X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula o jakim zasiłku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowych zasadach na dzialalnosci gospodarczej, ta niekorzystna ustawę:/

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Wiecie ze Komorowski podpisał ustawę o nowym zasiłku?
    No podpisał, tyko zaapelował do sejmu o wydłużenie vacatio legis - czyli tak naprawdę umył ręce ;) W sumie czego innego się można było spodziewać, jemu już wszystko jedno.

Tragiczne te nowe przepisy, sama niestety stanę się ich ofiarą.

dorbie lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze nie potwierdzone info czy podpisał.. też śledzę bo bezpośrednio we mnie uderzy :/

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja, teraz pamiętam, że wczoraj to był fałszywy alarm. Ale powiedział, że podpisze - jakoś nie wierzę, żeby się w ostatniej chwili zreflektował...
    Zostaje mi zamknąć firmę i iść na bezrobocie - dostanę większy zasiłek. ;) ;) ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba potwierdzone... Przynajmniej tak piszą w internecie, ustawa wejdzie od 1 listopada

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=2832
    ja nie widze, żeby podpisał:)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam jest podpisana owszem, ale inna ustawa - "naszej" na razie nie ma. Pewnie podpisze ostatniego dnia, żeby było dramatyczniej. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://niewygodne.info.pl/artykul5/02347-Komorowski-podpisal-ustawe-o-zasilku-w-wys-17-77-zl.htm

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam oglądam tylko stronę sejmu:) inne wiadomości na różnych stronach mnie nie interesują =P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 22:39

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    http://niewygodne.info.pl/artykul5/02347-Komorowski-podpisal-ustawe-o-zasilku-w-wys-17-77-zl.htm
    Bardziej wiarygodne są chyba jednak źródła sejmowe. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam. :( Ja sama wiele nie dostanę, bo na umowie mam wpisane 1/4 etatu (oczywiście pracowałam na cały), ale jest szansa że w związku z nową ustawą będą mi dopłacać do tego tysiąca od 2016 r. Serio wychodzi na to że będziecie miały po 17 zł macierzyńskiego? Przecież to kradzież i oszustwo! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Współczuję wam. :( Ja sama wiele nie dostanę, bo na umowie mam wpisane 1/4 etatu (oczywiście pracowałam na cały), ale jest szansa że w związku z nową ustawą będą mi dopłacać do tego tysiąca od 2016 r. Serio wychodzi na to że będziecie miały po 17 zł macierzyńskiego? Przecież to kradzież i oszustwo! :(
    No, mnie też to dotyczy :-( tylko te 17 to jest dla tych osob, które maja dzialalnosc ponizej 2 lat i placily najnizsze składki, które można na początek dzialalnosci Ja dostanę ok 1000zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 08:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetrwam, jak będę pracować do 8 miesiaca włącznie i wezme 2 mce macierzyńskiego :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak ja wytrzymam w pracy po weekendzie w te upały...nawet klimatyzacji u mnie nie ma:/ a musze przyznać ze nikt sie nie przejmuje tam se jestem w ciąży, czasem nie mam nawet kiedy wyjsć do toalety:/ a druga koleżanka tez jest w ciąży, ale poszła na zwolnienie. Moze przez to ze ja nie biorę w ogóle zwolnienia to myślą ze jestem twardzielem ale czasem naprawdę potrzebuje chwili oddechu... Ech szkoda mi wracać po weekendzie do pracy, musze teraz jakos odpocząć na zapas;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam rady Was nadrobic:P
    Dorbie odpisałam Ci co do plamień.
    Ja mam za sobą tydzień u rodziców, bez internetu, cisza i spokój:)
    Również cierpie na niskie ciśnienie 80/60...117/80 a ostatnie dni mnie tak dobijają, że zwariowac można.
    Do tego ogromne problemy z jelitami, pije koper, rumianek i troche pomaga.

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak tam z urlopami? Mnie strasznie ciągnie do Grecji, mogę jechać w sierpniu na wycieczkę na all inclusive, do hotelu- taką zwyczajną, z biura podróży, ale trochę się jednak boję i nie wiem, czy kupować. Któraś już była na wakacjach? Któraś się wybiera? :)

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy w planach wilno, niby nie daleko ale ze wzgledu na krwiaka odpuszczam sobie...boje si sytuacji których nie przewidze, pewnie gdyby nie krwiak bym sie zdecydowała

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Arizona dawno Cię nie było, własnie wczoraj się zastanawiałam co u Ciebie :) pewnie sobie odpoczęłaś :)
    U nas jest podobna sytuacja jeśli chodzi o wakacje. Może nad polskie morze w sierpniu. Mam nadzieje, że na kolejnej wizycie usłyszę, że jest lepiej. A najwyżej będę cały dzień leżeć pod parasolem ;)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z polskiego morza nie rezygnuje:) Miałam dzisiaj jechac z siostrą ale ze wzgledu na pogode która zwyczajnie mnie przerosła (tą która spedziła by zycie w ciepłych krajach) i wybieram sie pod koniec lipca, bede po prenatalnych i wizycie u lekarza wiec dowiem sie jak tam sprawy sie maja z krwiakiem

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ