X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula o jakim zasiłku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowych zasadach na dzialalnosci gospodarczej, ta niekorzystna ustawę:/

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Wiecie ze Komorowski podpisał ustawę o nowym zasiłku?
    No podpisał, tyko zaapelował do sejmu o wydłużenie vacatio legis - czyli tak naprawdę umył ręce ;) W sumie czego innego się można było spodziewać, jemu już wszystko jedno.

Tragiczne te nowe przepisy, sama niestety stanę się ich ofiarą.

dorbie lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze nie potwierdzone info czy podpisał.. też śledzę bo bezpośrednio we mnie uderzy :/

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja, teraz pamiętam, że wczoraj to był fałszywy alarm. Ale powiedział, że podpisze - jakoś nie wierzę, żeby się w ostatniej chwili zreflektował...
    Zostaje mi zamknąć firmę i iść na bezrobocie - dostanę większy zasiłek. ;) ;) ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba potwierdzone... Przynajmniej tak piszą w internecie, ustawa wejdzie od 1 listopada

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=2832
    ja nie widze, żeby podpisał:)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam jest podpisana owszem, ale inna ustawa - "naszej" na razie nie ma. Pewnie podpisze ostatniego dnia, żeby było dramatyczniej. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://niewygodne.info.pl/artykul5/02347-Komorowski-podpisal-ustawe-o-zasilku-w-wys-17-77-zl.htm

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam oglądam tylko stronę sejmu:) inne wiadomości na różnych stronach mnie nie interesują =P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 22:39

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    http://niewygodne.info.pl/artykul5/02347-Komorowski-podpisal-ustawe-o-zasilku-w-wys-17-77-zl.htm
    Bardziej wiarygodne są chyba jednak źródła sejmowe. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam. :( Ja sama wiele nie dostanę, bo na umowie mam wpisane 1/4 etatu (oczywiście pracowałam na cały), ale jest szansa że w związku z nową ustawą będą mi dopłacać do tego tysiąca od 2016 r. Serio wychodzi na to że będziecie miały po 17 zł macierzyńskiego? Przecież to kradzież i oszustwo! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Współczuję wam. :( Ja sama wiele nie dostanę, bo na umowie mam wpisane 1/4 etatu (oczywiście pracowałam na cały), ale jest szansa że w związku z nową ustawą będą mi dopłacać do tego tysiąca od 2016 r. Serio wychodzi na to że będziecie miały po 17 zł macierzyńskiego? Przecież to kradzież i oszustwo! :(
    No, mnie też to dotyczy :-( tylko te 17 to jest dla tych osob, które maja dzialalnosc ponizej 2 lat i placily najnizsze składki, które można na początek dzialalnosci Ja dostanę ok 1000zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 08:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetrwam, jak będę pracować do 8 miesiaca włącznie i wezme 2 mce macierzyńskiego :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak ja wytrzymam w pracy po weekendzie w te upały...nawet klimatyzacji u mnie nie ma:/ a musze przyznać ze nikt sie nie przejmuje tam se jestem w ciąży, czasem nie mam nawet kiedy wyjsć do toalety:/ a druga koleżanka tez jest w ciąży, ale poszła na zwolnienie. Moze przez to ze ja nie biorę w ogóle zwolnienia to myślą ze jestem twardzielem ale czasem naprawdę potrzebuje chwili oddechu... Ech szkoda mi wracać po weekendzie do pracy, musze teraz jakos odpocząć na zapas;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam rady Was nadrobic:P
    Dorbie odpisałam Ci co do plamień.
    Ja mam za sobą tydzień u rodziców, bez internetu, cisza i spokój:)
    Również cierpie na niskie ciśnienie 80/60...117/80 a ostatnie dni mnie tak dobijają, że zwariowac można.
    Do tego ogromne problemy z jelitami, pije koper, rumianek i troche pomaga.

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak tam z urlopami? Mnie strasznie ciągnie do Grecji, mogę jechać w sierpniu na wycieczkę na all inclusive, do hotelu- taką zwyczajną, z biura podróży, ale trochę się jednak boję i nie wiem, czy kupować. Któraś już była na wakacjach? Któraś się wybiera? :)

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy w planach wilno, niby nie daleko ale ze wzgledu na krwiaka odpuszczam sobie...boje si sytuacji których nie przewidze, pewnie gdyby nie krwiak bym sie zdecydowała

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Arizona dawno Cię nie było, własnie wczoraj się zastanawiałam co u Ciebie :) pewnie sobie odpoczęłaś :)
    U nas jest podobna sytuacja jeśli chodzi o wakacje. Może nad polskie morze w sierpniu. Mam nadzieje, że na kolejnej wizycie usłyszę, że jest lepiej. A najwyżej będę cały dzień leżeć pod parasolem ;)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z polskiego morza nie rezygnuje:) Miałam dzisiaj jechac z siostrą ale ze wzgledu na pogode która zwyczajnie mnie przerosła (tą która spedziła by zycie w ciepłych krajach) i wybieram sie pod koniec lipca, bede po prenatalnych i wizycie u lekarza wiec dowiem sie jak tam sprawy sie maja z krwiakiem

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ