X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Tak mialo byc,ale sie ppdobno pozmienialo i teraz tylko dla bezrobotnych, studentrk i samotnych matek, a jak ktos zarabia takie "kokosy" jak my, to juz sie nie nalezy :-P
    Przecież to jest w tej chwili główna linia obrony pani premier i reszty, że wszystkie +zasiłki macierzyńskie poniżej nowego świadczenia rodzicielskiego (1000zł) mają zostać podniesione do tej kwoty? Jest nawet taki zapis w tej śmiesznej nowej ustawie.

Czy Wy mówicie o tym jednorazowym becikowym? Bo ja już się zgubiłam... -_-

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam się w nowym, 4 miesiącu oraz 14 tygodniu :) pierwszy trymestrze żegnaj :D

Liskova, FasUla, dorbie, Aprilia, Mama84, Pola_x, ewka315, mimi87, Beatrice, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale na razie to tylko gadanie a żadnej uchwały nie ma...
    Co do mdłości to ja dzis wymiotowałam żółcią, masakra, a tez juz 2 trymestr... Oby niedługo przeszło;)
    A dzis chyba najbardziej upalny dzien lata:) co planujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 4 miesiącu:-)

Aprilia, Mama84, Pola_x, ewka315, mimi87, anulka557, Felicity, Beatrice, monika_89 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj chłodniej ma być chociaż na tą chwile 25 C i jest pochmurno i czasami pokropi, ja tu czekam na konkretny deszcz ale chyba się nie doczekam... mam już dosyć tych upałów, dziś nie mogłam spać w domu bo nie było żadnego ruchu powietrza w sypialni. Weekend spędziliśmy nad wodą w domu nie dałoby się usiedzieć... Wczoraj jeszcze jak wróciliśmy z nad jeziora przyjechał kupiec i wziął mój samochód, teraz jestem uziemiona w domu. Na szczęście tylko do czwartku bo mój mąż wraca ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny drugiego trymestru ;-)
    Teraz już czas szybko zleci ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Tak ale na razie to tylko gadanie a żadnej uchwały nie ma...
    Tym bardziej nie warto na razie panikować moim zdaniem, w jedną i w drugą stronę - ja staram się o tych moich 17,77 nie myśleć, martwieniem się nic nie zmienię a tylko zaszkodzę Maluszkowi. :)

Swoją drogą tak teraz naobiecywali tych wyrównań, że strach pomyśleć co się będzie działo jak ich nie wprowadzą - zamieszki na skalę krajową murowane. ;)

Vuko lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Tym bardziej nie warto na razie panikować moim zdaniem, w jedną i w drugą stronę - ja staram się o tych moich 17,77 nie myśleć, martwieniem się nic nie zmienię a tylko zaszkodzę Maluszkowi. :)

Swoją drogą tak teraz naobiecywali tych wyrównań, że strach pomyśleć co się będzie działo jak ich nie wprowadzą - zamieszki na skalę krajową murowane. ;)
    Wiadomo,ze pabiki nie ma co siac,ale to,ze sie o czyms mysli, to jeszcze nie zamartwianie :-P
    U nas wczoraj bylo 36 dzis chyba 28. Siedze w domu, zjadlam dwa sniadania i zaraz bede sprzatac i gotowac obiad. Poplywalabym,ale raczej dzis na basen nie bede miala czasu wyskoczyc.

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36 C jakby u mnie było to bym chyba zwariowała...ja nie funkcjonuje przy temperaturze powyżej 27 C Chyba, że cały dzień siedzę w wodzie ;-)

Chcę dzisiaj zamówić sobie tą poduszkę do spania bo bo jak mąż przyjedzie to nie będę mogła sobie kołdry zwinąć w rulon i włożyć miedzy nogi. Mam pytanie jakie wypełnienie ma ta poduszka ? I czy te wypełnienia są różne? Któraś coś wie ?

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam ta z motherhood, ma sylikonowe wypelnienie chyba. Csytalam b duzo dobrych opinii

Giannaa lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z motherhood i jest świetna :)

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, zaczynamy 15 tydzień :)

Jak dobrze ze dziś nie ma skwaru.. Da się żyć normalnie ;D ale od jutra po 35 stopni. Oby się nie sprawdziło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:37

anulka557 lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, od czwartku duze ochlodzenie ;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wkurzona. Powinna mi wyplacic czesc kasy szefowa na 1 lipca, a do dzis nie ma. Pisac do niej czy zglosic do pipu? W zeszlym miesiacu tez sie spoznila o 5 dni!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak jest z tymi wypłatami z ZUSu? Po jakim czasie wypłacają? Czy oni mają jakiś dzień w miesiącu, że robią przelewy czy to nie ma znaczenia?

km5sio4phkxiw92p.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak jest z tymi wypłatami z ZUSu? Po jakim czasie wypłacają? Czy oni mają jakiś dzień w miesiącu, że robią przelewy czy to nie ma znaczenia?
    Zalezy od zusu. Zwykle maja konkretny dzien wyplat zasilkow. Ja nie dostalam przelewemtylko listonosz przyniosl kase o dziwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:33

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko napisz do niej, na razie na spokojnie ale powiedz zeby Ci juz dzis wysłała potwierdzenie przelewu bo potrzebujesz teraz...u mnie tez ostatnio było opóznienie wypłaty:/

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam sms kiedy mam sie spodziewac przelewu,bo juz jest 6 dzien miesiaca, a jutro nusze oplacic lekarza. Zobaczymy czy w ogole raczy odpisac. Wkurza mnie,ze jeszcze musze sie prosic o to

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda:( współczuje, ja tez powiedziałam ze nie mam nawet na lekarza, trzeba walczyć o swoje, ale ma babka tupet...upokarzające takie sytuacje:/

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to babka,ktora ma kilkuletnie dziecko, samotna. Ale mam wrazenie,ze czesto kobiety sa gorsze dla innych kobiet niz mezczyzni...

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ