i iść sobie zrobić kanapkę i ją zjeść. Przedziwne to.Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Enenska to już dzieciak z 5 cm będzie miał
Powodzenia.
Ja od kilku dni nie mogę w pracy wysiedzieć... Boli tyłek, krzyż i barki.
Zawsze mi było wygodnie za biurkiem. A teraz to masakra.
Macica mi bardzo już ciąży w podbrzuszu. Wyraźnie mogę ją wyczuć. Uciska na pęcherz. Tak jakbym w podbrzuszu miała kulkę, która mi na wszytko naciska.
Od kilku dni tak jest.
Ale mdłości przechodzą:)Ale za to cycki dają popalić najbardziej...
-
Jak myślicie: Mam umowę o pracę na czas nieokreślony od początku czerwca, wcześniej miałam o dzieło i inne nieznaczące. Wiedzą,że jestem w ciąży.
Akurat mi się trafiło, że mogę mieć jeszcze jedna o pracę, ale na 1/4 etatu. Taka mała umowa. W sumie dostałam prace dodatkową jakby właśnie dziś się okazało. Nie wiedza, że jestem w ciąży.
I nie wiem czy ja podpisywać? Bo jestem w ciąży. A od września pójdę na l4. Tzn. na niby, bo jestem umówiona, że pójdę na l4 ale będę dla nich jeszcze coś robić
I boję się że mi podważą ten nowy stosunek pracy w Zusie... Bo to będzie 2,5 miesiąca pracy...
Co o tym myślicie?
Liskova lubi tę wiadomość
-
eneska wrote:ja też tak czasami mam - jestem głodna i jak jestem sama w domu, to mi się nie chce wstać i zrobić czegoś do jedzenia. Tak jakby samo przygotowanie potraw mnie odrzucało, bo jak ktoś inny mi coś przygotuje, to zjem z chęcią.
mam dokladnie tak samo... nie chce mi sie robic jedzenia. Wymyslenie co na obiad to meka a o zrobieniu go juz nie wspomne. Mam straszne mdlosci na bardziej intensywne zapachy. Za to jak maz przygotuje to wsuwam z ochotaaaa i zawsze chipsy byly moja slabostka. Otwarta paczka kusila i znikala powoli, wiec rzadko kupowalam bo to samo zlo
a teraz nie moge na nie patrzec
-
Anulka osłabienie cię dopadło? Trzymaj się dzielnie...
Ja też mam wizytę 1 lipcaNie mogę się doczekać.
Liskova ja też mam problem z jedzeniem... Kręcę się po domu, niby na coś mam ochotę, ale jak przychodzi co do czego to mnie cofa i do jedzenia się trochę zmuszam. Mdłości jako takich już nie mam ale apetytu też nie za bardzo.
Viki ja bym podpisałaNigdzie nie jest napisane, że w ciąży nie wolno podpisywać umów
Gianna brawo za picie! A zupy jadasz? Bo one też trochę cię uratują z ilością płynów. Pokrzywę też polecam, ja mam swoją, zbierałam w zeszłym roku w sprawdzonym miejscu i popijam od dawna bo ma mnóstwo dobrych właściwości. -
nick nieaktualnyViki ja ide na zwolnienie we wrześniu, ale na pewno nie bede pracować, bo u mnie sie nie da z domu i na początku ciąży miałam taka sytuacje ze miałam mieć 2 dodatkowe miejsca pracy. W jednym jestem do dzis i wracam po ciąży, w drugim mi podziękowano i sama nie chciałam kogoś stawiać w takiej sytuacji, bo moze po ciąży tam przyjdę a tak to byłabym spalona... Ale każda sytuacja jest inna, mysle ze jesli Ci chcą to nawet w ciąży przyjmą
także ja wolałam powiedzieć, ale tez w ciąży nie moge wszystkich rzeczy robić wiec nie dało sie tego ukryć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Viki wrote:Jak myślicie: Mam umowę o pracę na czas nieokreślony od początku czerwca, wcześniej miałam o dzieło i inne nieznaczące. Wiedzą,że jestem w ciąży.
Akurat mi się trafiło, że mogę mieć jeszcze jedna o pracę, ale na 1/4 etatu. Taka mała umowa. W sumie dostałam prace dodatkową jakby właśnie dziś się okazało. Nie wiedza, że jestem w ciąży.
I nie wiem czy ja podpisywać? Bo jestem w ciąży. A od września pójdę na l4. Tzn. na niby, bo jestem umówiona, że pójdę na l4 ale będę dla nich jeszcze coś robić
I boję się że mi podważą ten nowy stosunek pracy w Zusie... Bo to będzie 2,5 miesiąca pracy...
Co o tym myślicie?
No i tamieyaj,ze jak pracodawca zapyta o viaze lub lekarz jak Cie wysla na badania,to nie mosesz tego zataic,bo bedsiesz miala powazne problemyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:29
-
Nie no właśnie zasiłek dostane z obu w tej opcji. Jak masz prace w dwóch miejscach do dostajesz z 2 miejsc i l4 i macierzyński:)
Dlatego się waham. Powiem mu, ale chyba i tak mnie przyjmie, bo nie ma innych specjalistów w tej dziedzinie u nas w mieście.
Beatrice super wieści:)Beatrice lubi tę wiadomość