X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja nieprzerwanie używam wkładek higienicznych:) non stop:)
    do tej pory chyba najbardziej odpowiadają mi naturela...ładnie i długo pachną a do tego są...hmmm bardzo plastyczne i ty jedyne których nie czuje że mam:)

na dworze jest gorąco ale słońce gdzieś si schowało...przyjemnie:)
    Ja tez ciagle nosze wkladki, najpierw z powodu plamien,a teraz z powodu luteiny,bo wyciekaja ze mnie resztki, czasami w duzych ilosciach i nie chce sie martwic,ze mi majty przemoczy.
    Arizona, dobrze,ze podeszlas do tematu plamien spokojnie,bo stres nie jest tu pomocnikiem.
    Ale upal niesamowity, jak ktos nad morzem albo gdzies nad woda na urlopie, to zadowolony :-)

dorbie lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja też używam codziennie wkładek, nawet przed ciążą. Nie wyobrażam sobie ich nie używać :D

Ja używam Lidlowych, są fajne, cienkie i długie.
    o minus wszystkich jakie do tej pory testowałam to długośc:) przydało by mi sie kilka cm :)
    ja nienawidziłam wkładek i zakładałam je przy dniach płodnych ze względu na śluz a teraz masz babo placek i nosze codziennie:)

dorbie lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosiłam cały miesiąc, po prostu jakoś higieniczniej się czułam :)

Arizona, czyli za krótkie masz wkładki? To spróbuj tych Lidlowych, w wersji Long są naprawdę świetne, bo się nie odklejają i nie zwijają (a zawsze miałam z tym problem).

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ja tez ciagle nosze wkladki, najpierw z powodu plamien,a teraz z powodu luteiny,bo wyciekaja ze mnie resztki, czasami w duzych ilosciach i nie chce sie martwic,ze mi majty przemoczy.
    Arizona, dobrze,ze podeszlas do tematu plamien spokojnie,bo stres nie jest tu pomocnikiem.
    Ale upal niesamowity, jak ktos nad morzem albo gdzies nad woda na urlopie, to zadowolony :-)
    Vuko...czas zrobił swoje...poważnie przyzwyczaiłam się zwyczajnie:) I do tego doszła myśl, że maleństwo jest już dużo większe niż krwiak :)
    Czekam na prenatalne i jakoś spokojnie do nich podchodzę, ale mam jeszcze trochę czasu może stąd ten spokój:)

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja nosiłam cały miesiąc, po prostu jakoś higieniczniej się czułam :)

Arizona, czyli za krótkie masz wkładki? To spróbuj tych Lidlowych, w wersji Long są naprawdę świetne, bo się nie odklejają i nie zwijają (a zawsze miałam z tym problem).
    w sumie ja je bardziej na "przód" przyklejam wiec w sumie radze sobie ale wypróbuje te z lidla...tak jak pisałam naturella mnie urzekły bo ładnie pachną mimo np. obfitego śluzu a poza tym są tak giętkie i miękkie że układają sie z bielizna:)

Właśnie czytam o tamponach probiotycznych, chce wrócić do aktywności fizycznej i myślę o jeziorze albo basenie...komfortowo czułabym się (pewnie to sprawa psychiki) zatykając dostep do pochwy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanie nie są:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypiłam kawe, słońce zaszło...chyba ciśnienie skoczyło bo jest mi dobrze, duszno ale dobrze:)

dorbie lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam wkladek z discreet (nie pamietam czytak to sie pisze :-P) i jestem zadowolona. Tez przed ciaza w zasadzie nie uzywalam wkladek,bo nie bylo potrzeby, u mnie sluzowa susza byla :-P, tylko na koniec miesiaczki jak byly plamienia jeszcze. Ahhh lenie sie dzis bezczelnie do wieczora :-D nawet gotowac nie musze,bo za 2godz idziemy na obiad do mojej Mamy :-) pies tez nie wymaga wyprowadzania na dlugie spacery w taka pogode, az do wieczora,wiec leze i bycze sie,popijajac przy tym wode i jedzac jezyki kokosowe :-D

dorbie lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    w sumie ja je bardziej na "przód" przyklejam wiec w sumie radze sobie ale wypróbuje te z lidla...tak jak pisałam naturella mnie urzekły bo ładnie pachną mimo np. obfitego śluzu a poza tym są tak giętkie i miękkie że układają sie z bielizna:)

Właśnie czytam o tamponach probiotycznych, chce wrócić do aktywności fizycznej i myślę o jeziorze albo basenie...komfortowo czułabym się (pewnie to sprawa psychiki) zatykając dostep do pochwy:)
    Mozna tampony albo kapsulki dopochwowe po basenie zapobiegawczo stosowac, z probiotykiem wlasnie. No i sa tez rozne zele. We wt chce podejsc do poloznej i dokladnie obgadac ten temat,bo bede i tak szla z wynikami moczu :-) to dam znac

dorbie lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Bylam w tym szpitalu. W UK nie robia od razu usg jak Polsce. Przyjechalam pobrali mi krew, mocz, zbadali cisnienie 120/80. Temperature idealna. Oczywiście jak to w Anglii paracetamol na bol. Ale jeden plus nie musze czekac 2 tygodni na usg tylko juz w Poniedziałek na 9 40 mam wizyte w szpitalu ze wszystkimi badaniami dziecka i bedzie trwalo okolo 2 godzin. Z dzieckiem raczej wszystko ok. Moze juz płeć poznam :) juz nie moge sie doczekac jutra. Jeszcze moj bedzie mogl byc przy badaniu :)
    Dzieki za trzymanie kciukow :)
    Milego dnia :)

Arizona_R, Liskova, anulka557, Vuko, Pola_x, dorbie lubią tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Przetrwam, jak będę pracować do 8 miesiaca włącznie i wezme 2 mce macierzyńskiego :-(
    Masakra! :(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą nie potrzebowałam używać wkładek, teraz to różnie. ;)

dorbie lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też różnie bywa z wkładkami raz używam raz nie :)
    Mój piątkowy bąbelek :D
    8d92f5d507d0b156med.jpg

Paulix, anulka557, Liskova, Pola_x, Carmen1724, Vuko, dorbie, Beatrice, Arizona_R, mimi87, lucy1983, monika_89 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego chinina w ciąży jest niewskazana? Wiecie moze? Chciałam sie napić toniku ale czytam ze nie mozna...

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, w II i III trymestrze ponoć można, ale nie więcej niż 1 szklankę dziennie.
    Piszą tylko, że chinina może prowadzić do wad dziecka.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    FasUla, w II i III trymestrze ponoć można, ale nie więcej niż 1 szklankę dziennie.
    Piszą tylko, że chinina może prowadzić do wad dziecka.
    Oczywoscie spozywana w wiekszych ilosciach regularnie :-)

Liskova lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja też używam codziennie wkładek, nawet przed ciążą. Nie wyobrażam sobie ich nie używać :D

Ja używam Lidlowych, są fajne, cienkie i długie.
    A ja nie cierpię wkładek, zaparza mi się skóra, ale chyba od tygodnia jest ok. Naturella super, Carefree tez ok. Przetestowalam chyba 10 rodzajów, Bella byly tez ok, chyba Facelle najgorsze, fizelina sama i w upale sie odklejaja. Marzę o tym, by ich juz nie używać

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Masakra! :(
    Prawda? I gdybynie to, to 3cie dziecko mialabym przynajmniej 5 lat wcześniej. Bo kazda ciąża, to dla mnie walka o przetrwanie z powodu braku kasy

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu :)

dorbie, Pola_x, Arizona_R, anulka557, Felicity lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha8709 moja koleżanka była w Albanii w zeszłym roku :) Chcesz się dowiedzieć czegoś konkretnego? Mogę ją podpytać :)

Felicity ja też już nabyłam legginsy ciążowe :) 2 pary 3/4 na lato i 1 długie :) Bo już ledwo mam co na tyłek włożyć mimo, że waga wciąż taka sama ;)

Lucy w C&A kupowałaś online czy w sklepie? Ja ostatnio byłam w C&A które mam najbliżej i wyszłam zdegustowana, bo mieli ledwo 1 wieszak z ubraniami ciążowymi, kiepski wybór wzorów o rozmiarach nawet nie wspomnę...

Viki, ciesz się płaskim brzuszkiem zamiast się zamartwiać... Jeszcze przyjdzie twój czas. Moja sąsiadka ma koleżankę, która jest teraz w 26 tygodniu a brzuch ma taki, jakby się, powiedzmy, najadła ;) Przytyła 1,8 kg z czego 800 g to sam dzidziuś. A i dodam, że ona jest ze "szczypiorków" - wysoka i szczupła ;) I ludzie nie chcą wierzyć jak mówi, że jest w ciąży i już tak wysoko :P

Ja też tak mam, że jak zgłodnieję, to mi żołądek skręca. Muszę zjeść już, teraz, NATYCHMIAST! ;)

Vuko rany a ile masz wzrostu, że tak mało ważysz? :O ;)

Fasula nie zazdroszczę sytuacji w pracy... Ale domagaj się choćby delikatnie swoich praw. Nie wyobrażam sobie męczenia się z pełnym pęcherzem :/ Masz dość, wyjdź pochodzić na chwilkę. Może jest trochę tak, że masz niedomyślnych ludzi w pracy i trzeba im uświadomić, że nie zawsze czujesz się na siłach pracować na pełnych obrotach.

Arizona ja pytałam swojego gina w piątek o tampony probiotyczne, na co stwierdził, że działanie to chyba mają ale tylko marketingowe ;) Ogólnie odradził stosowanie jakichkolwiek tamponów w ciąży i powiedział, że miał przypadki, że dziewczyny sobie tylko nimi zaszkodziły. Jak dokładnie zaszkodziły nie powiedział, chyba nie chciał straszyć. Ale powiedział, że lepiej później leczyć ewentualną infekcję niż ryzykować. Nie wiem, może brzmi dziwnie, ale ja mu wierzę... Przy krwiaku to bym w ogóle nie miała dylematu. Ale to pewnie tak jak ze wszystkim, ile osób tyle opinii.

Paulix będzie dobrze :) Kciuki masz załatwione ;)

Widzę temat wkładek... dla mnie niezmiennie od dawna tylko discreet. Są cieniutkie, dopasowują się do bielizny i nie odklejają się. A używam tylko jak muszę.

Jutro z rańca jedziemy na prenatalne. Nie wiem jak ja to zrobię, ale o 7 musimy wyjechać by być na czas. A ja w piątek ledwo przed 7 zwlokłam się z łóżka hihi ;) Dziś w nocy znów masakra była, zasnęłam jak się zaczynało robić widno, i spałam ze 2 godziny bo po 6 mężuś wrócił z nocki i już nie mogłam usnąć. Dziewczyny które miały badanie Pappa, nie trzeba chyba być na czczo? Lekarz nic mi nie mówił żeby się jakoś szczególnie do tego przygotować a nie pomyślałam by zapytać.

FasUla lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ