X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Tak mialo byc,ale sie ppdobno pozmienialo i teraz tylko dla bezrobotnych, studentrk i samotnych matek, a jak ktos zarabia takie "kokosy" jak my, to juz sie nie nalezy :-P
    Przecież to jest w tej chwili główna linia obrony pani premier i reszty, że wszystkie +zasiłki macierzyńskie poniżej nowego świadczenia rodzicielskiego (1000zł) mają zostać podniesione do tej kwoty? Jest nawet taki zapis w tej śmiesznej nowej ustawie.

Czy Wy mówicie o tym jednorazowym becikowym? Bo ja już się zgubiłam... -_-

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam się w nowym, 4 miesiącu oraz 14 tygodniu :) pierwszy trymestrze żegnaj :D

Liskova, FasUla, dorbie, Aprilia, Mama84, Pola_x, ewka315, mimi87, Beatrice, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale na razie to tylko gadanie a żadnej uchwały nie ma...
    Co do mdłości to ja dzis wymiotowałam żółcią, masakra, a tez juz 2 trymestr... Oby niedługo przeszło;)
    A dzis chyba najbardziej upalny dzien lata:) co planujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 4 miesiącu:-)

Aprilia, Mama84, Pola_x, ewka315, mimi87, anulka557, Felicity, Beatrice, monika_89 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj chłodniej ma być chociaż na tą chwile 25 C i jest pochmurno i czasami pokropi, ja tu czekam na konkretny deszcz ale chyba się nie doczekam... mam już dosyć tych upałów, dziś nie mogłam spać w domu bo nie było żadnego ruchu powietrza w sypialni. Weekend spędziliśmy nad wodą w domu nie dałoby się usiedzieć... Wczoraj jeszcze jak wróciliśmy z nad jeziora przyjechał kupiec i wziął mój samochód, teraz jestem uziemiona w domu. Na szczęście tylko do czwartku bo mój mąż wraca ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny drugiego trymestru ;-)
    Teraz już czas szybko zleci ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Tak ale na razie to tylko gadanie a żadnej uchwały nie ma...
    Tym bardziej nie warto na razie panikować moim zdaniem, w jedną i w drugą stronę - ja staram się o tych moich 17,77 nie myśleć, martwieniem się nic nie zmienię a tylko zaszkodzę Maluszkowi. :)

Swoją drogą tak teraz naobiecywali tych wyrównań, że strach pomyśleć co się będzie działo jak ich nie wprowadzą - zamieszki na skalę krajową murowane. ;)

Vuko lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Tym bardziej nie warto na razie panikować moim zdaniem, w jedną i w drugą stronę - ja staram się o tych moich 17,77 nie myśleć, martwieniem się nic nie zmienię a tylko zaszkodzę Maluszkowi. :)

Swoją drogą tak teraz naobiecywali tych wyrównań, że strach pomyśleć co się będzie działo jak ich nie wprowadzą - zamieszki na skalę krajową murowane. ;)
    Wiadomo,ze pabiki nie ma co siac,ale to,ze sie o czyms mysli, to jeszcze nie zamartwianie :-P
    U nas wczoraj bylo 36 dzis chyba 28. Siedze w domu, zjadlam dwa sniadania i zaraz bede sprzatac i gotowac obiad. Poplywalabym,ale raczej dzis na basen nie bede miala czasu wyskoczyc.

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36 C jakby u mnie było to bym chyba zwariowała...ja nie funkcjonuje przy temperaturze powyżej 27 C Chyba, że cały dzień siedzę w wodzie ;-)

Chcę dzisiaj zamówić sobie tą poduszkę do spania bo bo jak mąż przyjedzie to nie będę mogła sobie kołdry zwinąć w rulon i włożyć miedzy nogi. Mam pytanie jakie wypełnienie ma ta poduszka ? I czy te wypełnienia są różne? Któraś coś wie ?

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam ta z motherhood, ma sylikonowe wypelnienie chyba. Csytalam b duzo dobrych opinii

Giannaa lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z motherhood i jest świetna :)

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, zaczynamy 15 tydzień :)

Jak dobrze ze dziś nie ma skwaru.. Da się żyć normalnie ;D ale od jutra po 35 stopni. Oby się nie sprawdziło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:37

anulka557 lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, od czwartku duze ochlodzenie ;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wkurzona. Powinna mi wyplacic czesc kasy szefowa na 1 lipca, a do dzis nie ma. Pisac do niej czy zglosic do pipu? W zeszlym miesiacu tez sie spoznila o 5 dni!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak jest z tymi wypłatami z ZUSu? Po jakim czasie wypłacają? Czy oni mają jakiś dzień w miesiącu, że robią przelewy czy to nie ma znaczenia?

km5sio4phkxiw92p.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak jest z tymi wypłatami z ZUSu? Po jakim czasie wypłacają? Czy oni mają jakiś dzień w miesiącu, że robią przelewy czy to nie ma znaczenia?
    Zalezy od zusu. Zwykle maja konkretny dzien wyplat zasilkow. Ja nie dostalam przelewemtylko listonosz przyniosl kase o dziwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:33

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko napisz do niej, na razie na spokojnie ale powiedz zeby Ci juz dzis wysłała potwierdzenie przelewu bo potrzebujesz teraz...u mnie tez ostatnio było opóznienie wypłaty:/

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam sms kiedy mam sie spodziewac przelewu,bo juz jest 6 dzien miesiaca, a jutro nusze oplacic lekarza. Zobaczymy czy w ogole raczy odpisac. Wkurza mnie,ze jeszcze musze sie prosic o to

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda:( współczuje, ja tez powiedziałam ze nie mam nawet na lekarza, trzeba walczyć o swoje, ale ma babka tupet...upokarzające takie sytuacje:/

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to babka,ktora ma kilkuletnie dziecko, samotna. Ale mam wrazenie,ze czesto kobiety sa gorsze dla innych kobiet niz mezczyzni...

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ