X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) mało piszę, bo od dwóch dni tragedia u mnie, dziś mało nie zemdlałam...

ja mam wstępnie luteinę brać do 14 tygodnia, a później spróbujemy odstawić.

ja mam wizytę i prenatalne 1 lipca, ale wątpię, że płeć dojrzy, nawet nie chcę, bo na tym etapie to jak wróżenie z fusów moim zdaniem :D ale ginowi łatwo powiedzieć, ma 50% szans, że trafi haha

• Liskova Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, tak gadałysmy o tej wodzie, ja zawsze piję dużo, a od kilku dni, to przez 8h pracy wypijam 0,5l wody i 1 herbatę, w domu potem nie lepiej..
    I jedzenie mi nie wchodzi. Wiem, że powinnam cos zjeść, bo mija moja godzina jedzenia, albo nawet czasem jestem głodna, a nie mogę się zmusić żeby wstać i iść sobie zrobić kanapkę i ją zjeść. Przedziwne to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Uch, tak gadałysmy o tej wodzie, ja zawsze piję dużo, a od kilku dni, to przez 8h pracy wypijam 0,5l wody i 1 herbatę, w domu potem nie lepiej..
    I jedzenie mi nie wchodzi. Wiem, że powinnam cos zjeść, bo mija moja godzina jedzenia, albo nawet czasem jestem głodna, a nie mogę się zmusić żeby wstać i iść sobie zrobić kanapkę i ją zjeść. Przedziwne to.
    ja też tak czasami mam - jestem głodna i jak jestem sama w domu, to mi się nie chce wstać i zrobić czegoś do jedzenia. Tak jakby samo przygotowanie potraw mnie odrzucało, bo jak ktoś inny mi coś przygotuje, to zjem z chęcią.

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz to już w ogóle moje mdłości sięgają zenitu, bo za 10 min. wychodzę na wizytę =P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    A teraz to już w ogóle moje mdłości sięgają zenitu, bo za 10 min. wychodzę na wizytę =P

Będzie dobrze !!!! Trzymam kciuki :)

• Viki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enenska to już dzieciak z 5 cm będzie miał:)
    Powodzenia.

Ja od kilku dni nie mogę w pracy wysiedzieć... Boli tyłek, krzyż i barki.
    Zawsze mi było wygodnie za biurkiem. A teraz to masakra.

Macica mi bardzo już ciąży w podbrzuszu. Wyraźnie mogę ją wyczuć. Uciska na pęcherz. Tak jakbym w podbrzuszu miała kulkę, która mi na wszytko naciska.
    Od kilku dni tak jest.

Ale mdłości przechodzą:)Ale za to cycki dają popalić najbardziej...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie: Mam umowę o pracę na czas nieokreślony od początku czerwca, wcześniej miałam o dzieło i inne nieznaczące. Wiedzą,że jestem w ciąży.

Akurat mi się trafiło, że mogę mieć jeszcze jedna o pracę, ale na 1/4 etatu. Taka mała umowa. W sumie dostałam prace dodatkową jakby właśnie dziś się okazało. Nie wiedza, że jestem w ciąży.
    I nie wiem czy ja podpisywać? Bo jestem w ciąży. A od września pójdę na l4. Tzn. na niby, bo jestem umówiona, że pójdę na l4 ale będę dla nich jeszcze coś robić:)
    I boję się że mi podważą ten nowy stosunek pracy w Zusie... Bo to będzie 2,5 miesiąca pracy...

Co o tym myślicie?

Liskova lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Viki, chciałam zacytować, a kliknęłam lubię to :P

Umowę podpisuj ;) Nie podważą Ci, co najwyżej wezwą na kontrolę, to się wytłumaczysz i tyle.

Tylko musisz pamiętać, że jak jesteś na L4, to na tę 1/4 etatu też Ci nie wolno pracować.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry, ze tak sie wbijam i spamuje ale prosze o polubienie :)
    Ciuszki dla dzieci i Mamuś :)

https://www.facebook.com/stylovemaluszki

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, kontroli się nie boję. Dzięki za pomoc.

No facet co mnie chce zatrudnić się pewnie wścieknie. Ale to we wrześniu :P

km5stv73cogtpx8e.png

• Befff Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja też tak czasami mam - jestem głodna i jak jestem sama w domu, to mi się nie chce wstać i zrobić czegoś do jedzenia. Tak jakby samo przygotowanie potraw mnie odrzucało, bo jak ktoś inny mi coś przygotuje, to zjem z chęcią.

mam dokladnie tak samo... nie chce mi sie robic jedzenia. Wymyslenie co na obiad to meka a o zrobieniu go juz nie wspomne. Mam straszne mdlosci na bardziej intensywne zapachy. Za to jak maz przygotuje to wsuwam z ochota ;-) aaa i zawsze chipsy byly moja slabostka. Otwarta paczka kusila i znikala powoli, wiec rzadko kupowalam bo to samo zlo ;-) a teraz nie moge na nie patrzec ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka osłabienie cię dopadło? Trzymaj się dzielnie...
    Ja też mam wizytę 1 lipca :) Nie mogę się doczekać.

Liskova ja też mam problem z jedzeniem... Kręcę się po domu, niby na coś mam ochotę, ale jak przychodzi co do czego to mnie cofa i do jedzenia się trochę zmuszam. Mdłości jako takich już nie mam ale apetytu też nie za bardzo.

Viki ja bym podpisała :) Nigdzie nie jest napisane, że w ciąży nie wolno podpisywać umów :P

Gianna brawo za picie! A zupy jadasz? Bo one też trochę cię uratują z ilością płynów. Pokrzywę też polecam, ja mam swoją, zbierałam w zeszłym roku w sprawdzonym miejscu i popijam od dawna bo ma mnóstwo dobrych właściwości.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja ide na zwolnienie we wrześniu, ale na pewno nie bede pracować, bo u mnie sie nie da z domu i na początku ciąży miałam taka sytuacje ze miałam mieć 2 dodatkowe miejsca pracy. W jednym jestem do dzis i wracam po ciąży, w drugim mi podziękowano i sama nie chciałam kogoś stawiać w takiej sytuacji, bo moze po ciąży tam przyjdę a tak to byłabym spalona... Ale każda sytuacja jest inna, mysle ze jesli Ci chcą to nawet w ciąży przyjmą;) także ja wolałam powiedzieć, ale tez w ciąży nie moge wszystkich rzeczy robić wiec nie dało sie tego ukryć:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia super pomysł z ta pokrzywa, to ja tez spróbuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly moje wyniki z Nifty. Dzidzia zdrowa. Jest bardzo niskie ryzyko wad.
    I na 100% chłopak :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pola_x, vincaminor, nick nieaktualny, Giannaa, nick nieaktualny, Liskova, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ewka315, mimi87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla chyba tak, i fizyczne i psychiczne, poryczałam się dziś, że jestem bezużyteczna przez to wszystko, co ze mnie za pożytek jak ledwo co dzieciakom ODGRZEWANE jedzenie robie, o zrobieniu obiadu od podstaw nie szans :(

Beatrice cudowne wieści!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam przygotowania do ślubu? Duże macie wesele? Planujecie potem podróż poślubna;)? Myślisz ze wszyscy goście sie zorientują czy juz większość wie;)?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice super wiadomości :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Jak myślicie: Mam umowę o pracę na czas nieokreślony od początku czerwca, wcześniej miałam o dzieło i inne nieznaczące. Wiedzą,że jestem w ciąży.

Akurat mi się trafiło, że mogę mieć jeszcze jedna o pracę, ale na 1/4 etatu. Taka mała umowa. W sumie dostałam prace dodatkową jakby właśnie dziś się okazało. Nie wiedza, że jestem w ciąży.
    I nie wiem czy ja podpisywać? Bo jestem w ciąży. A od września pójdę na l4. Tzn. na niby, bo jestem umówiona, że pójdę na l4 ale będę dla nich jeszcze coś robić:)
    I boję się że mi podważą ten nowy stosunek pracy w Zusie... Bo to będzie 2,5 miesiąca pracy...

Co o tym myślicie?
    I tak zasilek dostaniesz tylko z jednego stosunku pracy
    No i tamieyaj,ze jak pracodawca zapyta o viaze lub lekarz jak Cie wysla na badania,to nie mosesz tego zataic,bo bedsiesz miala powazne problemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:29

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no właśnie zasiłek dostane z obu w tej opcji. Jak masz prace w dwóch miejscach do dostajesz z 2 miejsc i l4 i macierzyński:)

Dlatego się waham. Powiem mu, ale chyba i tak mnie przyjmie, bo nie ma innych specjalistów w tej dziedzinie u nas w mieście.

Beatrice super wieści:)

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ